Profile cover photo
Profile photo
Gremonapot Profil
1 follower
1 follower
About
Posts

Planinsko društvo Viharnik v soboto, sobota, 17. novembra 2018, organizira pohod na dva zelo znana vrhova Polhograjskih Dolomitov, Polhograjsko Grmado in Tošč. Delno zahteven pohod bo večinoma potekal po neoznačenih stezicah in brezpotju. Obvezne prijave zbirajo na telefonski številki 041 211 693.

http://www.gremonapot.si/Pohodnistvo/pohod-na-polhograjsko-grmado-in-to%c5%a1%c4%8d.aspx
Add a comment...

Post has attachment
Pred nami je vikend za pohodnike

Pohodnikom tudi ta vikend zagotovo ne bo dolgčas, našli smo namreč tri lokalne pohode, kjer lahko izveste tudi marsikaj zanimivega. Vsi trije sicer potekajo v nedeljo, 16. septembra, odločitev katerega se boste udeležili pa je vaša.
Prvi je Pohod od A do Ž - 3. tradicionalni pohod od Ambrusa do Žužemberka, kjer se pot začne z dokaj strmim vzponom na Kamen vrh, saj Ambrus leži v dolini. Ta se nadaljuje mimo Brezovega Dola in Plešivice, nadalje mimo Budganje vasi do Žužemberka.
Naslednji je 38. tradicionalni družinski pohod na Krim, na goro s čudovitim razgledom na vso Slovenijo. Ob 10.30 uri bo pri planinskem domu družabno srečanje z zabavnim tekmovanjem pri planinskem. Čakajo vas dobro vzdušje, nagrade zmagovalcem in dobra družba.
In še Pohod po Trubarjevi rojstni fari, ki bo potekal ob 80-letnici obletnici začetka gradnje sušilnice sadja na drva v Gradežu. Še zanimivost - Pot po Trubarjevi rojstni fari je leta 2016 dobila častni naslov naj regijska pot v OE Ljubljana, na natečaju za najboljšo tematsko pot pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna.
Add a comment...

Post has attachment
Počitnic je konec in za vas bomo ponovno vsak teden poiskali zanimive ideje in namige za aktivno preživljanje prostega časa v Ljubljani in njeni okolici. S prvim septembrom se je že pričela nova sezona priljubljenih motivacijskih vzponov na Krim - Krimkomanija. Ta bo trajala vse do aprila prihodnje leto, ko bodo na zaključku sodelujoči prejeli posebna priznanja. Vsak, ki bo opravil deset ali več vzponov, prejme tudi brezplačno pijačo in obrok.
V soboto, 8. septembra, vabljeni na Bike festival Ljubljana - tradicionalni kolesarski dogodek s startom in ciljem v centru Ljubljane, ki je namenjen tako rekreativcem in tekmovalcem kot tudi družinam in otrokom, ter na tekaški spektakel – Nočni tek Ljubljanica. Tek bo potekal na 5 km, 10 km in nočni mali maraton 21 km. Za podjetja, klube in ekipe so na voljo tudi štafetni teki na 10 km in 21 km. Pred tem se lahko v soboto udeležite tudi Teka čez mostove Ljubljanice, ki bo potekal pod okriljem projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton.
Med 8. in 15. septembrom pa bo Ljubljana ponovno prizorišče mnogih športnih aktivnosti, kot so športne igre, pohodne in kolesarske akcije, mini olimpijada, športna tržnica, festival ulične košarke in številne druge aktivnosti, ki bodo potekale v okviru Tedna športa v Ljubljani. Vabljeni!
Vse to in še več na www.gremonapot.si
Add a comment...

Post has attachment
V Ljubljani bo v petek zelo barvito. Potekal bo namreč že tradicionalni TUŠev tek barv. Kardeljevo ploščad bodo pod sloganom »živi zdravo skozi zabavo« preplavili tekači vseh generacij. Namen cca. 5 km dolgega teka je združiti profesionalne športnike, rekreativce in ljudi, ki drugače niso športno aktivni ampak si želijo gibanja skozi zabavo. Boste tam?
Add a comment...

Post has attachment
Pohodniki ta vikend vabljeni na dvodnevni pohod po mejah občine Ig, kjer boste spoznavali zanimive poti, stezice in lokacije, po katerih verjetno ne bi nikoli hodili.
Add a comment...

Post has attachment
Pred nami je največja kolesarska prireditev v Sloveniji - Maraton Franja. Tokrat vas še posebej vabimo na Barjanko - turistično-športno preizkušnjo v dolžini 83 kilometrov, ki ni tekmovalne narave, saj se čas ne bo meril. Gre za kolesarski dogodek, katerega namen je predstaviti lepote Ljubljanskega barja in obujati spomine na začetek kolesarskih tekmovanj, ko so bile prve kolesarske dirke še po makadamskih cestiščih.
Add a comment...

Post has attachment
Tudi ta konec tedna boste na svoj račun prišli tekači :)
Najprej vabljeni na brezplačno skupinsko vadbo Volkswagen Ljubljanskega maratona. Ta bo potekala to soboto. Zbirno mesto bo kot običajno ob 8. uri zjutraj pri Koseškem bajerju. V dveh skupinah boste pretekli približno 7 in 14 kilometrov, se vmes malo raztegnili, nadihali in naredili kakšno vajo za aktivacijo skritih mišic.
V nedeljo pa se že lahko preizkusite na 37. Molniškem teku.
Novice - Tek
Novice - Tek
gremonapot.si
Add a comment...

Post has attachment
Vikendi v mesecu aprilu nudijo pestro izbiro pohodov po vsej Sloveniji, za prihajajoči sončni vikend vam podrobneje predstavljamo dva, ki bosta potekala v naši regiji. V soboto tako lahko na Čemaževem pohodu spoznavate prva spomladanska zelišča ter košarice napolnite z zdravilnim čemažem, na koncu pa pripravite tudi različne namaze ali pa se udeležite 15. jubilejnega pohoda po Jablaniški poti, kjer se boste sprehodili po prijetnih gozdnih poteh in obronkih krožne Jablaniške poti, ki je dolga 18 km.
V nedeljo, 8. aprila, vabljeni na tradicionalni VELO kolesarski maraton, ki je namenjen tako rekreativcem kot začetnikom in družinam. Prvi se bodo lahko podali po 81 kilometrski trasi, drugi pa po 30 kilometrski.
Za najbolj vzdržljive in adrenalina željne pa bo udeležba na sobotnem Urbanem gladiatorju v Domžalah sigurno prava izbira. Organizatorji obljubljajo veliko veselja, smeha, zabave in predvsem blata ter izmučenih obrazov v cilju.
Vse to in še več na www.gremonapot.si
Add a comment...

Post has attachment
Uradne priprave na Ljubljanski maraton se pričnejo takoj po velikonočnih praznikih. Še je čas, da se prijavite :)
Add a comment...

Post has attachment
V soboto vabljeni na 25. Pohod po Jurčičevi poti. V letošnjem letu je prihod v Višnjo Goro zopet mogoč tudi z BREZPLAČNIM IZREDNIM JURČIČEVIM VLAKOM PRIJETNO DOMAČE!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded