Profile cover photo
Profile photo
Hartini Hamid
8 followers
8 followers
About
Posts

Post has attachment
Merancang Wang 2015
Tidak sampai dua minggu saja lagi,
kita akan melambai selamat tinggal kepada 2014 dan menjemput tahun baru 2015.
Ada yang berjaya mencapai matlamat kewangan mereka tahun ini, ada juga yang
tidak. Kini pula ada ura-ura pelbagai kos sara hidup akan terus meni...
Add a comment...

Post has attachment
Melakukan Ibadat Malam Perlu Kekuatan
Bismillahirrahmanirrahim.. Perkongsian artikel ini adalah dari ruangan Agama akhbar tersohor tanahair iaitu Berita Harian. Jom sama-sama kita tambah ilmu untuk meningkatkan amalan melakukan ibadat sunat secara istiqamah di malam hari.. Allah SWT berfirman y...
Add a comment...

Post has attachment
SENARAI PRODUK HALAL KELUARAN BUMIPUTERA ISLAM
Bismillahirrahmanirrahim.. Hari ini sedang duk sibuk cari resepi nak masak apa..tiba-tiba dapat link daripada blog  Blogger Kampung yang menyenaraikan senarai terkini senarai produk halal keluaran bumiputera islam.. Ok jom kita layan entri bermanfaat ini.. ...
Add a comment...

Post has attachment
Kemuliaan Wanita Muslimah Yang Sedang Hamil
14 "KEMULIAAN" WANITA MUSLIMAH YANG SEDANG HAMIL’ 1. Apabila seorang perempuan mengandung dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan. ...
Add a comment...

Post has attachment
Apa itu 4G LTE?
Bismillahirrahmanirrahim.. Hari ni saya nak share sikit pasal teknologi komunikasi
masa kini. Chewah2.. bunyi macam pakar IT je kan..? hihi xdela saya dapat info ni dari blog Doktor Komputer . Jom layan post di bawah ni.. Seperti yang semua maklum,boleh ka...
Add a comment...

Post has attachment
**
Bissmillahirrahmanirrahim.. Ya Allah sungguh aku terkesan dengan teguran ini yang ku dapat dari seorang ustaz.. terasa diri ini terlalu lalai dalam meneggakkan agama MU YA ALLAH.. Apalah dayaku hamba MU yang masih kekurangan dan masih mencari kekuatan untuk...
Hartini Dot Com
Hartini Dot Com
hartinidotcom.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Adab Mandikan Bayi Baru Lahir Dengan Cara Betul
Bismillahirrahmanirrahim.. Pagi ni rasa semangat dan fresh untuk post artikel yang boleh memberi manfaat pada pengunjung blog saya.. Terima kasih kerana sudi menyokong blog ini dan membaca artikel yang di post. Bayi baru lahir
adalah khalifah Allah yang ba...
Add a comment...

Post has attachment
Cara Penggunaan Gear Automatik Dengan Betul.... Ramai yang Selalu Tersilap
Bismillahirrahmanirrahim.. Hari ni saya nak share artikel tentang penggunaan gear kereta automatik. Semoga bermanfaat untuk rakan-rakan pengunjung blog saya.. Jom kita mula! Tukar gear auto dengan cara salah boleh menyebabkan gearbox anda rosak dan kos gear...
Add a comment...

Post has attachment
Jangan Isi Minyak Penuh Tangki
Bissmillahirrahmanirrahim Hari ini saya nak share post FB daripada Founder GRUP TRANSFORMASi DiRi - GTD : Tuan Zainal Rashid Bin Isa. Semoga sama-sama kita renung-renungkan ilmu yang kita baca ini. JANGAN
DERMA MINYAK KEPADA TAUKE STESEN MINYAK | Di dalam ...
Jangan Isi Minyak Penuh Tangki
Jangan Isi Minyak Penuh Tangki
hartinidotcom.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Qadha' dan Fidyah Puasa
Bismillahirramanirrahim.. Perkongsian seterusnya mengenai Ramadan.. teruskan membaca. Seseorang yang meninggalkan puasa Ramadan kerana uzur atau tanpa uzur, wajib qadha' puasanya di luar bulan Ramadan Seseorang yang melambatkan qadha'
puasanya kerana uzur ...
Qadha' dan Fidyah Puasa
Qadha' dan Fidyah Puasa
hartinidotcom.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded