Profile cover photo
Profile photo
Derma Check Cosmetic
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment
Ηλιοθεραπεία με μέτρο, γιατί ελλοχεύουν τα εγκαύματα

Ηλιοθεραπεία με μέτρο συνιστούν οι δερματολόγοι, γιατί ο ήλιος προσφέρει όμορφο μαύρισμα αλλά μπορεί να προκαλέσει και εγκαύματα. «Προσοχή λοιπόν όσοι βρίσκεστε στις παραλίες αλλά και όσοι ετοιμάζεστε για τα αυγουστιάτικα μπάνια σας, γιατί ένα έγκαυμα μπορεί να σας χαλάσει τις διακοπές».
 
Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να είναι από ελαφρύ μέχρι πολύ σοβαρό ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας. Αποτελεί οξεία βλάβη του δέρματος από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και συγκεκριμένα της υπεριώδους ακτινοβολίας UV-B, που διαπερνά την επιδερμίδα.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ
Τα συμπτώματα είναι ανάλογα του βαθμού του ηλιακού εγκαύματος και εμφανίζονται μετά την απότομη και αλόγιστη παραμονή στον ήλιο χωρίς μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα μπορεί να έχουμε:
απλό τοπικό κοκκίνισμα
οίδημα
δημιουργία φυσαλίδων και έντονο πόνο
ρίγη
πυρετό
ναυτία
εμετό
συμπτώματα ίωσης
απώλεια δέρματος μετά από 4-7 ημέρες από την έκθεση
Μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν και εξάνθημα, το οποίο ενδέχεται να συνοδεύεται και από φαγούρα.
Τα ηλιακά εγκαύματα κατατάσσονται σε δυο βαθμίδες.
1ου βαθμού: Κοκκίνισμα του δέρματος με συνοδεία καψίματος και ήπιου πόνου, λίγες ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο.
2ου βαθμού: Έντονο κοκκίνισμα συνοδευόμενοαπό πρήξιμο και φουσκάλες.
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ
Αν κάποιος διαπιστώσει ότι έχει τα συμπτώματα ηλιακού εγκαύματος 1ου βαθμού για να ανακουφιστεί και για να μην επιδεινώσει την κατάστασή του θα πρέπει άμεσα να:
απομακρυνθεί από τον ήλιο πηγαίνοντας σε σκιερό ή κλειστό χώρο και να αποφύγει την έκθεσή του τις επόμενες ημέρες
ξεπλύνει το σημείο με δροσερό νερό βρύσης για τουλάχιστον πέντε λεπτά
σκουπίσει με καθαρές γάζες ταμποναριστά, χωρίς τρίψιμο στην περιοχή που έχουν εμφανιστεί φουσκάλες. Για την αποφυγή μόλυνσης τοπικά ήπια κορτιζονούχα κρέμα με αντιβιοτικό
πίνει άφθονα υγρά (χωρίς ζάχαρη) για να αποφύγει την αφυδάτωση
τοποθετήσει κρύες κομπρέσες πάνω στα σημεία του εγκαύματος
βάλει καταπραϋντικές κρέμες με aloevera ή πανθενόλη και στη συνέχεια ενυδατικές για να αποφύγει τη φαγούρα και το ξεφλούδισμα
μη φορά στενά η ρούχα από συνθετικά υφάσματα.
Στην περίπτωση που έχει συμπτώματα 2ου βαθμού θα πρέπει να επισκεφθεί δερματολόγο ή τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου».
ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τους δερματολόγους για να επιτύχει κάποιος ασφαλές μαύρισμα χωρίς εγκαύματα θα πρέπει να:
αποφεύγει την απευθείας έκθεση στον ήλιο 12.00 – 16.00.
χρησιμοποιεί πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας >30 SPF και ανάλογα με τον τύπο δέρματος, το οποίο να ανανεώνει συχνά κατά την παραμονή του στον ήλιο (τουλάχιστον ανά 2ωρο), αλλά και αφού βγει από το νερό ακόμη και αν το αντηλιακό είναι αδιάβροχο
φορά καπέλα και μπλούζες με μακρύ μανίκι – πάντα όμως και με τη χρήση αντηλιακού. Τα σκουρόχρωμα ρούχα με πυκνή ύφανση προστατεύουν πολύ περισσότερο από τα ανοιχτόχρωμα αραιά υφάσματα
χρησιμοποιεί αντηλιακό όταν κάθεται κάτω από ομπρέλα ή δέντρο, καθώς τόσο η άμμος, όσο και η θάλασσα αντανακλούν πάνω από το μισό της ακτινοβολίας του ήλιου!
Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο τύπο δέρματος, κόκκινα ή ξανθά μαλλιά, οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, ή έχουν εκτεθεί στο ηλιακό φως αρκετά, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία.
Αν κάποιος παρατηρήσει οποιαδήποτε αλλαγή σε κάποιο σπίλο (ελιά), να επισκεφθεί άμεσα τον δερματολόγο του. Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν!
Add a comment...

