Profile cover photo
Profile photo
Gadis Berkaca Mata
151 followers
151 followers
About
Posts

Post has attachment
Alhamdulillah| Kelahiran sulung GBM
Alhamdulillah.. Hampir setahun tak membuka laptop. Laptop pun dah macam tak nampak rupa laptop. Debu seinci tebalnya. Tiba tiba terdetik rasa rindu nak menaip. Actually yang ni pun bukan laptop sendiri pun, pakai laptop suami jugak. Kes laptop sendiri berha...
Add a comment...

Post has attachment
WELCOME 2017
2016 28 March 2016: GBM become an aunty! Mak ayah dapat first cucu dan aku dapat first anak sedara. Excited dia macam dapat anak sulung sendiri. hihi.  29 April 2016:   GBM's Convocation Day. Officially dapat degree in Bachelor of Optometry. Ingatkan mak ay...
Add a comment...

Post has attachment
WALIMATULURUS| Officially Puan GBM
Bismillahirahmanirahim, "Awak, awak rasa apa panggilan yang sesuai dan awak pun selesa untuk saya panggil awak?" "Saya-awak pun okay. Saya rasa rapat dengan isteri saya." Alhamdulillah, dengan sekali lafaz diri ini secara sah bergelar seorang isteri diusia ...
Add a comment...

Post has attachment
WALIMATULURUS| Officially Puan GBM
Bismillahirahmanirahim, "Awak, awak rasa apa panggilan yang sesuai dan awak pun selesa untuk saya panggil awak?" "Saya-awak pun okay. Saya rasa rapat dengan isteri saya." Alhamdulillah, dengan sekali lafaz diri ini secara sah bergelar seorang isteri diusia ...
Add a comment...

Post has attachment
JODOH
Saat kita menyukai seseorang, kemudian kita lupakan, dan tinggalkan. mungkin kerana berjauhan jarak dan masa.  Lalu kita memilih untuk menyibukkan diri -belajar, sekolah, bekerja, dan meniti kerjaya. Maka jika memang jodoh,  dia akan kembali dengan cara yan...
Add a comment...

Post has attachment
Kehidupan sebenar Optometrist
Alhamdulillah. Masih diberi ruang dan peluang untuk melebarkan sayap sayap cinta atas ruang maya yang dirindui. Maafkan patik atas ketidakmampuan diri kerana tidak mampu melawan rasa malas yang membuak dalam diri ni. Sampaikan puasa dah habis, raya pun dah ...
Add a comment...

Post has attachment
Be good person
Tahniah! Buat yang ada masalah tapi cuba selesaikan masalah orang.  Yang sedih, cuba gembirakan orang.  Yang susah, namun cuba juga nak senangkan orang.  Terima kasih banyak-banyak.  Orang macam ni power!  Moga baik-baik selalu untuk awak semua, insyaAllah....
Add a comment...

Post has attachment
Ubat gatal
Semalam aku pergi klinik sebab macam tak sedap badan. Batuk batuk dan selseme. Dah check check semua doktor kasi MC satu hari rehat dekat umah dan beberapa jenis ubat. "Aik? Ubat gatal??" "Makan bila gatal ye." "Tapi saya tak de gatal gatal pun. Tersalah ba...
Add a comment...

Post has attachment
Chef ke?
Fuh. Balik kerja pukul 7.00malam. Rempit seekor kancil plus minus lampu merah sampai la dalam 7.20malam. Macam jauh je tempat keje kome ye. Jauh tak jauh sangat. Pemandu berhemah memang ah camni. Bawak pun 60km je sejam. (Kadang kadang tersasar dari landasa...
Add a comment...

Post has attachment
Fulltime optometrist
Alhamdulillah. Pejam celik pejam celik kini aku dah masuk bulan ke3 bergelar Optometrist di salah sebuah optical shop. Pengalaman? Alhamdullillah berjaya menukarkan aku jadi aku yang baru. Lebih banyak senyum lebih banyak cakap. Tapi aku perasan kalau aku c...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded