Profile cover photo
Profile photo
Cinta Imaginasi
129 followers
129 followers
About
Cinta's posts

Post has attachment
Tahukah Anda Khasiat Buah Markisa !!!
Kandungan Buah Markisa Penelitian invitro di University of Florida juga mendapati bahwa ekstrak buah markisa  banyak mengandung fitokimia yang mampu membunuh sel kanser. Fitokimia tersebut antara lain polifenol dan karotenoid. Kandungan fitokimia yang lain ...

Post has attachment
Beli External Hard Disk ADATA 500 Gb Dan Format Komputer
Ceritanya nak beli external Hardisk ni dah lama sungguh.Asyik tangguh dari hari ke hari, itulah tabiat saya yang paling baik sehingga sekarang hehe.Akhir sekali beli juga saya tu pun bila ada di kampung, maybe dah tak ada menda nak buat kot.Setelah puas men...

Post has attachment
Tahukah Anda Khasiat Buah Manggis !!!
Buah manggis dikenal dengan nama ilmiah sebagai Garcinia mangostana adalah pohon cemara tropis yang diyakini berasal dari Indonesia dan banyak tersedia di beberapa kawasan Asia Tenggara seperti Singapura, Thailand, Malaysia, dan Vietnam, dan juga di beberap...

Post has attachment
Dah Start Enjin Kereta Berbunyi Tapi Tak Boleh Hidup
Ini cerita minggu lepas.Bangun petang nak keluat ke pasar ramadhan.Sekali start kereta tak nak hidup pulak.Dah lah malam nak balik ke Kl gelabah jugak dibuatnya.Banyak kali start enjin berbunyi tapi tak boleh hidup, nak kata batery baru je tukar.Nasib baik ...

Post has attachment
Tahukah Anda Khasiat Buah Mangga !!! done
Buah mangga muda  memiliki kandungan nutrisi yang banyak sekali yang sangat banyak manfaatnya untuk kesihatan tubuh kita. Berikut manfaat mangga muda tersebut. Mangga merupakan salah satu buah yang cukup terkenal di Indonesia/Malaysia, banyak sekali jenis b...

Post has attachment
Tahukah Anda Khasiat Buah Limau !!!
KHASIAT BUAH LIMAU  smile emoticon Sebut saja limau atau oren mesti orang kaitkan dengan vitamin C. Begitu jugalah dengan Ribena. Sinonim betul Ribena dengan vitamin C (pandai company ni buat marketing). Tapi apa pula khasiat vitamin C untuk kesihatan tubuh...

Post has attachment
Membeli-Belah Di Padang Besar Sebelah Thailand
Assalamualaikum...ok so ini cerita 2 hari sebelum puasa.Ceritanya apabila tiba-tiba mak dan ayah saya teringin nak pergi makan di Padang Besar Thailand.Rancangan ni pun sebenarnya agak spontan je.Bila dah rancangan pun spontan apa lagi saya pun dengan paspo...

Post has attachment
Tahukah Anda Khasiat Buah Kelapa Sawit !!!
Minyak yang berasal dari kelapa sawit ada dua macam yaitu dari daging buah (mesocarp) yang dikeluarkan melalui perebusan dan pemerasan dan dikenal sebagai minyak sawit kasar atau crude oil (CPO) dan minyak yang bersal dari inti sawit dikenal sebagai minyak ...

Post has attachment
Tahukah Anda Khasiat Buah Laici !!!
Buah laici kadang-kala jarang dijumpai, kita selalu jumpa dalam tin{cocktail) ataupun sajian bersama jus. Buah ini berasal dari Asia Selatan, dan popular sebagai perasa untuk gula-gula, ais krim, sirap, dan lain sebagainya. Rasanya unik dan mirip seperti ra...

Post has attachment
Membeli-Belah Ikan Segar Di Kuala Perlis
 Kompleks Perikanan Kuala Perlis  ayah saya sedang menunjukkan kehebatan mencari ikan di sini :) Kalau anda pergi ke Kuala Perlis memang ada satu kompleks perikanan dimana semua bot-bot nelayan akan mendaratkan ikan segar mereka di pelantar bot ini setiap a...
Wait while more posts are being loaded