Profile cover photo
Profile photo
Àbac Assessors, SL
5 followers -
Nou espai per l'assessorament empresarial i l'emprenedoria a Terrassa
Nou espai per l'assessorament empresarial i l'emprenedoria a Terrassa

5 followers
About
Posts

Post has attachment
Donada la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya pel proper 21 de desembre de 2017 i, al tractar-se d’un dia laborable, pensem que és adient fer unes breus consideracions sobre els drets i deures dels treballadors durant la jornada electoral prevista

Circular informativa: http://abac.cat/download/eleccions-21-desembre-2017-permisos-i-retribucions/?wpdmdl=712

#DormTranquil #EstemPerTu per #AcompanyarTe
#21D #somdeconnec #Terrassa
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Si ets autònom o vols ser-ho, això t'interessa, noves mesures fiscals pel 2018, no t'entusiasmaran, però és el qui hi ha, què hi farem?
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Per a clients nous de LOPD d' @AbacAssessors , fins a 31.03.2017 entre 10 i 20% dte, depèn tipus d'adaptació
Més informació a http://lopd.abac.cat/
Descarregueu-vos les nostres circulars!

Photo
Add a comment...

Post has attachment
I després s'omplen la boca de que baixen els Impostos ..., només cal entendre-hi una mica per veure que són uns mentiders compulsius.
Eliminen els ajornaments, augmenten els pagaments a compte, què més han de fer perquè els fotem fora amb una patada al cul?
Add a comment...

Post has attachment
Compartim l'article de l'Ester Hervàs sobre les novetats fiscals publicat al connecTerrassa
Atenció !!!! Ja no es pot ajornar l'IVA, i mireu-vos l'assumpte de l'Adreça Electrònica Habilitada (DEH)
#DormTranquil #EstemPerTu #AcompanyarTe #SabemEscoltar

Add a comment...

Post has attachment
CLÀUSULES SOL I ALTRES CLÀUSULES NUL·LES

Arrel de la recent (i molt esperada) sentencia del Tribunal de Justícia de la Unió Europea publicada ahir dia 21 de Desembre de 2016 i amb molt ressò a la premsa, i a les nombroses consultes rebudes durant el dia d’ahir, publiquem aquest breu post, i recomanem a tots aquells que vulguin saber si poden reclamar o no, que contactin amb nosaltres per una visita informativa.

QUÈ ÉS UNA CLÀUSULA SOL?
Una clàusula sol, també anomenada terra o túnel, és un pacte inclòs als préstecs hipotecaris que implica que l’entitat bancaria sempre es garanteix cobrar un mínim d’interessos, independentment de que aquests, estiguin per sota.
Quan l’Euribor va començar a baixar per sota del sol, les seves hipoteques es van quedar paralitzades en el sol (normalment del 3% ó 3,5%) sense baixar ni adequar-se a les fluctuacions del Euribor, o d’altres índexs de referencia.

Exemple: Hipoteca amb un sol del 3% o 3,5%. En una hipoteca amb un interès d’Euribor + 0,25 en l’actualitat, considerant que l’Euribor està en -0,074%, si apliquem el diferencial de 0,25%, el tipus d’interès hauria de ser de 0,17% però com que s’aplica la clàusula sol, s’aplica un 3% o un 3,5%

La diferència en una hipoteca de 180.000€ i 20 anys pendents de pagar, la diferència en la quota mensual és de 235€ menys a pagar.

A Espanya es va declarar la seva nul·litat amb una sentència del Tribunal Suprem de data 9 de Maig de 2013, i les entitats van quedar obligades a treure la clàusula i a retornar els imports cobrats per aquesta clàusula, des de aquesta data (2013) fins la de la reclamació.

Amb la sentència d’ahir, la novetat és que les entitats quedaran obligades a retornar TOTES les quantitats cobrades per aquesta clàusula, des del primer moment en que es van començar a cobrar i no limitades al 2013 en endavant.
La majoria de les clàusules sol es van començar a aplicar a partir de 2009.

COM PUC SABER SI LA MEVA HIPOTECA TÉ CLÀUSULA SOL?
Si vostè està pagant el mateix import d’hipoteca des de fa temps, sense que baixi l’import a pagar quan es fa la revisió semestral o anual, molt possiblement està afectat per una clàusula sol.

HI HA ALTRES CLÀUSULES QUE SON NUL·LES?
Si. Al llarg dels anys s’han anat dictant sentències que declaren nul·les altres clàusules de les hipoteques, com per exemple el índex IRPH Caixes present a moltes hipoteques fetes per les Caixes (antigues Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, etc.), determinats càlculs dels interessos de demora, de venciment anticipat, etc.
De fet, la casuística és molt variada, i en ocasions ens pot semblar que estem davant l’aplicació d’una clàusula sol, i potser ens han canviat un índex per un altre.

QUÈ PUC ACONSEGUIR RECLAMANT?
Cal entendre que les entitats financeres, no s’espera que retornin, per iniciativa pròpia, cap d’aquests imports ara declarats nuls.

Amb la reclamació s’aconsegueix:
Un estalvi mensual molt important. Sense la clàusula sol, la quota mensual de la hipoteca baixarà entre 200€ y 400€ mensuals de mitjana.
La recuperació dels diners pagats de més al llarg dels anys.

QUANTS DINERS PUC RECLAMAR?
Segons la sentència publicada ahir, es poden reclamar TOTS els diners pagats de més amb l’aplicació de les clàusules sol.
Els imports varien en funció de varis condicionants: tant del índex de referència, del % de sol de la hipoteca i de la data en que es va començar a aplicar.

QUINA POSSIBILITAT D'ÈXIT TINC?
La possibilitat d’èxit és molt gran. Cada vegada hi ha més sentències que donen la raó als particulars i amb la sentència del 21 de Desembre de 2016 del Tribunal de la Unió Europea, encara es reafirma més el dret a reclamar.

COM PUC RECLAMAR?
Contacteu amb nosaltres per un assessorament personalitzat, posem a la seva disposició la nostra amplia experiència en reclamacions, i li oferim:
Primera visita d’assessorament gratuïta
Revisió de les clàusules de la seva hipoteca
Càlcul dels imports i els conceptes a reclamar
Gestió del tràmit de reclamació tant extrajudicial com judicial.

En primer lloc, s’ha de gestionar la reclamació davant del departament d’atenció al client de la entitat financera, i si no s’obté una resposta satisfactòria, és llavors, quan s’ha de presentar la corresponent reclamació judicial.

Ester Hervàs
Advocada
ester@abac.cat
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Bones Festes i els nostres millors desitjos per l'any vinent.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded