Profile cover photo
Profile photo
TravelBadgers
24 followers -
The World ... is not enough!
The World ... is not enough!

24 followers
About
Posts

Post has attachment
Este povestea unui destin cu final neașteptat. O scurtă călătorie care continuă şi astăzi. Povestea legendarului vas de luptă Vasa – uriaşul viking fără noroc, care şi-a găsit faima abia după moarte.
Add a comment...

Post has attachment
“În vremurile de demult, pe când Vietnamul abia se formase, Împăratul de Jad și-a trimis Mama Dragon și pe fiii săi să protejeze granițele de nord, în calea năvălitorilor ce veneau pe ape. Dragonii au coborât din cer, scuipând foc și nestemate peste dușmani, alungându-i. În acele locuri au crescut stânci înalte iar Mama Dragon a rămas aici, alături de fiii săi, transformându-se în ființe omenești.”
Add a comment...

Post has attachment
Let's go wide ... real wide! :)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Citylights Hillerød

Prima dată am ajuns aici cu S-train și am dat o tură completă pe interior. A doua oară l-am parcurs pe biciclete, scotocindu-i fiecare cotlon de pe uriașul domeniu. Zilele trecute ne-am reîntâlnit cu el pe seară, într-o perfectă reflexie de noapte.

http://travelbadgers.com/hillerod/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Citybreak în Danemarca, cu o scurtă târcoale pe la suedezi.

Am traversat Copenhaga ca sirena prin apă, am închiriat o mașină (vorba aia, frumos cu Mokka la danezi dar nu e moka deloc) și tuleo prin Zealand!

Oprire în Roskilde, la catedrală, în locul unde sunt înmormântate mai toate capetele încoronate ale Danemarcei. Scurt stop în Frederikssund, apoi o plăcută reîntâlnire de seară cu impunătorul Fredericksborg Slot (azi, Muzeul Național de Istorie al Danemarcei).

Scurt refresh în Køge, tură de castel la Vallø, vizită la Faxe, unde se află o carieră de calcare, în exploatare de mai bine de 900 de ani și care a dezvoltat un ecosistem propriu. Există și o marcă locală de bere ... greu de găsit, chiar și aici. Pe final de zi, trekking și baie neprogramată în mare, lângă formațiunile stâncoase de la Møns Klint .

O revenire la una din megastructurile planetei: The Great Belt este un proiect de referință ce face conexiunea între cele două mari insule daneze, Zealand și Funen. La final, fuguța pe celălalt mare pod, Øresund, ce străbate strâmtoarea cu același nume între Suedia și Danemarca.

Pe jos, cu mașina, cu trenul sau pe bicicletă, Zealand poate fi parcursă cu ușurință, oferind călătorului peisaje de vis, sate și orășele impecabile plus o infrastructură ... beton. Nu rămâneți doar în Copenhaga - dincolo de atracțiile din capitală există o altă lume de explorat! ;)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A fost odată ca niciodată … așa începe orice basm și ne gândeam că așa ar trebui să ne începem și noi povestea despre un colț de lume de care îți aduci imediat aminte din poveștile copilăriei. Dragi prieteni, am fost, ne-am întors iar acum vă povestim … bun venit în Bremen!
Add a comment...

Post has attachment
Hai să ne-ntâlnim sâmbătă seară, într-o cârciumioară la șosea ...
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Azi am dat un ochi pe la Cărturești ... un ochi de pește ;)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A fost odată ca niciodată ... așa ar trebui să înceapă orice poveste despre Bremen. Nici nu se poate altfel, dacă ne gândim doar la îndrăgita poveste a fraților Grimm cu celebrii muzicanți, poveste care a dus la un puternic brand ce aduce comunității o grămadă de bani, pentru că măgarul, câinele, pisica și cocoșul cățărați unul pe altul sunt omniprezenți, de pe banalele cărți poștale, magneți sau tablouri pictate, până la statuia ce tronează în fața primăriei.

Însă povestea nu se oprește aici. În Bremen se află fabrica Mercedes care produce modelele alea 'oațe de SLK, C-Class, E-Class Coupé și GLK, un muzeu Airbus iar la capitolul băuturică ... ați ghicit, vorbim de berea Beck's ... pe care am găsit-o în mult mai multe feluri decât o știm acasă.

Pe lângă toate astea, găsim aici un adevărat oraș de poveste - case vechi, excelent păstrate, una din cele mai frumoase primării din Germania, catedrale imense, vechi de aproape 1000 de ani, un oraș vechi și cochet (Snoor), legenda celor 7 frați leneși, păpică bună ... și ce să vă tot povestim ... dați voi o fugă până în Bremen, să vă convingeți :)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
E greu să te trezești cu noaptea-n cap, să cobori în barcă și să pornești pe ape, cârpit de somn. Dar merită cu vârf și îndesat pentru că odată cu răsăritul, transformi visul într-o plăcută realitate.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded