Profile cover photo
Profile photo
Yordan Halachev
46 followers
46 followers
About
Yordan's posts

Post has attachment
Британският премиерТерез Мей имала право да нанася превантивен ядрен удар.
Великобритания си запазва правото да нанася превантивен ядрен удар, заяви министърът на отбраната Майкл Фэллон за The Independent .
Фалън заяви, че британският премиер, Тереза ​​Мей е готова да използва балистични ракети Trident "в екстремни условия."
Целта на тази политика, според Фалън, е да възпре потенциални врагове във възможността за ядрен удар срещу неговата страна.
Броени дни след като Лондон задейства процедурата за излизане на Великобритания от ЕС, вече се развихря истински скандал около бъдещето на Гибралтар. Тази британска отвъдморска територия, която се намира в южната част на Испания, и занапред ще се ползва с пълната подкрепа на британското правителство, увери министър-председателката Тереза Мей.
Сега обаче Тереза Мей е готова да тръгне на война за Гибралтар, заяви Майкъл Хауърд, бившият лидер на британските консерватори. Емили Торнбъри от опозиционната Лейбъристка партия предупреди в тази връзка, че подобни коментари само нажежават атмосферата. А третата най-голяма партия, либералите, излезе със становището, че няма резон само няколко дни след старта на процедурата за излизане от ЕС вече да се говори за война. 
Европейският съюз предложи на Испания право на вето върху бъдещите отношения между Гибралтар и ЕС след излизането на Великобритания от съюза, съобщи Ройтерс.
Бъдещето на Гибралтар е основна точка по време на преговорите за изпълнението на Брекзит.
Според проектопозицията на ЕС за предстоящите преговори с Лондон, "след като Обединеното кралство напусне съюза, няма да се прилага споразумение между ЕС и Великобритания за територията на Гибралтар без сделка между Испания и Великобритания".
Говорител на испанското правителство заяви, че Мадрид е удовлетворен от предложението.
Испания има суверенни претенции върху Гибралтар,който британците са завладели през 1713 г.
"Никой няма да обвинява испанците, ако се възползват", подчерта втори високопоставен източник от ЕС.
Гибралтар иска преговори за "специален статут" в рамките на ЕС след Брекзит. Испания сигнализира, че е готова да обсъди искането, но няма да изостави претенциите си.

Post has attachment
История,митове и легенди.
Тракиецът Велизарий Флавий е най-великият пълководец на Източната Римска империя. Свързващото звено между Изтока и Запада. Артефакти,история,митове и легенди. Ново доказателство,че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море. Са...

Post has attachment
Доналд Тръмп не успя да разбие ЕС и клекна за споразумението за свободна търговия.
В първите си 100 дни Тръмп и екипа му направиха всичко възможно да разбият единството на Европейския съюз и се опитваха да преговарят отделно с всеки един от "Големите в Европа" с Германия,Франция,Италия и по непотвърдени сведения и с някои други.
 След поредния  провал с неуспешни опити на щатските власти да започнат преговори с отделни страни от общността, стопанинът на Белия дом е смекчил негативното си преди отношение към евентуални преговори с Брюксел за безмитна търговия между САЩ и ЕС.
 Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изместил Великобритания назад в списъка със страни и организации, с които Вашингтон смята да сключи споразумения за свободна търговия, отреждайки приоритетна позиция на ЕС,пише днес в. "Таймс", като се позовава на неназовани служители на администрацията във Вашингтон.

Post has attachment
Северна Корея ще потапя самолетоносача на Военноморските сили на САЩ, Карл Винсън за да демонстрира военната си мощ.
Северна Корея заяви в неделя,че е готова да потопи самолетоносача на Военноморските сили на САЩ Карл Винсън,за да демонстрира военната си мощ, разпространи Ройтерс.
"Нашите революционни сили са готови да потопят самолетоносач на САЩ с един удар",цитира агенция ежедневника на Трудовата партия на Корея, "Нодон Синмун".
Централният орган на управляващата партия оприличи американския кораб с "грубо животно" и заяви, че атаката срещу него ще бъде "истински пример за силата на нашите въоръжени сили."
Това съобщение дойде след информация, че към групата на Военноморските сили на САЩ, водена от самолетоносача Карл Винсън се присъединяват японските ракетни разрушители "Asagare" и "Samidare" за учения в Западния Пасифик. Съвместни учения на САЩ и Япония в близост до Корейския полуостров са призвани да работят по "сдържането" на Пхенян,съобщиха от Токио и Вашингтон.

Post has attachment
**
Тракиецът Велизарий Флавий е най-великият пълководец на Източната Римска империя. Свързващото звено между Изтока и Запада. Артефакти,история,митове и легенди. Ново доказателство,че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море. Са...

Post has attachment
Уединението на Велизарий продължава до 559 г., когато отряд  българи предвождан от кан Заберган на кутригурите в наказателно нападение за неизплатен от Източната Римска империя дан,пресичат река Дунав, превземат Мизия и Тракия и заплашват Константинопол. Юстиниан поставя за пореден път Велизарий начело на византийската армия и  "пенсионираният" вече велик византийски пълководец, Велизарий се противопоставя на българите за спасяване на Константинопол и Източната Римска империя от малкия конен отряд от около 7000 души,който е и без тежка техника и стенобойни машини.
 В българската история има много уроци, който пропускаме,най-горчивите истини за противопоставянето на българи срещу българи. Точно тази част от българската истори не влиза в учебниците и не става широко обществено достояние в изпълнение на плана срещу България.
Още епохата на българското завръщане в Европа, е показателно предателството, насъскването на българи против българи,войни между "едноплеменници",кутригури и оногурите,в случая от тракиецът, император Юстиниан I.
 Византииският хронист Агатий, пише с по-големи подробности за похода на Кутригурите и назовава техният вожд,кан Заберган.
Кан Заберган постигнал за каквото е дошъл,получил  неизплатените данъци от византийците,получавани всяка година,взема голям откуп за пленниците и получава земите на Тракия. Едва след като искането му било удовлетворено, той освободил пленниците,сред тях и стратегът Сергий, син на Вакх.
Докато кутригурската конница все още била във византииските предели,от Великден до м. семптември,по думите на Теофан,византииската дипломация успява да внесе разкол в българските редици.
 Хронистът Прокопий,разказва за деиствията на Юстиниян, за напъните му за неутрализиране на кутригурите.
 Юстиниян изпратил пратеници при българите Утигури.
 Кутригурите, казал той,нехаели за свойте съседи и въпреки че получавали от Византион всяка година много пари, без всякаква причина ги нападат и ограбват. А утигурите не получават нито част от парите, нито споделят плячката с кутригурите.
 Като съобщил това на утигурите, император Юстиниян им подарил пари, припомнил им какви дарове често са получавали и по-рано от него, и ги убедил да предприемат веднага поход против братята си кутригури. Те взели за съюзници 2000 от свойте съседи готите и преминали с цялата си войска реката Танаис. Предвождал ги Сандилх, извънредно разсъдлив и изпитан в много войни, достатъно надарен с храброст и мъжество. След като преминали реката, те се срещнали с кутригурите и влезли в сражение с тях.
Докато българите се сражавали помежду си,за византийските пари,"траншове",ромеите се удало да спасят кожите си.
Агатий пише за същата битка : „Така след това твърде дълго време двете страни враждували помежду си и затвърдявали взаимната си омраза. Те ту извършвали нападения и грабежи, ту влизали в открито сражение, докато силите и на двете страни отслабнали и съвсем се разстроили.”
 Менеандър дава своя гледна точка и говори за първото писмо на Сандилх до императора: тогава Юстиниан натоявал пред Сандилх, вожда на утигурите,да започне по какъвто и да е начин война срещу Заберган и котригурите.  Императорът обещал освен това,че ако Сандилх победи българите котрагури, той ще му преквърли парите, които били определени да се дават годишна дан на Заберган.
 И тъй Сандилх,съобщил следното на императора, че "не е справедливо, нито пък прилично съвсем да се унищожат съплеменниците ни, които не само говорят език, еднакъв с нашия, и са наши съжители, а имат и същото облекло и бит, но са и наши сродници, ако и да са подвластни на някой други вождове. При все това ще отнема веднага конете на котрагирите и ще си присвоя, за да няма какво да яздят, та да нанасят вреди на ромеите."
 Едновременно с това Императорът Юстиниан изпратил Аратий и при другата страна кутригурите, да им предложи пари, да ги убеди да се оттеглят колкото се може по-скоро от Константинопол. Като узнали за нашествието на утигурите и получили много пари от Аратий, те се съгласили да се оттеглят като приятели на тамошните жители. Уговорено било също мир с ромеите. Императорът им подарил някой  земите в Тракия с условие, че като се поселят там, завинаги ще бъдат съюзници на ромеите, и заедно с тях грижливо ще бранят страната.

 

Post has attachment
ЕС не изпълнява лидерската си роля на Балканите и вакума се попълва от ястребите от Атлантика, от САЩ и Великобритания с планове за дестабилизация и разпалване на пожари.
Европейският съюз няма лостове за въздействие,а изглежда и сили и в Западните Балкани вече две държави са пред разпад и три са в дълбока политическа криза.
Западните стратези,основно от Лондон и Вашингтон упорито и последователно анализират и варианти за война на САЩ и НАТО с Русия на Балканите. Това в съчетание с великоосманските мераци на Ердоган рисува мрачни хоризонти.В имперския си унес Турция сънува един кръг с радиус 1000 километра с 23 държави в него.По-големия кръг е със 73 страни, пак бивши вилаети на империята. Към тях управляващите в Анкара пантюркисти и панислямисти проявяват нескрити апетити, особено към Балканите като врата за икономическо, разузнавателно, политическо и религиозно проникване в Западна Европа.
Американското издание The National Interest отбеляза: „САЩ трябва да намалят степента на намеса на Русия на много фронтове” и предлага бойно поле за Русия и САЩ – Балканите. Варианти с размяна на ядрени бойни глави се разглежда рядко, макар да се прокарва идеята, че американското правителство ще преживее апокалипсиса,защото балканският театър на военни действия е далеч от тях.
На Запад най-често измерват възможностите на обикновените оръжия и се признава, че Русия изпитала много методи и средства, за да се справи с натовските армии.
Не липсват и описания за морски сражения. Вероятен руски отговор се вижда в унищожаване на средствата за нападение на противника, включително носителите на високоточно оръжие на летищата,командни и свързочни пунктове,ПРО,военноморски бази и пунктове за базиране, надводни кораби и подводници.
Президентският съветник по националната сигурност Хърбърт Макмастър заяви, че е настанало време за сурови преговори с Русия във връзка с поддържаното от нея сирийско правителство и подривните действия в Европа.
Американското издание Washington Examiner съобщи: „САЩ изпращат в Европа изтребители F-35.
За възможна война откровено пише и The Washington Post: „Решителните действия на Тръмп бяха горещо одобрени както във Вашингтон, така и от съюзниците на Америка".
Според атлантическите ястреби, Балканите изглежда ще станат най-добрият вариант с противопоставянето на Сърбия с Хърватия и Косово, трудностите в Македония,конфликта в Босна и Херцеговина, неблагоприятната обстановка в Черно море.

Post has attachment
Учудващо е европейците да не осъзнават кой създаде и поддържа бежанският ислямски поток от Афганистан,Ирак,Сирия,Близкия изток от Африка и Либия към собствените им държави.
Италия само на 16 април спаси в Сицилианския пролив 4500 пришълци от Либия.
Наскоро Рим поиска помощ от Москва за справяне с бежанската вълна,тъй като от Брюксел получава само настевления за разселване в други европейски страни,които те вече не желаят да изпълняват-примери Унгария,Австрия,Полша и все повече други.Дори Рим бламира Рекс Тилърсън и другите ястреби,за нови санкции към Русия и Сирия,преди посещението на американския държавен секретар в Москва.
Страгегическото настъпление на Русия в Близкия изток засяга и Либия и никак не се харесва на САЩ и Великобритания,НАТО и ЕС.
Заместник-помощника на американският президент Себастиян Горка предлага урегулирани ситуацията в Либия с разделяне на страната на три части.
Напълно оправдано е желанието на Русия да сложи край на анархията, създадена от Франция,САЩ и Великобритания в Либия. Дори ООН признава,че зоните, неконтролирани от никого, са мощен източник на терористични заплахи и нестабилност. Единственият начин да се премахнат тези черни дупки е в страната да бъде установен авторитарен светски режим. Каквото и да говори Западът, в Либия не може да става и дума за демократично държавно устройство от европейски тип.
Либия е стратегически важна страна с големи запаси от петрол и газ и който успее да се закрепи там,САЩ,Русия,Великобритания,Италия или Франция,ще има изгоди и в икономически, и в политически план.
Според британския "Гардиън",подкрепяният от Русия генерал Халифа Хафтар може скоро да завоюва върховната власт в Либия.
"Получил масирана подкрепа от Русия, генерал Хафтар е на път да смаже с военна сила своите конкуренти и да заграби властта в страната. Това никак не радва Евросъюза, който разчита да убеди Москва, че превръщането на Хафтар в едноличен управник на Либия ще е опасно и контрапродуктивно".

Post has attachment
Свързващото звено между Изтока и Запада. Артефакти,история,митове и легенди.
 Най-древната цивилизация и народ "Стара Европа" и "Стара Варна",процъфтяли от 6200 г.до 4500 г пр.н.е.по българските земи,принудително става свързващото звено между Изтока и Запада след катастрофалните събития, разразили се в Черно море и наложителната имиграция на първата цивилизация.
Въпреки,че за повдигане на самочуствието пиша "по българските земи" и цивилизацията и принудителната имиграция касаят хората по цялото черноморско крайбрежие.

Post has attachment
Ново,поредно доказателство,че първите цивилизовани хора-арийците не са родени в Иран или Анатолия, а са родени по нашите български земи на брега на Черно море,получаваме след научното откритие на университета в Копенхаген за първият човек със сини очи,сега и от Йоахим Бургер (Joachim Burger) от авторитетния университет в Майнц ,Германия.
 Уикипедия се опитва да ни убеди,че арийците произлизат от Иран,в по-общ смисъл от древен народ, обитавал днешна Индия и Иран, според Хитлер това са германците, а според някои съветски и руски учени това са славяните.  Принципно славяните са най-многобройни,но за мене славяните са в по-голяма степен лингвистична група в арийското море,формирана исторически през 9-10 век на основата на българския език и глаголицата и разпространени от светите Седмочисленици, братята Кирил и Методий, техните 5 най-известни ученици: Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий и неканонизираният Константин Преславски,ученик на Методий.
 От края на XVIII произлизат,съвременните разбирания за термините нация, народ и раса и национализъм. Има обаче много примери в които народи говорят един и същи език или негови деривати и нямат обща принадлежност към определена раса в генетичния смисъл на понятието.
 Не са изучени и разделени,изглежда съзнателно лингвистичните,
етнически,религиозни генетични групи в различните раси.
 От лятото на 2016 год. се оказа,че има още едно доказателство за теорията,която подкрепям-че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море.
 ДНК на кости на първите фермери от Иран на около 10 хиляда години,опровергаха иранските и анатолийски корени европейците.
 Черепи и скелети на древните фермери от Иран и извличена от тях ДНК доказаха на учените, че първите арийци не са потомци на древните народи, които са живели в Иран и Анатолия преди  около10 хиляда години, според доклад, публикуван в списание Science.
Йоахим Бургер (Joachim Burger) от университета в Майнц ,Германия и колегите му представиха доказателства, че всъщност европейците не са произлезли от тази група от земеделски производители от гледна точка на генетиката.
Те изследвали ДНК-то на няколко древни жители на Иран, намерени по склоновете на планините Загрос в едно от най-древните селища на земеделските производители в света.
 До скоро самите учени от Майнц виждаха и искаха да докажат ясна верига на миграции на първите европейци,от централната част на субконтинента, движещ се на запад през Анатолия, близо до бреговете на Черно и Мраморно море, Тракия, Гърция, България и Балканския полуостров.
 С откриването на черепа и костите на древните фермери, които са живели в близост до "плодородния полумесец",считан доскоро,а и все още за родното място на арийците и на човешката/европейска цивилизация, се предполагаше и като се надявал Йоахим Бургер, да бъде короната на всичките му изследвания и потвърждение, че родното място на арийците,на съвременните цивилизовани хора в Европа е Иран и Анатолия.Но не!
 Реалността се оказва съвсем различна - сравнение на ДНК на жителите на Загрос със съвременните европейци и техните предци разкриха,че земеделските производители от земите на съвременен Иран не са предци на европейците. Те са подобни от генетична гледна точка,със съвременните пакистанци, индийци, иранци и афганистанци.
 За негово успокоение мога да кажа,че в Иран все още съществуват етнически групи, произлизащи от голямото арийско семейство,подобни на днешните жители на България.Те обаче са част от дедите ни,които се преселили на изток към Средна Азия и остават завинаги там.
Това напълно съответства на теориите на Цицерон в “Същността на боговeте”, за Дионис... покорил Азия и Индия,достигнал и Египет и наречен там Озирис...
Луций Ариан разказва, че преди похода на Дионис, местното население било номади непознаващи цивилизацията и градовете. Обличали се с кожи, ядели кора от дървета и сурово месо. Тракийския бог  им дал огъня, научил ги да орат и сеят, да правят вино, да строят, да коват оръжие, дал им също  закони и религия, като разбира се поставил себе си начело на новия пантеон. Според Ариан, Дионис е основател и на древната индийска цивилизация.
За похода на тракийците свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигинис, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон.
Траките са били известни като първият в човешката история конен народ и са извършвали мащабни миграции на хиляди километри.
Wait while more posts are being loaded