Profile cover photo
Profile photo
Energetikai Szakreferens
Energetikai szakreferens. Amikor a kötelezettség előnnyé válik!
Energetikai szakreferens. Amikor a kötelezettség előnnyé válik!
About
Posts

Post has attachment
Mit jelent az energetikai szakreferens függetlensége?
Az energetikai szakreferenstől függetlenséget várnak el, ami konkrétan munkajogi és társasági jogi függetlenséget jelent.
Energetikai szakreferens megbízása esetén tehát a következő szempontokra is figyelemmel kell lennie a gazdálkodó szervezetnek:
Add a comment...

Post has attachment
Nagyvállalatok és/vagy Szakreferens alkalmazásában érintett vállalatok adatszolgáltatási kötelezettségéről:
Az érintett vállalatoknak az adatszolgáltatást a következő bontásban kell benyújtaniuk, tárgyév június 30-áig: besorolási nyilatkozat, felhasznált energiáról beszámoló nyilatkozat, energia megtakarításról szóló nyilatkozat és szemléletformálási tevékenységről szóló beszámoló. Cikkünkben ezek részletes bemutatása következik:

Add a comment...

Post has attachment
Gyakori kérdés ügyfeleink részéről, hogy nyújthat-e energetikai szakreferensi szolgáltatást az adott vállalkozásnál az energetikai auditálási tevékenységet ellátó energetikai auditor?

A MEKH állásfoglalása szerint nincs összeférhetetlenség a két tevékenység között.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Energetikai szakreferens - vonatkozó jogszabályok (hazai és EU-s)
Add a comment...

Post has attachment
Milyen előnyökkel jár a szakreferens alkalmazása?
Ahhoz tehát, hogy a szervezet e törvényi kötelezettségének teljesítése mellett konkrét megtakarításokat - nem csupán a lehetőségek szintjén - legyen képes kimutatni, azaz a konkrét költségmegtakarítás is biztosított legyen, érdemes megfelelő auditori tapasztalattal, technikai infrastruktúrával és szellemi (team) kapacitással rendelkező energetikai auditor céget megbízni a feladattal. Ennek előnyei energetikai pályázatoknál, monitoring rendszer kiépítésénél is megmutatkoznak majd.

Ön még nem ügyfelünk? Érdeklődése esetén kérjük, hogy töltse ki az alábbi űrlapot >>.
Add a comment...

Post has attachment
Mi az energetikai szakreferens feladata?
Ki lehet energetikai szakreferens ?
Milyen szakreferenst érdemes választania egy vállalatnak? Részletek a linken:
Add a comment...

Post has attachment
Szankciók. Nem alkalmaz energetikai szakreferenst, pedig kellene? Mi várható?
Kétszázezer forinttól kétmillió forintig terjedő bírsággal sújtja azt az energetikai szakreferens foglalkoztatására köteles gazdálkodó szervezetet, amely kötelezettségeinek nem tesz eleget.A bírság ismételten kiszabható! Az ismételt bírság legkisebb összege az előzőleg megállapított bírság 150%-a, legmagasabb összege 3 m Ft.
2016. évi CXXXVIII. törvény az egyes klímapolitikai és zöldgazdaság fejlesztési tárgyú törvények módosításáról 2016. december 21-én lépett érvénybe. A szakreferens bejelentése ezen időponttól az érintett szervezet kötelessége. Részletek a linken!
Add a comment...

Post has attachment
Mely vállalatok kötelezettek energetikai szakreferens alkalmazására?
A kormányrendeletben meghatározott energiafogyasztású gazdálkodó szervezet köteles legalább egy, a szervezettől munkajogilag és társasági jogilag független energetikai szakreferenst foglalkoztatni. Ebbe a körbe nem csupán nagyvállalatok kerülhetnek!

Ugyanis a szervezetek kötelesek energetikai szakreferenst alkalmazására, ha a tárgyévet megelőző 3 évbena szervezet éves energiafogyasztási átlaga több mint 400 000 kWh villamos energia, vagy 100 000 m3 földgáz, vagy 3400 GJ hőmennyiség.
Add a comment...

Post has attachment
Melyek a jó energetikai szakreferens ismérvei?
Vajon mire érdemes figyelnie egy vállalati döntéshozónak amikor szakreferenst vagy szakreferensi feladatokat ellátó gazdálkodó szervezetet választ?
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded