Profile cover photo
Profile photo
Hírlevél Pusztamérgesi
7 followers
7 followers
About
Posts

Post has shared content
Egy átfogó és ez alkalommal tényleg bőséges beszámoló és összefoglaló a közelmúlt eseményeiből... és egy kicsit korábbról is. Az események egy részéről itt már korábban beszámoltunk, más része a honlapon részletesebben (esetleg több fotóval) megtalálható. Tizenhat oldalon még nem jelent meg a Hírlevél, most jött el az idő. Mert ami fontos, nem akartuk kihagyni, bármikor történt is.
Online változat: https://drive.google.com/…/0B8ANWyQrFf0hVExSVVhwRmFWeVk/view
Nyomtatásban hamarosan a levélszekrényekben! Kellemes olvasást!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Egy átfogó és ez alkalommal tényleg bőséges beszámoló és összefoglaló a közelmúlt eseményeiből... és egy kicsit korábbról is. Az események egy részéről itt már korábban beszámoltunk, más része a honlapon részletesebben (esetleg több fotóval) megtalálható. Tizenhat oldalon még nem jelent meg a Hírlevél, most jött el az idő. Mert ami fontos, nem akartuk kihagyni, bármikor történt is.
Online változat: https://drive.google.com/…/0B8ANWyQrFf0hVExSVVhwRmFWeVk/view
Nyomtatásban hamarosan a levélszekrényekben! Kellemes olvasást!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
SOSE VOLT MÉG 16 OLDAL :)
Már szerkesztéskor volt némi látszatja, hogy a készülő lapszám egy kicsit több lesz, mint szokott, de az eredmény minden várakozást felülmúlt! Az őszi szám sose vékony és amikor a Falunap programja kellő nyilvánosságot kapott plakátokon, szórólapon és a közösségi médiában, nyilvánvalóvá vált, hogy összefoglaló lát majd napvilágot.
Abban pedig a főbb eseményeken kívül a támogatók, közreműködők és díjazottak is (méltán és joggal) szerepelnek - ami eleve "helyigényes" a kifejezés jó értelmében. Ráadásul annyi minden történt azon kívül is és olyan tartalmasra sikeredett az ősz, hogy egyre csak gyarapodott az anyag, szinte napról napra szaporodott. Így aztán az a helyzet állt elő, hogy - a Hírlevél életében először - tizenhat oldalt tölt meg beszámoló, híradás, riport, tudósítás és programajánló!
A képek méretét sem apróztuk el, de a kevesebb (és nagyobb) az több elvét követve válogattuk a szöveges tartalomhoz. A jól bevált rovatokat sem adtuk fel, mindössze az orvosi ügyeletek beosztását mellőztük, mert az már végképp kifutott a keretből. Az érdekes az, hogy nem is volt olyan nehéz összeszedni a 16 oldalt, mert mindig mindenhol történik valami... és nem is biztos, hogy mindenütt ott van egy toll vagy egy fényképezőgép! De bízvást nem lesz rossz a végeredmény és Olvasóink is elégedetten forgatják majd az oldalakat... aminek csak nem akar vége lenni.
Mert a 4 oldalas "villámlapot" nem nagyon szeretjük. Kellemes olvasást!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Honlapon a megyehárom - Már a 206/2017-es bajnokság fordulóit is nyomon követtük, most azonban előre is dolgozunk. A z MLSZ adatbankjából feltöltöttük a teljes őszi szezon mérkőzéseinek időpontját, amelyek így jól nyomon követhetőek. az eredmények (Gy - D - V) jelöléséhez is a "hagyományos" zöld - sárga - piros színkódot használjuk, így a táblázatra tekintve rögtön láthatjuk, merre ível a csapat csillaga. Nem csak az aktuális mérkőzést láthatjuk; az adatokat hétről hétre frissítjük, így a bajnokság előrehaladtával az addigi összes meccs eredménye látható - novemberre töltődik fel a tábla.
Tavasszal - terveink szerint - ugyanígy folytatjuk, bízunk benne, hogy sok zöld kódot kaphatnak majd a mérkőzések! Hajrá Mérges!
Photo
Photo
2017. 09. 01.
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Profilból oldal
A hét végén (már másodszor) ideiglenesen eltűnt a "Pusztamérges Művelődési Ház IKSZT" facebook profilja. Bosszantó körülmény - de az oldal moderátorainak igaza van. A közösség személyként van jelen és ez nem teljesen egyezik a közösségi média irányelveivel. (annak idején fogalmunk sem volt róla, hogyan "osztályozhatjuk" és különíthetjük el különböző identitásunkat... mára kicsit már kikupálódtunk)
Ennek érdekében oldallá válik az IKSZT is, az eddigi ismerősök kedvelővé válnak. Egy darabig marad a "személy" is, mert az üzenőfal bejegyzései nem vándorolnak úgy, mint a fotók - ezért ha az most rögtön megszűnne, akkor eltűnne minden, ami eddig ott került megosztásra. A lehetőségek feltérképezése után módosítunk oly módon, hogy az minél kevesebb veszteséggel járjon. Addig pedig a jól ismert helyen, módosított névvel és a jól ismert tartalmakkal jelentkezik az IKSZT. Kellemes hetet kívánunk! Like :)
Photo
Add a comment...

Post has shared content
Javában tombol a nyár - ezért erről külön nem is értekezünk - azonban két zivatar között vagy akár közben, nyaralás alatt, munka előtt vagy után, kávéval vagy anélkül... elektronikus úton már elérhető a Pusztamérgesi Hírlevél legfrissebb száma. Benne találhatják a testületi ülésekről szóló beszámolókat, a Hétszínvirág Óvoda mozgalmas életének tudósításait, Könyvtármozi előzetest, falugazdász információkat, a járda felújítás aktuális állapotát - és ha mindent felsorolnánk, nem is lenne érdemes belelapozni! :) Kellemes olvasást, hasznos információkat kívánunk! És a folytonosság jegyében már hozzá is látunk a következő lapszám terveinek elkészítéséhez - mert mindig történik valami és akkor arról még nem is szóltunk, hogy a kis gólyák már olyannyira nem kicsik, hogy a szárnyaikat próbálgatják :)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Javában tombol a nyár - ezért erről külön nem is értekezünk - azonban két zivatar között vagy akár közben, nyaralás alatt, munka előtt vagy után, kávéval vagy anélkül... elektronikus úton már elérhető a Pusztamérgesi Hírlevél legfrissebb száma.
https://drive.google.com/open?id=0B8ANWyQrFf0hZmwwRV9XZGpBOWs
Benne találhatják a testületi ülésekről szóló beszámolókat, a Hétszínvirág Óvoda mozgalmas életének tudósításait, Könyvtármozi előzetest, falugazdász információkat, a járda felújítás aktuális állapotát - és ha mindent felsorolnánk, nem is lenne érdemes belelapozni! :) Kellemes olvasást, hasznos információkat kívánunk! És a folytonosság jegyében már hozzá is látunk a következő lapszám terveinek elkészítéséhez - mert mindig történik valami és akkor arról még nem is szóltunk, hogy a kis gólyák már olyannyira nem kicsik, hogy a szárnyaikat próbálgatják :)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A Local Agenda 21 program és cselekvési terv keretében a Pusztamérges Községi Önkormányzat a település lakosságával és gazdasági szereplőivel együttműködve kívánja megvalósítani a településfejlesztést oly módon, hogy eközben a fenntartható fejlődés elve minden vonatkozásban a lehető legnagyobb mértékben érvényesüljön. Ennek érdekében kötelezettségévé vált a Local Agenda 21 - Fenntartható fejlődés helyi programjának felülvizsgálata. Ehhez kérjük az Önök segítségét, a program eredményes felülvizsgálatát kérem segítsék az alábbi linken található kérdőív ANONIM kitöltésével MÁJUS 26-ig!
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfdvDK_7Ti291eN_V…/viewform
A kérdőívek kitöltését követően feltétlen rá kell kattintani a küldés gombra, mert csak így lesz értékelhető a kérdőív.
Köszönettel: dr. Papp Sándor polgármester
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Jelen lapszámunk kissé nehezen született meg. Nem csak a háttérben, de az újság oldalain is történtek olyan változások, amelyek pontosítása, a szerkezet felépítése gondosságot, figyelmet és némi IDŐT igényelt - hogy ne írjuk el, hogy ott és annyi legyen az információ, amennyire szükség van. (ezekről a hírlevélben találhatnak részleteket) Bízunk benne, hogy a tartalom elnyeri az Olvasó tetszését, de szívesen vesszük a véleményeket, építő jellegű kritikát, javaslatokat is. Részben az összevonás okán, de ez alkalommal a szokottnál is több hírrel jelentkeztünk. Nyomtatásban csak május 3. hetében, de az interneten már olvashatnak bennünket! https://drive.google.com/open?id=0B8ANWyQrFf0hcGZwSy1xZmhVbEE
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Különváló profilok

Akik követik a községgel kapcsolatos eseményeket a közösségi médián keresztül, tapasztalhatták, hogy aludt a Pusztamérges oldal. Csak a Móra Ferenc Művelődési Ház IKSZT-t használtuk az események és a fotók megosztásához.
Ez néha minket is összezavart. Adott egy oldal (Pusztamérges), ahol nem történik szinte semmi és van a "személy" (IKSZT) "aki" mindent közzétesz. Nem csak az intézményben történteket, hanem a község egészének életét befolyásoló, arra hatást gyakorló felhívásokat, információkat is.
Összhangban a Hírlevél kommunikációs stratégiájával, elkülönítettük azt, hogy mi az intézményi és mi a települési hatókörű közlendő. Erről részletesen "A hírlevelünk új köntösben" c. írásunkban olvashatnak. Ami mindenkit érint és a külkapcsolatok szempontjából is érdekes lehet, az a Pusztamérges oldalra, ami az IKSZT falain belül történik (vagy szerveződik) az pedig oda kerül ezen túl. (arról nem is szólva, hogy a két felületnek eddig azonos volt a profilképe eltérő háttérképpel, így a látogató nem is tudta hirtelen eldönteni, hol is van pontosan)
Ez azért sem mindegy, mert amíg az IKSZT egy ismerősökkel rendelkező, személyként viselkedő, családi és baráti jellegű profil, ahol a tevékenységek láthatósága kategorizálható, addig a Pusztamérges oldal nyilvános, mindenki számára látható, kereshető, virtuális község-szerű hírcsatorna.
Keressék híreinket, használják sokat az üzenőfalat, osszák meg az információkat, hogy ezáltal sokan és gyorsan értesülhessenek arról, hogy mi történik a házunk táján! Mert minden holnap a mára épül...
Photo
Photo
2017. 05. 04.
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded