Profile cover photo
Profile photo
Techirghiol
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment
Vesti bune, la inceput de decembrie, de la administratia locala: "Dragi prieteni,
Vă anunț cu mare bucurie că am semnat contractul de finanțare pentru proiectul "Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear și a activităților recreative in stațiunea balneara Techirghiol, judetul Constanta", cu o valoare de 15.520.651,63 lei.
În cadrul proiectului se va moderniza infrastructura pentru urmatoarele străzi:
- str. Alexandru Ioan Cuza;
- str. Alexandru Vlahuta;
- str. Ana Ipătescu;
- str. Bekir Cobanzade;
- str. Campinei;
- str. Gheorghe Șincai;
- str. Ion Creangă;
- str. Lupeni;
- str. Maior Sontu;
- str. Plantelor;
- str. Vasile Lupu;
- str. Dr. Victor Climescu;
- str. Pt. Ioan Țuculescu.
Iar pe străzile Mihai Eminescu si Alexandru Pușkin, se vor reabilita trotuarele.
Zonele de interes turistic vor fi dotate cu mobilier urban, se vor monta doua toalete ecologice in zona parcului terapeutic, se va creea o zona de sport in aer liber cu mobilier specific cat si montarea unui sistem wi-fi gratuit in zona parcului terapeutic.
Pe aceasta cale doresc sa le multumesc tuturor celor implicați : angajații primăriei, Consiliului Județean Constanța, Instituției Prefectului județului Constanța, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administrației Publice și tuturor instituțiilor care au dat aviz favorabil acestui proiect.
Perioada de implementare a acestui proiect este de 36 luni.
Prin acest proiect demararam lucrările de modernizare a infrastructururii in orasul nostru, care va deveni așa cum am promis, stațiunea tuturor.
O zi bună va doresc si toate cele bune!" - Primarul Iulian Constantin Soceanu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Impreuna, la cea de-a 99-a aniversare!
La multi ani, romani!
La multi ani, techirghioleni!
PhotoPhotoPhoto
12/2/17
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei le transmitem tuturor romanilor cele mai calduroase urari de de sanatate, bunastare si succes!
La multi ani, Romania!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
La multi ani, in pace si sanatate, celor care, astazi, de ziua Sfantului Andrei, isi sarbatoresc onomastica! O zi minunata alaturi de familie si prieteni va dorim tuturor!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Oricum ar fi vremea, va invitam la plimbare sau la... joaca :) in parcul de pe faleza Lacului Techirghiol!

Citeste mai mult > https://www.statiuneatechirghiol.ro/parcul-faleza-techirghiol/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Secția pentru copii a sanatoriului pare acum o casă a poveștilor. Înnoită, modernizată, ambientată, nimic nu mai seamănă cu locul în care copii suferinzi veneau uneori și de mai multe ori în an să-și trateze bolile. Dacă curtea interioară devenită un plăcut loc de joacă a fost prima inițiativă, rând pe rând, unele lucruri vechi au fost schimbate, pe măsura puterilor financiare ale instituției. Oricum, modernizarea secției de kinetoterapie pentru copiii cu handicap psihomotoriu din cadrul Sanatoriului Balnear Techirghiol era o necesitate stringentă.

https://www.statiuneatechirghiol.ro/sectia-pentru-copii-a-sanatoriului-balnear-si-de-recuperare-techirghiol/
Add a comment...

Post has attachment
Apa Lacului Techirghiol își exercită efectul terapeutic prin temperatura sa, prin compoziția sa chimică și prin densitatea sa crescută ce determină o forță arhimedică mai ridicată decât apa simplă, cu o senzație de descărcare a greutății accentuate a membrului sau a corpului cufundat în ea. > https://www.statiuneatechirghiol.ro/lacul-techirghiol/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Monumentul Eroilor din Techirghiol, creația sculptorului român Dumitru Mățăoanu (1888 – 1929), a fost înălțat în anul 1931, în piața "General I. Dragalina", în memoria celor ce și-au dat viața în războiul 1916 - 1918, deoarece Techirghiolul și împrejurimile au plătit tributul cu 176 de căzuți.
Dacă doriți să aduceți un omagiu eroilor techirghioleni, acesta este amplasat foarte aproape de "Teatrul de Vara - Jean Constantin"
Add a comment...

Post has attachment
Techirghiol este minunat in toate anotimpurile...
Daca esti in vizita sau la tratament in orasul nostru, te invitam sa nu ocolesti cele mai importante obiective turistice ale statiunii! > https://www.statiuneatechirghiol.ro/obiective-turistice/
Add a comment...

Post has attachment
Proprietățile terapeutice ale nămolului datează încă din antichitate, chiar dacă între timp s-au efectuat destul de multe studii, rezultatul a fost acela că o cură de tratamente cu nămol sunt o sursă reală de sănătate pentru extrem de multe afecțiuni.

Te intereseaza o cura cu namol sapropelic de Techirghiol?
Iti punem la dispozitie sanatorii si baze de tratament de renume international > https://www.statiuneatechirghiol.ro/tratament-balnear/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded