ЗАБРАНЕНАТА ИСТОРИЯ НА ТРАКИТЕ

 Историята на траките е забранена,защото римляните,гърците и германците са я откраднали от траките-историята,...
културата,религията,науката и всичко каквото са успели.
 Тракийците Дионис и Орфей дълги години бяха,а и сега са присвоени от африканските преселници гърците.
От римляните Рим е присвоен (Бакхус, Либер),като Дионисови мистерии, посветени на Дионис, в Гърция се наричат дионисии, в Рим – вакханалии.
 Историци-германофили издигнащи в култ „арийския велик произход” на своя народ,фалшифицират и отстояват до днес, тезата, че траките-готи били някакви неоформени още прагермански племена, което е в пълно противоречие с писмените извори на всички древни автори, които категорично заявяват, че готите са гетите са траки.
 Но въпреки "героичните" усилия" да заличат всички артефакти,бавно,но неизбежно истината излиза наяве. Траките са били съседи на арменци, бактрийци и индийци. Това се крие от широката публика.
  Псевдоучени правят всичко възможно да бъде скрита връзката между европейските и азиатските траки, макар Страбон на няколко пъти да споменава, че става дума за хора от един и същ произход,а артефактите и генните изследвания са категорични.
Според Страбон траките били наричани още халдеи* .Земите им се простирали от южните брегове на Черно Море, та чак до Северен Ирак (Ван Долен, стр. 685).
Дори за съвременните "европейци" обаче е немислимо да признаят, че сме траки. Трябва да признаят,и че са заели са наша земя, унищожили са и са асимилирали наши роднини.
Като ни изкарат азиатски пришълци имат оправдание за омразата и многобройните войни срещу България. Трябвало е на всяка цена българите да бъдат откъснати от тракийските им корени.Хрониките на латинския историк Авила, и  „Произход и Деянията на гетите”  от тракиецът Йорданес, разказват за историческия период на  борби на тракийските народи под ръководството на гетските тракийски династии на Арихите, които повеждат всичките тракийски племена,изтласкани и изселени методично от Рим на север от река Дунав, и ги обединяват в  държавния Съюз на Бесите и гетите, и в  държавния Съюз на Истро-гетите, в които влизали и множество други племена, живеещи по горното и долно течение на р. Дунав,Истрос.

Разкрива се дълбоко пазената тайна, че т.нар. гетско ,готско „нашествие” на Балканите и в цяла Европа, не е нашествие на новопоявили се „варвари” в границите на Източната и Западна Римска империя,а е част от  неспиралата война на народа на траките-българи, при които се обединяват за всеобща борба против Западната и Източната Империя,че това са същите онези траки – беси и гети, които са били изтласкани от римските легиони на север от река Дунав и на североизток чак до р. Днепър и Кримския полуостров и земите на Беспорското царство,на Митридат и Велика България.Боспорското царство e антично царство, намиращо се северните брегове на Черно море,на Кримския полуостров,на бреговете на Азовско море.Столица е град Пантикапей. Първите  династии са на Археанактидите, последвани от 438 пр.н.е. от династията на Спартокидите.
Митридат VI Евпатор е от най-известните арийци-тракийски цар на Понт и един от най-силните и опасни противници на късната Римска република.

И тези държавни Съюзи водят непрекъснати войни с Рим за освобождението на родните земи и  тракийското население – беси, гети, одриси, трибали, останали поробени  в родните земи в рамките на вражеската Империя до времената на пълния разгром на Рим,до Атила и Аспарух.В този изключителен исторически период беси-гетите и истро-гетите траки успяват да освободят огромни територии от своите поробени от Рим земи и да се поселят обратно в тях по „правото на род” -„суб гени” и по „правото на родна земя” -„суб соли”, което дори Империята е принудена да признае под натиска на тяхната храброст и военни успехи. В този период гетският тракийски народ повел останалите свои сънародници – беси, трибали, одриси, котригури -„другите тракийски царе” и оногондури „свещениците-царе”, както и някои германо езични племенни групи по поречието на Истрос/Дунав), успял да превземе на два пъти Рим и да основе велики гетски царства на Балканите и по Адриатика, в Панония -Австрия, Унгария и Словения, в Италия, Франция и Испания, и се разпрострял и поселил в обширни области чак до Британия.

Това  са твърдо установени исторически факти. Причината тези факти да трябва да бъдат скрити за широката публика  е твърде политизирана.

 Историци-германофили, целящи да издигнат в култ „арийския велик произход” на своите собствени народи,фалшифицират и отстояват до днес, тезата, че готите били някакви неоформени още прагермански племена, което е в пълно противоречие с писмените извори на всички древни автори, които категорично заявяват, че готите са гетите и са траки.

 Ненапразно предизвикаха моето възмущение-Община Свищов, Исторически музей Свищов и Съвет по туризъм – Свищов,организирали ХIII -то издание на фестивала на античното наследство "ОРЕЛ НА ДУНАВА".
  Възмути ме  следното изречение в програмата на фестивала:
"В програмата са заложени както утвърдени събития като голямата битка на римляни и варвари, антични танци, демонстрации по виртуозна конна езда, парад по улиците на Свищов, така и новости".
 Навява тъжни мисли за нещо антибългарско,антитракийско,за чуждопоклонничество,за сбъркан "фестивал".Как ще наричаш собствения си народ с доказано една от първите култури в света и Европа варвари?
 Невероятно е организаторите да не се усещат,невероятно е да не знаят за последните генетични изследвания и резултатите от ДНК изследването на Българите от 8-10 век, взети от Ножарево и Мостич,изследването  на БАН и екипа на Академик Ангел Гълъбов и Италианският национален генетичен институт,категорично потвърждават тезата,че съвременните българи сме наи-старите европейци, идентични с  пеласгите с траките, които са определяни като представители на  хаплогрупа  I .
45% генетичния състав на съвременния българин е от прото балканска хаплогрупа I.
 Хаплогрупа  I  е най-старата европейска хаплогрупа и се развива на балканите преди приблизително 25 000 години.

 И при това положение да промотират великата битка на нашествениците и поробителите от Рим с "варварите траки" е меко казано възмутително.
 Може би господарите на организаторите на подобни "фестивали" следващия път ще възхваляват падането под византийско и може би и под турско робство.
 Ново,поредно доказателство,че първите цивилизовани хора-арийците не са родени в Иран или Анатолия, а са родени по нашите български земи на брега на Черно море,получаваме след научното откритие на университета в Копенхаген за първият човек със сини очи,сега и от Йоахим Бургер (Joachim Burger) от авторитетния университет в Майнц ,Германия.Това е удар върху германските досегашни свободни съчинения по въпроса.

През I в. в Мизия е направен голям опит за промяна етническият състав и били преселени общо над 150 000 души. Мярката, изглежда, била насочена към унищожаване на размирните траки.Подмяната на етническия състав на Балканите и в Европа не е откритие на Брюксел,Меркел,Сорос,Юнкер и сие.Има си доста стари  корени:
 С подмяна на етническия състав на населението в Тракия,сегашна Южна България,се занимават и африканските нашественици гърците,особено след като успяват да овлдеят тракийската до тогава Източна Римска империя и Константинопол  в  началото на VII век. 
В случаите когато византийски император овладее райони от Тракия ги опразва от българско население,праща хората ни в Мала Азия и докарва погърчени азиатци от неизветни етноси.
 Накрая Аспарух решава проблема.


Плочата от с. Драгойново, открита в тракийската Петелова могила.

Може да поговорим и за многострадалната ни азбука,на която кой ли не е посягал,кой ли не я е пожелавал?
 Много учени твърдят, че Кирил създава  глаголицата, а самата азбука – кирилица се корени в дълбините на древна България и,че всъщност ученикът на Кирил и Методий,Кримент Охридски има заслуга за възстановяването,популяризирането и разпространението й.

Плоча от Широка лъка.

 Първата цивилизация,писменост и култура както разбрахме произлизат от нашите земи.Най-малко седем плочи, намерени в Родопите и изписани на кирилица са от времето на траките.
  Основните потоци на миграция на предците ни са на юг и изток към Азия,Месопотамия и Египет, други са към Европа, по р. Дунав,сочат разкопките на редица селища, които се намират в района на днешна Сърбия.
Първичната писменост е подобна на кръглия печат от Караново,плочките от Градешница,
надписите  от Ситово, Езерово, петте надписа от Дуванлий ,надписите от Кьолмен, Александрово, Браничево и четиредесетте надписа от Самотраки.В различни документи от индийски, китайски, арменски, византийски и друг произход, както и от направените множество изследвания, е установено, че древните българи са минали и населявали  района на планината Имеон дн. Памир и Хиндокуш, Таримската котловина и планинската верига Тян Шан.Там,след екологичната катастрофа в Черно море са развили едни от най-древните земеделски цивилизации на Изтока.
 Луций Ариан разказва, че преди идването на Дионис в Индия, местното население било номади непознаващи градове. Според Ариан, Дионис е основателят на древната индийска цивилизация.За похода свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигинис, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон.
В историята на Индия  има арийско нашествие преди близо 4000 години, което преобразило езика, религията и културата на страната.
 В историята на Индия има и Дионис и тракийски поход и връзка между двете събития е очевидна. 

През 4 век в българските земи  християнският епископ  Урфил - съставя азбука и превежда Библията на "готски". Германия го почита,но в  Германия тази азбука не се използвана никога. Използваме я ние в България, където е съставена, използват я и други страни в  Източна Европа......
Shared publiclyView activity