Profile cover photo
Profile photo
NUR NAJAHATUL HUDA SARIS
44 followers -
There is a will,there is a way!
There is a will,there is a way!

44 followers
About
NUR's posts

Post has attachment
Latihan Industri di Jepun 8 (Be aware!)
Assalamualaikum Selama bertapa dekat Jepun hampir 11 minggu dan dah nak balik dah pun, tiba-tiba mata terpaku dengan satu dokumentari fully in Japanese. Walaupun kami semua tak faham sangat pun Bahasa Jepun, tapi, ada satu perkara yang buat kita terkejut. J...

Post has attachment
Latihan Industri di Jepun 9 ( Farewell Party at Yakatabune; Japanese House Boat Dinner Cruise)
Alhamdulillah, hanya tinggal beberapa kiraan jari sahaja lagi untuk kami "angkat kaki" dari negara Matahari terbit. Semestinya, pasti akan hadir rasa rindu kenangan yang tersemangat di fikiran.  Bersusah payah di negara orang.  Sempena meraikan kejayaan kam...

Post has attachment
Latihan Industri di Jepun 5 (Asakusa)
Disebabkan kepanasan summer yang membuak-buak di Bumi jepun, maka kita dan Eda memang tersangat jarang untuk keluar pada hari sabtu dan ahad. We tend to mereput dalam bilik untuk mengelakkan sinaran UV yang tinggi. Ceh ayat beriaya poyo je lebih. Hahahaha H...

Post has attachment
Good to share =)

Post has attachment
Jangan Putus Asa!!!
Selangkah demi selangkah, akhirnya sang kura-kura akan hampir ke garisan penamatnya. Tak lama lagi. Kurang dari setahun!   Semua orang mempunyai cita-cita yang hendak digapai. Namun, tak semua orang mempunyai tekad yang jitu dalam mencapai apa yang diingini...

Post has attachment
Jangan Putus Asa!!!
Selangkah demi selangkah, akhirnya sang kura-kura akan hampir ke garisan penamatnya. Tak lama lagi. Kurang dari setahun!   Semua orang mempunyai cita-cita yang hendak digapai. Namun, tak semua orang mempunyai tekad yang jitu dalam mencapai apa yang diingini...

Post has attachment
Monolog Dalam Perjalanan
Dan hari ini. Sampainya
waktu untuk aku pulang ke pangkuan ayah bonda tercinta. Di sebalik keriangan
bertemu mereka, terselit kegusaran di hati dgn kesihatan mereka yang tak
menentu. Kedengaran suara jejaka hebat idaman malaya yg bertakhta dihatiku "sayang
...

Post has attachment
Escape to Taipei, Taiwan (Part 1)
Untuk permulaan tahun ini, Alhamdulillah, masa lapang sewaktu semester break diisi dengan pengembaraan dunia di bumi tuhan di Taipei, Taiwan. Seperti biasa, ke mana-mana bukan berkeseorangan tetapi ditemani dngan rakan-rakan seperjuangan yang dah lama bersu...

Post has attachment
Inspirasi Cita Rasa Episode 4 : Inti Kelapa
Pelbagai kiuh tradisional yang menggunakan inti kelapa sebagai bahan utama antaranya termasuklah kuih kuci (kuaci or whatever it is known as) Hahahha, Kuih Badak Berendam dan lain-lain lagi. Sebenarnya, barulah saya tahu yang inti kelapa ini bukanlah susah ...

Post has attachment
Inspirasi Cita Rasa Episode 3 : Pengat Ubi
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Cuti semester kali ini hampr berakhir dan petang yang indah ini, saya nak kongsi satu resepi orang Negeri Sembilan which is Pengat Ubi :) Siapa pernah makan pengat ubi? Put your hands up!!! Muahahhaha beria pulak akak ni...
Wait while more posts are being loaded