Profile cover photo
Profile photo
Kultur For Unge
20 followers -
YA literature reviewed for teens and young adults in Denmark
YA literature reviewed for teens and young adults in Denmark

20 followers
About
Kultur For Unge's posts

Post has attachment

Post has attachment
Hvis du tror, du kan blive fascineret af New York i 1800-tallet, fester og store kjoler, charmerende uimodståelige drenge og manipulerende, men glamourøse piger og selvfølgelig — skandaler i massevis, så er ‘The Luxe’ helt sikkert en serie for dig. Anna Godbersen tager dig med til en forgangen tid, hvor du får mulighed for at elske, skrige og græde sammen med alle hovedpersonerne.

Post has attachment
Fem piger, ét mord – og en helt masse mysterier. Det her er historien om Ava, Caitlin, Julie, Mackenzie og Parker, der alle hader den samme fyr. De udtænker den perfekte plan for, hvordan de kan dræbe ham, men pludselig dør han på præcis den samme måde, som de har planlagt, før de overhovedet har nået at realisere deres egen plan. Shara Shepards nye ungdomsroman er en cocktail af perfekte piger, uimodståelige drenge og en helt masse morderiske planer. ‘The Perfectionists’ var som en vild rutsjebanetur, hvor jeg aldrig vidste, hvad der ville ske i næste sving.

Post has attachment
Du vil helt sikkert komme til at føle dig meget ubehageligt tilpas, ligesom Lexi, når hendes 13-årige lillesøster Kasey begynder at opføre sig virkelig underligt i den store gamle villa, pigerne lige er flyttet ind i. Lexi håber sådan, at det kun er den klamme kælder, der giver hende gåsehud og en rigtig ubehagelig fornemmelse af, at noget dårligt vil ske. Men hun tager fejl!

‘Bad Girls Don’t Die’ er ikke så uhyggelig, at du ikke tør gå alene ud på badeværelset for at børste tænder, efter du har læst. Men der er faktisk nogle pænt uhyggelige scener i historien, der er bygget rigtig godt op. Det er første bog i en serie, men bøgerne rummer afsluttede historier, så du skal ikke være bange for, at du skal købe næste bind for at få svaret. Udover det er serien skrevet med et forholdsvis lille ordforråd, så du netop kan være med, hvis du lige er blevet teenager og gerne vil prøve at læse nogle engelske romaner. Og selv om den er let at læse, er den overhovedet ikke barnlig.

Post has attachment
En dødelig virus slår næsten alle amerikanske børn ihjel! De få, der overlever, udvikler farlige, overnaturlige evner. Ruby er én af dem. Det lykkes hende at flygte fra de kynisk regeringsstyrede såkaldte rehabiliteringslejre. Sammen med en flok, kæmper hun hver dag for at overleve i en anarkistisk verden, hvor alle forsøger at udnytte unge, som netop hende. Historien i ‘The Darkest Minds’ er så medrivende og actionfyldt, at jeg befandt mig i en åndeløs tilstand det meste af tiden.

Post has attachment
Jebel Rum beslutter sig for at tage ud på en usandsynlig farlig rejse, for at bede en gud om unikke kræfter, så han kan vise sig værdig som bøddel. Sammen med sin slave må han nu overvinde alle mulige og umulige farer på den mørke og benhårde rejse. ‘The Thin Executioner’ er en fantastisk bog, der både kan holde dig vågen hele natten og gøre dig sulten efter mere.

Post has attachment
Efter alt for lang ventetid udkom sidste bind i ‘The Heroes of Olympus’ endelig! Men da jeg havde læst den, sad jeg tilbage med en irriterende følelse af, at den burde have været så meget bedre! Der var alt for meget, jeg følte, jeg var blevet lovet, men som jeg aldrig fik at se. Se min BookTube og deltag i debatten. (OBS! Der er spoilers i videoen, så læs lige bogen først!”)

Post has attachment
‘The Perks of Being a Wallflower’ er historien om den sensitive dreng, Charlie, der skal begynde i High School. Sammenlignet med andre bøger, følte jeg mig virkelig tilknyttet hovedpersonen på en måde, som jeg aldrig har oplevet tidligere. Alligevel får ‘The Perks of Being a Wallflower’ ikke sneget sig op på et niveau, så den kan opnå en placering på min liste over favoritbøger.

Post has attachment
Fuld plade til zombierne og Alice:  "Jeg kan ikke understrege nok, at ‘Alice in Zombieland’ ikke er en genfortælling af ‘Alice i Eventyrland’! Når det så er sagt, må jeg erkende, at jeg elskede zombierne, der både viste sig og skulle nedkæmpes som ånder, fordi jeg aldrig har set zombier fremstillet på den måde før. Det virkede rigtig godt. Udover det føles alle personerne i romanen bare så ægte. Jeg fik virkelig lyst til at være Alice, fordi hun har en enorm selvtillid og en stærk personlighed; også fordi jeg kunne tænke mig hendes familie og hendes vidunderlige venner."

Post has attachment
 Har du et digitalt spejlreflekskamera, der kan optage video? Og vil du gerne lære, hvordan du laver professionel lav dybdeskarphed i dine BookTube-video'er? Ja? Så tjek en super sej TUTORIAL, som vi har lavet til dig her i weekenden. 
Wait while more posts are being loaded