Profile cover photo
Profile photo
miss olive
1 follower
1 follower
About
miss's posts

Post has attachment
#My30DaysProject : Day 01, Your favorite song
Sebenarnya banyak je fav song. Tapi antara banyak2 lagu tu, lagu ni zira hafal dan boleh nyanyi hari2, lagu lain tu tak ingat sangat sebab zira memang tak suka sangat menyanyi. huhu.. Kenapa suka lagu ni? Sebabnya lirik lagu ni memberi pengertian yang memba...

Post has attachment
#My30daysProject
Assalamualaikum.. Hari ni Sunday Blues melanda diri. Biasa kita dengar Monday Blues kan. Tapi ini Sunday Blues.. sebabnya kat Terengganu kan start kerja hari Ahad. Kalau kat Pantai Barat start kerja hari Isnin, sebab itu terjadinya Monday Blues. Ok, tak kis...

Post has attachment
Yogjakarta, Indonesia
Assalamualaikum... Zira ada satu soalan, masa satu yang betul : Jogjakarta @ Yogjakarta? Erm.. Okey! Tak perlu nak peningkan kepala sangatlah. Just relax and continue your reading. Hihi.. Sebenarnya dah lama Zira ke Yogjakarta, bulan Januari lepas tapi lang...

Post has attachment
Berita Baik vs Berita Buruk
Hi semua! Semalam baru update, hari ni update lagi. Terlebih rajin. hehe.. Bukan apa, baru je lepas breakfast roti arab goreng, so sebelum start kerja balik, kita update lah blog dulu. hehe.. Erm.. best juga roti arab goreng tadi, rezeki di pagi hari, Kak H...

Post has attachment
Kenduri Nikah Kahwin #HusnulHazira Part 1
Assalamualaikum.. Syukur Alhamdulillah harini dah 18 hari zira bergelar isteri kepada Mhd Husnul Jawadi bin M. Mokhtar. Dah 18 hari berlalu baru update blog. hihihi.. Majlis nikah yang berlangsung pada sebelah pagi hari Sabtu, 21.3.2015 berlancar lancar den...

Post has attachment
Senarai Tugasan
Assalamualaikum.. Tik-tok tik-tok.. Kurang sebulan lagi nak siapkan semuanya. Fuhh.. harap-harap semuanya berjalan lancar nanti. Senarai tugasan:  Borang nikah - dah hantar ke Pej. Agama Test HIV - dah settle Barang hantaran - dah settle kecuali cincin belu...

Post has attachment
Update
Assalamualaikum.. Hari ni baru ada masa nak update blog. Zira 'detele' beberapa entry lama yang rasanya tak sesuai. Lama juga tak pos entry baru. Ada je something nak pos tapi asyik tertangguh-tangguh je. Jadinya masuk tahun 2015 ni, harap dapat pos lebih b...

Post has attachment
Hiking Trip : Gunung Kerinci, Indonesia - Part 1
Assalamualaikum.. Tarikh : 23 - 27 Oktober 2014 Tempat : Padang, Sumatera Barat, Indonesia Entry kali ni zira nak review trip baru-baru ni. Destinasi utama adalah Gunung Kerinci di Sumatera Barat, Indonesia. Why there? Bcoz konon-kononnya nak hiking la kan ...

Post has attachment
Yogjakarta, Indonesia
Assalamualaikum... Zira ada satu soalan, masa satu yang betul : Jogjakarta @ Yogjakarta? Erm.. Okey! Tak perlu nak peningkan kepala sangatlah. Just relax and continue your reading. Hihi.. Sebenarnya dah lama Zira ke Yogjakarta, bulan Januari lepas tapi lang...

Post has attachment
Tegur Menegur
Assalamualaikum... Tengahari tadi Zira makan di warung tepi Sungai Kemaman, ala.. belakang Petronas Jakar tu. Kalau orang Kemaman mungkin tahu kot. Hihi.. Tengah makan dengan seseorang tetiba nampak sebuah kereta macam familiar je. Hah!.. sah dah officemate...
Wait while more posts are being loaded