Shared publicly  - 
 
Det er tid til efterbearbejdning på projektet for FDM Travel... vi havde et enkelt viralt hit, hvor vi kan glæde os over, at der sammen med det billede folk var villige til at dele - var placeret et salgslink.

Hvad er et viralt hit uden et salgslink?... Kunsten er at få dem sat sammen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151354317084933&set=a.251523894932.135967.234609114932&type=1&theater

Cirka 600 klikkede på linket til USA-flybilletter.
+Michael Pedersen  ... ved vi om nogen købte?... jeg gætter på nej.

ROI-billedet tegnes på plussiden af henvendelser i indbakken med Disney-spørgsmål og en enkelt om valg af krydstogtrute og varighed. 

Lige nu er der søsat en konkurrence, hvor man kan vinde et cruise, som efterlader FDM med muligheden for at pushe krydstogter resten af 1. kvartal på baggrund af den buzz og portrættering af rejseformen der har været... og i øvrigt kommer mere af, med det content jeg har produceret - som venter i kanonen.

... jeg vender tilbage med mere her på google plus, og har i sinde at lade konklusionerne indgå i mit oplæg ved Marketingcamp 2013 som ligger i maj måned. (http://www.marketingcamp.dk/)
Translate
3
1
Michael Øland Hindrichsen's profile photoAnders Christiansen's profile photoThomas Bigum's profile photoSøren Sprogø's profile photo
24 comments
 
Salg er vel egentligt også et dårligt mål med sådan en kampagne? Folk køber vel egentligt først en rejse, når de er klar til det, nærmest uanset hvad der lige er "viralt". Så jeg ville nok nærmere måle sådan en kampagne på brand, kendskabsgrad, Facebook likes og e-mail signups. 
Translate
 
... Glæder mig forøvrigt vildt til at høre dine kommentarer og erfaringer med kampagnen, både her på Google+, men måske også på #MC13DK.
Translate
 
Jeg er enig i den første betragtning Søren, men har selvfølgelig hævet ambitionen for at få tydeligere ROI... at Facebook giver branding er lært for længst... så jeg er ivrig efter at nå længere, også fordi at jeg stadig får branding ved siden af disse forsøg på at måle direkte salg.

Viralt i øvrigt defineret ved, at folk uden for det tætteste netværk, af egen fri vilje deler indhold, uden der er konkurrencemæssigt incitament... de deler billedet, fordi det er godt, og måske også oplysningen om billige USA-billetter.

En kendskabsgradsundersøgelse er en tung satan, og kommer ikke til at ske i forbindelse med dette... måske hvis rejsebranchen laver en i fællesskab, kan der være noget at hente, men så bliver det uden spørgsmålet "har du set FDM på fjæsbog?"

Peter fra FDM fortalte mig, at man arbejde med 50 dages path to converison, så ja... der er helt sikkert et stykke vej fra et billede på facebook, og booking af en USA-tur... men det er sæson for planlægning, og man kan jo ramme tvivlerne, eksemplificeret ved henvendelserne der allerede kom under rejsen.

"Vi overvejer Disney... spørge spørge"
"Jeg overvejer at rejse på krydstogt med mine to døtre,... spørge spørge"

Lige nu får jeg den idé at lave en spørgeaften på facebooksiden... hmmm. Den tænker jeg lige over. Det bliver ikke i aften.. Der er jo Borgen, som suger ret hårdt i kernemålgruppen :-)
Translate
 
Jeg synes, at det er en meget spændende proces at følge. Det er virkelig fedt, at I deler tankerne. 

Projektet er et bevis på, at Facebook er mere end likes og konkurrencer, men en mulighed for at skabe konverteringer. Man skal bare arbejde for det. 
Translate
 
Ah, så hele projektet har kun kørt på Facebook? 
Translate
 
Ja Søren, men væsentligt at nævne, at det er et ambassadørprojekt og ikke et Facebookprojekt.

Facebook står som den primære platform, fordi den kan det den kan. Men projektet er ikke meget værd uden mailinglist og tilhørende landingpages.

Hvis det var et facebookprojekt, havde der nok været en app, men det hele er faktisk født, fordi FDM Travel ville noget mere og andet end de (konkurence-)apps, som rejsebranchen har sprøjtet rundt med i to år.

Det kan være du +Simon Willer har tanker om dette(?).. Sagen er enkel. Jeg blev som rådgiver bragt i spil fordi der var metaltræthed i det evige arbejde med apps.

