Profile cover photo
Profile photo
Malaya Kristen
19 followers -
Want To Share The Gospel and Give Away Free Bibles To Malays
Want To Share The Gospel and Give Away Free Bibles To Malays

19 followers
About
Posts

Post has attachment
Terima kasih, Dr Zakar Naik, Islam terbukti....... palsu.

Post has attachment
Tiada calon untuk jadi istri?
Inilah ajaran para ulama.
Nikah Al Jihad.... apa-apa jua boleh.... dihalalkan masa darurat... Apakah Islam menghalalkan apa yang haram atas alasan darurat?
https://youtu.be/qj94wnsiPIs

Post has attachment
When Jesus Returns What Will Happen?
Muslims explain what "their Jesus" will do to Christians & Jews when he comes
Silakan.....
Yesus akan patah salib...
Yesus akan bunuh Kristen....
Yesus akan bunuh Yahudi....
Yesus akan bunuh dajjal.....
Yesus akan mendirikan syariah..
Yesus akan bunuh sesiapa yang berdosa...

Itu menurut ente atau nabi ente?......
Silakan...

https://youtu.be/fGnHWPQh_2Q?t=3m15s

Post has attachment
Muhammad menyempurnakan Islam. Allah itu ESA - perfect dan sempurna. Al Quran itu sempurna juga. Mukjizat Muhammad adalah Al Quran.
Photo

Anda Tidak Mengenali Islam. (Dalam konteks Malaysia)

Kita tahu islam bermakna untuk membunuh (atau mengancam untuk membunuh, tidak percaya? Tanya Rang Undang-Undang Hudud PAS) sesiapa (ini bermakna sesiapa sahaja termasuk jiran-jiran anda, orang yang tidak dikenali, saudara-mara dan ibu bapa) jika mereka meninggalkan agama yang buruk dari para imam. Kita tahu islam bermakna tunduk kepada batu kaaba, kuil untuk menghormati baal. Kami tahu ia bermakna meluluskan perkahwinan pencabul dengan mangsa mereka. Kami tahu ia bermakna taqqiya, iaitu berbohong. Kita tahu ia bermakna memaksa cukai jizyah, menculik untuk tebusan, dan mencuri (2.6 Billion). Kami tahu ia bermakna menakluk dan memanggil orang lain kera dan babi. Kita tahu ia bermakna menggalakkan isteri dipukul mengikut cara-cara muhammad gila. Kami tahu ia menggalakkan kebencian terhadap orang-orang Yahudi (membunuh semua orang Yahudi untuk mempercepatkan hari kiamat), benci babi, anjing dan barat. Kita tahu (ISIS, Al Qaeda, Hamas, Hizbullah, Ikhwanul Muslim, Abu Sayaf, Boko Haram, JI) ia bermakna membunuh dan dibunuh untuk dewa bulan al ilah yang telah diasimilasikan kepada kalimah allah generik 1400 tahun yang lalu di pagan Midian, Edom , Dedan. Kami tahu ia bermakna bersumpah orang-orang yang (tuduhan palsu) menimbulkan kemarahan allah (Yahudi) dan orang-orang yang (tuduhan lagi palsu) sesat (Nasrani) di dalam doa harian mereka dan menghormati al ilah. Kami tahu ia bermakna tidak ada Tuhan (menafikan Allah Bapa). Kita tahu ia bermakna menafikan Tuhan mempunyai Anak (kini mereka berkata mereka beriman kepada Allah tetapi menafikan Anak-Nya). Kita tahu tentang triniti Islam ia itu Al Lat, Manat dan Al Uzza bahawa nabi Muhammad mereka sudah sujud dan doa kepada. Sudah tentu, kita tahu tentang ayat-ayat syaitan. Kita tahu allah adalah perkataan laknat. Kita tahu tentang tanda dari binatang itu Chi Xi Stigma 666 dan niat untuk menandakan segala-galanya dengan nama 'hilal ben sahar (bunyi seperti halal). Kita tahu tentang bulan sabit dan bintang.

Kita tahu Allah di dalam Alkitab adalah berbeda dengan allah swt quran itu.

Tidak ada (keamanan dalam) Allah (swt). Islam itu (kontrak) kedamaian (dengan syaitan, dewa al illah) . la ilaha illallah - Itulah apa yang di maksudkan.

Kita tahu ramai yang akan tertipu. Itulah sebabnya kita memberi amaran orang lain sekarang.

Kita tahu apa yang Yesus maksudkan apabila dia berkata "saya melihat syaitan jatuh seperti kilat dari langit". Jangan tunduk kepada batu meteorit yang mewakili syaitan.

Kami juga menghormati dan bergembira dengan orang-orang Melayu (yang secara terbuka mengisytiharkan dan mereka yang masih berdiam diri 'secara rahsia' mengenainya) yang telah meninggalkan agama yang buruk dari para imam dan menjadi Kristian berikutan Kristus (yang mereka kenali sebagai Al Masih) , bukannya lelaki jahat (muhammad gila) syaitan.

Post has attachment

Post has attachment
Menyembah patung?
Saya telah menjawab sebagian besar bantahan umat Muslim di blog saya.
1. Berdakwah kepada Kristen. http://melayukristen.blogspot.com/2017/01/berdakwah-kepada-kristian.html
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Mendoakan Masyarakat, Raja-raja dan Pemerintah.
1Timotius 2:1-4 Praying for all men, kings and rulers in government.
Pray for an honest government that you may live a godly and peaceful life.
https://twitter.com/MalayaKristen/status/941732790747348992
Add a comment...

Post has attachment
Apa yang Anda tidak ketahui atau mengyangkal.
Kau di bodohi oleh Zakar Naik dan Muhammad.
Photo
Wait while more posts are being loaded