Profile cover photo
Profile photo
TU! magazin
1 follower -
www.tumagazin.rs
www.tumagazin.rs

1 follower
About
Posts

Post has attachment
Kompanija Montenegro Hotels Kotor novi je vlasnik hotela Rivijera u Njivicama. Na drugom javnom nadmetanju ona je Rivijeru kupila za 6,8 mil EUR, takmičeći se sa još četiri kompanije iz Podgorice, Petrovca i Turske.
Vlasnik Montenegro Hotels je Branko Ćupić, inače, suvlasnik kompanije Iberostar Bellevue – Hotel Bečići.
Add a comment...

Post has attachment
Uticajni britanski list The Telegraph u rubrici posvećenoj putovanjima dao je visoke ocene za četiri beogradska hotela, uz preporuke turistima da posete glavni grad Srbije.
Na portalu britanskog lista objavljene su recenzije za beogradske hotele – Saint Ten Hotel, Hotel Tesla Smart Stay, Belgrade Art Hotel i Smokvica Bed & Breakfast, saopštila je Turistička organizacija Beograda.
Najveću ocenu devet od 10 dobio je hotel Saint Ten Hotel, dok su sva tri ostala hotela dobila ocenu osam od maksimalnih 10.
Preporuke je objavila novinarka Mary Novaković, nakon nedavne posete Beogradu, a u recenzijama se daje generalni opis hotela, kao i pojedinačna ocena lokacije, stila izgradnje, usluge, soba, hrane i pića, uz dodatne informacije, sa fotografijama.
Add a comment...

Post has attachment
Redakcija TU! magazina je posetila Atlantida Boutique Hotel u Rogaškoj Slatini.

Atlantida Boutique Hotel *** ćete pronaći u Rogaškoj Slatini, Slovenija. To je jedini luksuzni hotel sa 5* u okolini, kojem je cilj u potpunosti zadovoljiti gosta sa smeštajem i uslugom u hotelu. Hotel je namenjen ljudima koji se žele maknuti od svakodnevnog stresa u tišinu, i onima koje fascinira hotelska arhitektura s najvišim nivoom luksuza i potpune privatnosti.
Add a comment...

Post has attachment
Akcija dodele besplatnih vaučera za odmor u Srbiji, koju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uspešno sprovodi već treću godinu za redom dala je izuzetne rezultate, a najveće interesovanje je za korišćenje vaučera za odmor na Zlatiboru.

Prema rečima ministra Rasima Ljajića, na Zlatiboru je do sada podeljeno 10.640 vaučera, što je za 80% više u odnosu na prethodnu godinu. Prošle godine u sistemu vaučera bila su 33 ugostiteljska objekta na Zlatiboru, dok je ove godine taj broj povećan na 56. Akcija korišćenja besplatnih vaučera, koja će ove godine trajati do 15. oktobra, ne samo da će produžiti sezonu na Zlatiboru, već će u velikoj meri uticati na ukupan porast turističkog prometa.
Add a comment...

Post has attachment
Najnoviji rezultati kontrole proizvodnje kafe koju je sprovelo Ministarstvo poljoprivrede u protekla dva meseca pokazuju da je kvalitet i bezbednost omiljenog napitka u Srbiji na veoma visokom nivou.
Od 30 uzoraka, jedan proizvođač kafe “sladio” je ovaj napitak sa dodacima, odnosno dodavao je surogat.
Međutim, u Ministarstvu poljoprivrede rekli su Tanjugu da taj dodatak nije opasan te da je bezbedan za upotrebu, ali da mu nije mestu u pravoj kafi.
Objašnjavaju da se najveći broj nepravilnosti koji je utvrđen odnosi na nepotpunu dokumentaciju i poštovanje standarda proizvodnje (HACCP).
Add a comment...

Post has attachment
Spa centar beogradskog hotela Metropol Palace, Limegrove Fitness & Spa, dobitnik je dva prestižna priznanja: za najbolji luksuzni hotelski spa centar u Srbiji i najbolji luksuzni fitnes spa centar u regionu.

