Profile cover photo
Profile photo
Reciklaža tekstila Užice
6 followers
6 followers
About
Posts

Post has attachment
U prelepom ambijentu pozorišta Duško Radović u organizaciji Smart Kolektiva, održana je šesta Konferencija CSR FORUM-a o društveno odgovornom poslovanju. U okviru Konferencije održan je Sajam parterstva i Speed dating (brzi sastanci). Na brzim sastancima je pored nas učestvovalo još 14 organizacija: ADRA, Asocijacija Duga, BELhospice, Centar za integraciju mladih, Coworking Serbia, Dobra bašta, Izlazak, Kreativno mentorstvo, Optimist Gornji Milanovac, Prostor, Tačka komunikacije, Udruženje za lokalni razvoj Kamenica i Živimo zajedno. Učestvovalo je takođe 13 kompanija: Coca Cola Hellenic, IKEA, GSK, Direct Media, Erste Bank, Vip mobile, UniCredit Bank, Banca Intesa, Vojvođanska banka, Hyatt, NIS gazprom njeft, L’OREAL i Airport city. Posebnu čast i zadovoljstvo smo imale da naš štand poseti Ambasador DEU Majkl Devenport. U kratkom i srdačnom razgovoru smo predstavile naše proizvode. Edukativne igračke koje su rezultat saradnje RETEX-a sa Tijanom Jovanović Petrović i njenim brendom Koba Yagi toys su takođe mogle da se vide na štandu Udruženja Vega. Skup je bio idealna prilika za predstavljanje našeg rada, kao i za razmenu iskustava sa drugim socijalnim preduzećima.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Na poziv foruma žena Jedinstvene Srbije Užice izlagale smo na tradicionalnoj izložbi rukotvorina. Izložba je otvorena 19. novembra sa početkom u 19h u prostoru Gradskog kulturnog centra u Užicu. U veoma lepoj atmosferi, uz bogat kulturno umetnički program, gostima izložbe smo predstavile našu novu kolekciju proizvoda od recikliranog tekstila. Na našem štandu su se našli najnoviji proizvodi iz kolekcije jastučića i kecelja od recikliranog tekstila, kao i standardna kolekcija cegera, sa posebnom promocijom naše nove suvenir torbe sa motivom stare hidroelektrane “Pod Gradom”.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Izložba “Od tradicije do savremenog”
12 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Centar za reciklažu tekstila su u ponedeljak 28.09. i sredu 30.09.2015. posetili učenici V razreda Prve osnovne škole kralja Petra drugog sa svojom nastavnicom Brankom Katić u okviru predmeta čuvari prirode. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa radom Centra kao i da praktično vide sam proces reciklaže tekstila. Tom prilikom je održana i radionica na temu “Kako i zašto reciklaža tekstila”. U vrlo srdačnom razgovoru sa đacima i nastavnicom izrodilo se mnogo lepih predloga i ideja za dalji rad. Do nekog novog druženja u RETEX-u gde su deca najdraži gosti.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Učenici Prve osnovne škole kralja Petra drugog u Reciklažnom centru
12 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Reciklažni centar Užice imao je čast da ugosti predstavnika Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji, gđu Elizabetu Sartorel, projektnog menadžera Programa prekogranične saradnje, koja je došla da se lično uveri u rezultate projekta koji je završen sa realizacijom jula meseca ove godine. Bila je ovo sjajna prilika da se visokoj gošći predstave celokupni rezultati projekta, kao i nabavljena oprema, sašiveni proizvodi i zaposleni u radionici, imajući u vidu činjenicu da su sve projektne aktivnosti sprovedene i da su svi rezultati više nego vidljivi.
Sudeći po komentarima i reakciji reklo bi se da je Reciklažni centar ostavio pozitivan utisak na gošću, što je posebna satisfakcija celokupnom projektnom timu, a posebno članicama Ženskog centra. Iskreno se nadamo da ćemo biti u prilici da ugostimo predstavnike i drugih donatora koje mogu pomoći funkcionisanje ovog Centra, kao što je pomogla Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Poseta predstavnika Delegacije EU u Republici Srbiji
20 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Zahvaljujući  inicijativi "DobroČiniTi" - Fondacije Catalyst obezbeđen je još jedan kontejner za tekstil. Sada raspolažemo sa tri kontejnera od čega su dva smeštena u prostoru Centra za reciklažu tekstila u ul. Mališe Atanackovića br.1 (bivša fabrika Frotex) dok je jedan smešten na novoj lokaciji na Trgu Svetog Save (na uglu kod Gimnazije, preko puta Vojvođanske banke).Reč je o privremenoj lokaciji koja će poslužiti za testiranje ovakvog koncepta prikupljanja tekstila. Za lokaciju u užem gradskom jezgru opredelili smo se u cilju promocije primarne selekcije otpadnog tekstila, ali i iz potrebe da sugrađanima izađemo u susret i obezbedimo mesto koje im je dostupno 24h za odlaganje i koje je većini građana usput. Nakon sumiranja rezultata odlučićemo koje je rešenje najpraktičnije i najbezbednije. Za sada ova lokacija pokazuje izuzetne rezultate imajući u vidu da se kontejner prazni na dnevnom nivou. Apelujemo na sugrađane, da ne bi dolazilo do zagušenja kontejnera, da tekstil pakuju u manje kese kao i da kese  ne odlažu pored kontejnera. Predlažemo da veće količine garderobe i kućnog tekstila  ipak donesu u Centar za prikupljanje i reciklažu tekstila u ul.Mališe Atanackovića br.1. Centar je dostupan svakog radnog dana u periodu od 08-16h.
PhotoPhotoPhoto
Novi kontejner za tekstil
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
16.06.2015. - U prelepom ambijentu Nikšićkog pozorišta održana je Završna  konferencija  projekta „Reciklažom tekstila do održivih rešenja“, koji partnerski realizuju udruženja „Ženski centar Užice“ i „SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić“, Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Užice, Zavod za zapošljavanje Crne Gore - RJ Nikšić i Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Užica.
Na konferenciji  su predstavljeni dosadašnji rezultati projekta, koji se formalno završava  10.07. 2015. U uvodnom delu, prisutnima su se obratili: predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, g-đa Jadranka Milić, predstavnica Ministarstva za ljudska i manjinska prava - Odeljenje za poslove rodne ravnopravnost, g-đa Biljana Pejović, predstavnik Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora, g-din Goran Prebiračević, potpredsednik Opštine Nikšić, g-din Milorad Guto Jovanović, direktorka Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, PJ Nikšić, g-đa Rajka Radonjić i predsednica UO Ženskog centra Užice, g-đa Radmila Gujaničić.
U tematskom delu Konferencije, rezultate projekta su prezentovali: za Crnu Goru g-đa Nataša Međedović, izvršna koordinatorka SOS telefona Nikšić, za Srbiju g-din Miloš Radojević, projekt menadžer, RRA Zlatibor. Svi govornici su se složili u oceni da je Projekat izazvao veliko interesovanje u lokalnim zajednicama, kao i da predstavlja odličan primer povezanosti socijalnih, ekonomskih i ekoloških tema, u promociji zelene ekonomije i koncepta održivog razvoja.
Pored Konferencije organizovana je i zajednička izložba proizvoda od recikliranog tekstila na trgu Slobode u Nikšiću, koja je izazvala veliko interesovanje Nikšićana/ki. Cilj izložbe je bila promocija proizvoda od recikliranog tekstila, koji su nastali u radionicama u Nikšiću i Užicu. U okviru izložbe organizovani su i Interaktivni kutak za decu, demonstracija veština ručnog rada, kao i revija modela od recikliranog tekstila za pse.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Završna konferencija Projekta
15 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Posle posete učenika III godine Tehničke škole, u petak 15.05.2015. Centar za reciklažu tekstila posetili su učenici IV godine Tehničke škole - smera tehničar za reciklažu, sa profesorkom Tatjanom Ćosović. Učenici su se upoznali sa radom Centra za reciklažu i učestvovali u radionici – Kako i zašto reciklaža tekstila. Na naše veliko zadovoljstvo, ovo je već druga poseta učenika ovog smera. Nadamo se da ćemo u sledećoj školskoj godini ostvariti i širu saradnju sa Tehničkom školom na promociji koncepta primarne selekcije i reciklaže otpada. Posebno nas je obradovala vest da će ove godine u okviru tema za maturske radove biti i tema reciklaže tekstila.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Nova poseta učenika Tehničke škole
10 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded