Profile cover photo
Profile photo
PORACY MACELARU
About
Posts

Post has shared content
Mai nou, antioxidanții accelerează răspândirea cancerului în                                                                  corpAntioxidantii sunt apreciati pentru beneficiile aduse organismului si pana acum se spunea ca reduc riscul dezvoltarii unor anumite tipuri decancer. Dar un nou studiu arata ceva diferit: Antioxidantii ar putea ajuta celulele canceroase sa se raspandeasca mai repede.
Din momentul in care termenul de antioxidanti a depasit limita laboratoarelor si a ajuns sa fie promovat in media, oamenii au crezut ca este bine sa asimilezi cantitati mai mari din substanta ce se gaseste infructe de padure, ceai verde sau legume cu frunze. Dar un nou studiu ridica semne de intrebare cu privire la acest lucru, arataMarket Business
Se stia ca antioxidantii, care includ vitaminele C si E sau betacarotenul, protejeaza celulele organismului impotriva deteriorarii, actionand ca aparatori impotriva radicalilor liberi. Acest lucru este minunat pentru celulele normale.
Dar oamenii de stiinta de la un centr medical al Universitatii Texas au constatat ca magia antioxidantilor poate avea efect si asupra celulelor canceroase facandu-le sa se raspandeasca mult mai repede.
Cercetatorul Sean Morrison si colegii sai au facut aceasta descoperire realizand teste pe soareci, iar rezultatele au fost alarmante.
Morrison a explicat ca intregul proces are loc din cauza stresului oxidativ, cauzat de un dezechilibru intre productia de oxigen reactiv si capacitatea sistemului biologic de a repara daunele, adica producerea de radicali liberi si initierea unor reactii de oxidare, in urma carora sunt agresate membranele si organitele celulare.
Omul de stiinta a precizat ca este nevoie de alte studii pentru ca rezultatul sa fie confirmat, adaugand ca persoanele care sufera de cancer trebuie sa consume in continuare antioxidanti, ca parte dintr-o dieta sanatoasa.
Alimente recomandate ca fiind bogate în antioxidanți: Ghimbirul, fructele de padure, fasolea si lintea, ceaiul verde, vinul rosu, mierea, broccoli, varza si conopida, rosiile, turmericul, lamaile etc
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has shared content
PRIVIGHETOAREA OLTENIEI CU VOCEA EI DE CIOCIIRLIE SI VERSURI-ACCOMPANIAMENT AUTOHTON   VIATA LUNGA
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded