Profile cover photo
Profile photo
Nur Syaliatie Erieza
33 followers
33 followers
About
Posts

Post has attachment
MH370 tercatat dalam Al-Quran?
Assalamualaikum, Tadi ana terjumpa 1 artikel dari surat khabar yang bertajuk 'jangan kaitkan dengan Al-Quran' . Betullah tu, maksudnya jangan menafsir ayat Al-Quran secara SALAH, BUKANNYA TIDAK BOLEH MENJADIKAN AL-QURAN SEBAGAI RUJUKAN. yang ana sedih, rama...

Post has attachment
A man called Julaibib :)
Assalamualaikum, Alhamdulillah hari ini Allah masih memberikan kita peluang untuk bertaubat. Kata my lecturer : if you fail Test 1, there is always Test 2 same hal nya dalam kehidupan, sekali kita lepaskan peluang pertama, masih ada peluan kedua. Namun, sam...

Post has attachment
Niqab + Tudung singkat??
Assalamualaikum, pertama sekali alhamdulillah syukur pada Allah kerana masih di beri peluang untuk bertaubat :) Ana nak berkongsi cerita. ehem! bukan mengumpat yer kawan-kawan. Cuma lah nasihat untuk di jadikan pedoman buat kita semua. 2,3 hari yang lalu, k...

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Refeksi Diri: Cukup Islamkah Aku?
Assalamualaikum, syukur ke hadrat Ilahi kerana hari ini masih lagi diberi peluang untuk bertaubat :) Alhamdulillah. Hari ini ayuh kita samaa-sama refleksi diri, menilai apakah cukup Islam diri kita. Hmm. Macam mana tu yer? Macam ni kawan-kawan, ana berikan ...

Post has attachment
CFS IIUM GAMBANG: New Journey :)
Assalamualaikum, all praise to Allah and all love to our beloved prophet Muhammad SAW. Allahummasolli ala muhammad, esok 12 rabiulawal tarikh umat Islam menyambut Maulidur Rasul. Semoga ramai yang boleh berpuasa hari ni, esok dan seterusnya. Hari ini adalah...

Post has attachment
CFS IIUM PJ/GAMBANG
assalamualaikum, hari ini ana cuba untuk berperang dengan perasaan malas untuk mengupdate blog. :) Memandangkan hari ini sudah masuk tahun baru Masihi, 2014, dan spm 2013 pun telah lama berlalu. Demi mengotakan janji ana pada lepasan lepasan spm, maka post ...

Post has attachment
CFS IIUM PJ/GAMBANG
assalamualaikum, hari ini ana cuba untuk berperang dengan perasaan malas untuk mengupdate blog. :) Memandangkan hari ini sudah masuk tahun baru Masihi, 2014, dan spm 2013 pun telah lama berlalu. Demi mengotakan janji ana pada lepasan lepasan spm, maka post ...

Post has attachment
Indah Mawar Agama.
Assalamualaikum, hari ini ana sempat ber'usrah' seketika bersama rakan sebilik yang cukup hebat belaka. bercerita tentang mawar agama. siapa mawar agama ini? ana tertarik dengan kata kata yang di ucapkan oleh Ustazah Fatimah Syarha, iaitu katanya, 'muslimah...

Post has attachment
Manusia Yang Terleka Saat Diujia.
assalamualaikum, Leka, manusia memang selalu leka, leka sehingga lupa bahawa dirinya diperhatikan Allah. manusia terleka dengan kehidupan dunia, mereka berkata, 'aku ingin kaya, aku ingin cantik, aku ingin kahwin!' erk, kahwin pun ade? tapi itulah kenyataan...
Wait while more posts are being loaded