Instagram er sekundær, som en konto der kan gå til låns hos næste ambassadører www.instagram.com/fdmtravel

Set fra en anden vinkel kan det også kaldes et social projekt. Den har fået fuld gas på at sætte ansigter på FDM. Det er Peter & Tina, og familien Bigum over hele linjen, og væk med "_Vi_"... Hvor man ikke ved hvem der taler, mailer eller opfordrer til at deltage.

Det er ikke tilfældigt, at spørgsmålene har handlet om personerne, de gange der har været konkurrencer.
Hvad hedder familien? Hvad hedder døtrene?..

Undervejs har jeg spekuleret twitter og G+, men kan ikke se målgruppen sidde klar, for at høre bløde rejsehistorier og se billeder... Peter og Tina kan muligvis godt betjene Twitter, men det syntes overambitiøst at blande det ind i denne omgang.

Translate
 
Forsvinder en stor del af poiten med sådan en kampagne ikke når det er en sm-konsulent der er hyret til opgaven? 
Translate
 
Dette var på sin vis kun prologen.

Der skal en familie nr 2 afsted i marts og nr. 3 til sommer med erfaringer i rygsækken som jeg gjorde. De skal formentlig uddannes i content creation og håndtering inden afgang, og afsted med en playbook der er nogenlunde defineret hjemmefra.
Translate
 
Jeg har altid tanker om apps og har da også set en enkelt eller to konkurrence-apps til rejsebranchen blive skabt.

For det første vil jeg sige, at fb-apps har sin berettigelse, hvis de bliver brugt som en integreret del af øvrig FB-kommunikation (og andre platforme om nødvendigt). Man kan fx også skaffe ganske fornuftige mængder af leads den vej.

Men jeg kan godt følge metaltrætheden og jeg tror rådgivere skal, ligesom du +Thomas Bigum, være klar til at udfordre de brancher, der har prøvet de mange FB-klassikere som konkurrencer til at tage endnu mere fat om sociale medier og se, hvad kommunikationen med brugerne kan klare.

Vi ved, man kan skaffe likes nu. Det er rimeligt nemt og ellers køber man nogle ads.

Kan vores "likers" blive ambassadører eller er et like blot et tal, man kan vise chefen?

Så godt gået - en spændende tankegang for projektet.
Translate
 
Genialt projekt. Næste gang jeg sejler til USA vil jeg tænke på FDM inden jeg booker. Du kan ikke måle noget nu, men sikkert først til sommer. Vel også derfor de starter projektet op nu. Men hvordan ved de at det er din fortjeneste til sommer? 
Translate
 
Det ved de ikke, men har forstået at det er præmissen.

Det gammeldags postrundsendte katalog og tv-reklamer, samt likes på komfo-apps kunne heller ikke spores til salg.

Thank you God for en kunde der har accepteret det faktum.

Alt vi har er: På ingen andre marketingfronter tales der om krydstogter det første kvartal, og så er der sporing på mine links... 
Translate
 
Roei. Følelser. Man kunne have overvejet at stikke et spadestik dybere og lade ps vælge destination - når du så er godt på vej for vi samtidig lov til at vælge din vej, hvor i skal bo og hvad du skal spise.
A puppet on a string (men med en høj Klout Score:))
Translate
 
Fedt med et kig bag kampagnen og god idé. Jeg hælder til at være enige med dem som siger, at det er mystisk du selv agerer ambassadør. Hvorfor ikke starte med at rekruttere en almindelig familie? Hvad er tankerne bag at, du selv deltager så aktivt?
Translate
 
+Anders Christiansen mon ikke det handler om Klout. Fru Jensen fra Århus med en Kloutscore på minus 1 får vel ikke spredt budskabet så intenst som Hr. Bigum fra Albertslund. 
Translate
 
Det er da klart når TB lever af det og fru Jensen fra Aarhus ikke gør. Er lidt i tvivl om hvor "troværdig" det gør en ambassadør.
Translate
 
+Michael Øland Hindrichsen +Søren Stenderup  Jeg er også mest bekymret for troværdigheden. Jeg er ikke i tvivl om at bigum er en meget vigtig person (man kan så diskutere om han også er det i forhold til målgruppen), men der er en fare for at man mister lidt af den nærhed og troværdighed man ville have haft, hvis det var Fru Jensen fra Aarhus.

