Profile cover photo
Profile photo
krv život znači
82 followers -
Radovi na temu dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi pod nazivom «Krv život znači»
Radovi na temu dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi pod nazivom «Krv život znači»

82 followers
About
Posts

Post has attachment
Juče se, 5. avgusta 2018. iz odmarališta Crvenog krsta Srbije u Baošićima vratila grupa prvonagrađenih na ovogodišnjem konkursu "Krv život znači". Pobednici su uživali u desetodnevnom boravku na moru, proveli se lepo i naučili različite veštine u koje su ih uveli realizatori-mladi volonteri Crvenog krsta.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
6.8.18.
8 Photos - View album

Post has attachment
Danas, 26.07 2018. je u odmaralište u Baošiće stigla grupa prvonagrađenih na ovogodišnjem konkursu "Krv život znači". Pobednici će uživati 10 dana u odmaralištu- pored sunca i mora očekuju ih različite aktivnosti Crvenog krsta u koje će se uključiti uz pomoć realizatora-mladih volontera iz Crvenog krsta.
PhotoPhotoPhotoPhoto
26.7.18.
4 Photos - View album

Post has attachment
U četvrtak, 31. maja 2018. godine su u Crvenom krstu Srbije svečano uručene nagrada pobednicima ovogodišnjeg konkursa “Krv život znači” .
Cilj konkursa je senzibilizacija dece i mladih za dobrovoljno, nenagrađeno i anonimno davanje krvi nakon napunjenih 18 godina. Krajnji cilj je obezbeđivanje dovoljnih količina krvi u budućnosti i razvijanje osećanja solidarnosti među mladima.

Pobednici dolaze iz 19 sredina i to iz Beograda (sa opština Stari grad, Rakovica, Savski venac, Palilula, Novi Beograd, Vračar, Čukarica) i iz Niša, Valjeva, Trstenika, Paraćina, Kovina, Bačke Palanke, Kanjiže, Kruševca, Boljevca, Aleksandrovca, Svilajnca i Ivanjice.

Učenici su konkurisali u likovnoj i literarnoj formi, kratkom filmu na temu promocije dobrovoljnog davanja krvi i brojem maturanata koji su dali krv na akciji u svojoj školi.

Prvoplasirani pojedinci provešće deset dana u objektu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima u periodu od 26. jula do 4. avgusta ove godine zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja RS.Drugo i treće plasirani su nagrađeni vrednim štampanim izdanjima. Grupne nagrade su dodeljene školama, a nastavnici i mentori nagrađenih učenika dobili su uspomenu sa ove svečanosti.

Nagrade najboljima su uručili
• prof dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije,
• dr Milutin Mihajlović, potpredsednik Crvenog krsta Srbije i predsednik komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi,
• dr Nada Vasiljević, pomoćnica direktora Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja RS,
• dr sci med Gradimir Bogdanović, direktor Instituta za transfuziju krvi Srbije,
• dr. sci med Nevenka Bujandrić, načelnica kolekcije Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i
• Ivana Rodić, načelnica odeljenja za motivaciju i organizaciju davalaca Instituta za transfuziju krvi Srbije.


PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1.6.18.
20 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Odabrani likovni radovi na konkursu Crvenog krsta Srbije "Krv život znači" 2018. godine u kategorijama od I-IV, V-VIII osnovne i I-IV razreda srednje škole.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
15.5.18.
8 Photos - View album

Post has attachment
U 2018. godini u konkursu "Krv život znači" učestvovale su 92 organizacije Crvenog krsta, učenici iz 561 osnovne i srednje škole sa 20.942 rada ( likovni 17.158, literarni 3.759 i video radovi 25)
Ovogodišnji pobednici dolaze iz Beograda ( Stari grad, Rakovica, Savski venac, Palilula, Novi Beograd, Čukarica, Vračar) iz Vojvodine (Kovin, Bačka Palanka, Kanjiža) i centralne Srbije ( Valjevo, Trstenik, Niš, Paraćin, Kruševac, Boljevac, Aleksandrovac, Ivanjica i Svilajnac)
Radove su 14.05.2018. ocenjivali dr MIlutin Mihajlović, predsednik komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije, dr Nada Vasiljević, pomoćnica direktora Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja RS, Ivana Rodić, načelnica odeljenja za motivaciju i organizaciju davalaca krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije i Zorica Bijelić, PR Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.
U nastavku najuspešniji literarni radovi...
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
15.5.18.
8 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded