Profile cover photo
Profile photo
Издателство Колибри
109 followers -
Издателство „Колибри“ - книгите, които ви обичат
Издателство „Колибри“ - книгите, които ви обичат

109 followers
About
Posts

Post has attachment
Вчера се навършиха точно 15 години от публикуването на оригиналното издание на импозантния епос "Хубостта е рана"! Десетина години бяха необходими на шедьовъра на Ека Курняван да обиколи света - и ето че днес книгата е преведена на 35 езика от 38 големи издателски къщи.

А ние определено можем да се похвалим с българската корица, дело на Дамян Дамянов!

http://www.colibri.bg/knigi/1472/eka-kurnqvan-hubostta-e-rana

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Томас Пинчън превъзхожда повечето писатели, за които територията на комичното е запазена марка, изпълвайки своите осем романа с шеговити пародии, чудати характери, ексцентрични диалози и сценарии, обагрени с духовитост. Най-добрите му сценични картини - сцената на прелъстяване и якобинската пиеса-пастиш на отмъщението, вмъкнати в повестта „Обявяването на серия № 49” (най-доброто, с което можем да започнем) - съчетават блестящ хумор с наситен с метафори, символи и алюзии текст.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Не пропускайте срещата дискусия с автора на "Катафалка, два носорога" Петър Крумов и Яна Беньова (Словакия) на тема: „Странници в света, който сами създаваме за себе си“!

Днес, от 15:00 ч. в Мраморно фоайе, НДК, етаж 2.
Модератор: Цветан Цветанов

По думите на Марин Бодаков, „Катафалка, два носорога” е книга за конвулсиите на средната възраст и за капризните пристъпи на депресията. Романът разгръща фина ерудитска мрежа – цитатите са деликатни, ехидността на автора е непренебрежима. Петър Крумов знае какво прави – и към любимите му Селин, Пазолини и Боланьо ще добавим сладко-киселия Уелбек. Много зрял дебют.”
Add a comment...

Post has attachment
Владислав Тодоров умее да "възпалява" литературни жанрове и да манипулира клишета, а последният му роман е абсолютно интелектуално пиршество! ПУМПАЛ е сардонична приказка, своеобразен венец на "черната" трилогия, започнала с ДЗИФТ!

Сега можете да си набавите двата романа с автограф и 20% отстъпка! Заповядайте на щанд 314 или поръчайте онлайн: http://www.colibri.bg/avtori/649/vladislav-todorov

Ако сте в София тези дни, не пропускайте разговора с Владислав Тодоров и Михал Айваз (Чехия) на 17 декември (неделя) от 15:00 ч. в Мраморно фоайе на НДК. Тема: Утопия, антиутопия. Модератор: доц. Ани Бурова!
Add a comment...

Post has attachment
Как да не се похвалим с този щанд! Красиво аранжиран, щедър на заглавия за всички възрасти и вкусове! А отстъпките са наистина неустоими, елате още утре и ще се уверите;-)

Всеки ден между 16 и 17 ч. е вашият HAPPY HOUR! Което значи, че при покупка на стойност над 30 лв. получавате куп подаръци: книга по избор, специални коледни чорапи, торбичка! Очакваме ви на щанд 314.

www.colibri.bg
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
12.12.17 г.
7 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Шумът около майсторски изградената неаполитанска поредица постигна чудо. Отклони интереса към загадъчната личност на писателката по посока към творчеството й и неговия мащаб.

Напоен с атмосферата от филмите на Висконти, „Гениалната приятелка” ни запознава с чепатата Лила и самовглъбената Елена, за да ни предложи блестящ отговор на въпроса за изворите на таланта. „Новото фамилно име” хвърля нова светлина върху величествената неаполитанска фреска и показва как се развиват отношенията на двете жени с тяхното обкръжение.
Add a comment...

Post has attachment
„Колибри” издаде „Измамата като точна наука”, великолепен сборник с непревеждани разкази от американския писател, поет, редактор и литературен критик Едгар Алан По, считан за гений и знакова фигура на американския романтизъм!

Освен непреведените досега разкази на писателя, в настоящото издание е включена и статията на Шарл Бодлер „Едгар По – живот и творчество“.

Известен с произведения като „Гарванът“ и „Анабел Ли“, „Убийствата на улица Морг“ и „Лигея“, „Еврика“ и „Историята на Артър Гордън Пим“, Едгар Алан По е родоначалникът на разказния жанр, основоположникът на криминалната литература, изобретателят на фантастиката, първопроходник на злободневната сатира. Благодатното му въображение, невероятната любов към красивото във всичките му форми, несретният живот и ранната му смърт го превръщат в един от трагичните гении на световната литература.
Add a comment...

Post has attachment
ПОЗНАТИЯТ НЕПОЗНАТ Капоти винаги е бил привлечен от хората в периферията на обществото, отхвърлените, беззащитните – жените, децата, афроамериканците, бедните, – защото още от ранна възраст се чувства като един от тях. Разказите в този сборник са път към изворите на неговия ювелирен талант. Който по-късно намира израз в шедьоври като „Хладнокръвно” и „Закуска в Тифани”.

http://www.colibri.bg/knigi/1511/truman-kapoti-poznatiqt-nepoznat
Add a comment...

Post has attachment
100 години от рождението на Магда САБО

„Вратата“ е сред шедьоврите на унгарската литература и се радва на изключителен международен успех! Преведена на 42 езика, книгата получава френската награда „Фемина“ за произведение на чуждестранен автор през 2003 г., филмирана е от носителя на „Оскар“ Ищван Сабо през 2012 г. и попада в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за 10-те най-добри книги на 2015 година.

От 8 декември на български език в превод на Нели Димова! http://www.colibri.bg/knigi/1512/magda-sabo-vratata
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded