Profile cover photo
Profile photo
Tulipa Tuinontwerp & Groenprojecten
7 followers
7 followers
About
Posts

Post has attachment
Olivijn is een gesteente dat behoort tot de meest voorkomende gesteenten op aarde. Het zit onder andere in gabbro, noriet, peridotiet, bassalt en dolomiet. Als olivijn in contact komt met water, dan onttrekt het de CO2 uit het water en gebruikt dit om te reageren tot zand, magnesium en bicarbonaat.
Add a comment...

Post has attachment
Vlinders hebben het zwaar in Nederland, kopt de krant afgelopen week. Dit heeft o.a. te maken met temperatuurschommelingen en gebrek aan voedsel. Wilt u meer vlinders in uw tuin? Zorg dan voor voldoende nectarrijke planten in uw tuin op een zonnige plek. De vlinderstichting stelde een top tien samen van vlinderplanten (op volgorde van bloeitijd)

1. Winterheide
2. Sneeuwbal
3. Judaspenning
4. Lavendel
5. Vlinderstruik
6. IJzerhard
7. Koninginnenkruid
8. Hemelsleutel
9. Herfstaster
10. Klimop
Add a comment...

Post has attachment
Altijd leuk om een ontwerp uitgevoerd te zien. Zo ook het stationsplein in Putten waar de grassen en sieruien beginnen op te komen en het plein een fijne groene uitstraling krijgt.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Een saaie tuinwand? Versier je muur met een groen schilderij! Dit schilderij met vetplanten maakte ik voor een tuin met een grote wand. Weer eens wat anders dan klimplanten,  maar zeker zo kleurrijk. Ik gebruikte vetplanten in verschillende kleuren en met afwisselende bloei.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Het wordt weer zomer, dus moet u regelmatig de planten in de tuin water geven. Heeft u veel potten, of een tuin met grote borders, dan kan dit wel eens een vervelend klusje worden. Het kan dan slim zijn om eenmalig te investeren in een goed besproeiingssysteem of een aantal aansluitpunten in de tuin. Dat scheelt een hoop gesjouw met een volle gieter.  
Wilt u water besparen? Zet dan een regenton in de tuin. Neem er een met een tapje aan de onderkant en zet 'm iets verhoogd, dan kunt u eenvoudig uw gieter vullen. 
Photo
Add a comment...

Tip 2 voor een budgettuin: Kies voor vaste planten en heesters. Ze zijn iets duurder in aanschaf, maar komen wel elk jaar terug. Denk bijvoorbeeld aan hortensias of vlinderstuiken. Bovendien kun je er ook in de winter nog plezier van hebben, want veel heesters zijn bladhoudend. Vaste planten zijn vaak ook eenvoudig te vermenigvuldigen door te scheuren of te stekken. Dat is dubbel plezier!
Add a comment...

Post has attachment
In een kleine tuin moet je soms slim zijn. Met deze verticale kruidentuin bespaar je ruimte en zorg je tegelijkertijd voor een mooie en praktische aankleding van een saaie muur.
Photo
Photo
Particuliere Tuinen & Bedrijfstuinen
2 Photos - View album
Add a comment...

‘Het moet wel een onderhoudsvriendelijke tuin zijn’, in bijna alle gesprekken met klanten hoor ik deze wens. Mensen hebben weinig tijd, dus een tuin moet makkelijk zijn maar tegelijkertijd ook mooi groen en het hele jaar door interessant. Een groene tuin zonder zorg, die bestaat eigenlijk niet. Maar met een uurtje per week kan je al een heel eind komen. Even de planten  in potten water geven, gras maaien of het terras aanvegen, dat hoort er nou eenmaal bij…of? 

Natuurlijk, wanneer je rekening wilt  houden met weinig tijd en andere hobby´s en bezigheden, zijn er toch best wat middelen te bedenken om de tuin zo onderhoudsvrij mogelijk in te richten. Het begint bij de bestrating (grote tegels of klinkers?) en bij hoe die is gefundeerd (in zand of in specie?) Maak het onkruid niet te makkelijk. Grote voegen is meer ploegen! Ook in de beplanting kan je slimme keuzes maken, door te kiezen voor langzaam groeiende soorten en juiste plantafstanden. Veel soorten betekent over het algemeen ook veel onderhoud. Dus hou het simpel, en houd tijd over!
Add a comment...

Post has attachment
TUINONTWERPDAG 2015
Voor de zestiende maal organiseert de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) de Nationale Tuinontwerpdag en wel op vrijdag 19 juni 2015. Op deze dag houd ik spreekuur in de bibliotheek in Veghel. U kunt hier dan langskomen om kennis te maken met tuinarchitectuur of om vragen over uw tuin te stellen. Heeft u interesse om aan een adviesgesprek deel te nemen, kunt u intekenen bij de bibliotheek. Neem dan ruim van te voren contact op met de bibliotheek via http://www.nobb.nl/veghel/home.
Nadere informatie kunt u vinden op de website van de NVTL (http://www.nvtl.nl/nl/actueel/529) en Groei&Bloei (www.groei.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Het is weer mei. Tijd om de eenjarigen buiten in de grond te zetten of in een nieuwe pot op het terras.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded