Profile cover photo
Profile photo
Cik Wan
25 followers -
yang ringkas-ringkas aje..
yang ringkas-ringkas aje..

25 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
#cikwanbunga :)
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam sayang semuanya. Dah berapa bulan Cik Wan tak update blog tersayang..baru hari ini berkesempatan. Hanya sekali sekala update untuk lihat komen2 yang dikirim oleh sahabat2 yang setia mengikuti blog ni. Maklumlah ris...
#cikwanbunga :)
#cikwanbunga :)
cikwankitchen.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Laksa Nyonya sedap Chef Rosli Umar
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cik Wan nak tunjuk gambar Laksa Nyonya yang Cik Wan buat minggu lepas. Kali pertama masak laksa ni, selalu makan di kopitiam je. Puas hati masak sendiri berbanding dengan beli di kedai. Cik Wan belajar masak laks...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Telur Kukus
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Jom kita tengok resepi yang ringkas sebagai pengubat sepi blog Cik Wan ni. Resepi sihat yang sangat mudah dan sedap. Bahan-bahannya: 2 biji telur- kacau bersama garam dan lada sulah/lada hitam Bahan sayur : Daun kucai Bu...
Telur Kukus
Telur Kukus
cikwankitchen.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Spagheti Bolognaise yang ringkas tapi sedap sungguh
Assalamualaikum. Kelmarin anak-anak request untuk berbuka dengan spagheti bolognaise..apa lagi, seronok la mama. Mana taknya, resepi paling mudah kan? Campak2 saja..walla, dah siap. Cik Wan nak kongsikan di sini, kalau nakkan rasa yang sedap dan sihat , gun...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Mee Celup Legend
Assalamualaikum dan selamat pagi. Salam Nuzul Quran untuk semua. Salam Ramadhan ke 17 hari ini. Semoga makin bersemangat untuk meningkatkan ibadah dan seterusnya mengejar malam agung Malam Lailatul Qadar. Malam tadi Cik Wan sekeluarga berbuka dengan Mee Cel...
Mee Celup Legend
Mee Celup Legend
cikwankitchen.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ikan Bakar Thai
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa menu untuk berbuka hari ini?. Cik Wan nak rekomen satu menu istimewa yang sangat mengancam sedapnya..sabor je lah. Ikan Siakap Bakar ala Thai yang nampak rumit tapi sebenarnya mudah, ringkas dan cepat je. Jom tengok ...
Ikan Bakar Thai
Ikan Bakar Thai
cikwankitchen.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Dada Ayam Bakar Sihat Bersayur
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Cik Wan kongsikan menu #eatclean Cik Wan ya. Dada ayam bakar dengan sayur bayam tumis. Sedap dan mengenyangkan. Bahan perapan ayam: Sekeping dada ayam- buang kulit dan kelarkan sedikit 1/2 sudu kecil serbuk oregano 1/2 s...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Nasi Kerabu Sedap
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ramadhan ke enam hari ini. Semoga kita semua dapat mengerjakan ibadah berpuasa dengan lebih baik dan sempurna. Ibu-ibu mungkin sibuk menyusun dan merancang menu untuk keluarga, walaupun nampak remeh tetapi sebenarnya tid...
Nasi Kerabu Sedap
Nasi Kerabu Sedap
cikwankitchen.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Kengsom Siakap Sihat
Assalamualaikum. Ini salah satu lagi menu sihat Cik Wan ya. Orang tak diet pun sukan makan ni. Boleh buat banyak-banyak terus. Bukan kita sahaja dapat manafaat makan makanan sihat tapi seluruh ahli keluarga yang kita sayang. Bahan-bahannya: 1 ekor siakap- d...
Kengsom Siakap Sihat
Kengsom Siakap Sihat
cikwankitchen.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Ikan Bakar dan Air Asam Sihat
Assalamualaikum dan salam Ramadhan ke - empat hari ini. Semoga kita semua sihat hendaknya..in sya Allah. Hari ini Cik Wan kongsikan antara menu sihat yang Cik Wan sedang amalkan sekarang. Ikan Bakar dengan Air Asam Sihat. Untuk pengetahun semua, Cik Wan sek...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded