Profile cover photo
Profile photo
Waalid Al-Marbawi
111 followers
111 followers
About
Waalid Al-Marbawi's posts

Post has attachment
Matt Barbershop : "Anda Pasti Kacak"
Assalamualaikum dan salam sejahtera, Apa khabar sidang pembaca semua? dah lama waalid tak update blog ini, bukan saja dah bersawang, bahkan ber'hutan belantara' dah..haha Sebagai salam mesra untuk posting waalid kali ini, waalid nak review sikit berkenaan s...

Post has attachment
Night Hunter...
Bismillahirrahmanirrahim, Alhamdulillah, kesempatan ini waalid nak mengajak kita semua menjadi pemburu malam. Bukan jadi vampire ye,tapi menjadi orang yang memburu malam Lailatul Qadr. Dimana malam ini adalah lebih baik daripada 1000 bulan = 83 Tahun. Allah...

Post has attachment
Tokey Kedai Kasut Yang Sombong
Assalamualaikum semua, Entry kali ini waalid nak kongsi satu cerita yang berlaku semalam dekat bandar Kuala Terengganu. Waalid cuba menolong kakak waalid yang sarat mengandung untuk mencari sepasang kasut. kasut yang sesuai untuk seorang ibu mengandung,tapa...

Post has attachment
Permata : Tirai 2015
Assalamualaikum dan salam sejahtera, Apa khabar kawan2 semua?diharap semuanya sihat sokmo hendakNya. Sudah agak lama sesawang ini dibiarkan usang tanpa coretan, ternyata hari demi hari sentiasa dikejar dek waktu yang semakin lama dirasakan semakin singkat.....

Post has attachment
ILMAM TRG : RAYUAN SUMBANGAN PROGRAM KEM BINA INSAN ILMAM '14
Assalamualaikum. RAYUAN SUMBANGAN PROGRAM KEM BINA INSAN ILMAM '14 Ilmam Terengganu Original  akan mengadakan Kem Bina Insan ILMAM '14 (program persediaan pelajar yang akan melanjutkan pelajaran ke Mesir); Pada 26, 27 & 28 Jun 2014 di Chalet Yunie, Rusila. ...

Post has attachment
Jangan Pakai!
Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-80 yang bersidang pada 1 - 3 Februari 2008 telah membincangkan Hukum Menggunakan Barangan Yang Mempunyai Lambang Agama Lain . Muzakarah telah memutuskan bahawa orang Islam adal...

Post has attachment
happy tengok sahabat2 berblog...irihatilah pulak..hehe

Post has attachment
Setelah 18 Bulan...
Bismillahirrahmanirrahim....  Apa yang setelah 18 Bulan? Alhamdulillah, segala syukur kepada Allah Taala yang masih memberikan ruang dan peluang untuk kita tetap menikmati kehidupan. sudah lama blog permata perjuangan  ini tidak diisi dengan entry-entry ter...

Post has attachment

Post has attachment
Kami Baru Belajar
Assalamualaikum warahmatullahi wabaarokaatuh.... Lame dah tak berupdate blog ni..ini pun buka blog sebab subjek teknologi pengajaran kena buat blog..sy dah ada blog,jadi nak berkongsi blog2 kawan2 satu kelas yang baru blajar buat blog. di samping buat simpa...
Wait while more posts are being loaded