Profile

Cover photo
d'Dapur c'Chanteq
Attended Universiti Putra Malaysia
Lives in Masjid Tanah, Melaka
9 followers|1,359,039 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
shooting bersama aroma..keluaran bulan julai
assalamualaikum hari ni shooting untuk  majalah aroma.. 1 jam settle.. dah pro  kan kan kan.. hii perasan keluaran bulan julai.. beli tau utajah to be... with my cameraman ok bai
 ·  Translate
assalamualaikum hari ni shooting untuk  majalah aroma.. 1 jam settle.. dah pro  kan kan kan.. hii perasan keluaran bulan julai.. beli tau utajah to be... with my cameraman ok bai
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
'kalau simpan kat rumah nanti ayah ambil beli nombor'..
assalamualaikum pengajaran masa hantar adik gi sekolah agama terdengar perbicaraan antara mak and anak2 dia mengenai duit sekolah.. mak dia tanya 'abang ada duit?' 'ada ibu..duit pagi tadi ada lebih abang bawa gi sekolah..ibu bagi seringgit aje' mak dia tan...
 ·  Translate
assalamualaikum pengajaran masa hantar adik gi sekolah agama terdengar perbicaraan antara mak and anak2 dia mengenai duit sekolah.. mak dia tanya 'abang ada duit?' 'ada ibu..duit pagi tadi ada lebih abang bawa gi sekolah...
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
Daun belimbing buluh - ubat darah tinggi
assalamualaikum antara penyakit yang sellau kita alami bila usia meningkat ialah darah tinggi, kencing manis dan lemah jantung. perkongsian hari ni ialah petua macam mana hendak kurang kat penyakit darah tinggi. pengambilan ubat darah tinggi terlalu lama ak...
 ·  Translate
assalamualaikum antara penyakit yang sellau kita alami bila usia meningkat ialah darah tinggi, kencing manis dan lemah jantung. perkongsian hari ni ialah petua macam mana hendak kurang kat penyakit darah tinggi. pengambi...
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
Happy Mothers Day
assalamualaikum i dont remember mothers day cause very busy with my work.  tengah tengok runningman.. dia 4 orang datang tersengeh.  mak dia tanya.. ' dah kenapa senyum mcm menang loteri jer' nah.. i love u so much...(sambil bagi kek)...haaaa.. mak dia gela...
 ·  Translate
assalamualaikum i dont remember mothers day cause very busy with my work. tengah tengok runningman.. dia 4 orang datang tersengeh. mak dia tanya.. ' dah kenapa senyum mcm menang loteri jer' nah.. i love u so much...
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
salinan laporan polis RM2.00
Assalamualaikum saja jer nak share experience.. untuk dapat salinan laporan polis kena bayar RM2.00.. kena buat laporan polis.. sbb international passport si abang pun hilang masa kecurian.. alhamdullilah yang lain letak tempat lain. sbb passport abang dala...
 ·  Translate
Assalamualaikum saja jer nak share experience.. untuk dapat salinan laporan polis kena bayar RM2.00.. kena buat laporan polis.. sbb international passport si abang pun hilang masa kecurian.. alhamdullilah yang lain letak t...
1
Have her in circles
9 people
Zizie Zack's profile photo
Syira Masyiramaro's profile photo
Irna Nurasikin's profile photo
ziana eunos's profile photo
syaiz sharif's profile photo
alblil malik's profile photo

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
My life in Sg Petani, Kedah
assalamualaikum dari jun 2011 - dec 2015 3 1/2 tahun duduk sungai petani, kedah banyak pengalaman yang dah di lalui sg petani berdekatan dengan sungai merbuk.. so akak duduk area tu lah..ada sengaibesar banyak hidupan air yang fresh boleh kita dapat. comtoh...
 ·  Translate
assalamualaikum dari jun 2011 - dec 2015 3 1/2 tahun duduk sungai petani, kedah banyak pengalaman yang dah di lalui sg petani berdekatan dengan sungai merbuk.. so akak duduk area tu lah..ada sengaibesar banyak hidupan air yan...
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
Petua mengurangkan kolestrol dalam badan
assalamualaikum dah empat bulan akak amalkan petua ni. ini dapat megurangkan kolestrol dalam badan dan juga buang toksid berlebihan. badan rasa sihat dan segar.  bila start diet 2 bulan lepas akak dapat mengurangkan berat sebanyak 4 kilo. waktu pagi malakan...
 ·  Translate
assalamualaikum dah empat bulan akak amalkan petua ni. ini dapat megurangkan kolestrol dalam badan dan juga buang toksid berlebihan. badan rasa sihat dan segar.  bila start diet 2 bulan lepas akak dapat mengurangkan b...
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
Turun panas demam anak dengan asam jawa
assalamualaikum bila anak kita kena demam dengan panas yang tinggi kita pasti risau. mengunakan asam jawa adalah rawatan sampingan ubat-ubatan yang di beri oleh doktor. kita boleh mengunakan cool fever atau tuala basah yang di letak  pada dahi atau badan. m...
 ·  Translate
assalamualaikum bila anak kita kena demam dengan panas yang tinggi kita pasti risau. mengunakan asam jawa adalah rawatan sampingan ubat-ubatan yang di beri oleh doktor. kita boleh mengunakan cool fever atau tuala basah ya...
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
8/5/1936..birthday mak saya
assalamualaikum i miss my arwah mak.. happy bday mak. klu dia ada lg ... umur dia 79 thn.. al fathiha mak the day i remember her word..today her birthday 8/5/1936 'kalau nak gi juga.. balik mak dah tak de..' whole week i "mogok ing" with her.. penat owww.. ...
 ·  Translate
assalamualaikum i miss my arwah mak.. happy bday mak. klu dia ada lg ... umur dia 79 thn.. al fathiha mak the day i remember her word..today her birthday 8/5/1936 'kalau nak gi juga.. balik mak dah tak de..' whole wee...
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
Kembar dapat tempat ke- 3 bicara berirama peringkat negeri melaka
assalamualalikum dia pesan.."momee kena datang juga" ok mak datang.. rupanya sebelum naik pentas datang nak peluk dan cium mak dia dulu.. tanya takut tak.. jawapnya mula-mula takut lepas tu lama-lama ok.. ok mak korang.. juara pidato peringkat negeri melaka...
 ·  Translate
assalamualalikum dia pesan.."momee kena datang juga" ok mak datang.. rupanya sebelum naik pentas datang nak peluk dan cium mak dia dulu.. tanya takut tak.. jawapnya mula-mula takut lepas tu lama-lama ok.. ok mak korang...
1

d'Dapur c'Chanteq

Shared publicly  - 
 
si kembar masuk corul speaking...hurrmm
assalamualaikum kiri hanif dan kanan haris lahir pukul 6.30ptg di hospital putrajaya pada 24/12/2002..tak cukup bulan 31 minggu 3 hari..hanif 1st twin dan haris 2nd twin..tapi berat hanif 2.99kg dan haris 3.01kg.. melalui CS..  korang bayangkan betapa besar...
 ·  Translate
assalamualaikum kiri hanif dan kanan haris lahir pukul 6.30ptg di hospital putrajaya pada 24/12/2002..tak cukup bulan 31 minggu 3 hari..hanif 1st twin dan haris 2nd twin..tapi berat hanif 2.99kg dan haris 3.01kg.. mel...
1
People
Have her in circles
9 people
Zizie Zack's profile photo
Syira Masyiramaro's profile photo
Irna Nurasikin's profile photo
ziana eunos's profile photo
syaiz sharif's profile photo
alblil malik's profile photo
Education
  • Universiti Putra Malaysia
    MSC - Consumer Science, 2007 - 2010
  • Universiti Teknologi MARA
    BBA- Marketing, 2001 - 2005
Basic Information
Gender
Female
Other names
Chanteq
Work
Occupation
Writer
Skills
Writing
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Masjid Tanah, Melaka
Links
Other profiles