Profile cover photo
Profile photo
krv život znači
69 followers -
Radovi na temu dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi pod nazivom «Krv život znači»
Radovi na temu dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi pod nazivom «Krv život znači»

69 followers
About
krv život znači's posts

Post has attachment

Post has attachment
Crveni krst Velike Plane je organizovao 11. maja, na Nacionalni dan dobrovoljih davalaca krvi svečanost uručenja nagrada najboljima u ovoj opštini na konkursu "Krv život znači".
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2.6.17.
7 Photos - View album

Post has attachment
U petak, 26. maja 2017. godine uručene su nagrade pobednicima ovogodišnjeg konkursa "Krv život znači" u prostorijama Crvenog krsta Srbije.Najuspešniji radovi dolaze iz 17 gradova i opština u Srbiji i to iz: Voždovca, Novog Beograda, Savskog venca, Mladenovca, ali i Ljiga, Čačka, Zrenjanina, Leskovca, Trstenika, Boljevca, Novog Sada, Leposavića, Bogatića, Sombora, Štrpca, Alibunara i Kruševca. Ove godine su se konkursu odazvali učenici iz 120 sredina iz Srbije, preko 23.000 mladih učestvovalo je na najlepši način - crtajući, pišući, fotografišući i snimajući – umetnički doživljavajući ovaj jednostavan, krajnje ljudski postupak- dobrovoljno davanje krvi.
Predsednik Crvenog krsta Srbije prof dr Dragan Radovanović i potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović su uručili nagrade a skupu su prisustvovali direktor Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja dr Nenad Milojičić i zamenik, dr Nada Vasiljević, zamenik direktora Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Savić, načelnica odeljenja za organizaciju i motivaciju davalaca krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije Ivana Rodić i PR Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, gdja Zorica Bijelić.
Prvoplasirani su ostvarili nagradu 10 dnevnog besplatnog letovanja u objektu Crvenog krsta Srbije u Baošićima tokom leta, dok su ostali dobili vredne nagrade u vidu enciklopedijskih knjiga, foto opreme ili podrške volontiranju.

PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
29.5.17.
92 Photos - View album

Komisija Crvenog krsts Srbije koja je birala radove na ovogodišnjem konkursu odlučivala je o radovima 26. aprila 2017 godine.
Komisija je bila u sastavu:
dr Milutin Mihajlović, predsednik komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije,
Ivana Rodić, načelnica službe za motivaciju i organizaciju davalaca krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije,
Zorica Bjelić, PR Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.
Ukupno je ove godine u konkursu učestvovalo 23. 745 učenika osnovnih i srednjih škola iz 120 sredina u Srbiji.
Ove godine dodeljene su nagrade za najbolje radove u kategoriji od 1-4 razreda osnovne škole u likovnom i literarnom izražavanju.Nagrade će otići u ruke đaka iz Ljiga, Voždovca, Zrenjanina, Bogatića i Sombora.U istoj kategoriji u uzrastu od 5 do 8 razreda osnovne škole nagrade će otići u Leskovac, Trstenik, Boljevac, Novi Sad, Štrpce, Mladenovac i Alibunar. Isti umetnički izraz sledili su i mladi iz Novog Beograda, Čačka, Leposaviča, Zrenjanina, Sombora, Boljevca, Savskog venca, Leskovca, Kruševca i Novog Sada čiji će radovi biti nagrađeni.
U kategoriji fotografija nije bilo predloženih fotografija za nagrade te one neće biti dodeljene.
U kategoriji promotivnog videa i filma, odabrani su samo oni radovi koji su odgovarali kriterijumu dobrovoljnog, anonimnog i nenagradjenog davalaštva krvi a nagrade će biti kolektivne. Odlučeno je da se na ovaj kanal postave samo filmovi koji odgovaraju postavljenom kriterijumu.
Spisak učenika čije je radove odabrala pomenuta komisija Crvenog krsta nalazi se u svakoj organizaciji Crvenog krsta u Srbiji.
Čestitamo pobednicima,
Crveni krst Srbije

Post has attachment
Odabrani literarni radovi na konkursu Crvenog krsta Srbije "Krv život znači" 2017. godine u kategorijama od I-IV, V-VIII razreda osnovne škole i I-IV razreda srednje škole.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
27.4.17.
11 Photos - View album

Post has attachment
Odabrani likovni radovi na konkursu Crvenog krsta Srbije "Krv život znači" 2017. godine u kategorijama od I-IV, V-VIII osnovne i I-IV razreda srednje škole.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
27.4.17.
10 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded