Profile cover photo
Profile photo
ULYSSIS
42 followers -
UNIX Lovers Yield Student Services and Internet Support
UNIX Lovers Yield Student Services and Internet Support

42 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
For the 4th time tomorrow, Student association ULYSSIS is organizing a one of a kind job fair for companies that develop, support and/of heavily use Free and Open Source Software. All students and alumni with skills in IT (whether it be development or administration) are more than welcome. Of course, a passion for Free and Open Source Software is a plus.

More information at http://opensourcejobfair.be/
ULYSSIS Open Source Job Fair
ULYSSIS Open Source Job Fair
opensourcejobfair.be
Add a comment...

Post has attachment
Public
Op woensdag 21 februari organiseert ULYSSIS om 20u in lokaal 00.144, Celestijnenlaan 200A, de LaTeX-workshop van dit semester. Deze workshop is speciaal opgesteld voor iedereen die onze vorige workshops heeft gemist of zijn kennis wil opfrissen. LaTeX is een opmaaktaal voor documenten die het eenvoudig maakt om teksten op te stellen met een goede, uniforme en volledig conforme look zonder je zorgen te maken over de opmaak. Tijdens de workshop zal er gefocust worden op kennis die handig kan zijn bij het schrijven van papers zoals de bachelorproef en masterthesis. Deze workshop is gericht op mensen zonder voorkennis: beginners zijn zeker welkom.

We vragen je om je compiler en editor voor LaTeX op voorhand te installeren. We hebben immers niet voldoende tijd om 50 installaties te begeleiden. Als je moeilijkheden hebt met de installatie, kom dan liefst een kwartier op voorhand zodat we je kunnen helpen. Instructies kan je vinden op: inschrijven.ulyssis.orgDit semester doen we weer een workshop over LaTeX. Indien je de workshops vorig semester gemist hebt, is dit je kans.

https://inschrijven.ulyssis.org/
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ga met ons mee naar @fosdem op 2 en 3 februari in Brussel. ULYSSIS regelt treintickets voor studenten en sympathisanten die vanuit Leuven mee willen vertrekken. Ook altijd welkom om aan te sluiten. Inschrijven op https://inschrijven.ulyssis.org/
ULYSSIS inschrijftool
ULYSSIS inschrijftool
inschrijven.ulyssis.org
Add a comment...

Public
Sinds ongeveer een kwartier is er een storing aan de gang bij Belnet. Hierdoor zijn er problemen met de beschikbaarheid van alle Belgische universiteits- en overheidsnetwerken, waardoor ook onze services met momenten onbeschikbaar zijn. We hebben hierover reeds de initiële melding gedaan bij Belnet en zij volgen dit probleem verder op.
Add a comment...

We lijken momenteel een netwerkstoring te ondervinden. Er gaat een lid ter plaatse om te bekijken wat het probleem is en het te verhelpen.
Add a comment...

Om 21u zal er een korte downtime zijn voor beveiligingsupdates. Onder andere zullen onze shellservers, Gitlab, SVN, de webservers en de database server herstart worden. Als je een screen of een tmux hebt draaien zal je deze opnieuw moeten starten. Accounthouders ontvangen meer informatie via email.
Add a comment...

Post has attachment
Enkele jaren geleden kwam Poettering op de proppen met systemd. Vandaag ligt dit initsysteem aan de basis van de meeste Linuxdistributies. In deze workshop bekijken we wat systemd allemaal doet, van boot tot shutdown. Bovendien werkt systemd niet enkel achter de schermen, maar kun je het ook voor jou laten werken. We gaan dieper in op timers, resource management en andere nuttige features. Kun je dus niet goed volgen met de wildgroei aan nieuwe functies die systemd aanbiedt? Dan brengen wij daar hopelijk verandering in!

Vergeet je niet in te schrijven op https://inschrijven.ulyssis.org/
Add a comment...

Post has attachment
Een distro installeren is gemakkelijk. Maar hoe bouw je zelf de basis van een Linuxsysteem? Op deze workshop gidsen we je door de eerste stappen die je nodig hebt om je eigen systeem vanaf nul op te bouwen.

Tijdens deze workshop gaan we de belangrijkste onderdelen van het Linux gebaseerd besturingssystem behandelen. Na deze workshop zal je in staat zijn zo een OS volledig zelf te bouwen. Het volledig boot process zal uitgelegd worden en wanneer we klaar zijn hebben we een effectief werkend systeem dat je op echte hardware kunt laten runnen.

Dit is enkel een workshop voor mensen met de nodige Linux-ervaring en absoluut niet voor totale beginners

Ook wordt er verwacht dat er Linux wordt gebruikt. De workshop meevolgen in een Linux virtual machine is mogelijk maar wees er van bewust dat we het OS dat we bouwen ook gaan virtualiseren en dat kan mogelijks problemen geven.

Vergeet je niet in te schrijven op https://inschrijven.ulyssis.org/
Add a comment...

Post has attachment
Het begint hier goed vol te lopen, je lunchpauze tussen de lessen door is dan ook het ideale moment om van wat open source bedrijven te genieten.
Tot zo meteen!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Student association ULYSSIS is organising a one of a kind job fair for companies that develop, support and/of heavily use Free and Open Source Software. All students and alumni with skills in IT (whether it be development or administration) are more than welcome. Of course, a passion for Free and Open Source Software is a plus.

More information at http://opensourcejobfair.be/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded