Profile cover photo
Profile photo
Muhammad Syakir
Laki Terok
Laki Terok
About
Posts

Post has attachment
Tough Times Never Last, Tough People Do
Credit: Tumblr Probably a picture of my trying to save myself from all the problems I had. "Why I am alive?" That's what stick  inside my head for a few months back. I literally forgot the reason why I'm alive. Every morning I wake up, I just wished that I ...

Post has attachment
Hujan Merintik-Rintik di Waktu Malam
Roesyadi: Hujan membasahi permukaan tanah yang gersang. Dari jauh lampu-lampu yang berkelip di bangunan tinggi yang berdiri jarang-jarang mengkhayalkan aku di tepi daun tingkap yang terbuka separuh. Aku suka dengan bauan segar rumput hijau yang dibawa tiupa...

Post has attachment
5 Pemerhatian Aku di Surabaya, Indonesia
Aku tahu aku masih belum bersedia. Untuk terus menulis blog atau untuk terus kehilangan blog ini. Jadi untuk memenuhi sisa baki masa yang tinggal sedikit, aku rasa ada eloknya aku teruskan berkongsi. Sudah genap sebulan di Kota Surabaya. Jauh dari rumah tem...

Post has attachment
First Kiss Kisah Cinta Komedi Thailand
Aku tak pasti kenapa kalau cerita komedi romantik yang Thailand buat akan kebanyakannya jadi sebuah cerita yang menarik. Filem ini bukan romantik komedi pertama Thailand yang aku pernah tengok. Dah banyak sangat dan aku yakin filem ni pon bukan filem dari T...

Post has attachment
Buat Visa di Kedutaan Indonesia
Memandangkan aku akan pergi ke Surabaya, Indonesia untuk program mobiliti satu semester nanti aku kenalah sibuk buat visa untuk urusan permit belajar dekat sana nanti. Kedutaan Indonesia terletak dekat Jalan Tun Razak berdepan dengan Prince Court Medical Ce...

Post has attachment
Pertama Kali Penerbangan dengan Vietnam Airlines ke Tokyo, Jepun
Tokyo, Jepun sebuah bandar moden yang aku rasa tak nak tinggalkan. Pengalaman 11 hari dekat sana rasanya belum cukup. Kalau boleh nak tinggal lama lagi tak nak balik semula kepada realiti di Malaysia. Aku pergi sana masa 2 Julai dan pulang semula ke Malaysi...

Post has attachment
Berbelanja Raya Dengan Bijak!
Dah tak lama lagi Hari Raya akan kembali lagi! Macam-macam persiapan yang perlu dilakukan. Korang semua dah mula membeli-belah untuk raya ke belum? Kalau belum meh sini aku nak kongsi promosi untuk korang berjimat sambil berbelanja untuk persiapan Raya! Ter...

Post has attachment
Bila Saatnya Kau Patah Hati
Hujan malam ini mengingatkan aku tentang beberapa perkara. Baik yang mengembirakan juga perkara yang mendukacitakan. Kalau malam ini ada yang leka saling berbalas pesanan dengan kekasih hati dan mungkin juga ada yang malam ini merupakan kali terakhir mendap...

Post has attachment
5 Tips Nak Menang Contest Di Blog
Baru menang dua tiga kali dah sibuk nak tulis artikel? Amboi amboi tak baik mengata tau!  Alhamdulillah sepanjang berblogging tahun 2017 ini kiranya adalah juga pendapatan yang aku jana dari contests dan macam-macam lagi. Kiranya ini tahun paling bertuah ak...

Post has attachment
May Updates!
FaceApp, have you guys tried it? Well honestly, thanks to FaceApp that makes my skin looks glowing even though it's still can't reduce the weight of eyebags I have over there. And perhaps this photo could attract one or two more people to read this post of ...
Wait while more posts are being loaded