Profile cover photo
Profile photo
Nooramira Mohamad Kamis
10 followers
10 followers
About
Posts

Post has attachment
Ada apa dengan Belimbing?
Rahsia Khasiat Belimbing Dan Jus Belimbing   Anda pernah merasai  buah belimbing ? Sebenarnya masih ramai lagi yang tidak mengetahui tentang  khasiat  sebenar buah belimbing  ini.  Buah  belimbing, kebiasaannya mempunyai   rasa  sedikit masam-masam manis . ...
Ada apa dengan Belimbing?
Ada apa dengan Belimbing?
nooramirakamis.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Ada apa dengan Betik??
Khasiat Buah Betik  Betik (Carica papaya) ialah  tumbuhan semula jadi tropika Amerika . Buah  betik  berbentuk bujur yang agak panjang hingga ke bentuk yang hampir bulat. Kulit buah betik yang masak berwarna kuning cerah hinggalah kuning pekat. Isinya pula ...
Ada apa dengan Betik??
Ada apa dengan Betik??
nooramirakamis.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Punca Perut Buncit, OMG!
Assalamualaikum.. Hari ini aku rasa berminat nak share dengan korang pasal apakah punca perut buncit . Disebabkan aku juga merasakan ciri-ciri yang perut aku ni semakin membuncit, hahahahaha. Perut buncit memang tidak menyelesakan. Ia bukan sahaja membuatka...
Punca Perut Buncit, OMG!
Punca Perut Buncit, OMG!
nooramirakamis.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
perhati!..serap!..buat!..
dietitian-to-be, InshaAllah :) Assalamualaikum semua.. 31/10/2013, hari pertama aku praktikal di Klinik Kesihatan Kelana Jaya . Bangun pukul 5 kott! Excited! hahahahaha.. Bagi aku, memang best jadi clinical dietitian ni, tapi mesti la diri tu tinggi ilmu di...
Add a comment...

Post has attachment
Sihat Cara Rasullulah
  "BAGAIMANAKAH cara hidup  yang diamalkan    Rasulullah s.a.w  yang perlu umat Islam contohi? Kali ini aku ingin kongsikan bersama cara hidup sihat Nabi Muhammad amalkan. Bukan bermakna nabi terhindar daripada  penyakit, tetapi baginda sebenarnya hanya per...
Add a comment...

Post has attachment
**
Assalamualaikum dan salam sejahtera.. hari ni aku nak share sikit dengan korang apa itu DIET KARBO . Aku tahu mesti ramai orang mempunyai pemikiran dan persoalan yang sama mengenai hal ini iaitu:  " benarkah apabila kita mengurangkan pengambilan karbohidrat...
Cik Nora Ameera
Cik Nora Ameera
nooramirakamis.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Mengelakkan Lemak Tepu Dalam Badan
                              Walaupun badan anda memang memerlukan lemak di dalam badan untuk berfungsi dengan baik, anda seharusnya mengelakkan dari pengambilan lemak tepu yang banyak. Lemak tepu berpunca dari makanan seperti lemak pada daging, mentega, s...
Add a comment...

Post has attachment
Cara-Cara Mengelakkan Lemak Tepu Dalam Badan
                              Walaupun badan anda memang memerlukan lemak di dalam badan untuk berfungsi dengan baik, anda seharusnya mengelakkan dari pengambilan lemak tepu yang banyak. Lemak tepu berpunca dari makanan seperti lemak pada daging, mentega, s...
Add a comment...

Post has attachment
Nutrisi Diet
Makanlah Buah   Makan buah segar adalah cara terbaik untuk melancarkan proses diet. Buah tidak mengandungi lemak dan kandungan airnya cukup tinggi.  Oleh itu, anda tidak akan merasa lapar dan paling menarik, sumber serat juga bertambah. Jangan risau tentang...
Add a comment...

Post has attachment
Kos Pemakanan dan Dietetik UiTM
Assalamuailaikum dan salam sejahtera.. mula-mula aku nak cerita sikit pasal kos aku ni.. sebab aku tahu ramai yang tak tahu pasal kos ni kan (mostly orang-orang kampung aku huhu).. so ni ada info sikit la untuk di kongsi =,=  The Bachelor of Nutrition & Die...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded