Profile cover photo
Profile photo
Verloskundigenpraktijk Meander
12 followers -
We zijn een kleine toegankelijke Verloskundige praktijk in Breda waarbij rust, tijd en aandacht voor jou en je partner voorop staan.
We zijn een kleine toegankelijke Verloskundige praktijk in Breda waarbij rust, tijd en aandacht voor jou en je partner voorop staan.

12 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachmentEHBO BIJ BABY’S EN KINDEREN 20 NOVEMBER 2018
Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op 20 november in onze eigen praktijk. Tijdens deze praktijksessie die start om 18.30 oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstigere situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock. Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de website van LIVIS.

De totale kosten bedragen 99,95 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Boek je via de link dan krijg je 5 euro korting op de cursus. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Nederlandse Rode Kruis. Met het EHBO certificaat van Het Nederlandse Rode Kruis kunt u ook aan de slag als Gastouder.
Wij bieden deze cursus in het voor en najaar aan.https://www.verloskundigenpraktijkmeander.nl/2018/09/03/ehbo-bij-babys-en-kinderen-20-november-2018/
Add a comment...

Post has attachment
Clustervoedingen: Happy Hour voor je baby

Happy hour. Dat ken je vast nog wel uit de tijd dat je geen oppas nodig had om een avondje weg te gaan: aan het begin van de avond zijn de drankjes tegen een gereduceerde prijs. Met je vrienden in de kroeg, bij elkaar zijn en veel drinken in korte tijd, daarna vaak in een rustiger tempo nog wat drankjes, en dan knock out naar bed.

Zo’n happy hour wil je baby eigenlijk ook. Hij is moe van de dag, heeft veel te verwerken en hij wil niet alleen zijn. Hij wil het liefst aan jou vastgeplakt blijven en het lijkt alsof hij de hele avond wil drinken. Clustervoeden noemen ze dat ook wel. Ik noem clustervoeden vaak happy hour, omdat de baby eerst vaak drinkt, om daarna voor een paar uur een flinke slaap te maken.

Onzeker over je borsten
Als moeder kun je behoorlijk onzeker worden van zo’n onrustig babytje dat om voedingen blijft vragen. Naarmate de dag vordert en de voedingen sneller achter elkaar zijn, voelen je borsten steeds soepeler. Die soepele borsten (door moeders ook weleens omschreven als ‘leeg’ of ‘theezakjes’) en die onrustige baby lijken een onhandige combinatie. Maar dat is het niet.

Laat je niet onzeker maken. Je hebt ’s avonds echt nog steeds genoeg melk en je baby heeft meestal echt geen razende honger als hij zo onrustig doet. Wat je baby wil, is alle prikkels van de dag verwerken, een plekje geven en tot rust komen. Dat kan hij nog niet alleen. Daarvoor heeft hij zijn mama of papa nodig. Wat de meeste baby’s dan nodig hebben, is om veel bij je te zijn, vaak kleine beetjes te drinken en tussendoor kleine slaapjes te doen, in jouw veilige armen.

Je baby drinkt geen grote hoeveelheden melk, maar hij drinkt kleine beetjes calorierijke vette melk. Daarmee legt hij een bodempje voor de nacht. Na een paar uur zo ‘mama-getankt’ te hebben, zie je vaak dat baby’s een langer stuk slapen. Net zoals jongelui na een stevige happy hour doen.

Zuigen ontspant
En met dat vele drinken drinkt hij ook een hoop spanning van zich af. Zuigen is een manier om met spanning om te gaan, net als nabijheid en lichaamscontact. Rondjes lopen met je baby door de kamer is ook een manier om troost en comfort te geven. Veel relaxter voor jullie allebei is om je met je baby op de bank te nestelen. Jij lui onderuit op de bank, voeten op de bank, wat lekkers te drinken en eten erbij, de afstandbediening, een boek, je telefoon, etc. bij de hand en dan je baby op je borst en laat het voed/slaap/relax-avondje maar beginnen.

Ook als je baby uit een fles drinkt, kun je clustervoeden. Gebruik een trage speen, gun je baby veel korte en langere pauzes tijdens het drinken (het flesje blijft warm genoeg als je het ergens tegen je aan legt).

Deze fase van onrust, of je baby’s ‘eerste stageperiode’ duurt vaak tot een maand of drie; niet voor niets wordt er weleens gesproken over het vierde trimester van de zwangerschap. Geef je baby de tijd om de overgang van buik naar wereld op zijn eigen tempo te maken.

Het is intensief als hij jullie zo nodig heeft ’s avonds en er lijkt soms geen eind aan te komen. Maar voordat je het weet is het voorbij. Dan slaapt je baby opeens niet meer zo rustig op je buik, maar piept dat hoofdje telkens omhoog als hij wat hoort of ziet. En als hij dan ’s avonds op kinderbedtijd in bed ligt, denk je misschien wel met enige weemoed terug aan hoe gezellig en bijzonder het eigenlijk was toen je baby’tje zo lekker op je buik lag te slapen. Je hebt hem daarmee een onbetaalbare veilige en geborgen start gegeven.

tekst kind.nl

GOOGLE.NL
Image: moeder borstvoeding haar baby — Stockfoto © SvetlanaFedoseeva ...
Found on Google from nl.depositphotos.com
Add a comment...

Net na de vakantie zijn er twee nieuwe assistentes bij ons in de praktijk gestart. We stellen ze graag aan je voor!

Tessa en Sanne werken beiden 2-3 ochtenden in de week. Je krijgt ze aan de telefoon als je belt voor het maken of verzetten van afspraken of voor je vragen. Voor spoedvragen of klachten zal ze je vaak doorschakelen naar een van de verloskundigen.
Tessa is oud cliënt van ons en heeft zelf ook net een kleintje. Daarnaast heeft ze een jaar verloskunde gestudeerd dus kan ook wat verloskundige vragen beantwoorden. Sanne heeft jarenlang met zwangeren gewerkt op de triage afdeling van het Amphia ziekenhuis. Beiden hebben ze dus al wat ervaring. Nu is werken in een verloskundepraktijk natuurlijk wel wat anders maar ze hebben er beiden veel zin in!

We zijn heel blij met onze nieuwe assistentes en Tessa en Sanne hebben er helemaal zin in!

Add a comment...

Post has attachment
Nieuwe assistente!

Vorige week is Tessa bij ons begonnen als assistente in de praktijk. Je krijgt Tessa 2 a 3 ochtenden in de week aan de telefoon als je belt om afspraken te maken/verzetten of uitslagen op te vragen.

Tessa is oud client van ons en heeft zelf ook net een kleintje. Daarnaast heeft ze een jaar verloskunde gestudeerd dus kan ook wat verloskundige vragen beantwoorden.
Voor spoedvragen of klachten zal ze je doorschakelen met een van de verloskundigen.

We zijn heel blij met onze nieuwe assistente en Tessa heeft er helemaal zin in!

Welkom Tessa!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Acupuncturiste Stefanie de Jong – Elst, van Praktijk Loagong gaat verhuizen en uitbreiden!
Stefanie komt vanaf 1 oktober op maandagen in onze praktijk in Etten Leur. Ze heeft dan onze spreekkamer tot haar beschikking.

We hadden al een fijne samenwerking met Stefanie. Wij sturen namelijk regelmatig zwangeren met klachten als misselijkheid en weinig energie naar Stefanie toe. Ook als mensen ver overtijd gaan kan ze wat voor zwangeren betekenen. En zelfs bij miskramen geeft ze steun!

Nu is ze dus nog makkelijker bereikbaar voor zwangeren.
Wil je meer informatie of een afspraak? Kijk eens op haar site www.praktijklaogong.nl.http://www.praktijklaogong.nl/
Add a comment...

Post has attachment
Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.

Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over borstvoeding.
Wij organiseren als Verloskundigenpraktijk Meander iedere maand een informatieavond over borstvoeding.
De avond wordt verzorgd door Homecare en ZIN Kraamzorg samen. Ze geven een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoorden je vragen.

De informatieavond wordt gehouden op de praktijk in Breda of Etten Leur van 19.00-21.00 uur. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven of ons een mail sturen. De kosten zijn 15 euro per stel. Geef je dus op en zet deze avond alvast in je agenda!

De data zijn: 27 augustus(Breda), 3 september(Etten Leur), 1 oktober(Etten Leur), 5 november(Breda), 10 december (Etten Leur) 2018. Er komt nog een avond in oktober in Breda bij....

https://borstvoeding.com/
Add a comment...

Post has attachment

Onze bevalbaden zijn populair!
We hebben drie sets en die zijn momenteel alle drie non stop weg. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken dan huur je er een bevallingspakket bij.

Dit pakket bestaat uit:
Een handige luchtpomp om je bad snel op te blazen en nadien leeg zuigen.
Een vulslang met aansluitstukken voor op de douchekop/kraan om je bad te vullen.
Een onderlegger voor de knieën om op te zitten.
Een schepnetje:-) en badthermometer.
Een placenta opvangbakje.
Een dompelpomp met afvoerslang, om je bad snel weer leeg te pompen.
Een emmer om het laatste restje water eruit te scheppen.
Fles Dettol/chloor om na gebruik alles door te spoelen.
Een afdekhoes voor op het bad en een hoes voor op de grond bij het huurbad.
Dit pakket mag je 5 weken huren voor 30 euro. We verwachten wel dat alles schoon retour komt. Er zit een instructie voor gebruik en schoonmaak bij geleverd.

Dit geldt alleen voor zwangeren die onder begeleiding zijn van verloskundigenpraktijk Meander.

https://www.bevallingsbaden.nl/winkel-old__trashed/koop-bevallingsbad-mini/


Bevallingsbad mini kopen - Bevallingsbaden.nl
Koop een bevallingsbad op bevallingsbaden.nl. Een bevallingsbad met totaal pakket voor de perfecte voorbereiding van jouw badbevalling!
BEVALLINGSBADEN.NL
Koop Bevallingsbad Mini
Koop Bevallingsbad Mini
bevallingsbaden.nl
Add a comment...

Post has attachment
Wauw al bijna 4 jaar plaatsen we spiraaltjes en hormoonstaafjes!
Best een beetje trots dat we dat als een van de eerste verloskundigenpraktijken in Nederland zijn gaan doen.

Wil jij zelf ook informatie over de verschillende vormen van anticonceptie en het gebruik daarvan? We bespreken dit aan het einde van de kraamtijd maar ook als je geen client bij ons bent ben je welkom voor advies en een recept.

Voor het inbrengen van spiralen en het implanon maken we graag een afspraak met jullie op onze praktijk. We hebben inmiddels ruime ervaring met het inbrengen van verschillende soorten spiralen.
https://www.verloskundigenpraktijkmeander.nl/anticonceptie-via-je-verloskundige/
Add a comment...

Post has attachment
Binnenkort is haar site in de lucht!

Wil je je nu alvast aanmelden en heerlijk genieten van een babymassagecursus met jullie kindje dan kan dat al wel gewoon.

https://docs.google.com/document/d/1qcsOKrfEbLH5yVDOH3slgmbdHbyRF06IfISQrWYpzWI/edit?ts=5b3613f5
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded