Profile cover photo
Profile photo
Ellen Schoemaker
About
Posts

Post has attachment
De zomer workshop is weer verleden tijd. We kunnen terug kijken op een week van delen van ervaringen en gezamenlijke groei. Op 11 september beginnen de wekelijkse lessen weer. Maandag morgen: Laren Eemnes. Maandagavond: Baarn. Dinsdagavond: IJsselstein. Woensdagavond: Nieuwegein. Donderdag morgen: IJsselstein. Donderdag avond: Harmelen. Vrijdag morgen: IJsselstein. Vrijdag middag: Rhenen. Workshops en 4e niveau training zijn ook gepland. Zie de agenda voor data en aanmelden voor de lessen. http://www.quint-essence.eu/agenda/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gevonden in een mail van voedingsgeneeskunde
Meditatie, yoga, tai chi, mindfulness en andere zogenaamde mind-body-interventies (MBI’s) laten je niet alleen ontspannen; ze kunnen de genexpressie beïnvloeden en zo het aantal ontstekingsstofjes ofwel cytokines in het bloed verlagen, die door stress juist wordt verhoogd. Dat suggereert een reviewstudie door onderzoekers van Coventry University (UK) en de Radboud Universiteit in Nijmegen in een publicatie in het tijdschrift Frontiers in Immunology. Het is de eerste studie, die de moleculaire effecten van MBI’s aantoont.

Dat verschillende vormen van mind-body interventies (MBI's), zoals meditatie, yoga, tai chi en mindfulness effectief de mentale en lichamelijke gezondheid kunnen verbeteren, is regelmatig in studies aangetoond, maar het achterliggende moleculaire werkingsmechanisme was onbekend. Wetenschappers besloten daarom te kijken naar de invloed van MBI’s op de expressie van bepaalde genen, die te maken hebben met stress. Zij reviewden achttien relevante zowel klinische als niet-klinische studies en vonden een relatie tussen MBI’s en een downregulatie van de transcriptiefactor nuclear factor kappa B (NFκB).

Als je stress ervaart, produceert je lichaam NFκB. Die transcriptiefactor zorgt dat genen tot expressie komen, die vervolgens ontstekingsbevorderende cytokines aanmaken. Wie aan een vorm van MBI doet, heeft juist minder NFκB en dus ook minder ontstekingsbevorderende cytokines in het bloed, wat de kans op ontstekingsziekten verlaagt. Deze cytokines versterken op de korte termijn het immuunsysteem, maar vergroten op de lange termijn de kans op kanker en psychische problemen.

Door de beperkte hoeveelheid relevante studies is meer onderzoek nodig om de effecten van MBI’s op de expressie van genen te begrijpen en te vergelijken met andere gezonde interventies, zoals beweging, slaap en gezonde voeding.

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Een impressie van de uitzending van 4 handen op een buik, waarbij ik een jonge moeder help om vanuit haar hart contact te maken met haar kind.
Add a comment...

Post has attachment
Have you seen this one very simular to what Patrick Teaches
Add a comment...

Geschreven door een klant

Mijn ervaring bij Ellen Schoemaker:

Het was op een moment waarin ik voelde hier kom ik alleen niet meer uit. Een aantal punten in mijn leven waarin stress, emotionele en fysieke druk samen kwamen. De dokter had mij het advies gegeven een tijdje rustig aan te doen met als tip het bezoeken van een haptonoom. Het idee stond mij erg aan. Op mijn gevoel ben ik gaan lezen op verschillende sites en kwam uiteindelijk bij Ellen Schoemaker, dit voelde goed. 

De aantal keren dat ik ben geweest over een periode van 3 maanden heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mijzelf en mijn verhouding tot anderen. Het heeft mij gesterkt om meer op mezelf te vertrouwen en mijn beslissingen die daaruit voort komen. 
Door middel van fysieke oefeningen, praten en aanraking ben ik langzaam weer geland en heb ik weer een bodem onder mijn voeten gekregen. 

Ellen heeft in de sessies altijd een heldere blik gehad op wat er zich afspeelde in mijn leven opdat moment, ze concretiseerde mijn gedachten en zetten deze samen met mij op orde. 
Bijvoorbeeld de gedachten dat ik niet lastig gevonden wil worden, maakt je tot last bij andere. Dat is wat kort door de bocht gesteld zo op schrift, maar om een voorbeeld aan te halen van Ellen: Er wordt mij gevraagd of ik iets zou willen drinken, waarop ik antwoord ja lekker - maakt niet uit wat… Hierdoor verplaats ik op dat moment mijn probleem van niet lastig willen zijn naar de andere en ben ik lastig. Nu moet de ander voor mij beslissen. Door zo een eenvoudig voorbeeld werd mij duidelijk dat de verandering moet plaats vinden in mijzelf.

Door mijn sessie bij Ellen heb ik het aangedurfd om levens veranderende beslissingen te nemen. De combinatie van gesprek en fysieke oefening heb ik als prettig ervaren. Niet alleen kom je er door praten achter waar je staat, door ook letterlijk te voelen door aanraking kom je dichter bij de kern en je gevoelsleven. Hierdoor ben ik weer één geheel en in balans.

Anoniem ;)
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded