Profile cover photo
Profile photo
Tréningparadicsom
1 follower -
A mefizethető képzések lelőhelye a sikerre törőknek.
A mefizethető képzések lelőhelye a sikerre törőknek.

1 follower
About
Posts

Post has attachment
Interjú készült egyik tudományos előadónkkal, Dr. Varga Norberttel: https://www.youtube.com/watch?v=fwQ6S5g1Dq8&feature=youtu.be

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Értik? Megértik?

Tegnap este készítettem ezt a fényképet. Figyelmes a BKV-tól vagy BKK-tól, hogy angolul is kiírják, hogy az adott bérlet- és jegypénztár bezárt. Azt még hozzáfűzhetnék angolul, hogy hol található jegyárusító automata, hiszen az Arany János utcai metró megállónak két „bejárata” is van, mondjuk, hogy feliraton nem látni, hogy a két, különböző oldalon található ajtó közül melyik a bejárat és melyik a kijárat és minden utas, a beszélt nyelvtől függetlenül, mindkettőt használja ki-, és bejáratként, noha jegyárusító automata csak az egyiknél van. Az Ön közlendője biztosan célba ér?
Photo

Post has attachment
Tréningparadicsom: a korrekt partner a közösségi tréningben, így az Ön megtakarításaiban is!Mit jelent a közösségi tréning nálunk?

Nem jelent semmi misztikusat, hanem csak megtakarítást, Önnek! 

Lényegében olyan, mint egy vásárlói közösség, akik közösen vásárolnak meg egy adott képzést, mert ugyanarra a képzésre van szükségük, de egy, a telephelyükre kihelyezett képzés nem érné meg számukra. Ilyen esetekben, közösen töltjük meg a csoportot, hogy megvalósíthassák a szükséges képzést méghozzá: KEDVEZMÉNYESEN!

http://www.treningparadicsom.hu/kozossegi-trening2/
Photo

Post has attachment
Ezt a filmet is megnéztem. A kritikák nem éppen dícsérték. Szerintem a konspirációs teóriák rajongói és ellenzői is találhatnak benne érdekeset. A filmet nem kommentálom most, csak a magyar szinkront. A híres magyar szinkron rajongója vagyok és a szinkronszínészek orgánumát nagyon kedvelem. A filmhez készült magyar szinkront dícsérik. Ami szemet szúrt nekem, vagy mondjuk inkább, hogy a fülem bántotta egy kicsit, az mondjuk a szinkronszínészek válogatása. Kedvelem Rajkai Zoltán hangját és orgánumát, annak idején az Angyalbőrben sorozatban a játéka is tetszett. Most lehet, hogy nem volt jó választás, hiszen ebben a filmben Andrew Scott (C) magyar hangja és egy korábbi James Bond filmben is szinkronizált, a Quantum csendje filmben, ő volt Dominic Greene, a negatív főhős magyar hangja, aki a filmben meghal. Most itt is szinkronizált és egy picit zavarhatja a James Bond rajongókat, noha én nem vagyok az.
http://www.treningparadicsom.hu/blog/james-bond-spectre/77

Éliás Péter
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Tegnap egy ismerősömnél jártam és ott fényképeztem le ezt a feliratot egy sokadik emeleti folyosó ajtaján.

Vannak bizonyos szabályok, írott és íratlan szabályok, amiket az egy közösségben lakók mindennapi életét szabályozzák. Hasonlóan a munka világában is vannak megvannak a hasonló szabályok.

Mennyire egyszerű lenne, ha mindenki betartaná őket. Vannak, akiket emlékeztetni kell ezekre a szabályokra. Az emlékeztetés történhet udvariasan, humorosan, vagy erélyesebben. A képen - egy nekem tetsző - és szerintem humoros verziót láthatunk. Munkahelyi, főleg termelői közegben, az ilyen esetekben szokták alkalmazni egy hidraulikus ajtóbehúzót, Poka-yoke elv mentén, ami a Toyota Termelési rendszerből ered. Mi a Poka-yoke? Angolul "fool-proofing" vagy "idiot-proofing" megoldás, magyarul leginkább: "hülye-biztos" megoldás, hogy még véletlenül se követhessék el egyesek azt a hibát, hogy nyitva hagyják vagy felejtik az ajtót. Egy tízemeletes társasházban, ahol a lépcsőházból 2 irányban is folyosók vannak, ez  földszintet is beleszámolva 22 darab ajtóbehúzót jelentene, ha mindegyik folyosón laknak olyanok, akik nem csukják be az ajtót maguk után.

A kép a Budapesten, a 11. ker. Sáfrány utca 54-ben készült.

Éliás Péter
Photo

Post has attachment
Újabb bizonyíték - politikusok is olvasnak minket!

Elolvastam a múltkori blogomat, amiben az önkormányzat kötelességét is megemlítettem a viharkárok kapcsán. Nem írtam benne, hogy a fákat "barmolni" kell, hanem a terület tulajdonosának karbantartani és gondozni kell. Ez a favágás, viszont egyértelműen barmolás, hiába a Főkert "szakemberei" végezték. Igen, ehhez is értek, én nem olyan tanácsadó vagyok, aki arról beszél vagy ír, amihez nem ért, ebben különbözöm a tanácsadók egy jelentős részétől. 1987-ben a rendszerrel való szembenállásként és a kertészet iránti szenvedélyemtől hajtva kertésznek tanultam és dísznövénytermesztő-kertépítő szakmából szereztem szakmunkás bizonyítványt 1990-ben. Emlékeim szerint, az én időmben, még az általános iskolai technika tankönyvben képen is szerepelt, hogyan kell egy fát kivágni / visszavágni, hogy ne hasadjon és törjön. A szakértelem hiányát, most a 22. kerületi Hugonnay Vilma utca fája bánta meg.
további írásaim: http://www.treningparadicsom.hu/blog/
Photo
Wait while more posts are being loaded