– Laskavo priznanje koje naš Limegrove Fitness & Spa centar dobija već treću godinu zaredom dodeljuje organizacija Global World Luxury Spa Awards, koja predstavlja vodeću svetsku inicijativu za nagrađivanje u ovom sektoru, sa ciljem da se podigne nivo kvaliteta usluge u spa industriji – otkriva za “Turistički Svet” Katarina Blagojević iz hotela Metropol Palace.

Glasanje se odvijalo online, tako što su korisnici spa usluga širom sveta mogli da glasaju registrujući se na sajt World Luxury Spa Awards.
Add a comment...

Post has attachment
Vlada Srbije, posredstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, tokom 2015. i 2016. godine pokrenula je projekte izgradnje sedam putničkih pristaništa otvorenih za međunarodni saobraćaj – u Sremskim Karlovcima, Smederevu, Kostolcu, Velikom Gradištu, Golupcu, Kladovu i Beočinu.

Do sada je, kako prenosi “eKapija”, izgrađeno pet luka – u Kostolcu, Velikom Gradištu, Smederevu, Kladovu i Golupcu, a u toku je izdavanje dozvola za njihov rad. Nakon dobijanja dozvola, očekuje se da do kraja ove godine pristani u Velikom Gradištu i Smederevu počnu da rade, dok bi preostala tri prve putnike trebalo da dočekaju 2018. godine.
Add a comment...

Post has attachment
Novi Sad će osmu godinu zaredom biti domaćin manifestacije Dani Brazila – novosadski samba karneval, koja će biti održana od 11. do 13. avgusta.
Organizatori navode da će, sada već tradicionalni, internacionalni festival ponovo okupiti istinske zaljubljenike u brazilsku kulturu, umetnost i sport, a svim posetiocima pružiti priliku da kroz program, radionice i završnu karnevalsku povorku u centru grada osete duh Brazila.
Tokom sva tri dana festivala vrhunski stručnjaci iz Evrope i Brazila iz oblasti samba perkusija, kapuere i samba plesa održavaće radionice na Petrovaradinskoj tvrđavi, gradskoj plaži Štrand i u plesnom studiju Allegro, kako za iskusne, tako i za one koji na ovaj način žele prvi put da se upoznaju sa brazilskom kulturom, navodi se u saopštenju.
Otvaranje festivala zakazano je za petak, 11. avgust u 20 sati na Petrovaradinskoj tvrđavi, kada će biti predstavljen program radionica samba plesa, udaraljki i kapuere.
Add a comment...

Post has attachment
Na tržištu Evropske unije od uvoznih piva izvan bloka srpski brendovi su drugi najpopularniji, a jedino ispred su meksička piva, pokazuju podaci evropske službe za statistiku Evrostat, objavljeni u petak, 4. avgusta 2017. godine, povodom obeležavanja Međunarodnog dana piva.
EU je prošle godine uvezla 46,9 miliona litara piva iz Srbije ili 13% od ukupnog uvoza piva iz zemalja van Unije, dok je iz Meksika uvezeno skoro 179,5 miliona litara ili gotovo polovina uvoza.Tek na trećem mestu je američko pivo (36,5 miliona litara), sledi belorusko pivo (20,6 miliona litara), kinesko (16,4 miliona litara) i rusko (11,6 miliona litara), prema podacima Evrostata.
Add a comment...

Post has attachment
Ljubljanski grad se tokom vekova menjao, ali on je, i definitivno će ostati, simbol glavnog grada Slovenije. Ljubljanski grad je nekada bio zamak, kasnije rezidencija vladara i, na kraju, zatvor. Nekoliko puta je rekonstruisan, oslikavan i obnavljan.

Moćni srednjovekovni dvorac, simbol slovenske prestonice, zanimljiva turistička destinacija, idealno šetalište svega nekoliko minuta udaljeno od živahne gradske vreve, kulturno središte Ljubljane…

U centru Ljubljane žičarom ili laganom šetnjom jednostavno možete doći do magičnog srednjovekovnog zamka koji će vas vratiti unazad kroz vreme otkrivajući neverovatni pogled na grad. Posetite neki od mnogih kulturnih događaja ili večerajte u jednom od restorana dvorca.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded