Profile

Cover photo
Dayang Nurhuda Datu Muhammad
Worked at Hospital Tawau
Attends Mahsa
Lives in Kuala Lumpur
326 followers|19,256 views
AboutPosts

Stream

Dayang Nurhuda Datu Muhammad

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
1
1
MOHAMAD MOHD NOOR's profile photo
 
Apa Kaitan Gula dengan Pelajar?
Assalamualaikum... Korang dah lunch ke? mesti sedap korang punya lunch kan? Takyah bagitau, Huda punya lunch lagi sedap.. :P Lepas lunch ni, Huda nak buat satu survey berkenaan dengan pengambilan gula dalam kehidupan seharian korang.. Survey form ni lebih k...
 ·  Translate
Assalamualaikum... Korang dah lunch ke? mesti sedap korang punya lunch kan? Takyah bagitau, Huda punya lunch lagi sedap.. :P Lepas lunch ni, Huda nak buat satu survey berkenaan dengan pengambilan gula dalam kehidupan seharian...
1
 
Caffeine and Dizzeness
Assalamualaikum.. Caffeine? Benda apa tu? Caffeine is a type of chemical that contained inside the coffee, tea, cola, mate, guarana. The usage is usually used to improve alertness level of someone's mind. Macam mana caffeine ni memberi kesan kepada badan ki...
 ·  Translate
Assalamualaikum.. Caffeine? Benda apa tu? Caffeine is a type of chemical that contained inside the coffee, tea, cola, mate, guarana. The usage is usually used to improve alertness level of someone's mind. Macam mana caffein...
1
 
Buntu la nk masak apa.. korang ada idea? Share la sket.. 😊
 ·  Translate
2
1
Mohd Asree Omar's profile photo
 
Masih Bersedih
Assalamualaikum... Ramai lagi yang masih bersedih dengan berita kehilangan MH370 kan? Perancangan Allah itu lagi sempurna dari perancangan kita... bukankah ianya rukun ke-6 dalam rukun Iman iaitu Percaya kepada Qada Qadar? Menerima, percaya, redha dengan ke...
 ·  Translate
Assalamualaikum... Ramai lagi yang masih bersedih dengan berita kehilangan MH370 kan? Perancangan Allah itu lagi sempurna dari perancangan kita... bukankah ianya rukun ke-6 dalam rukun Iman iaitu Percaya kepada Qada Qadar?...
1

Dayang Nurhuda Datu Muhammad

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
al-Fatihah..
Assalamualaykum,Hi dear visitor(S) !! I'm Aena (aena noor janna). the one who is the most infamous at all. a muslimah who's searching for the right identity :) i write anything,everything, around me, throughout the universe + my own soulful poem/puisi Melayu .(none of them were going to describe ...
1
 
Telatah Dharnia
Assalamualaikum... Harap semua rakan blogger semua sihat2 belaka :) Yes, memang dah lama tak update blog since beberapa minggu yang lepas... Huda sebenarnya tengah pening kepala cari idea untuk buat aqiqah dan hari lahir Dharnia... cheh padahal lama lagi, n...
 ·  Translate
Assalamualaikum... Harap semua rakan blogger semua sihat2 belaka :) Yes, memang dah lama tak update blog since beberapa minggu yang lepas... Huda sebenarnya tengah pening kepala cari idea untuk buat aqiqah dan hari lahir Dhar...
1
1
Sabturiah Masajeh's profile photo
Have her in circles
326 people
Ceramah Ustaz's profile photo
mellow zaitey's profile photo
Najwa Amira's profile photo
Encik Anif's profile photo
Mohd Rizman Mat Arip's profile photo
Pandang Julia's profile photo
Syuhada Baharudin's profile photo
Izi Kit's profile photo
CikLa Shahril's profile photo
 
5 Pilihan Blogger Ben Ashaari
Assalamualaikum.. Pantang rasa free sikit, terus nak menghadap laptop. Rasanya bukan Huda sorang je, semua orang pun sama kan? :D Huda biasalah, dah menghadap Google Chrome ni, sure lah kat tab tu ada link Blog Huda , tergeraklah hati nak tgk Stats Blog   t...
 ·  Translate
Assalamualaikum.. Pantang rasa free sikit, terus nak menghadap laptop. Rasanya bukan Huda sorang je, semua orang pun sama kan? :D Huda biasalah, dah menghadap Google Chrome ni, sure lah kat tab tu ada link Blog Huda, tergerak...
1
 
GA by The Sweetness of Tears
Assalamualaikum.. Korang dah dinner? Lepas dinner ni macam tepu pulak otak nak keluarkan ilmu sastera. So just to make this blog updated, Huda nak buat GA yang tak seberapa ni.. and of course lah yang sponsor voucher ni from my own online shop  @daniafacon ...
 ·  Translate
Assalamualaikum.. Korang dah dinner? Lepas dinner ni macam tepu pulak otak nak keluarkan ilmu sastera. So just to make this blog updated, Huda nak buat GA yang tak seberapa ni.. and of course lah yang sponsor voucher ni from ...
1
 
Pin Hijab Murah Giler!
Assalamualaikum readers semua :) Kali ni saya nak update blog ni dengan hobi saya :) Business! Saya tengah menjalankan business online dengan menjual Pin Hijab, Pandora Inspired, Baju, Dresses, Skirt. So, kali ni Huda nak update pasal stok baru ye! Nak buat...
 ·  Translate
Assalamualaikum readers semua :) Kali ni saya nak update blog ni dengan hobi saya :) Business! Saya tengah menjalankan business online dengan menjual Pin Hijab, Pandora Inspired, Baju, Dresses, Skirt. So, kali ni Huda nak ...
1

Dayang Nurhuda Datu Muhammad

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
tak boleh follow lagi.. google still prob :(
 ·  Translate
Assalamualaykum,Hi dear visitor(S) !! I'm Aena (aena noor janna). the one who is the most infamous at all. a muslimah who's searching for the right identity :) i write anything,everything, around me, throughout the universe + my own soulful poem/puisi Melayu .(none of them were going to describe ...
1

Dayang Nurhuda Datu Muhammad

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
congrates zati! anyway don't think too much about your result, semua tu tak penting bila masuk U nanti.. :) terpulang pada diri sendiri.. good luck! :)

http://e-dania.blogspot.com/2014/03/telatah-dharnia.html
 ·  Translate
9As students. congrates :) before result spm being announce. fuhh i can feel that my adrenaline increasing rapidly. berdebar debar seh. heartbeat takyah cakap lah. macam masuk lari pecut. nervous k nervous hahahahaha sooooooo...
1
People
Have her in circles
326 people
Ceramah Ustaz's profile photo
mellow zaitey's profile photo
Najwa Amira's profile photo
Encik Anif's profile photo
Mohd Rizman Mat Arip's profile photo
Pandang Julia's profile photo
Syuhada Baharudin's profile photo
Izi Kit's profile photo
CikLa Shahril's profile photo
Work
Occupation
Hamba Allah
Employment
  • Hospital Tawau
    Pharmacist, 2011
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kuala Lumpur
Links
Contributor to
Story
Tagline
Instagram: dnurhuda
Introduction


Assalamualaikum...

This is my e-diary from teenagers, until become Wife and Mommy to my husband Isma Arizal and also my little princess Nur Isma Dharnia 

The blogs contained is related to my personal life. Sometimes, I'll share about Parenting, Food, Interest, Social, Tips, and blah blah.. So, I hope all of you will enjoy while visiting my blog!




Bragging rights
BSc. Hons, married, dharnia's mommy,
Education
  • Mahsa
    Pharmacy, 2008 - present
    Medication
Basic Information
Gender
Female
Looking for
Friends, A relationship, Networking
Relationship
Married