Profile

Cover photo
Najah Al-Huda
Works at JENESYS 2.0
Attends MJIIT
Lives in Kuala Lumpur
43 followers|398,126 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Latihan Industri di Jepun 8 (Be aware!)
Assalamualaikum Selama bertapa dekat Jepun hampir 11 minggu dan dah nak balik dah pun, tiba-tiba mata terpaku dengan satu dokumentari fully in Japanese. Walaupun kami semua tak faham sangat pun Bahasa Jepun, tapi, ada satu perkara yang buat kita terkejut. J...
 ·  Translate
Assalamualaikum Selama bertapa dekat Jepun hampir 11 minggu dan dah nak balik dah pun, tiba-tiba mata terpaku dengan satu dokumentari fully in Japanese. Walaupun kami semua tak faham sangat pun Bahasa Jepun, tapi, ada satu...
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Latihan Industri di Jepun 5 (Asakusa)
Disebabkan kepanasan summer yang membuak-buak di Bumi jepun, maka kita dan Eda memang tersangat jarang untuk keluar pada hari sabtu dan ahad. We tend to mereput dalam bilik untuk mengelakkan sinaran UV yang tinggi. Ceh ayat beriaya poyo je lebih. Hahahaha H...
 ·  Translate
Disebabkan kepanasan summer yang membuak-buak di Bumi jepun, maka kita dan Eda memang tersangat jarang untuk keluar pada hari sabtu dan ahad. We tend to mereput dalam bilik untuk mengelakkan sinaran UV yang tinggi. Ceh ayat b...
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Jangan Putus Asa!!!
Selangkah demi selangkah, akhirnya sang kura-kura akan hampir ke garisan penamatnya. Tak lama lagi. Kurang dari setahun!   Semua orang mempunyai cita-cita yang hendak digapai. Namun, tak semua orang mempunyai tekad yang jitu dalam mencapai apa yang diingini...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Monolog Dalam Perjalanan
Dan hari ini. Sampainya
waktu untuk aku pulang ke pangkuan ayah bonda tercinta. Di sebalik keriangan
bertemu mereka, terselit kegusaran di hati dgn kesihatan mereka yang tak
menentu. Kedengaran suara jejaka hebat idaman malaya yg bertakhta dihatiku "sayang
...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Inspirasi Cita Rasa Episode 4 : Inti Kelapa
Pelbagai kiuh tradisional yang menggunakan inti kelapa sebagai bahan utama antaranya termasuklah kuih kuci (kuaci or whatever it is known as) Hahahha, Kuih Badak Berendam dan lain-lain lagi. Sebenarnya, barulah saya tahu yang inti kelapa ini bukanlah susah ...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
PROGRAM EXCELLENT CIRCLE SIRI 3/2014
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Fuh fuh dah berabuk blog ni. Almaklumlah, dah lama tak update.  Alhamdulillah, Allah masih beri peluang dan ruang untuk terus bernafas di bumi tercinta. Semoga kita semua terus mendapat perlindungan dari Yang Maha Kuasa....
 ·  Translate
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Fuh fuh dah berabuk blog ni. Almaklumlah, dah lama tak update.  Alhamdulillah, Allah masih beri peluang dan ruang untuk terus bernafas di bumi tercinta. Semoga kita semua terus mendapat...
1
Add a comment...
In her circles
139 people
Have her in circles
43 people
Izzatie Ruslan's profile photo
Muhamad Firdaus's profile photo
mohd amir asyraf bin mohd daud's profile photo
Umayr Sayfurrahman's profile photo
Ahmad Firdaus's profile photo
Yuki Kimura's profile photo
Hazim Azhar's profile photo
Fzayla Rajaie's profile photo
Azrul Syahmi's profile photo

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Latihan Industri di Jepun 9 ( Farewell Party at Yakatabune; Japanese House Boat Dinner Cruise)
Alhamdulillah, hanya tinggal beberapa kiraan jari sahaja lagi untuk kami "angkat kaki" dari negara Matahari terbit. Semestinya, pasti akan hadir rasa rindu kenangan yang tersemangat di fikiran.  Bersusah payah di negara orang.  Sempena meraikan kejayaan kam...
 ·  Translate
Alhamdulillah, hanya tinggal beberapa kiraan jari sahaja lagi untuk kami "angkat kaki" dari negara Matahari terbit. Semestinya, pasti akan hadir rasa rindu kenangan yang tersemangat di fikiran.  Bersusah payah di negara oran...
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Good to share =)
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Jangan Putus Asa!!!
Selangkah demi selangkah, akhirnya sang kura-kura akan hampir ke garisan penamatnya. Tak lama lagi. Kurang dari setahun!   Semua orang mempunyai cita-cita yang hendak digapai. Namun, tak semua orang mempunyai tekad yang jitu dalam mencapai apa yang diingini...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Escape to Taipei, Taiwan (Part 1)
Untuk permulaan tahun ini, Alhamdulillah, masa lapang sewaktu semester break diisi dengan pengembaraan dunia di bumi tuhan di Taipei, Taiwan. Seperti biasa, ke mana-mana bukan berkeseorangan tetapi ditemani dngan rakan-rakan seperjuangan yang dah lama bersu...
 ·  Translate
Untuk permulaan tahun ini, Alhamdulillah, masa lapang sewaktu semester break diisi dengan pengembaraan dunia di bumi tuhan di Taipei, Taiwan. Seperti biasa, ke mana-mana bukan berkeseorangan tetapi ditemani dngan rakan-rakan ...
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Inspirasi Cita Rasa Episode 3 : Pengat Ubi
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Cuti semester kali ini hampr berakhir dan petang yang indah ini, saya nak kongsi satu resepi orang Negeri Sembilan which is Pengat Ubi :) Siapa pernah makan pengat ubi? Put your hands up!!! Muahahhaha beria pulak akak ni...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Najah Al-Huda

Shared publicly  - 
 
Explorasi Broga Hill: Mencari Hikmah Kejadian Alam Sekitar
Alhamdulillah secangkir senyuman melebar tatkala menerima hadiah yang cukup bermakna dari seorang sahabat dunia akhirat. Semoga Allah sentiasa melindungimu kawan! Amin. Minggu yang penuh mencabar dan efisyen that I ever had this sem. Bermula dengan appointm...
 ·  Translate
Alhamdulillah secangkir senyuman melebar tatkala menerima hadiah yang cukup bermakna dari seorang sahabat dunia akhirat. Semoga Allah sentiasa melindungimu kawan! Amin. Minggu yang penuh mencabar dan efisyen that I ever ha...
1
Add a comment...
People
In her circles
139 people
Have her in circles
43 people
Izzatie Ruslan's profile photo
Muhamad Firdaus's profile photo
mohd amir asyraf bin mohd daud's profile photo
Umayr Sayfurrahman's profile photo
Ahmad Firdaus's profile photo
Yuki Kimura's profile photo
Hazim Azhar's profile photo
Fzayla Rajaie's profile photo
Azrul Syahmi's profile photo
Work
Employment
  • JENESYS 2.0
    ASEAN PARTICIPANTS, present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kuala Lumpur
Previously
Tampin
Links
Story
Tagline
There is a will,there is a way!
Introduction
Be better person and benificial for others. 
Education
  • MJIIT
    Electronics System Engineering, present
    Electronic Systems Engineering is a broad engineering field that encompasses many subfields including those that deal with power, instrumentation engineering, telecommunications, semiconductor circuit design, and many others. Elective courses are offered in specialized areas namely Industrial Automation System, Bioelectronics System and Embedded System
Basic Information
Gender
Female
Relationship
Single