Profile cover photo
Profile photo
Gourmet Publishing
54 followers
54 followers
About
Posts

Post has attachment
Gourmet Publishing има честта и удоволствието да издаде Yes, Сhef - автобиографичния роман на забележителния шеф-готвач Маркус Самуелсон.

Post has attachment
“Доста знаменити готвачи имат завладяваща житейска история за разказване, но нито една не може да надмине тази." – The Wall Street Journal
Завладяващата история за живота на един знаменит шеф-готвач започва с простичък ритуал – всеки съботен следобед малко момче, което обича да готви, отива до къщата на баба си, за да ѝ помогне в приготвянето на печено пиле за вечеря. Бабата е шведка, а момчето е от Етиопия, осиновено е от шведско семейство и като порасне ще стане световно известният нюйоркски шеф-готвач и ресторантьор Маркус Самуелсон. 
Yes, Chef е хроника на вълнуващото пътуване, което Маркус предприема,за яркия му талант и амбициите му, благодарение на които печели престижните три звезди от New York Times, когато е само на 24 години.
➜ ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ: http://bit.ly/GUvRoj

➜ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА: До 23.03 можете да поръчате книгата от магазин Vintage club с % отстъпка и безплатна доставка. 
➜ ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК: http://bit.ly/GUvRoj
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Ноа Гордън със специално интервю за изд. Gourmet Publishing по повод публикуването на български език на последния му роман "Майсторът на вино".

"Опознах доброто вино в Испания и Италия, и постепенно все повече се влюбвах, така че проучванията за „Майсторът на вино“ бяха изключително приятна задача и истинско удоволствие.", споделя Ноа Гордън.
Прочетете цялото интервю: http://bit.ly/GU0ESb

➜ КНИГАТА МОЖЕТЕ ДА ЗАКУПИТЕ ОТ КНИЖАРНИЦИТЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА, КАКТО И ДА Я ПОРЪЧАТЕ С % ОТСТЪПКА ОТ МАГАЗИН Vintage club: http://bit.ly/JyUJDo
Photo

Post has attachment
"Майсторът на вино" - роман за сложната съдба на един каталунец, за раждането на доброто вино и за живота в Испания през втората половина на XIX век. Авторът Ноа Гордън е считан за един от майсторите на историческия роман. Самият той споделя, че "Майсторът на виното" е любовно писмо към Испания, с нейните хора, култура и вино. 
➜ Прочетете повече: http://bit.ly/JyUMPA

➜ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА: До 31.01 можете да закупите романа с % отстъпка и да участвате в томболата с награда - едногодишен абонамент за сп. DiVino. Победителят ще бъде изтеглен на 01.02.2016

➜ ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА: http://bit.ly/JyUJDo
Photo

Post has attachment
Новата книга на Gourmet Publishing "Съвършената вечеря" и авторът Джон Бакстър ще ви заведат на един вълнуващ и апетитен тур из Франция свързан с историята на френската гастрономия.
Джон Бакстър си задава въпроса какво се случва с грандиозната френска кухня отпреди 50 години. Дали някой някъде все още пече вол и дали още се помнят класическите рецепти, предавани от поколение на поколение? Авторът тръгва по следите на традиционните ястия и съставки, пропити с гастрономическата история на Франция. 
Дали след дългото търсене успява да създаде съвършената вечеря и как изглежда тя, ще разберете от страниците на книгата. Прочетете повече за автора и книгата: http://bit.ly/1RENAqm
"Съвършената вечеря" е прекрасно четиво за любознателни хора и франкофили, за готвачи и фенове на кулинарната култура.
КНИГАТА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В КНИЖАРНИЦИТЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА ИЛИ ДА Я ПОРЪЧАТЕ ОТ НАШИЯ ОНЛАЙН МАГАЗИН Vintage club с % отстъпка: http://bit.ly/JxyP3o
Photo

Post has attachment
"...Повествованието на Франц-Оливие Жизбер е едновременно просто, директно, понякога леко наивно, а също интелектуално закачливо, комбиниращо мемоарния стил с историческия разказ. Този разказ от първо лице е понякога шокиращ – когато става дума за секса или смъртта, понякога весел, но става сериозен, когато в него се намесват готвенето, книгите и любовта..." 

Какво още споделят от Kultura.bg за книгата "Готвачката на Химлер", вижте в линка по-долу.

Post has attachment
"Книгата на Джон Бакстър е следващото най-хубаво преживяване след ваканция в Париж.". Boston Globe

"Съвършената вечеря" - един вълнуващ и апетитен тур из Франция, свързан с историята на френската гастрономия – едно пътешествие от Париж до Прованс и от Кот д'Азур до Нормандия по следите на изчезващите вкусове на една велика кухня.

След разочароващ и претенциозен обяд в ресторанта на величественото парижко Гран Пале, авторът си задава въпроса какво се случва с грандиозната френска кухня отпреди 50 години. Дали някой някъде все още пече вол и дали още се помнят класическите рецепти, предавани от поколение на поколение? 

Откъде започва автора, какво открива и успява ли да създаде меню за съвършената вечеря, ще разберете от новата книга на изд. Gourmet Publishing. 
КНИГАТА Е В ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА. 
ПОРЪЧАЙТЕ Я ОТ ТУК: http://bit.ly/JxyP3o

"Съвършената вечеря" е прекрасно четиво за любознателни хора и франкофили, за готвачи и фенове на кулинарната култура.
Photo

Post has attachment
„…Беше приятна, мека корсиканска вечер. Братята Фигатели чакаха на уреченото мято, пред входа на бара си в Калви, недалеч от къщата, където е роден Христофор Колумб. Преди няколко дни бяха уговорили аудиенция с мъжа, с когото предстоеше да се срещнат, бяха успели да го постигнат единствено благодарение на малка услуга, която му бяха направили предишната година. Бяха предложили да се видят в задната стая на бара им. Но отсрещната страна, предпазлив човек, предпочиташе да избегне риска да бъде видян с тях публично. Щеше да изпрати кола да ги вземе и да ги откара на по-уединено място…“

Този цитат е от книгата на Питър Мейл - „Корсиканска Афера“. 

Поръчайте „ Корсиканска Афера“, от нашия online магазин Vintage club​ с процент отстъпка: http://bit.ly/GShIrJ
Photo

Post has attachment
„…По поръчение на международната застрахователна компания Сам издирваше няколкостотин бутилки първокласно бордо, откраднати от холивудския дом на Дани Рот. След като следите го бяха отвели от Ел Ей до Париж, Бордо и Марсилия, бе открил откраднатите бутилки в огромната изба на Ръобул. И понеже беше човек, който предпочита да пристъпи направо към действие, а не да води дълги и изтощителни преговори с властите, на свой ред ги бе откраднал…“

„Марсилска Афера“, Питър Мейл

Този цитат е от книгата на Питър Мейл - „Марсилска Афера“. Поръчайте „ Марсилска Афера“, от нашия online магазин Vintage club с процент отстъпка: http://bit.ly/GShLDV
Photo
Wait while more posts are being loaded