Profile cover photo
Profile photo
Mohd Misbah
82 followers
82 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
catatan pelajar senja: praktikal
lama aku tak mengetuk jari jemari ini di papan kekunci. terlalu banyak urusan kerja perlu diutamakan. masa banyak dilabur dan ditabur demi segulung sijil yang aku impikan. ya, satu perjalanan yang lama aku tak catitkan. tak mengapalah. apa pun semangat nak ...

Post has attachment

Post has attachment
aku masih ingin berblogging
dah berbulan aku tinggalkan arena blog ni. kesuntukan masa, tumpuan lebih kepada media sosial dan kerja membuatkan aku alpa dan lupa kepada blog yang pernah menjadi tempat untuk bercerita dan meluahkan rasa. mungkin media sosial menjadi tapak yang paling pa...

Post has attachment
aktiviti kolej terakhir, mini tourism skills challenge, sneak peek hadiah pertandingan
program terakhir pelajar kelas semester 3 (akhir) kolej komuniti kota tinggi, untuk subjek ko kurikulum (sukan). hadiah hadiah yang akan diberikan kepada peserta... lumayan wooo... program yang diberi nama mini tourism challenge, direka untuk mendedahkan pe...

Post has attachment
jb tour, hari ni jadi pelancong
kami pelajar pelancongan! hari ni di "paksa rela" untuk menyertai program jb tour untuk pelajar semester 2 untuk subjek komentar pemandu pelancong. satu subjek yang mendedahkan pelajar untuk merasai bagaimana menjadi seorang pemandu pelancong Dan merasai pe...

Post has attachment
jimat sehingga 70 peratus kos membawa bagasi berlebihan ketika travel ke luar negara.
melancong keluar negara, dah tentu banyak cenderahati dan cenderamata juga kiriman dari kawan-kawan kan. yang kirim macam-macam barang, belum lagi yang kaki shopping atau ke luar negara sememangnya nak shopping... tapi bila nak balik, dari satu beg kecil ya...

Post has attachment
catatan 20 tahun pengalaman seorang pelajar senja episod 6
sambungan kisah pelajar senja dari episod 5 aku selamat mendaftarkan diri di Kolej Komuniti Kota tinggi. Sebuah kolej "kecil". manakan tidak, kelas hanya ada 1 bg setiap semester. dan bilangan ketika aku mendaftarkan diri hanya ada 8 orang. tak lama kemudia...

Post has attachment
catatan 20 tahun pengalaman seorang pelajar senja episod 5
sambungan dari episod 4... terhenti seketika kisah catatan seorang pelajar senja, pemergian ibu ketika program di KLIA benar-benar menghentikan mood aku nak menaip... buntu, terkejut, tersebak, dan kesibukan membantu adik beradik lain dalam menguruskan majl...
Wait while more posts are being loaded