Profile cover photo
Profile photo
Northolympustrail Gr
2 followers
2 followers
About
Posts

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον “North Olympus Trail 2016 “
Κυριακή 5 Ιουνίου
Νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος  στον Β.Α. Όλυμπο
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει για πρώτη φορά  το  Κυριακή 5 Ιουνίου  αγώνα ορεινού τρεξίματος  μήκους 20 χιλ στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου   με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou ( ΝΟΤ Vrontou).

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/registration .

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη του αγώνα και τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/rules .
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15€ ευρώ.
Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα  γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμό της διοργάνωσης:
Τράπεζα Πειραιώς:
 IBAN……GR52 0171 6160 0066 1610  6516 483
Ο λογαριασμός ανήκει στους
 ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΚΟΛΑΛΟΥ
ΜΠΑΓΓΕΑ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ εκπροσώπους του αγώνα.
Μην ξεχάσετε κατά την πληρωμή σας να αναγράφετε το όνομά σας.
 
ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής είναι οι ακόλουθες:
Α) για όλους τους συμμετέχοντες:
 1. αριθμός αγώνα (bib),
 2. τροφοδοσία στον αγώνα,
3. ιατρική υποστήριξη,
4. αναμνηστική μπλούζα συμμετοχής (T-Shirt)
 5. γεύμα (2  σουβλάκια και μπύρα ή αναψυκτικό )   
Β) για όσους αθλητές τερματίσουν τον αγώνα:
6. αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού.
Add a comment...

Post has attachment
Οι εγγραφές του αγώνα NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU) θα γίνουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα το συλλόγου μας www.eosvrontous.gr. Πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/description και για την εγγραφή σας μπορείτε να μεταβείτε στο σύνδεσμο http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/registration . Μην αργείτε, δηλώστε συμμετοχή τώρα!!
ΑΡΧΙΚΗ
ΑΡΧΙΚΗ
eosvrontous.gr
Add a comment...

Post has attachment
ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η σηματοδότηση έχει γίνει με πινακίδια διαστάσεων 13χ13 κίτρινου και κόκκινου χρώματος και με πινακίδες σωστής κατεύθυνσης. Επίσης θα υπάρχουν εθελοντές στα δύσκολα σημεία και θα χρησιμοποιηθεί πορτοκαλί φωσφορούχο σπρέι, όπου είναι απαραίτητο, για την συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών.
Photo
Add a comment...

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Υπάρχουν συνολικά 3 σταθμοί τροφοδοσίας και 3 πηγές.
Ο 1ος Σταθμός βρίσκεται πάνω σε δασικό δρόμο, στην Πηγή «Κοπανούλα » στο 5o χιλ. της διαδρομής σε υψόμετρο 1010μ. και θα περιέχει νερό, μπάρες, γλυκά και αλμυρά σνακ, coca cola, φρέσκα και ξερά φρούτα.
Ο 2ος Σταθμός βρίσκεται , στην Πηγή «Μαστορούλι » στο 9o χιλ. της διαδρομής σε υψόμετρο 1070μ. θα περιέχει νερό, μπάρες, γλυκά και αλμυρά σνακ, coca cola, φρέσκα και ξερά φρούτα.
Ο 3ος Σταθμός στη διασταύρωση των μονοπατιών προς Καταφύγιο Κρεβάτια και Αγ. Απόστολοι στο 14ο χιλ. της διαδρομής σε υψόμετρο 830μ. θα περιέχει νερό, μπάρες, γλυκά και αλμυρά σνακ, coca cola, φρέσκα και ξερά φρούτα
Επίσης μόνο νερό θα μπορούν να προμηθευτούν οι αθλητές στην πηγές που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής όπως :
Ρέμα Τσαβάλι στο 3ο χιλ και υψομ 550μ
Ίταμος 5ο χιλ υψομ 980μ
Άνω Κοπανούλα 6ο χιλ υψομ 1.120μ
Add a comment...

Προς Εθελοντές και τοπικούς φορείς
Πρόσκληση για ενημέρωση με αφορμή τον νέο αγώνα βουνού με την επωνυμία “North Olympus Trail Vrontou “.
Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε το Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 20.00 στο κτήριο του δημαρχείου στην Κονταριώτισσα για ενημέρωση με αφορμή τον νέο αγώνα βουνού με την “North Olympus Trail Vrontou.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει για πρώτη φορά την Κυριακή 5 Ιουνίου αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλ στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou ( ΝΟΤ Vrontou).
Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας θα κινηθεί σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας θα έχει αφετηρία και τερματισμό τους Αγ. Απόστολους -όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς.
Πληροφ Γάκης Ιωάννης 697 222 4665
Add a comment...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 20 Χλμ
Κυριακή 5 Ιουνίου
Νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Β.Α. Όλυμπο
Αφετηρία του αγώνα θα είναι τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Απόστολους στον Όλυμπο ( 320μ.) και τερματισμός το ίδιο το σημείο.
Η διαδρομή αποτελείται από 4 τμήματα διαφορετικής απόστασης κι υψομετρικής διαφοράς
1ο ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (Από την Αφετηρία μέχρι τον Α’ σταθμό υποστήριξης)
• Κύρια χαρακτηριστικά των πρώτων 6 χλμ : Άσφαλτος μήκους 1,3χιλ, 185 σκαλοπάτια μέχρι το αγίασμα της Αγ. Κόρης, ανηφορική κίνηση , κατεύθυνση αρχικά νότια και στη συνέχεια δυτική, υψομετρική διαφορά -60μ,+ 680μ , πυκνή βλάστηση, πολλές πηγές και ρέματα.
Η διαδρομή του ορεινού αγώνα ξεκινά από τους Αγ. Αποστόλους- ακολουθεί την παρακάτω πορεία: αρχικά κατηφορίζει σε ασφαλτόδρομο μήκους 1,3 χιλ. που οδηγεί στο ξωκλήσι της Αγ. Κόρης και στην συνέχεια κατεβαίνει τα 185 σκαλοπάτια που οδηγούν στο βάθος του φαραγγιού οπού βρίσκεται το ομώνυμο ξωκλήσι. Έπειτα, σε μια δασώδη περιοχή, η διαδρομή ανηφορίζει ακολουθώντας το Καρσιότικο μονοπάτι, περνά από την αριστερά πλευρά των καταρρακτών της Αγ. Κόρης και συνεχίζει ανηφορικά διασχίζοντας τρεις φορές το ομώνυμο ρέμα, για να καταλήξει μετά από πορεία 3.5 χιλ. στο ρέμα Τσαβάλι. ΟΙ αθλητές στο σημείο αυτό, αν επιθυμούν, μπορούν να προμηθευτούν νερό καθώς η πηγή απέχει μερικά μετρά από το μονοπάτι. Στην συνέχεια το μονοπάτι συνεχίζει ανοδικά με διαδοχικές φουρκέτες για να καταλήξει μετά από …χλμ, αρχικά στην πηγή Ίταμος και μετά από 300μ στο πρώτο σταθμό υποστήριξης στη πηγή Κάτω Κοπανούλα. Εκεί οι αθλητές μπορούν να προμηθευτούν νερό, coca cola, ξηρούς καρπούς, φρούτα κτλ.
2ο ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (Από τον Α μέχρι τον Β σταθμό υποστήριξης, απόστασης 5 χλμ)
• Κύρια χαρακτηριστικά: Ανηφορική διαδρομή μέχρι το μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής ( 1450μ ) στη θέση Έλατος και στη συνέχεια κατηφορική , με υψομετρική διαφορά +450μ -400μ , δάσος με αραιή και ψηλή βλάστηση, κατεύθυνση αρχικά δυτική και στη συνέχεια βόρεια, νερό από δυο πηγές.
Αφήνουμε πίσω μας τον πρώτο σταθμό σε υψόμετρο 1020μ η διαδρομή ανηφορίζει σε πυκνό δάσος και μετά από 800μ φτάνει στην πηγή Άνω Κοπανούλα. Εδώ θέλει προσοχή στην διαχείριση του νερού, καθώς στο υπόλοιπο της διαδρομή μας νερό υπάρχει μετά από 4,5 χλμ και 5 χλμ. Από τη θέση Άνω Κοπανούλα η διαδρομή κινείται πάνω σε παλιό δρόμο ξύλευσης, μήκους 800μ μέχρι να συναντήσει το μονοπάτι που βρίσκεται κάτω από την θέση Κατάρτι με κατεύθυνση τη θέση Έλατος. Εδώ οι κλήσεις είναι ομαλότερες και στην θέση Έλατος βρισκόμαστε στο υψηλότερο σημείο του αγώνα σε υψόμετρο 1450μ. Από εδώ και στο εξής η διαδρομή κατηφορίζει σε διαδοχικές φουρκέτες μέσα σε δάσος από πεύκα για να καταλήξει ξανά σε παλιό δρόμο ξύλευσης μέχρι την θέση Μαστορούλι ( πηγή) σε υψόμετρο 1.030μ όπου βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός υποστήριξης. Οι αθλητές εδώ θα προμηθευτούν νερό, coca cola, ξηρούς καρπούς, φρούτα κτλ.
3ο ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (Από τον Β μέχρι τον Γ σταθμό υποστηριξης, απόστασης 4 χιλ)
• Κύρια χαρακτηριστικά: αρχικά αραιή βλάστηση και στην συνέχεια πυκνή, υψομετρική διαφορά +50 με -50μ. , νερό μόνο στο σταθμό υποστήριξης, κατεύθυνση αρχικά βορειοδυτικά και στη συνέχεια βόρεια.
Η διαδρομή συνεχίζει κατηφορικά ακλουθώντας το παλιό δασικό δρόμο, στη συνέχεια βορειοδυτικά και καθώς ανηφορίζει καλύπτοντας υψομετρική διάφορα +100μ., φτάνει μέχρι το μικρό οροπέδιο Μαλακά με κατεύθυνση δυτική προς τη θέση Τραγογραίκι. Ακολουθεί κατηφορική πορεία μέσα σε πυκνή βλάστηση από άρια μηλιάδι, κουτσουπιές , πεύκα , πυξάρια κτλ και με κατεύθυνση βόρεια θα καταλήξει στη θέση Παπά Αλώνι και υψόμετρο 1035μ Εκεί βρίσκεται ένα μικρό ξέφωτο κάτω από τον Κορυφή του Προφήτη Ηλία έχοντας απέναντι τις ψιλές κορυφές του Μπαρμπαλά και του Παλιομονάστηρου. Από την θέση αυτή για 800μ η διαδρομή κατηφορίζει ακολουθούντος διαδοχικά καγκέλια μέχρι τη θέση Γκορτσιά(900μ.) Απ αυτό το σημείο η διαδρομή κινείται σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο σε ομαλές κλίσεις και μετά από 500μ ,θα καταλήξει στη διασταύρωση που οδηγεί αριστερά βόρεια στο καταφύγιο «Κρεββάτια» και δεξιά, ανατολικά στους Αγ. Αποστόλους Βροντούς. Εδώ υπάρχει ο τρίτος και τελευταίος σταθμός του αγώνα. Οι αθλητές εδώ μπορούν προμηθευτούν νερό, coca cola, ξηρούς καρπούς, φρούτα κτλ
2ο ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Από το Γ σταθμό μέχρι τον τερματισμό απόστασης 5 χλμ)
• Κύρια χαρακτηριστικά: Αρχικά αραιή βλάστηση και στην συνέχεια πυκνή , υψομετρική διαφορά -400μ. νερό μονάχα στο σταθμό υποστήριξης, κατεύθυνση ανατολική.
Η διαδρομή συνεχίζει σε δάσος οξιάς, πεύκου κτλ με κατεύθυνση ανατολική περνώντας διαδοχικά τις θέσεις Παλαβός , Τρία Πριόνια, Σπηλιές , Ίταμος. Από την θέση Ιταμος και στην συνέχεια οι αθλητές κινούνται σε χαμηλή βλάστηση για να καταλήξουν στο τερματισμό στη θέση Αγ. Απόστολοι.
Add a comment...

Κυριακή 5 Ιουνίου
Νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Β.Α. Όλυμπο

“North Olympus Trail Vrontou “
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει για πρώτη φορά το Κυριακή 5 Ιουνίου αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλ στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou ( ΝΟΤ Vrontou).
Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας θα κινηθεί σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας θα έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και θα εξακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή :Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος , Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και θα καταλήξει στους Αγ. Απόστολους.
Περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες μέρες.
Με εκτίμηση η οργανωτική επιτροπή
NOT Vrontou
Add a comment...

Post has attachment
Δελτίο τύπου 28-4-2016
“North Olympus Trail Vrontou “
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει για πρώτη φορά την Κυριακή 5 Ιουνίου αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλ στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou ( ΝΟΤ Vrontou).
Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας θα κινηθεί σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας θα έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και θα εξακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή :Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος , Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και θα καταλήξει στους Αγ. Απόστολους.
Τον αγώνα στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, η Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Σπυρίδωνα, το καταφύγιο Κρεβάτια και άλλοι τοπικοί φορείς.
Περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες μέρες.
Με εκτίμηση η οργανωτική επιτροπή
NOT Vrontou
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Δελτίο τύπου “North Olympus Trail Vrontou“
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει για πρώτη φορά την Κυριακή 5 Ιουνίου αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 22 χιλ στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou).
Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας θα κινηθεί σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας θα έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και θα εξακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή :Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος , Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και θα καταλήξει στους Αγ. Απόστολους.
Περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες μέρες.
Με εκτίμηση η οργανωτική επιτροπή
NOT Vrontou
Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Πιερίας
Πληροφ: Τασίκα Αθανασία 697 391 4654
Photo
Photo
2016-05-06
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded