Profile cover photo
Profile photo
Mónika Cziráki
Abban hiszek, hogy a stabil anyagi helyzethez az út a tudatos, és hosszútávú pénzügyi tervezés, amiben az is benne van, hogy mi van, ha...
Abban hiszek, hogy a stabil anyagi helyzethez az út a tudatos, és hosszútávú pénzügyi tervezés, amiben az is benne van, hogy mi van, ha...
About
Posts

Post has attachment
Mi a helyzet a többi lakástakarékpénztárral? Összegyűjtöttem és összehasonlítottam, hogy milyen lakástakarék akciókkal vár most Téged, mint leendő lakás-előtakarékoskodót a 3 pénztár. Kattints és olvass tovább! Oszd meg, ha hasznosnak érzed :)
#lakástakarék #LTP #lakástakarékakció #lakástakarékösszehasonlító #lakástakarékkalkulátor #pénzügyekokosan #czirákimóni
Add a comment...

Post has attachment
Vállalkozásodban nagyon nem mindegy, milyen adózási formát választasz. Ha a KATA mellett döntöttél vagy ez a szándékod, akkor jó hír, hogy újabb könnyítés jöhet. De mit is jelent ez, mik a KATA buktatói, mire figyelj? Erről szól új blogbejegyzésem.
#KATAvállalkozás #alanyiadómentes #vállalkozáspénzügyei #vállalkozzokosan #ellátásialap #KATAnyugdíj #etikuspénzügyek #czirákimóni
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Újabb segítség a vállalkozásoknak - támogatási program, 0%-os hitel
Korábban már írtam a kormány által meghirdetett munkahely teremtő programról, mellyel a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat kívánják támogatni. Ennek második fordulója indult el most - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.
Emellett szeptembertől 0%-os kamattal igényelhetnek uniós hitelt azok a kis. és középvállalkozások, amelyek digitális fejlesztéseikhez szeretnének forráshoz jutni.
#támogatásvállalkozóknak #kkvszektor #unióshitel #pénzügyitanácsadás #czirákimóni #etikuspénzügyek
Add a comment...

Post has attachment
Harrach Péter a Magyar Hírlapnak adott interjúban arról beszélt, hogy ősszel pozitív változások várhatók, melyekkel tovább csökkentenék a korábbi devizahitelek adósainak terheit - fény az alagút végén?
#devizahitel #hitelcsapda #pénzügyitanácsadás #etikuspénzügyek #pénzügyiintelligencia #pénzügyekokosan
Add a comment...

Post has attachment
3 hete még az nyilatkozta az ÁKK vezérigazgatója, hogy nincs napirenden az állampapírok kamatemelése. Lám, mégis csak...
Mi lehet az ok? Egyáltalán mire jó Neked az állampapír? Valóban biztonságos? Van más alternatíva?
Válaszok új blogbejegyzésemben... KATTINTS!

#állampapír #befektetés #etikuspénzügyek #pénzügyitanácsadás #pénzügyekokosan
Add a comment...

Post has shared content
Már megint adóváltozások! Ahogy jön az év második fele, mindig ez van. Kiszámíthatatlan törvényi környezet, bizonytalanság a gazdasági környezet szereplőinél.

Nézzük például a Cafetériát. Vajon hány cég fogja megtartani a lakáshitel támogatást, a diákhitel hozzájárulást? Már tavaly nagy pofon volt az öngondoskodásnak az önkéntespénztári befizetések átsorolása a magasabb adókulcsba. Most a kockázati élet- és egészségbiztosítások még kaptak 1 év haladékot, de ha nem lesz változás, 2020-tól ezek adómentessége is megszűnik.

Előre- vagy hátrafelé mozdítja a lassan kialakuló öngondoskodási szemléletet az, ha ezt az eszközt kiveszik a munkáltatók kezéből?

Hogy mi minden változik és hogyan? KATTINTS! :)

#adózás2019 #adóváltozások #adótörvények #cafetéria2019 #pénzügyitanácsadás #pénzügyekokosan
Add a comment...

Post has shared content
Ugyan már! Tisztességes, etikus pénzügyi tanácsadó?

Valljuk be, sokakban felmerül ez a kérdés. Azt gondolom, bár a pénzügyi szakma kapcsán határozottan jellemző ez a kétkedés, minden más szakmában is fellelhető problémáról beszélünk.

Azért hoztam létre az Etikuspénzügyek.hu-t, hogy javítsak a szakma megítélésén és előtérbe kerülhessen az etikus és jó, magas szakmai színvonalú pénzügyi tanácsadás. Az a célom, hogy legyen erre igény a tanácsadókban és az ügyfelekben is, és tegyünk is érte mindkét oldalon.

Új csapattagunk, Kriszta érkezése kapcsán nézzük meg miért jó velünk dolgozni és miért jó ügyfelünknek lenned. Egyáltalán minek is legyen pénzügyi tanácsadód?

#pénzügyitanácsadó #etikuspénzügyek #legjobbmunka #dolgozzvelem #pénzügyitervezés
Add a comment...

Post has shared content
Újabb adósságféket épít be a jegybank. Vajon mi a célja ezzel? Hogy kevesebben vegyenek fel hitelt vagy alacsonyabb összegeket? Ugyanis, mintha elfelejtettük volna már a devizahitelek bedőlését...
Az MNB statisztikai adatai szerint a lakáshitelek mintegy 8%-át vesszük fel 1 év vagy annál rövidebb kamatperiódussal (3, 6, 12 hónap). Ennek többnyire most is az az oka, mint 10 évvel ezelőtt a devizahiteleknek. A jóval alacsonyabb kamat...
KATTINTS és olvasd tovább!
Segíts ismerőseidnek és OSZD MEG bejegyzésemet!
#jtm2018 #legjobbhitel #lakáshitel #pénzügyitanácsadás #etikuspénzügyek
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded