Profile cover photo
Profile photo
Ieka Farhana
About
Posts

Post has attachment
Tips [Youtube] : How to fix "this video is not available on your country"
Assalamualaikum wbt Hari ini Ieka nak share something yang menarik untuk korang sama ada korang dah tahu apa benda yang Ieka nak share ataupon ada yang belum tahu. Tak apa yang belum tahu bolehlah fokus sampai habis apa yang Ieka cuba nak membebel ni hahaha...

Post has attachment
Ikut Cara Kita : Mix and Match (Tudung & Baju)
Assalamualaikum wbt Bila dah sedap menambah kekosongan di segmen Ikut Cara Kita pada minggu lepas ( baca disini ) dan nak minta maaf jugalah kalau entry minggu lepas rasa kurang menarik tapi jangan risau untuk korang Ieka cover dengan secepat mungkin. Dah r...

Post has attachment
Ikut Cara Kita : Bermotivasikan Diri Sendiri Dengan....
Assalamualaikum wbt Gong Xi Fa Cai atau Selamat Tahun Baru Cina kepada semua bangsa cina yang menyambutnya ☺. Ikut Cara Kita juga inshaallah ia sebuah segmen baru dalam  DUNIA IEKA FARHANA , dan segmen ini bolehlah korang cari di bahagian  Tutorial & Tips  ...

Post has attachment
Welcoming January GiveAway
Assalamualaikum WELCOMING JANUARY GIVEAWAY Welcoming January GiveAway 07-17 January 2017 JOIN WELCOMING JANUARY GIVEAWAY : 1. Tulis entry dengan tajuk Welcoming January GiveAway 2. Like FB Page : EcaDwinkyAsha Blog 3. Letakkan link entry korang di SINI .

Post has attachment
Random Wednesday : Ice Cream Yogurt
Assalamualaikum wbt Kembali kita dalam entry Random Wednesday , apa itu Random Wednesday boleh lah baca  disini  dulu. Baiklah tanpa membuang masa Ieka nak share resepi dengan korang. siapa suka ice cream dekat sini? high five sikit. Ieka suka ice cream tap...

Post has attachment
Random Wednesday - Custom Calendar 2017
Assalamualaikum wbt Dah lama rasanya tak update blog kan? sampai tak perasaan first masuk blogger.com serious dah lain, dah takda dashboard macam dulu ke Ieka yang dah berzaman ni? Memandangkan dah masuk tahun 2017 ni, Ieka mempunyai azam yang baru dan insh...

Post has attachment
Experience Dengan Padi
Assalamualaikum Makin hari kalau dibiarkan akan jadi tempat membiak sarang labah-labah dan nyamuk kan? Jadi sebelum dia terus merebak ke seluruh tempat, kita terus mengambil  tindakan untuk mengatasinya hehehe.  Baiklah minggu lepas balik dari Johor terus s...

Post has attachment
Review Joho : EcoWorld At Ecospring Show Village
Assalamualaikum Salam ramdhan buat semua umat Islam di Malaysia mahupun di serata dunia. Baiklah untuk entri "Review Joho" kali ini, Ieka akan bawak korang ke semua taman bunga. Wooaaaah bunga? Siapa tak suka bunga kan? Kalau tak suka memang agak rugilah he...

Post has attachment
Travelog Umrah : Sebelum Pergi
Assalamualaikum Sebelum cuti semester kita habis lagi sebulan jadi marilah kita menghabiskan masa untuk menaip sepatah dua kata dekat entri kita pada hari ini hehehe. Entri kita pada hari ini Ieka nak habiskan update perjalanan Ieka mengerjakan umrah tahun ...

Post has attachment
Projek Pulut Kuning Sempena Hari Guru
Assalamualaikum Selamat hari guru buat semua guru-guru yang di Malaysia terutama sekali buat guru di Tadika Pasti Al-Mahdi (sekolah dah tutup), SKTSJ, SMKTSJ dan PSIS. Baiklah sempena hari guru, projek kali ini Puan Ibu terlebih rajin nak bagi "Pulut Kuning...
Wait while more posts are being loaded