Det er jo et valg man er taget, og jeg er egentlig bare nysgerrig efter at vide, hvorfor man har valgt denne lidt utraditionelle løsning. Som sagt synes jeg det er en fin aktivering, men jeg tror aldrig før, at jeg har set en konsulent selv agere ambassadør for en af sine kunder.
Translate
 
Jeg afviste faktisk FDMs forslag om at være først, men de gjorde mig bevidst om, hvor svært det er at caste sig frem til de rigtige ambassadører.

Alle/mange vil sikkert gerne, men hvem kan bære og udføre opgaven?

Når man stirrer på det spørgsmål, er det væsentligt at tænke over om opgaven overhovedet er defineret... Og det var den ikke - men kan blive det nu.

Jeg er blevet uendeligt meget klogere på at skabe content ude i felten, og kan derfor både definere opgaven, og træne næste ambassadørfamilie.

Hvis den første youtube-dogme film man nogensinde laver, foregår på en rejsedestination, så er sandsynligheden for at det giver værdi til facebookfans meget lille. Laver man 5-10 i sin egen have, og modtager instruktioner i at redigere på plads - så begynder det at være noget der kan satses på.

Inden jeg tog afsted anede jeg ikke hvilket blandt video, billeder, konkurrencer etc. der ville være det bedste at gøre. Det har jeg en langt bedre fornemmelse af nu.

prolog er et ord jeg fandt på her i tråden, og jeg synes det er rammende. Projektet bliver først rigtig spændende, når hhv familie 2 og 3 kommer hjem.

Klout er relevant i forhold til castingen, men i dette format mener jeg nu nok at evnen til at formidle samt tekniske kompetencer er vigtigst at vægte... Vi kan jo ikke sende Medina afsted, hvis vi vil have anden end billeder af Medina, så i det lys er Klout intet værd... Hellere noget ukendt x-faktor - også af troværdighedsårsager. Ville man have Klout, sendte man kendisser afsted, men det er ikke det projektet går ud på. (I øvrigt noget vi nok ellers vil se mere af på sociale medier - med Casper C. som "vært" hos TDC som et eksempel)

Translate
 
Ok. Den køber jeg faktisk, selvom man vel godt kunne planlægge og gøre sig erfaringer uden at agere som officiel ambassadør.

Hvis jeg skulle sige noget, så synes jeg måske, at du så kunne gøre lidt mere ud af dette inde på siden. Altså at du bare testede konceptet af, til de rigtige familier.

Men nok om det. Glæder mig til at se hvordan det går med de næste par ture. Og til at læse din evaluering herinde
Translate
 
True. Vi var klar til at melde tydeligt ud, hvis nogen skulle spørge ind til sammenhængen, og bolden blev også givet grundigt op på mine personlige kanaler... Netop for også at signalerer at jeg og familie var valgt af mere faglige grunde.

I den forbindelse også klar til at dele det faktum, at jeg faktisk er fraskilt fra moderen, hvilket også gør "familierejsen" en smule konstrueret. Nævnes skal dog, at vi siden skilsmissen en gang årligt har været på ferie sammen med børnene, så den er ikke far fetched.

Det der foregår må jo anno 2013 ikke være ude af trit med realiteterne, så er der bare dømt shitstorm.. Men omvendt også en dræber at kaste rundt med disclaimere af frygt for shitstorms.

Skulle vi fra prologen med noget viden om hvorvidt "en gæst/ambassadør" kan lave rejsefortællinger på et rejsebureaus facebookside, var det nødvendigt at "lade som om"... Uden konstant at nævne disclaimeren.

Det var svært i starten. Svært for mig at finde min stemme i gæsteuniverset. Også tekniske floppere. Jeg uploadede en video til facebook uden at bruge youtube, og den døde ved edgerank med sølle 800 visninger...

Links til youtube hjalp på den organiske del, men der måtte spons i nakken til at få dem rigtigt over rampen..

Jeg troede faktisk at videoer ville crushe, hvis jeg kun holde dem korte og præcise, men det vidste sig hurtigt at billedserier og collager til stadighed har "bedst" levetid, også som blikfang til at få folk mod links -> både til Website og til landingpage med sign up form.

1000 Tak fordi i spørger og kommenterer. Det hjælper mig med at trække konklusionerne ud.
Translate
 
PS.. Ang videoen taler jeg om newsfeed-visninger, og ikke views af selve videoen.
Translate
 
Synes det giver masser af mening, lige at teste konceptet af på(med?) en "ekspert" først. Han vil langt bedre kunne udarbejde nogle retningslinier for, hvordan de næste, "rigtige" familier skal gøre det.
Translate
Add a comment...