Profile cover photo
Profile photo
Eric Wullen
Autosport in het hart en bezeten van architectuur
Autosport in het hart en bezeten van architectuur
About
Posts

Post has attachment
WRC - Rallye de France - DAG 3
SS 9 - Antisanti - Poggio di Nazza : 53,78 km

Bertelli heeft een stop moeten maken op de klassementsproef om een lekke band te vervangen en raakte verloren in de nota's. "We gebruikten de nota's van verleden jaar. Een blunder!" Uit de tussentijden blijkt dat Ogier aan een gecontroleerde proef bezig is. 
Meeke, de opener vandaag, zegt dat er toch wel wat nevel was en zich heeft geconsentreerd om de banden op temperatuur te houden. Tanak vond het droger dan hij eigenlijk verwachtte en daardoor niet zo gelukkig met zijn bandenkeuze voor de aanvang van de laatste twee klassementsproeven. Ostberg is zijn leerprocess aan het verder zetten. Hij vond het een verraderlijke proef met veel verschillende wegcondities. Sordo is allerminst tevreden over zijn prestatie in deze proef. De Spanjaard had moeilijkheden om de grip op de weg te lezen en was daardoor op vele plaatsen te traag. Paddon zet een voorlopige 2de tijd neer, maar de Kiwi is nu al gefocust op Spanje. Ladvala heeft enkele aanpassingen aan de wagen laten uitvoeren in de laatste service. "We hebben enkele aanpassingen gedaan aan de remmen en de ophanging. Het is een kleine verbetering." Zowel Ogier, Mikkelsen en Neuville nemen geen risico's meer en houden het bij een strak tempo. 

Photo

Post has attachment
WRC - Rallye de France - DAG 2

SS 5 - La Porta - Valle di Rostino : 53,72 km 
= Meeke - Mikkelsen  +17.0 - Ogier +17.3 - Breen +20.3 - Latvala +25.0 

Ogier heeft vandaag een mindere start genomen. "Te voorzichtig,  te glibberig  misschien en ik wou geen grote risico's nemen. Het lijkt me een kp voor platte banden en probeerde zo proper mogelijk te rijden." Meeke heeft de pech van gisteren achter zich gelaten en start de dag met een besttijd, al vond hij dat hij te traag op weg was en al met zijn gedachten in 2017 te zitten. Mikkelsen vond dit een moeilijke klassementsproef voor de banden en om te weten of je hard kunt gaan. Breed bevestigd ook bij de start van dag 2 zijn goede regelmaat. Latvala verliest hier zijn 3 de plaats in het algemeen klassement aan Mikkelsen. "Ik besef dat het beter kan, voor sommige stukken moeten we de nota's nog verbeteren!" 

SS 6 - Novella - Pietralba : 30,80 km 
= Ogier - Mikkelsen  +0.0 - Neuville  +1.0 - Sordo  +3.9 - Latvala  +8.1

Ogier en Mikkelsen delen deze keer de besttijd. Seb zegt een gecontroleerde rit te hebben gereden zonder risico's : "Ik heb er de tijd voor." Ook al zet Mikkelsen een goede tijd neer, lijkt hij minder zeker: "Ik heb op de proef iets geraakt! Ik zag enkele koeien in de nabijheid van blinde bochten, maar hield het gaspedaal beneden. 😉" Neuville ziet nu Mikkelsen terug naderen van de 2de stek. Meeke heeft de strijd moeten staken, hij schoof van de baan en graaide een boompje mee. Einde dag 2 voor hem.

SS 7 - La Porta - Valle di Rostino : 53,72 km 
= Ogier  - Neuville  +5.9 - Mikkelsen  +11.3 - Sordo  +15.8 - Latvala  +25.0

Kort voor de start werd een beetje regen gemeld maar dat kon Ogier niet beletten om een nieuwe scratch te laten optekenen. "Het was op de limiet, het lag er op sommige plaatsen erg vuil bij." Neuville is hier iets terug kunnen uitlopen op zijn eerste belager voor de 2de plaats. De aanpassing die hij liet aanbrengen aan de achterste differentieel lijkt een goede zet te zijn geweest. Mikkelsen verslinden zijn banden te snel en nu de consequenties daarvan nemen. Sordo zegt een goed gevoel te hebben in de wagen, ook al lijken de tijden daar niet op! Geen goede proef voor Latvala, een podiumplaats lijkt hem te ontglippen.  

SS 8 - Novella - Pietralba : 30,80 km 
= Neuville - Sordo +2.0 - Breen +6.0 - Tanak +10.2 - Mikkelsen  +10.7 

De eerste scratch voor Neuville in deze wedstrijd is een feit. Hierdoor loopt hij terug wat uit op de Noor. Thierry was nochtans niet goed aan de proef begonnen! Hij sukkelde even van de weg af en raakte enkele stenen. Hij zei dat hij zoveel mogelijk heeft willen puchen omdat hij weet goed te zijn in deze condities. Net als zijn teamgenoot zet Sordo een puike tijd neer. Zou die 1ne extra zachte band daarvoor iets tussenzitten? En terug Breen tussen de toppers! Ogier nam terug geen enkel risico om zonder brokken de laatste dag te kunnen starten. 

Photo

Post has attachment
WRC - Rallye de France - DAG 1


SS 1 - Acqua Doria - Albitreccia : 49,72 km 

= Ogier - Meeke +4,0 - Sordo +4,8 - Neuville  +8.8 - Paddon +15.1

Ogier start de rally alvast met een besttijd al melde hij dat de nota's overschat waren en geen goed ritme kon aan houden. Zelfs met een schuiver in een haarspeldbocht kon Meeke terg het goede ritme terug opnemen en een tweede tijd klokken. De asfalt-specialist Sordo was blij met het ritme die hij kon aanhouden maar op het einde van de proef functioneerden de remmen ondermaats. Neuville kon de perfecte lijnen niet aanhouden omwille van de onderstuur. "De setup moet zeker aangepast worden." De tijd van de winnaar van de vorige editie, Latvala, leek niet direct gunstig gevoel op te wekken. Mikkelsen had last van slapende linker voet, wat het remmen zeker niet bevorderde. Het zoeken naar een gepaste rijstijl op de asfaltwegen is weggelegd voor Ostberg en Tanak.


SS 2 - Page du Liamone - Sarrola-Carcopino : 29,12 km 

= Ogier - Neuville  +8.7 - Mikkelsen +10.1 - Meeke +10.7 - Latvala +14.0

Een tweede scratch voor Ogier. "Een aangename klassementsproef, maar er is wel nog wat werk aan de setup van de wagen. We hebben het tempo iets verhoogd tov de vorige proef." Zonder het nodige vertrouwen, door afwisselend over- & onderstuur, kon Neuville toch nog beslag leggen op de tweede stek. De trage start van de Noor Mikkelsen lijkt omwille van de voet lijkt hem wakker te krijgen. Al meldt hij dat er dringend een massage nodig is. Meeke is blij met de prestaties en de proef ook al lag die er bij momenten vuil bij. Latvala lijkt maar niet op dreef te komen. Hij is niet te spreken over de setup die in de voorbereidingen werd vastgelegd. Het gevoel tijdens de klassementsproef is bij Sordo wel goed maar de tijd valt tegen. Ondersteuning wordt een te overwinnen euvel. 


SS3 - Acqua Doria - Albitreccia : 49,72 km

= Ogier - Neuville +15.0 - Latvala +15.3 - Mikkelsen +18.1 - Sordo +20.3

Alle tussentijden tonen aan dat Ogier er de pees op legt.  "Er warme condities. Het kon niet sneller omwille van de banden en ik had ook geen idee of een goed ritme hadden. Dit was geen makkie! " Het lijkt erop dat Neuville een goede dag beleeft met voor de tweede keer een 2e tijd na de ongenaakbare Fransman. Hij schuift zelfs op naar de 2de plaats in het algemeen klassement na de lekke band van Meeke. Hij moest de wagen aan de kant zetten om de band te vervangen op de proef. Latvala maakt vorderingen al zegt hij dat na 30 km kp er een gevecht moet aangegaan worden met zijn remmen. Sordo kijkt verbaast naar tijdstabel : "Was Seb deze morgen nog aan het slapen misschien? " 


SS 4 - Page du Liamone - Sarrola-Carcopino : 29,12 km

= Ogier - Meeke +10.0 - Latvala +10.6 - Mikkelsen +10.7 - Neuville +11.5 

Na alle proeven achter zijn naam geschreven te hebben, kan Ogier blij zijn met zijn prestaties zonder fouten of problemen. Behalve de lekke band kan ook Meeke terugblikken op een geslaagde dag. Neuville is na een sterke start op kp, maar dan valt hij beetje met beetje terug. "Mijn banden te snel opgesoupeerd! Na de oververhitting van de voorbanden moest ik gas terugnemen. " Mikkelsen blijft zoals steeds strijdvaardig: "We doen nog steeds mee voor het het podium! Seb zIt in z'n achertuin tè spelen en zou dit al met dè 2017 versie zijn?" 😉 Sordo heeft pech op de laatste proef van de dag, de Spanjaard rijdt lek en verliest meer dan 2'. Ook Latvala gelooft zijn ogen niet als hij de tijd ziet van Ogier : "Hoe doet hij dat?" De laatste KP is voor Paddon een slechte afsluiter, hij kwam met een leegloper over de finish. 
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Gewoon FANTASTISCH !

Post has attachment
Res. White Princess koksijde
Nog enkele vervolledigingen voor de aanvang van de bouwstop.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
29-07-14
5 Photos - View album

Post has attachment
WRC Argentinië - Na SS09
Photo

Post has attachment
WRC Argentinië - SS09
Photo
Wait while more posts are being loaded