Profile cover photo
Profile photo
ira wkamal
Semoga Allah Redha & Berkati Perjalanan Hidupku.
Semoga Allah Redha & Berkati Perjalanan Hidupku.
About
ira's posts

Post has attachment
Jalan Sorang-Sorang. Bagus ke Tak?
Disebabkan amira keluar sorang-sorang minggu lepas, so, amira nak share lah skit pengalaman amira sendiri keluar sorang-sorang. for information, amira memang suka jalan-jalan. even sorang pun okay. contohnya, pergi bank, beli barang, selesai urusan. yang ni...

Post has attachment
The Real Hero


Post has attachment
Kenapa Harus Terburu-buru Berkahwin
“Sudah ade kekasih ke belum?” “Kenapa masih takde pakwe/makwe?” “Masih takde yang berkenan ke?” “Memang jenis suka bersendirian ae?” Kita diserang bertubi-tubi dengan pelbagai aneka soalan yang mencengkam jiwa. Tidak boleh berhelah, tidak boleh mencari alas...

Post has attachment
Cinta ditolak. Adakah ini memalukan?
“Saudari, maafkan saya. Saya tidak dapat menerima cinta saudari. Cukuplah sampai disini. Semoga Allah mengampuni saya jika saya bersalah. Saya tahu niat saudari baik, tetapi saya bukanlah orang yang tepat.” Tulisan ini mungkin pernah kita terima melalui SMS...

Post has attachment
Tahun Baru (2017), Berwajah Baru
Happy New Year Everyone!  Tahun 2016 dah melabuh tirainya, dan kini bermulalah tahun baru 2017... Wuhuuu!  Happy? Sedih? kecewa? no no no.. Mood sedih-sedih buang jejauh yerk.. Tinggalkan dan jangan terbawak-bawak  yang negative. Start our new year with som...

Post has attachment
Pray For Syria
Allah. Allah. Allah. Kuat Pegangan mereka terhadap Allah. 100% Meletakkan segalanya terhadap Allah. Malunya Aku. Malu.. kita di Malaysia, terlalu lalai. tersangat lalai dengan duniawi. Mereka berjuang atas nama Allah. Mereka berjuang untuk Diri, Keluarga da...

Post has attachment
Kalau Awak Bahagia, Saya Pun Bahagia
Kita sering kali mendengar ayat-ayat macam ni terutama ketika saat berakhirnya sesuatu hubungan. Malah di drama TV juga turut membicarakan  statement  macam ni. Sebagai contoh, si perempuan terpaksa meninggalkan si lelaki dek kerana ibu bapanya sudah pun me...

Post has attachment
Aku masih belum bersedia, Kuatkanlah aku
10.10.2016. Satu tarikh yang meninggalkan satu kesan yang mendalam buat diriku. Insan yang menjaga, mendidik, dan membesarkan aku kembali ke pangkuan Ilahi. Setelah dipinjamkan Allah ke muka bumi ini 79 tahun. Allahu. Seminggu aku mimpikan dia. Setiap malam...

Post has attachment
Alone di Uitm Raub, Pahang
dah agak sekian lama amira tak update kan.. lately, banyak baca blogger lain banding nk update blog sendiri.. kekadang idea tu ada, cuma teragak-agak nak share ke tak.. huhuhu..  apa yang buatkn amira update malam ni.. seriously, Im too BORING !!! waaaa.. r...

Post has attachment
Atasi Masalah Resdung dalam masa 5 Minit Sahaja !
" I ni ada resung. bangun pagi je konfem bersin. Hacchhuuuummmm!!! mata dan hidung pulak selalu gatal. sampai merah semuanya sebab selalu garu. " =( " satu hari masa I scroll fb, I ternampak la satu produk ni iaitu herba resdung tok aki. nampak testimoni ba...
Wait while more posts are being loaded