Profile

Scrapbook photo 1
Scrapbook photo 2
Scrapbook photo 3
Scrapbook photo 4
Scrapbook photo 5
4 followers|257,165 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Gumi1

Shared publicly  - 
 
WRC - Рали Нова Зеландия 2012 - нищо ново - Льоб пак ги наби!
 ·  Translate
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
Летни гуми  DAYTON 155/80 R13   79T    D110 за 60.94лв. | Гуми от Gumi1.bg
DAYTON 155/80 R13 79T D110, | Летни, зимни и всесезонни гуми от Gumi1.bg 0
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
Летни гуми  DAYTON 155/65 R13   73T    D110 за 65.80лв. | Гуми от Gumi1.bg
http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/4934.html
DAYTON 155/65 R13 73T D110, | Летни, зимни и всесезонни гуми от Gumi1.bg 0
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
Всесезонни гуми BF BF GOODRICH 215/70 R 16 LT 100R ALL TERRAIN T/A KO RWL за 264.25лв. | Гуми от Gumi1.bg
 ·  Translate
Гуми BF GOODRICH 215/70 R 16 LT 100R ALL TERRAIN T/A KO RWL, | Летни, зимни и всесезонни гуми от Gumi1.bg 0
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
Всесезонни гуми BF GOODRICH 285/65 R 18 LT 125/122R ALL TERRAIN T/A KO RWL GO за 433.54лв. | Гуми от Gumi1.bg
Гуми BF GOODRICH 285/65 R 18 LT 125/122R ALL TERRAIN T/A KO RWL GO, | Летни, зимни и всесезонни гуми от Gumi1.bg 0
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
Летни гуми BARUM 155/80R13 79T TL BRILLANTIS за 55.27лв. | Гуми от Gumi1.bg
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
Летни гуми  DAYTON 155/70 R13   75T    D110 за 58.51лв. | Гуми от Gumi1.bg
DAYTON 155/70 R13 75T D110, | Летни, зимни и всесезонни гуми от Gumi1.bg 0
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
10 основни съвета за поддръжка на колата ви
Колата – като всяко едно нещо – си е инвестиция и изисква да се похарчи веднъж една сума за закупуването й, а след това по-малки суми за поддръжката й. В крайна сметка малцина могат да си позволят спокойно да имат няколко коли и някой да се грижи за тях. Съответно една кола не може да изглежда добре и да върви добре с години, ако не правите нищо за нея. Трябва и вие да върнете нещо.
И макар и да има много индивидуални възможности за подобряване представянето на една кола, то като цяло те могат да бъдат категоризирани в 10 основни съвета. Ще видите, че ако малко се постараете, колата може да ви върне много.
No.10 – Внимавайте с горивото
Ако заредите вашата Kia с 95-октаново гориво, колата ви, уви, няма да се превърне в Koenigsegg. Допълнителните октани от скъп безоловен бензин не помагат чак толкова на двигатели с ниски и средни нива на компресия, които са направени да работят с 87 октана например. Затова и прекаляването с октаните на бензиностанцията няма непременно да навреди на двигателя, но най-малкото си е загуба на средства – пари, които биха могли да бъдат похарчени по-мъдро в следващите съвети за поддръжка.
No.9 – Мийте, плакнете, отново и отново
Ето това е идеален пример за това как можете да похарчите парите, които иначе сте щели да похарчите излишно за по-високооктаново гориво. Да речем, че сте решили да заредите колата си с обикновеното гориво, което е подходящо за нея. И да кажем, ако напълните резервоара, то спестеното посредством ползването на нормално гориво също се увеличава. И ето това е напълно достатъчно за едно добро измиване. Редовното миене и полиране защитава боята и помага да не се образува ръжда. Разбира се, не забравяйте и интериора, където също може да се мине с прахосмукачка и избърсване на прах, изтръскване на изтривалки и т.н.
No.8 – Подгответе се за сезона
Независимо дали става дума за студената зима, за летните горещи пътувания или за нещо по средата, то сезонните промени означават, че е необходимо да подготвите колата си по съответния начин. За мнозина зимата и лятото са най-тежките по отношение на акумулаторите им, антифриз и гуми. Понякога именно някой от изброените компоненти може да провали пътуването ви, така че малко допълнително внимание не е излишно. Ако не ви притеснява да похарчите допълнителни средства, а чувате, че наближават снегове, по-добре преминете към зимни гуми, за да сте уверени в колата си . . . , а и в сигурността си.
No.7 – Допълнителна информация от производителите
Информацията за обратно повикване на определени модели от даден производител или просто техническите бюлетини (когато някоя компания ги издава, разбира се) могат да бъдат полезен източник на информация. В случая зависи от вас да преглеждате информацията, за да бъдете наясно какъв проблем евентуално може да се появи. Един от начините е да се регистрирате към някой нюзлетър на даден уважаван автомобилен сайт. Наскоро например точно по този път стана ясно, че в някои модели на Toyota е добре да премахнете постелките, защото заради тях педалът за газта може да засяда и да предизвиква нежелано ускорение. Т.е. идеята е – интересувайте се от новините около колата ви.
No.6 – Поглеждайте лампичката „Проверете двигателя”
Въпросната светлинка, която показва, че е добре да проверите двигателя, понякога е напълно излишна, но в крайна сметка няма пушек без огън, което означава, че може да даде и полезна информация. В много сервизи могат да бъдат проверени съответните диагностични кодове и да се разбере проблемът. Може да е незатегната капачка на резервоара, но може и да е сериозен проблем.
No.5 – Карайте колата си внимателно
Все пак червената линия на оборотомера не означава, че от нея трябва да се амбицирате и да натиснете още повече газта. А ако не знаете за това, то болезненият звук би трябвало да напомни все пак за това. Друг е моментът, че можете да повредите двигателя си, ако стоите прекалено много и на ниските обороти. Просто всеки двигател си има оптимални обороти, при които работи най-добре, и ако поддържате прекалено ниски или високи обороти, то вие най-малкото изхвърляте по-интензивно емисии на СО2 в атмосферата. Друг е моментът, че може да се появи и проблем с катализатора.
No.4 – Правете, каквото ви казват производителите
Всяка кола си има своето упътване, в което има препоръки как да се работи точно с двигателя и трансмисията, за да се удължи животът им. Разбира се, по-дългият им живот резултира в спестени пари. Не трябва да си мислите, че можете да спестите малко пари, като пропуснете някой преглед, а автомобилът ви ще продължи да се движи все така ефективно. Ако не похарчите средствата навреме, то в последствие ще трябва да харчите повече за резервни части и труд на съответните специалисти.
No.3 – Бъдете наясно с показателите на колата
Ако следвате предишния принцип за поддръжка на колата, то не върви всеки път просто да завъртате ключа и да отивате до съответния сервизен център. Трябва да сте наясно как са всички течности в колата ви, как е налягането на гумите, а не вреди да пробвате и светлините и мигачите (въпреки че ако го правите всеки ден, може и да ви сметнат за прекален педант). И все пак, ако превърнете това в свой навик, то ще има по-малко изненади за вас.
No.2 – Използвайте правилното масло
Не го мислете прекалено много, просто направете, каквото би трябвало, когато се стигне до масло за двигателя. В упътването към колата си пише какъв вискозитет ви трябва, а може би и направо каква марка. Ако видите, че пише Mobil 1, Shell или някоя друга такава марка, то това не е просто излишно рекламиране, а означава, че колата е „родена” с това масло и е създадена да работи най-добре с него.
No.1 – Когато имате съмнения, питайте
Когато колата ви се държи странно, но относително скоро е била на преглед, а лампичката за двигателя на свети, то не си мислете, че проблемът просто ще си тръгне. Не избягвайте проблемите. Просто, като усетите някаква нередност, се свържете със съответния техник. В крайна сметка – като при всичко – най-добре е, ако проблемът се реши преждевременно, преди да се е разгърнал.
P.S. Някои от съветите може да говорят за прекалена предпазливост и за излишно харчене на средства, но всъщност идеята им е точно обратната – да покажат, че предпазливостта никога не е излишна.
 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
Всесезонни гуми BF GOODRICH 33X12.50 R 15 LT 108R ALL TERRAIN T/A KO RWL за 356.59лв. | Гуми от Gumi1.bg
Гуми BF GOODRICH 33X12.50 R 15 LT 108R ALL TERRAIN T/A KO RWL, | Летни, зимни и всесезонни гуми от Gumi1.bg 0
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
Dunlop с нова революционна технология
Dunlop разкрива прототипна гума с етикет клас АА

Dunlop е разработил първата гума с оценки AA на новия етикет за гуми в Европа под името Sport BluResponse AA. Етикетът с АА означава, че гумата Sport BluResponse AA е постигнала най-високата възможна оценка за горивна ефективност и сцепление на мокро според новото европейско законодателство за етикиране на гумите. Прототипните гуми, разработени в четири размера, са изрично направени с изследователска и развойна цел и няма да се предлагат за продажба на пазара в настоящия момент. Sport BluResponse AA е прототип в развитието на нови гуми с високи оценки за представяне спрямо етикета и ще се използва за демонстрации. 
“Гумите АА, които представяме задоволяват най-високите стандарти на Европейския Съюз, дефинирани според новата система за етикиране, чието доброволно прилагане влезе в сила от 1ви юни”, сподели Санджай Кана, изпълнителен директор в Dunlop.” За Dunlop новият етикет е ново предизвикателство да предложим спортна и високоскоростна гума, която също така отговаря на най-високите критерии за етикиране. Представянето на  Sport BluRepsonse AA  е доказателство за нашата възможност да се справим с това предизвикателство, съчетавайки спортна гума с високи оценки според европейския етикет.”
Гумата Sport BluResponse AA представлява съществен скок в технологията, успявайки да постигне най-високите резултати в критериите за базопастност и представяне според европейското законодателство за етикирането на гумите, чието ранно имплементиране влезе в сила от началото на месеца. Гумата, базирана на напредналите технологии на Dunlop за гуми за мотоспорт, комбинира оценките АА без да прави компромис с по-спортните критерии за представяне. Технологията е възможна благодарение на нова смес в гумата, предназначена да намали загряването. Подобрена е структурата на протектора и са внедрени нови производствени техники. Детайлите относно разработването на гумата остават поверителни.

“Дори и при АА гумата Dunlop остава вярна на своето мотоспорт наследство”, добави Кана. „Ние вярваме, че етикетът е отлична отправна точка за потребителите, позволявайки им да оценят гумата по няколко ключови параметъра, но също така оставаме обвързани с петнайсетте критерия, според които специализираните списания тестват нашите гуми, както и с над 50те критерия за представяне на гумите, които тестваме самостоятелно.” 
При разработването на гумите инжинерите на Dunlop работят с над 50 критерия за представяне. Информация за някои от тези допънителни работни параметри на гумите ще бъде предоставена на уебсайта на компанията и в промоционалните материали за всеки продукт. Въпреки че новият етикет за гуми информира относто три критерия за представяне, Dunlop счита че етикетът ще има широка роля отвъд 50те индикатора за представяне, които компанията използва при оценяване на своите гуми.
Според новата скала за оценка на етикета, АА гумата на Dunlop постига топ оценки както при горивна ефективност, така и при сцепление на мокро. И двата фактора са от ключово значение в мотоспорта: горивната ефективност позволява на състезателните коли да се движат по-дълго с по-малко гориво; надеждното сцепление на мокро е критично, за да остане колата в състезанието, дори и при тежки дъждовни условия.

Гумата Sport BluResponse AA беше изложена в REIFEN, водещото европейско изложение за гуми в Есен, Германия, от 5ти до 8ми юни. Повече от 600 изложителя от над 40 държави показаха своите най-нови продукти и услуги, свързани с гумите.  Повече от 18 000 експери в областта посетиха изложението. Dunlop ще покаже гумата и на емблематичното състезание 24те часа на Льо Ман, където компанията спонсорира множество състезателни отбори.
Стандартизираният етикет за гуми, който ще стане законово изискване на Европейския Съюз през ноември 2012 година, информира потребителите относно 3 ключови параметъра за представянето на гумите: горивна ефективност, сцепление на мокро и нива на външен шум. Външният шум при търкаляне на гумата се измерва в децибели, и се обозначава с една, две или три звукови вълни върху етикета. С една вълна се обозначава най-тихата гума, а с три – най-шумната. Всички гуми ще имат еднакъв етикет.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Gumi1

Shared publicly  - 
 
Летни гуми BARUM 155/80R13 79T Brillantis 2  за 60.94лв. | Гуми от Gumi1.bg
Гуми BARUM 155/80R13 79T Brillantis 2 , | Летни, зимни и всесезонни гуми от Gumi1.bg 0
1
Add a comment...
Story
Tagline
Най-големият избор на автомобилни гуми в България!