Profile cover photo
Profile photo
Maria Estruch Subirana
About
Maria's posts

Post has attachment
Sabeu qui era Joan Vilà Ferrer?
Aquest fill de Gaià va arribar a ser coronel dels Fusellers de Muntanya, va tenir al seu càrrec el destacament que portava el seu nom i que va tenir un paper ben important a la batalla de Talamanca el 1714...
La recreació d'un campament de Miquelets, com els que muntava Joan Vilà, fou el centre d'interès de la caminada dramatitzada del passat 19 de febrer, de la qual el Jaume Vilà i Quico Manubens ens n'ofereixen un completíssim reportatge:

Post has attachment
Temps d'empeltar ceps...
Al Josep Obradors,  que l'any passat ens va fer veure la necessitat  d'ensenyar a empeltar als nous vinyaires,  in memòriam. I al meu pare, l'Andreu de ca l'Estruch, per ensenyar-me'n cada dia. Josep Obradors ensenyant a empeltar. Castelladral, 13 de març d...

Post has attachment
Fer el vògit al segle XXI
A tots aquells que heu fet possible  que el vògit de Taurons  torni a girar i treure aigua... El vògit de Taurons (Sant Cugat del Racó-Castelladral, en el terme municipal de Navàs) és potser un dels darrers testimonis d'un temps que difícilment tornarà. Aqu...

Post has attachment
Homenatge a Isidre Soler
Isidre Soler i Parató,  nascut el dia de sant Isidre a Palà de Torroella, el 1918, i traspassat a  Navàs, cinc dies més tard del seu sant de 2008,  va rebre un merescudíssim homenatge diumenge passat a Castelladral,  del qual se'n feren ressò Regió 7 i Nació Digital entre d'altres.

Post has attachment

Post has attachment
Un matí inoblidable!
Gràcies a tots els que heu volgut compartir aquest viatge!
Que per molts anys poguem fer semblants obres amb els mateixos manobres!

Post has attachment
Certamen literari Queralt 2016: lliurament de premis (Berga, 8 de setembre de 2016)

Post has attachment

Post has attachment
Gràcies!!

Post has shared content
Hola David!
Me n'alegro que t'hagi agradat l'article. Quan vulguis us hi acompanyo a visitar el Pla de Sant Pere i la joia romànica de Sant Cugat, si us fa el pes.
Sé això que dius de l'ICGC, però si puges a la cova del Lladre, hi trobaràs una terma excavada a la roca que assenyala el límit entre els dos termes, de manera que dos terços del roc cal considerar-los bagencs. Igualment, si visites les ruïnes de l'església veuràs que queden a la banda de carretera bagenca, en terme del Soler de Sant Cugat del Racó, dins de Navàs segons el cadastre. Ara vés a saber qui té raó! En tot cas, seguint la tradició és Bages, no Berguedà... Pels pèls!
Hola Maria,

L'article molt interessant. El lloc bé es mereix una excursió des de Terrassa.

He estat geolicalitzant alguns d'aquests elements patrimonials per tal de visitar en un futur, i t'haig de dir que segons l'ICGC el gran bloc de la cova del lladre i les ruïnes de Sant Pere de les Cigales estan dins del terme de Viver i Serrateix. Per escassos metres aquests dos elements són fora del terme de Navàs.

Ho sento!!

David Hernandez
Wait while more posts are being loaded