Profile cover photo
Profile photo
Лилия Николова
19 followers
19 followers
About
Лилия's posts

Post has attachment
На 09.09 се състоя Петата национална конференция на Енвижън (Envision) на тема: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование”. Като учител и представител на образователната система мога да кажа, че темите от конференцията потвърдиха единственият, според мен, ефективен начин за работа с ученици, а именно - иновацията.

Думата иновация може да се каже, че е синоним на начина на мислене в 21 век. Динамиката и промяната в общуването с учениците е ключът към запазване на техния интерес и постигане на по-високи съвместни резултати. Управителят Румен Бакалов препоръчва „учителите да са иновативни в класните стаи, защото тук се случва всичко в образованието”. Задачата на учителя е да направи образованието интересно, вълнуващо и забавно. В тази връзка учениците трябва да се учат забавлявайки се.

Говорейки за информационни технологии, добър пример за уебсайт за иновативно образование е http://ucha.se/. В сайта са регистрирани над 300 000 ученици, учители и родители. Сайта предлага видео уроци, упражнения и блог, където могат да се дискутират теми от интерес за регистрираните. Важно е да се каже, че повечето онлайн платформи за образование са достъпни и на смартфони, таблети и преносими компютри.

Кирил Русев пък ни запозна с т.нар. Джъмпидо (Jumpido - http://www.jumpido.com/bg ) - иновативен уебсайт, предназначен само за начални учители. Джъмпидо предлага 16 вида образователни игри. Джъмпидо е основно насочен към математиката. Сайтът печели награда за социална иновация от президента Плевнелиев. Ползващите Джъмпидо споделят, че има осезаемо подобрение в мотивацията на учениците след работа с сайта. Сайтът разполага с нови нива и режими на игра с умножение и деление.

Дениз Тургут от Майкрософт България говори за нов продукт за образователни цели на Windows 10 и образованието. „Образованието се променя постоянно благодарението на технологиите”. Дениз препоръчва учители и ученици да работят заедно използвайки последния IT продукт, за да се подобряват взаимно. Продуктът работи на всякакви устройства и помага на учениците да се учат да търсят и отсяват полезна информация. От Майкрософт България препоръчват една образователна платформа, за да е иновативна, трябва да има следните 4 елемента:
      - По-добри резултати
      - Достъпни решения
      - Защита и сигурност
      - Опростено управление
В заключение мога да допълня, че иновативният и различен метод на преподаване е изискан от съвременните ученици, които учат най-бързо и ефективно зад компютъра.
Photo
Photo
2015-09-27
2 Photos - View album

Честит първи учебен ден!
С пожелания за много здраве, вяра, оптимизъм и успехи!
Успешна и ползотворна година!

Post has attachment
**
                                                        " Спаси живота на децата" Трета глбална седмица за пътна безопасност "СПАСИ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА" се проведе от 4 до 10 май. Тази година кампанията е насочена към подобряване на безопасността на пътя за де...

Post has attachment
Празник на книгата
Световен ден на книгата Денят е 23.04.2015г .Учениците от II "a"клас, при СОУ "Христо Ясенов" се отправят към стаята на VI I "б" клас, за да изненадат седмокласниците с празника на книгата. Вървейки по коридора, единствените, които нарушават тишината са вто...

Post has attachment
В очакване на Великден
Великден е най–светлият празник за християнския свят. На този ден
християнската църква почита Възкресението на Божия син Исус [Христос].
Празникът е подвижен и се отбелязва в неделния ден на Страстната седмица, чието
начало се поставя от първото пролетно пъ...

Post has attachment
В СТРАНАТА НА ВЕЛИКАТА ВЪЛШЕБНИЦА
В страната на великата вълшебница Такава страна има.Но не я търсете на на никоя карта.Не ще я намерите, макар и тя да съществува. Живее и владее там велика вълшебница. Тя е наистина велика, защото държи ключовете на всички тайни на света.Така е.Вълшебницата...

Post has attachment
В очакване на Коледа
Коледните звънчета вече звънят в сърцата на учениците от II "а" клас , гр. при СОУ "Христо Ясенов", гр.Етрополе. Декември е! В очакване на най-топлия и светъл празник! Декември е изпълнен с много изненади, красиви емоции и подаръци. Още с настъпване началот...

Post has attachment
Благодаря Ви колеги , за интересните срещи и идеи. Много се радвам, че благодарение на Вас научавам нови неща и се срещам с познати хора.Страхотна  и вълнуваща среща със Светла от Чикаго.

Post has attachment
1 ноември и 137 г.от освобождението на град Етрополе от османско владичество
Във връзка с Деня на будителя - 1 ноември  и  137 г.от освобождението на град Етрополе от османско владичество  , ученикът Борис Иванов Маринов от II "а" клас , при СОУ " Христо Ясенов" поздравява всички Вас със стихотворението "Хаджи Димитър" от Христо Ботев.

Post has attachment
1 ноември и 137 г. от освобождението на Етрополе от османско владичество
Във връзка с Деня на будителя - 1 ноември  и  137 г.от освобождението на град Етрополе от османско владичество  , ученикът Борис Иванов Маринов от II "а" клас , при СОУ " Христо Ясенов" поздравява всички Вас със стихотворението "Хаджи Димитър" от Христо Ботев.
Wait while more posts are being loaded