Profile cover photo
Profile photo
cik ina do do cheng
106 followers
106 followers
About
cik ina do do cheng's posts

Post has attachment
Bonda bonding ; hari kantin 2016
21 November  2016.....tarikh yang mungkin aku takkan lupakan sampai bila-bila .  Tarikh yang sungguh  menguji naluri keibuan Memandang aku  jenis yang kurang gemar  berkongsi cerita-cerita sedih & duka kehidupan makanya biarlah kejadian yang berlaku pada ta...

Post has attachment
Rindu serindu rindunya
Baru terjaga dari tidur selepas 3 bulan. Pada waktu ini aku sedang  gigih  menjelajah blog kengkawan. Mana tahu,  selepas selesai misi menjelajah  boleh jadi bersemangat pulak  nak update blog : ) Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi...

Post has attachment
Best seafood in town ; Lala Chong kayu ara seafood restoran
Cerita JJCM malam minggu; Petang sabtu,  selepas puas berlegar -legar tanpa tujuan  di OU Damansara tanpa, perut masing-masing mula berkeroncong terutama perut sibusyuk masyam.  Dia asyik mention jew dia last makan  pukul 1 lepas balik tusiyen. Aku cakap ka...

Post has attachment
Jalan jalan mandi manda ; Wet World Water Park Shah Alam
Perancangan yang tergendala ;  sebenarnya aku nak bawak sibusyuk masyam mandi manda masa cuti sekolah hujung tahun 2016 tapi keluarga aku ditimpa sedikit ujian dari Allah SWT . Hampir dua bulan sudah sejak peristiwa 21.11.2016 yang lalu, Syukur Alhamdulilla...

Post has attachment
Selamat membugil bulu dengan waxing
Sesaper  yang teringin membugilkan  bulu sempena  CNY boleh cuba waxing di  Buluu wax Spa  Aeon Big Bukit Rimau  (Ground floor depan Watson) . Waxing ni ibarat membuang bulu secara nyaman, tercepat, termudah .Cuma   lepas waxing , kulit akan terasa gatal da...

Post has attachment
Resepi sempoi cik ina do do cheng. Masak dengan hati penuh cinta gitu : )
Hari ni tetiba rasa baik hati nak import  resepi dari instagram cik ina do do cheng  ke sini. kalau  berkenan dengan resepi sempoi aku ni,  jangan malu-malu nak mencuba.Aku doakan semoga berhasil. Good luck.Dongibab, kipidap. SARDIN GORENG CILI SEMPOI SEMPO...

Post has attachment
Update secara pukal & pantas ; cerita hari raya aidiladha 2016 cik ina do do cheng
Tak tengok akademi fantasio ke ? Tetiba teringat awie dan johan dalam hantu kak limah. Biarlah orang sibuk tengok akademi fantasio  aku skodeng insta tok ram aka ramli ms, kelakar baca komen tok ram dan beberapa artis termasuk datin alyah sendiri. Tok ram n...

Post has attachment
Update secara pukal & pantas ; cerita hari raya aidiladha 2016 cik ina dodi cheng
Tak tengok akademi fantasio ke ? Tetiba teringat awie dan johan dalam hantu kak limah. Biarlah orang sibuk tengok akademi fantasio  aku skodeng insta datuk ramli ms   , kelakar baca komen tok ram dan beberapa artis termasuk datin alyah sendiri. Tok ram ni o...

Post has attachment
Pancake sempoi cik ina do do cheng
Kembali kepada asal; cik ina selesa guna ganti diri "aku" ini lah realitinya . Lama tak update otak aku tiba -tiba jadi buntu.  Dah tak reti nak susun ayat. Pejam celik pejam celik , rupa-rupanya dah hampir sebulan aku tak update blog.Sedih. Berbalik kepada...

Post has attachment
Masakan India sedap di chola kitchen
Assalamualaikum, terjaga tengah malam . Boring gilerr menunggu mata ni nak terlelap semula better cik ina  update JJCM  cik ina hari sabtu lepas bersama anak tercinta. Lepas sibongsu balik tuisyen cik yuyi & asben bawak kami berdua ke hotel penginapannya. D...
Wait while more posts are being loaded