Profile cover photo
Profile photo
Muzai Samilan
86 followers -
hidup biar ringkas
hidup biar ringkas

86 followers
About
Muzai's posts

Post has attachment
Wedding Fatin & Suami
Throwback cerita 2015..  Disember tahun lepas.. lepas balik dari KK kami berjalan plak ke Ipoh.. Menghadiri majlis perkahwinan adik ipar my sis..  En suami kebetulan cuti 3 hari so xde masalah pada dia untuk drive jauh2.. Kalau cuti dua hari meman kami berp...

Post has attachment
Jom holiday : Kota Kinabalu (Day 4)
Perghhhh... azab betul nak perabih cite cuti2 aku ni,.. Gagahkan lah jugak walaupun dah malas.. So hari ni last day kat Sabah.. Malam kang dah nak balik dah.. So untuk hari terakhir kat sini kitorang g Pulau Manukan je.. dan  tambahan lokasi di Grand Illusi...

Post has attachment
Dah 2016.. Usia berganjak lagi
Alhamdulillah.. Bertemu lagi tahun 2016.. Syukur pada Allah tahun ni dianugerahkan kenangan-kenangan yang indah.. Syukur... Kenangan best 2015 Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Pindah rumah Join group wasup Khatam Quran (sampai skrg) Bercuti di Kota Kinabalu ...

Post has attachment
Jom holiday : Kota Kinabalu (Day 3 : part 2)
Alhamdulillah.. Sampai sudah di KK. Terus check in di hotel Shang Ri La.. Lepak2 kat bilik before hunting for food.. Target aku malam ni nak makan malam kat pasar Filipina.. Nak cari kerabu letup2.. Sedapp wehh.... Tak larat nak mencari2.. pergi mana yang m...

Post has attachment
Assalamualaikum
Assalamualaikum... entry percutian tertangguh.. dek kerana perubahan hidup secara mendadak.. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah.. Akhirnya setelah 7 tahun  akhirnya kami merasai kebahagiaan itu.. setelah 7 tahun kami merasai nikmatnye bergelar  ummi ...

Post has attachment
Assalamualaikum
Assalamualaikum... entry percutian tertangguh.. dek kerana perubahan hidup secara mendadak.. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah.. Akhirnya setelah 7 tahun  akhirnya kami merasai kebahagiaan itu.. setelah 7 tahun kami merasai nikmatnye bergelar  ummi ...

Post has attachment
Jom holiday : Kundasang ( Day 3 - Part 1)
Yeayyyy... Dah hari ke tiga... Nak g hot spring.. Nak g sg Moroli .. Nak g Sabah Tea.. Hmmm  Tapi kepala tengah ting tong.. Pening kepala wehh.. Kalau tak bercuti ni memang aku melepek je kat rumah.. Ikut hati memang nak cancel je pergi tempat2 ni tapi memi...

Post has attachment
Celyn Resort Kinabalu
Alhamdulillah sampai sudah ke tempat bermalam kami di Kundasang. Celyn Resort Kinabalu. .. Berbaloi ke tidak?? Pada aku sangatttttt berbaloi.. Kalau dapat bersantai2 lepak 2-3 hari memang best.. Untuk sesapa yang cintakan ketenangan ni tempat terbaik.. Jauh...

Post has attachment
Jom holiday : Kota Kinabalu - Kundasang (Day 2- Part 2)
Yeszaaaa.. Akhirnya menjejakkan kaki di Taman Kinabalu.  Tapi sayang seribu kali sayang tak nampak pulak puncak gunungnya.. Memang 100% telah dilitupi awan.. Iyelah sampai pun dah kul 10 lebih kan.. Tapi xpe.. Next destination Kinabalu Pine Resort.. Resort ...

Post has attachment
Jom holiday : Kota Kinabalu - Kundasang (Day 2- Part 1)
Yeayyyy... hari ni nak pergi Kundasang.. Bangun awal pepagi solat subuh.. Pastu tak tido2.. Nak tunggu kul 7 kemain lama.. Dah siap2 kitorang terus check out. Lepas tu singgah kedai mamak kat Kampung Air.. Kedai mamak ni kitorang tau masa first visit ke KK ...
Wait while more posts are being loaded