Profile cover photo
Profile photo
Aliff Haziq
6 followers -
A man with conscious mind
A man with conscious mind

6 followers
About
Aliff's posts

Post has attachment
Hati-Hati, Kupasan untuk aku dan kamu.
Aku dengan dia suka sangat lagu ni. Sebab lagu ni punyai satu makna yang deep. Lagu ni mengingatkan kau untuk lebih berhati-hati. Aku ni tak pandai bagi kritik atau review pasal lagu. Tapi saja je la nak buat sebab dia minta aku terangkan lagu ni pasal apa....

Post has attachment
Cabaran baharu
Hari ni je ada banyak perkara baru yang aku lalui. Tak banyak, dua je sebenarnya. Tapi kalau dah lebih dari satu aku kira jadi banyak lah tu. Pertamanya, kelas teori umum berkaitan dengan manusia, budaya dan masyarakat. Kelas ni diajar oleh pensyarah baharu...

Post has attachment
Semester 4 di UM
Semester 4 di Universiti Malaya. Semester 2 , Sesi 2015/2016. Hari kedua minggu pertama, masih belum selesai mendaftar subjek. Aku rasa semester ni lah semester yang paling payah sekali nak daftar subjek. Ada subjek aku minat nak ambil tapi clash dengan sub...

Post has attachment
Surprise Me
Hai, Assalamualaikum.. Selamat Tahun Baru ! Ni entry pertama untuk tahun 2016. Agak lama jugaklah. Yang kali terakhir 16 Disember 2015, sekarang dah 27 Januari 2016 ! Wow. Lama gila tak update blog ni. Bicara 2016, apa goals atau sasaran 2016? Mudah dan rin...

Post has attachment
Its Posts
Assalamualaikum. Hi Aliff, thank you for letting me borrow
your hard disk for a while. I don’t know why you’re being so nice to me and
giving me free movies to watch (wow, you must have spent a long time collecting
all these movies!), but THANK YOU so much!...

Post has attachment
Peluang Demi Peluang (2)
Hari itu, pada ketika si Aliff menyangkakan tidak akan ada peluang lagi yang akan diberikan kerana Titi tidak mengangkat panggilan telefon whatsapp sebanyak dua kali tiba-tiba dia mendapat satu mesej melalui aplikasi Whatsapp. "Hang nak apa? Kenapa tiba-tib...

Post has attachment
Gurau, Sentap dan Maaf
Marilah kita bercerita tentang gurau, sentap dan maaf. Kenapa aku nak cerita
pasal tiga benda ni? Sebab ketiga-tiga ini punya pertautan. Setiap kali berlaku
ia akan berlaku dalam konsekuens yang sama. Engkau tidak akan menidakkan
pernyataan aku ni. Ada ke o...

Post has attachment
Gurau, Sentap dan Maaf
Marilah kita bercerita tentang gurau, sentap dan maaf. Kenapa aku nak cerita pasal tiga benda ni? Sebab ketiga-tiga ini punya pertautan. Setiap kali berlaku ia akan berlaku dalam konsekuens yang sama. Engkau tidak akan menidakkan pernyataan aku ni. Ada ke o...

Post has attachment
Tolak dan Bantah Pelaksanaan Dual Language Program (DLP) & PPSMI
Mengapa kita perlu cakna dan bersama dengan para tokoh akademik menolak Dual Language Programme (DLP) atau boleh dikenali sebagai PPSMI versi kedua yang telah  direjuvenasikan dengan nama lain. Pada mulanya aku menolak PPSMI dan DLP ni dengan pengetahuan ya...

Post has attachment
Peluang demi peluang
Pasal peluang. Hari ni nak cerita sikit pasal peluang. Beberapa hari lepas, Aliff Haziq mendapat mesej di FB Messenger. Datangnya daripada kenalan dia di KK8 yang sekarang sedang melakukan program pertukaran pelajar di Bandung, Indonesia. Dia meminta Aliff ...
Wait while more posts are being loaded