Post has attachment
Τέλος στις κηλίδες βάζει η σύγχρονη δερματολογία

Τέλος στις αντιαισθητικές κηλίδες (ή αλλιώς πανάδες, όπως ευρύτερα αποκαλούνται), που εμφανίζονται μετά τις διακοπές στο πρόσωπο και τα χέρια εκατομμυρίων γυναικών, βάζει η δερματολογία.

Η θεραπεία που προσφέρει η σύγχρονη δερματολογία, δίνει εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα και ενδείκνυται να γίνεται τους χειμερινούς μήνες, όταν δηλαδή η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι έντονη και πάντα σε συνδυασμό με τη χρήση αντηλιακού.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία παγκοσμίως έχει υπολογιστεί ότι αντιαισθητικές κηλίδες έχουν περίπου 45-50 εκατομμύρια άνθρωποι, το 90% των οποίων είναι γυναίκες.
Συγκεκριμένα στη διάθεση των δερματολόγων κατά των κηλίδων υπάρχουν:
Η χρήση λευκαντικών αλοιφών που περιέχουν υδροκινόνη και τρετινοϊνη (μέθοδος Kligman), αποτελεί αρκετά κοινή θεραπεία με καλά αποτελέσματα στη λεύκανση του δέρματος
Tο χημικό peeling με το οποίο γίνεται η αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος δημιουργώντας μία νέα επιδερμίδα καλύτερη και λαμπερότερη από την προηγούμενη
Η χορήγηση βιταμίνης βοηθάει στην πρόληψη για τις δυσχρωμίες από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Η ισχυρή αντιοξειδωτική θεραπεία αποκαθιστά την ελαστικότητα, τη φωτεινότητα και τον τόνο του δέρματος, ενώ παράλληλα αποχρωματίζει τις δυσχρωμίες, λειαίνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
Τα Laserν έας γενιάς δρουν απευθείας στα υπερενεργά μελανοκύτταρα αναστέλλοντας τη δράση τους, με αποτέλεσμα να αποδομείται η δυσχρωμία. Το fraxel laser ενδείκνυται για αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, των κηλίδων και του μελάσματος, δίνει εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα σε ελάχιστες συνεδρίες, μειώνοντας την πιθανότητα επανεμφάνισής τους.
ΑΙΤΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΗΛΙΔΩΝ
Οι αντιαισθητικές καφέ κηλίδες εμφανίζονται κυρίως στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, αναπαραγωγικής ηλικίας, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο. Το μέλασμα εμφανίζεται συχνότερα σε γυναίκες με σκουρόχρωμο δέρμα, χωρίς φυσικά να εξαιρεί και τους άνδρες σε μικρότερο ποσοστό.
Οι δυσχρωμίες αυτές εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή του προσώπου (παρειές, μέτωπο, μύτη, άνω χείλος, πηγούνι) και των χεριών, λιγότερο στο λαιμό ή άλλα μέρη του σώματος και οφείλονται στην τοπική αύξηση της μελανίνης στη βασική στοιβάδα της επιδερμίδας. Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται σε μέγεθος αλλά και σε αριθμό.
Σύμφωνα με τους δερματολόγους οι κύριες αιτίες εμφάνισης είναι:
Η αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία
Oρμονικές διακυμάνσεις λόγω χρήσης φαρμάκων ή αντισυλληπτικών
Κληρονομικοί παράγοντες
Έντονο στρες
Έλλειψη σιδήρου από τον οργανισμό ή έλλειψη μαγνησίου και έλλειψη βιταμίνης C
Η λήψη αντιεπιληπτικών και άλλων φαρμάκων (κορτιζόνης, ισοτρετινοϊνης και άλλων φωτοευαίσθητων ουσιών)
Η αφυδάτωση του δέρματος
Η ακμή όταν δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σωστά
Η χρήση καλλυντικών με αλκοόλ (οινόπνευμα)
Η κύηση
Η εμμηνόπαυση
ΤΥΠΟΙ ΜΕΛΑΣΜΑΤΟΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ
Το μέλασμα χαρακτηρίζεται από υπερχρωματισμό σημείων του προσώπου και διακρίνεται σε τρεις τύπους:
Τον επιδερμικό (παρουσία περίσσειας μελανίνης στην επιδερμίδα)
Το δερματικό ή χοριακό (παρουσία μελανοφάγων στο κυρίως δέρμα)
Το μικτό τύπο (εμφανίζονται κηλίδες τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος). Πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι ο τύπος του μικτού μελάσματος.
Add a comment...

Post has attachment
Μαύρισμα με solarium: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Μπορούμε να μαυρίσουμε κάνοντας αντί ηλιοθεραπεία, solarium ή παραμονεύουν δυσάρεστες συνέπειες από τη χρήση του; Υπάρχουν πλεονεκτήματα;
Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και το πολυπόθητο μαύρισμα επιθυμία όλων μας, γυναικών και αντρών, ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν αρκετές ημέρες στην παραλία μαυρίζοντας με φυσικό τρόπο. Μπορούμε λοιπόν να μαυρίσουμε κάνοντας αντί ηλιοθεραπεία, solarium ή παραμονεύουν δυσάρεστες συνέπειες από τη χρήση του;
 
Η συγκεκριμένη μέθοδος μαυρίσματος σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι και ένας εύκολος τρόπος να μαυρίσει κάποιος, ακόμα και αν μπορεί να βρεθεί στην παραλία, αλλά θέλει να αποφύγει την ηλιοθεραπεία. Είναι μία διαδικασία κατά την οποία λάμπες που εκπέμπουν ακτινοβολία, παρόμοια με αυτήν που δεχόμαστε από τον ήλιο, συμβάλλουν στο να μαυρίσει το δέρμα μας. Το άτομο που υποβάλλεται στη διαδικασία ξαπλώνει σε ειδικό χώρο, σε κοντινή απόσταση από τις λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας και αυτές ανάβουν, εκπέμποντας UV υπεριώδη ακτινοβολία στο σώμα και το δέρμα σταδιακά μαυρίζει. ´Ολη η διαδικασία διαρκεί από πέντε έως είκοσι λεπτά, ρυθμιζόμενη στον εξαερισμό της από μέσα και είναι εξαιρετικά απλή.
Τα τελευταία χρόνια το solarium έχει εξελιχθεί αρκετά, αντισταθμίζοντας την UVA και την UVB ακτινοβολία, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν στο ελάχιστο, ο κίνδυνος για το δέρμα μας. Το άτομο που υποβάλλεται στη διαδικασία αυτή, θα πρέπει να φορά μαγιό και ειδικά γυαλιά για προστασία στα μάτια.
Για ένα καλό αποτέλεσμα, απαιτούνται περισσότερες από 2-3 συνεδρίες.
Υπάρχουν πλεονεκτήματα;
Παρόλο που το solarium έχει φανατικούς εχθρούς - όπως και φίλους - έχει και κάποια πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι η έκθεση σε ακτινοβολία UV ενισχύει την παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα. Επίσης, το δέρμα απαλλάσσεται από την ακμή εάν υπάρχει, γιατί αφυδατώνει το δέρμα, δεν προκαλεί τα εγκαύματα που μπορεί να προκύψουν από το φυσικό μαύρισμα, ενώ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Τέλος, προσφέρει σε πολύ σύντομο χρόνο ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, κάτι που σε κάθε άλλη περίπτωση χρειάζεται ώρες στον ήλιο για να αποκτηθεί, χωρίς το ίδιο αποτέλεσμα.
Το solarium όμως κρύβει και σοβαρούς κινδύνους.
´Ενας πολύ σοβαρός κίνδυνος, είναι η εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.
 Μπορεί να προκαλέσει σε βάθος χρόνου βλάβες στην όραση.
Ενέχει κινδύνους εμφάνισης πρόωρης γήρανσης, εξαιτίας καταστροφής του κολλαγόνου του δέρματος.
Το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί και να παρουσιάσει δερματολογικά προβλήματα.
Το μαύρισμα που χαρίζει, δεν διαρκεί πολύ, οπότε οι κίνδυνοι και τα προβλήματα που προέρχονται από το solarium, είναι ένα μεγάλο ρίσκο που παίρνουμε για πρόσκαιρα αποτελέσματα.
Κατά τη διαδικασία του solarium, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό. Επίσης θα πρέπει να το αποφύγετε εάν είστε αλλεργικοί στον ήλιο, είστε σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή είστε ήδη ηλιοκαμμένοι, εάν αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα, καθώς επίσης προβλήματα σε αγγεία, όπως φλεβίτιδα κλπ.
Add a comment...

Post has attachment
Τριχόπτωση και αλωπεκίες: Αίτια και θεραπείες

Συνηθισμένα αίτια τριχόπτωσης είναι εκτός από το στρες, η εποχικότητα, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, η σιδηροπενία, η λοχεία και η διακοπή αντισυλληπτικών, η λήψη κάποιων φαρμάκων, εξαντλητικές δίαιτες και τέλος η κληρονομικότητα.
 
Η ποιότητα των μαλλιών είναι γενετικά προκαθορισμένη, αλλά εξαρτάται και από εξωτερικούς παράγοντες. Κατά περιόδους μπορεί να παρατηρούμε μεγαλύτερη απώλεια τριχών από το κανονικό, που συνήθως αποκαθίσταται μέσα σε λίγους μήνες και συνήθως συσχετίζεται με στρεσογόνες περιόδους ζωής (χειρουργικό στρες, άγχος, κατάθλιψη κ.α).
Συνηθισμένα αίτια τριχόπτωσης είναι εκτός από το στρες, η εποχικότητα, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, η σιδηροπενία, η λοχεία και η διακοπή αντισυλληπτικών, η λήψη κάποιων φαρμάκων (ρετινοειδή, βαρβιτουρικά, χημειοθεραπευτικά κ.α), εξαντλητικές δίαιτες απίσχνασης και τέλος η κληρονομικότητα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάχυτη αλωπεκία (τριχόπτωση) που δεν οφείλεται σε οργανικά αίτια, αποκαθίσταται με τη βοήθεια ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν κυστείνη, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Υπάρχουν και τοπικά προιόντα (σαμπουάν, αμπούλες, λοσιόν) με αντίστοιχα συστατικά που μπορεί να δοθούν επικουρικά. Οι βαφές, το χτένισμα στο κομμωτήριο και τα προιόντα styling δεν επηρεάζουν την τριχόπτωση, αλλά την ποιότητα της τρίχας που μπορεί να φθείρεται από την υπερβολική χρήση τους.
Η ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκία είναι η κληρονομούμενη προδιάθεση για αραίωση των μαλλιών που επηρεάζει σε μεγαλύτερο ποσοστό τους άνδρες. Οφείλεται σε γενετικά αίτια που κάνουν τους υποδοχείς ανδρογόνων στους τριχικούς θύλακες ευαίσθητους στα φυσιολογικά ανδρογόνα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μαλλιά γίνονται πιο αδύναμα σταδιακά (χνοώδη), στη συνέχεια αραιώνουν και τελικά πέφτουν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αραίωσης, έτσι άλλοι χάνουν μαλλιά με υποχώρηση της μετωποκροταφικής γραμμής, άλλοι από το κέντρο του κεφαλιού, άλλοι από τις κροταφικές χώρες.
Πάντα όμως διατηρείται η τριχοφυία στην ινιακή χώρα (πίσω μέρος κεφαλιού) και από εκεί λαμβάνονται μοσχεύματα στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται μεταμόσχευση μαλλιών.
Η θεραπεία γίνεται με τοπικά σκευάσματα που περιέχουν μινοξιδίλη, ένα φάρμακο που αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αντιυπερτασικό και είχε ως παρενέργεια την υπερτρίχωση. Στη συνέχεια παρασκευάστηκε για τοπική χρήση κι έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκία με συνεχή χρήση.
Δρα αυξάνοντας την αγγείωση και κατά συνέπεια τη θρέψη του τριχικού θυλάκου. Το δοσολογικό σχήμα περιλαμβάνει 6 ψεκασμούς 2 φορές την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μία άλλη πρόταση για αντιμετώπιση της ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκίας είναι η από του στόματος χορήγηση φιναστερίδης (αναστολέας 5-α ρεδουκτάσης) που δρα μπλοκάροντας ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε τέτοια μορφή που να μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό των κυττάρων.
Δεν επηρεάζει λοιπόν τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό. Το φάρμακο αυτό μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια έως και 5 χρόνια και μπορεί να συνδυαστεί και με τη θεραπεία με μινοξιδίλη.
Για τις γυναίκες που πάσχουν από ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκία, η μορφή αυτής είναι διαφορετική από τους άνδρες, καθώς όση αραίωση και αν υπάρχει, δεν υποχωρεί ποτέ η τριχοφυία στη μετωποκροταφική γραμμή. Η μινοξιδίλη και εδώ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, ενώ σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορεί να χορηγηθεί και τοπικό σκεύασμα περιέχον οιστραδιόλη.
Υπάρχουν και αλωπεκίες όπως η γυροειδής όπου χάνονται μαλλιά από συγκεκριμένα σημεία του τριχωτού αφήνοντας αποψιλωμένες περιοχές ωοειδούς ή στρογγυλού σχήματος. Σε ποσοστό άνω του 80% υπάρχει αυτόματη επανέκφυση, ενώ η αγωγή περιλαμβάνει κορτιζονούχες λοσιόν ή και ενέσεις κορτιζόνης πάνω στις βλάβες προκειμένου να σταματήσει η επέκταση της αλωπεκίας.
Οι πρώτες τρίχες που θα ξαναβγούν είναι λεπτές και ξανθές ή λευκές και στη συνέχεια επαναχρωματίζονται. Σπανίως και σε σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται αγωγή με κορτιζόνη από το στόμα ή και ανοσοκατασταλτική αγωγή (π.χ. κυκλοσπορίνη).
Τέλος κάποιες δερματολογικές παθήσεις καταλείπουν μόνιμη αλωπεκία, δηλαδή δεν ξαναβγαίνουν τρίχες στις πάσχουσες περιοχές (π.χ. δισκοειδής λύκος, θυλακικός λειχήνας) κι έχει μεγάλη σημασία η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία για αναχαιτιστεί η εξέλιξη της πάθησης.
Add a comment...

Post has attachment
Ιατρείο νυχιών

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΥΧΙΩΝ
Οι παθήσεις των νυχιών είναι στο αντικείμενο του δερματολόγου και πολλές φορές αποτελούν ένδειξη για κάποιο συστηματικό νόσημα. Είναι συνηθισμένο δυστυχώς ο ασθενής να προσέρχεται για εξέταση στο δερματολόγο μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια τουλάχιστον του φαρμακοποιού ή κάποιου κέντρου περιποίησης των άκρων. Στην πλειονότητα όλα τα φαινόμενα ασθένειας στα νύχια βαπτίζονται από τους μη ειδικούς μύκητες. Σαφώς οι μύκητες είναι αρκετά συνηθισμένοι στην καθημερινή εξέταση στο ιατρείο όμως είναι επίσης συνηθισμένο να προσέρχονται ασθενείς με άστοχες θεραπείες μηνών επιβαρύνοντας την εξέλιξη της ασθένειας και επιβαρύνοντας τον οργανισμό του ασθενούς.
ΜΥΚΗΤΕΣ ΝΥΧΙΩΝ
Οι μύκητες στα νύχια είναι αρκετά συχνή πάθηση και αποτελεί την προσβολή των νυχιών τόσο στην πλάκα όσο και στην κοίτη και τη μήτρα του νυχιού από παθογόνους μύκητες.
Καταλαμβάνει το ποσοστό του 8% στον πληθυσμό, με αυξητική τάση μιας και οι μύκητες στα νύχια είναι μεταδοτικό νόσημα. Οι παράγοντες που συμβάλλουν είναι ο διαβήτης, η παχυσαρκία, ο HIV, οι παθήσεις των αγγείων των κάτω άκρων, η προχωρημένη ηλικία καθώς και η πλημμελής αποστείρωση των εργαλείων περιποίησης των άκρων.
Για την θεραπεία της ονυχομυκητίασης ο ασθενής πρέπει να εξεταστεί από το δερματολόγο. Η εξέταση περιλαμβάνει:
ΟΝΥΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΛΗΨΗ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗΣ
Βάσει των αποτελεσμάτων η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει:
ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
LASER ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ
Στην συστηματική θεραπεία βασική προϋπόθεση στο ιατρείο μας είναι να απομονώσουμε το παθογόνο αίτιο ώστε ο ασθενής να λαμβάνει την σωστή αγωγή, μιας και η θεραπεία λαμβάνεται για αρκετούς μήνες.
LASER ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Στη νεότερη προσέγγιση της θεραπείας της ονυχομυκητίασης περιλαμβάνεται πλέον η Laser Θεραπεία.
Το ND: YAG LASER μετά από μελέτες έχει σαφή αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης.
Στο ιατρείο μας εφαρμόζεται η Θεραπεία Laser με θεαματικά αποτελέσματα μειώνοντας τον χρόνο θεραπείας και επαναφέροντας την υγεία στα νύχια.
Ιατρείο νυχιών
Ιατρείο νυχιών
dermacheckcosmetic.gr
Add a comment...

Post has attachment
Σπίλοι

ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΣΠΙΛΟΥΣ
Οι σπίλοι (κοινώς γνωστοί ως ελιές) υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους και αφορούν τον καλοήθη πολλαπλασιασμό κυττάρων που βρίσκονται φυσιολογικά στο δέρμα. Διακρίνονται στους:
ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΠΙΛΟΥΣ (από τη γέννηση)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΥΣ ΣΠΙΛΟΥΣ (κατά τη διάρκεια της ζωής)
 
ΕΝΤΟΠΙΣΗ
Εμφανίζονται σε όλα τα μέρη του σώματος, συχνότερα σε μέρη φωτοεκτιθέμενα. Η κληρονομικότητα συμβάλει στον αριθμό των σπίλων που μπορεί να εμφανίζει κάποιο άτομο. Ο δερματολόγος είναι ο ειδικός ιατρός για την εξέταση και τη διάγνωση των σπίλων. Οι σπίλοι μπορεί να εξαλαγούν κατά τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων, γι'αυτό θα πρέπει να ελέγχονται συστηματικά κάθε χρόνο ώστε να προλαμβάνεται η κακοήθης εξαλλαγή.
Ο δερματολόγος είναι υπεύθυνος για τη διάγνωση - παρακολούθηση - εξαίρεση (χειρουργική - LASER-SHAVE εκτομή).
 
ΕΙΔΗ ΣΠΙΛΩΝ
ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΕΓΑΛΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ
Ποικίλει σε μέγεθος, εμφανίζεται από τη γέννηση σε ποσοστό 1%. Διακρίνεται σε μικρό (<1,5 εκ), μεσαίο (1,5-10εκ ) και γιγάντιο ( >20εκ).
Το σχήμα του είναι στρογγυλό ή ωοειδές και η χροιά του ποικίλει από ελαφρά μελάγχρωση έως έντονα καστανή.
Η πιθανότητα ανάπτυξης κακοήθους μελανώματος σε έδαφος τέτοιου σπίλου είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στους γιγαντιαίους, γι'αυτό και η παρακολούθηση από δερματολόγο είναι άκρως απαραίτητη.
  
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ ΜΕΛΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ
Διακρίνονται σε:
 α - ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΟΙ
 β - ΜΙΚΤΟΙ
 γ - ΧΟΡΙΑΚΟΙ
 δ - ΜΕΛΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΙ ΜΕ ΑΛΩ (ΣΠΙΛΟΣ ΤΟΥ SHUTTON)
 
ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΠΙΛΟΣ
Επίκτητος, κυανούς μπλε σπίλος, με πιθανό οζίδιο στην επιφάνεια. Λόγω της πιθανής εξέλιξής του σε κακοήθες μελάνωμα και την εμφάνισή του στην παιδική ηλικία, χρήζει παρακολούθησης από δερματολόγο.
ΣΠΙΛΟΣ ΤΟΥ SPITZ
Εμφανίζεται κυρίως στα παιδιά στην περιοχή του λαιμού και της κεφαλής. Είναι καλοήθης και αναπτύσσεται γρήγορα.
ΣΠΙΛΟΣ ΤΟΥ OTA –ITO
Oνομάζεται σπίλος του ΟΤΑ και εντοπίζεται στην περιοφθαλμική περιοχή και στην άνω γνάθο, ενώ όταν εντοπίζεται στον ώμο ονομάζεται σπίλος του ΙΤΟ.
ΣΠΙΛΟΣ ΤΟΥ SPITZ
Καλοήθης σπίλος με μικρό οζίδιο. Αναπτύσσεται γρήγορα εντός λίγων μηνών.
ΣΠΙΛΟΣ ΣΠΙΛΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ
Είναι μελαγχρωματικός με πολυάριθμες σκούρες καστανές κηλίδες και βλατίδες. Ο κίνδυνος εξαλλαγής του σε κακοήθες μελάνωμα επιβάλλει την αφαίρεσή του.
ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΟΣ ΣΠΙΛΟΣ
Σπίλος που εμφανίζεται στην πρώτη δεκαετία της ζωής και αυξάνεται σε μέγεθος. Είναι καλοήθης.
ΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΟΣ ΣΠΙΛΟΣ
Εμφανίζεται σαν μια επιρμένη πλάκα, γεμάτη από πολλά μικρά κίτρινα ή πορτοκαλί επάρματα. Συνήθως εμφανίζεται με τη γέννηση και εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και συνιστάται η αφαίρεσή του λόγω της πιθανής εξαλλαγής του σε βασικοκυτταρικό καρκίνο του δέρματος.
 
ΠΟΤΕ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΛΟΥΣ
Πρέπει να ανησυχούμε για τους σπίλους, διότι ένας σπίλος αποτελεί το έδαφος για να δημιουργηθεί ο κακοηθέστερος όγκος του δέρματος, το κακοήθες μελάνωμα. Η συμβολή της ηλιακής ακτινοβολίας είναι ο δεύτερος επιβαρυντικός παράγοντας για τη μετατροπή των μελανινοκυττάρων ενός σπίλου σε κακοήθη κύτταρα.
 
ΔΙΑΓΝΩΣΗ
ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ
Η δερματοσκόπηση είναι η διαγνωστική εξέταση, στην οποία πρέπει να υποβάλλεται ο ασθενής για την εξέταση των σπίλων. Η εξέταση αυτή προσφέρει σημαντική βοήθεια ώστε να έχουμε πρώιμη διάγνωση του μελανώματος. Είναι μη επεμβατική μέθοδος. Το δερματοσκόπιο εφαρμόζεται πάνω στον σπίλο χρησιμοποιώντας κάποια ειδική γέλη και μπορούμε να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά του σπίλου όσον αφορά τη συμμετρία, τα όρια, το χρώμα, τη διάμετρο και την εξέλιξη.
ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
Η τελευταίας τεχνολογίας μελέτη των σπίλων γίνεται με την χαρτογράφηση των σπίλων. Η εξέταση αυτή καταγράφει μέσω ηλεκτρονικού δερματοσκοπίου τα χαρακτηριστικά του σπίλου (Α Αsymmetry) ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ, (Β Borders) ΟΡΙΑ, (C Color) ΧΡΩΜΑ, (D Diameter) ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ, (E Elevetion/ Evolution) ΑΝΥΨΩΣΗ /ΕΞΕΛΙΞΗ. Τα στοιχεία αφού μελετηθούν, καταγράφονται ως αρχείο για τον κάθε σπίλο, με αποτέλεσμα να μπορούν να συγκριθούν μέσω ειδικού λογισμικού στην επόμενη επανεξέταση. Η ανάλυση και αποθήκευση των δερματοσκοπικών εικόνων του σπίλου γίνονται με τη χρήση ψηφιακής φωτογράφησης, χωρίς να τραυματίζουμε τον σπίλο. Η μέθοδος είναι ανώδυνη. Η χαρτογράφηση σπίλων πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο, εκτός εάν ο δερματολόγος κρίνει την επανεξέταση σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Η χαρτογράφηση αποτελεί την πιο αξιόπιστη μέθοδο για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και του κακοήθους μελανώματος.
ΒΙΟΨΙΑ
Κάθε σπίλος που αφαιρείται χειρουργικά, θα πρέπει να υποβάλλεται σε ιστολογική εξέταση για να διαπιστωθεί με ακρίβεια η ταυτότητα του, η πιθανή ατυπία κυττάρων καθώς και η εξαίρεση του επί υγιών ιστών.
 
ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
Όλοι οι άνθρωποι που έχουν έστω και λίγους σπίλους πρέπει να υποβάλλονται μια φορά το χρόνο σε τακτικό έλεγχο.
Όμως τα άτομα υψηλού κινδύνου που έχουν πιθανότητες να εμφανίσουν κακοήθες μελάνωμα, ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:
Άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος ή μελανώματος
Άτομα που έχουν πάνω από 50 σπίλους 
Άτομα με ιστορικό συσώρευσης ηλιακής ακτινοβολίας, όπως ηλιακά εγκαύματα ιδιαίτερα στην παιδική ή εφηβική ηλικία 
Άτομα με φωτότυπο 1 και 2(ανοιχτόχρωμα) και πολλαπλούς σπίλους
Άτομα που εμφανίζουν συγγενή γιγαντιαίο μελανοκυτταρικό σπίλο 
Άτομα που εμφανίζουν το σύνδρομο δυσπλαστικών σπίλων. Το σύνδρομο αυτό αφορά άτομα με μεγάλο αριθμό άτυπων σπίλων. Οι άτυποι σπίλοι χαρακτηρίζονται από ανομοιομορφία στο χρώμα και στα όριά τους. Εμφανίζονται από την παιδική ηλικία και τα χαρακτηριστικά τους αλλάζουν κυρίως στην εφηβία. Η πιθανότητα εξαλλαγής τους είναι πολύ πιθανή μιας και το ποσοστό εξαλλαγής μπορεί να φτάσει το 15% εάν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό. Η παρακολούθηση τους επιβάλλεται με χαρτογράφηση από δερματολόγο. 
 
ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο δερματολόγος καλείται να αφαιρέσει έναν σπίλο, όπως η ύποπτη εξαλλαγή του, η ήδη υπάρχουσα εξαλλαγή, η θέση ενός σπίλου, ο συχνός τραυματισμός του, καθώς και το αισθητικό πρόβλημα στον ασθενή. Η αφαίρεση γίνεται με τους εξής τρόπους:
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ LASER. Οι σπίλοι που θα επιλεγούν να αφαιρεθούν με LASER θα πρέπει να είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν συντρέχουν λόγους υποψίας για κακοήθεια. Το πλεονέκτημα της αφαίρεσης LASER είναι ότι η θεραπεία είναι γρήγορη χωρίς να αφήνει σημάδια.
SHAVE- EXCISION ( ΚΑΤ' ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ ). Στην τεχνική αυτή εφαρμόζεται τοπική αναισθησία. Το προεξέχον τμήμα του σπίλου τέμνεται με ειδική λεπίδα και η βάση του υπολειμματικού τυχόν σπίλου εξαχνώνεται με CO2 LASER. Ο σπίλος που αφαιρείται μπορεί να δοθεί για ιστολογική εξέταση.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ. Οι σπίλοι που έχουν υποψία για κακοήθεια πρέπει να αφαιρεθούν χειρουργικά. Ο δερματολόγος είναι εξειδικευμένος για την αφαίρεση επί υγιών ορίων.
 
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΥΣ ΣΠΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΟ DERMA CHECK COSMETIC;
Στο ιατρείο μας, η κ. ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Δερματολόγος, έχει εξειδικευθεί στη μελέτη των σπίλων με τη μέθοδο της χαρτογράφησης και μπορείτε να έχετε έναν πλήρη έλεγχο για τους σπίλους σας καθώς και στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε τύπου αφαίρεσης χρειασθεί.
Σπίλοι
Σπίλοι
dermacheckcosmetic.gr
Add a comment...

Post has attachment
Κυτταρίτιδα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
ΑΙΤΙΟ
Η κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική κατάσταση, μερικές από αυτές τις αιτίες είναι η διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα, ορμονικοί παράγοντες, το στρες, η χρήση οινοπνεύματος - αναψυκτικών. Σημαντικό ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα, καθώς κάποιες γυναίκες έχουν προδιάθεση για την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Η μικροκυκλοφορία και η λεμφική κυκλοφορία είναι επίσης ένα βασικό αίτιο της κυτταρίτιδας. Στη θεραπεία της βασίζεται η μικροκυκλοφορία καθώς και η άσκηση.
 
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ
Η κυτταρίτιδα είναι το πλέον συχνό φαινόμενο στο σώμα των γυναικών από μικρή ηλικία μέχρι φυσικά και τη μεγαλύτερη. Εστιάζεται στην εναπόθεση νερού και λίπους μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού. Έτσι έχουμε την εμφάνιση του λεγόμενου "φλοιού πορτοκαλιού".
 
ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η θεραπεία περιλαμβάνει ουσίες οι οποίες χορηγούνται σε διαλύματα, όπως είναι η καφεϊνη φωσφατυδιλοχολίνη, βιταμίνες, αντιοξειδωτικούς παράγοντες κ.λ.π.
Στο DERMA CHECK COSMETIC χρησιμοποιούνται διαλύματα γνωστών εταιρειών με ασφαλή αποτελέσματα, χωρίς παρενέργειες. Με γρήγορα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασης και ξεκινούν από  5-8 συνεδρίες.
Με τη σύγχρονη χρήση του συνεχώς ανανεούμενου τεχνολογικού εξοπλισμού στο DERMA CHECK COSMETIC προσφέρουμε συνδιαστικές θεραπείες κυτταρίτιδας με ULTRASOUND –RF και ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ LASER
Το ND- YAG LASER είναι ιδανική επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπιση της εμένουσας κυτταρίτιδας. Η εξειδίκευση της ιατρού μας στην λειτουργία του στην καρδιά της κυτταρίτιδας δημιουργεί καταστροφή του λιπώδους ιστού και στην σύσφιξη μέσω της παραγωγής νεοκολλαγόνου, προσφέροντας ένα τέλειο αποτέλεσμα. Στο DERMA CHECK COSMETIC εφαρμόζεται η θεραπεία με θεαματικά αποτελέσματα, ενώ ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του την επόμενη ημέρα.
 
FRACTIONAL LASER
H συγκεκριμένη θεραπεία έρχεται να συμπληρώσει τη θεραπεία της κυτταρίτιδας στο κομμάτι της σύσφιξης συνδιαστικά με άλλες θεραπείες.
 
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ
Βασική προϋπόθεση είναι να τηρούνται τα κάτωθι:
ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΡΥΘΜΟ
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Κυτταρίτιδα
Κυτταρίτιδα
dermacheckcosmetic.gr
Add a comment...

Post has attachment
Θεραπεία τριχόπτωσης

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ - ΑΛΩΠΕΚΙΑ
 
Τι αποκαλούμε τριχόπτωση;
Είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται σε μία κατηγορία παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής που ονομάζονται Αλωπεκίες. Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο με διάρκεια λίγων ημερών. Εάν ξεπεράσει τις 15 ημέρες τότε ο ασθενής θα πρέπει να επισκεφτεί το Δερματολόγο , να αξιολογηθούν τα συμπτώματα και να κάνει την κατάλληλη θεραπεία.
Είναι πολλών ειδών οι αλωπεκίες;
Οι αλωπεκίες είναι πολλών ειδών , θα αναφερθούμε στην πιο συχνή που αφορά πλέον και άνδρες και γυναίκες και είναι η ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ η λεγόμενη ΦΑΛΑΚΡΑ.
Ποιό είναι το αίτιο;
Πολλοί παράγοντες συντελούν στην εμφάνιση αυτής της μορφής ,οι κυριότεροι είναι η γονιδιακή προδιάθεση, η δράση των ανδρογόνων , η βιολογική διαδικασία ωρίμανσης καθώς και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Τα πλήρη αίτια της νόσου δεν έχουν διευκρινιστεί.
Επειδή σε αρκετές περιπτώσεις ,καταστάσεις όπως η αναιμία, ο θυρεοειδής αδένας, δερματολογικές παθήσεις στο τριχωτό της κεφαλής ,λήψη φαρμάκων, συστηματικές παθήσεις μπορεί να συντελέσουν στην εμφάνιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας η κλινική εξέταση από Δερματολόγο και ο εργαστηριακός έλεγχος είναι απαραίτητος.
Πόσο συχνή είναι η αλωπεκία αυτή;
Υπολογίζεται ότι το 70% των ανδρών και το 40% των γυναικών θα την εμφανίσουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ενώ ένας στους δύο άνδρες θα πάσχει από αυτή στην ηλι κία των 50 ετών.
Πώς εμφανίζεται;
Η κλινική εικόνα ποικίλλει στους άνδρες και στις γυναίκες. Στους άνδρες εμφανίζεται με την κλασική μορφή απώλειας τριχών στους κροτάφους ,αραίωση των τριχών στη κορυφή και υποχώρηση του hairline.
Η γυναικεία μορφή εμφανίζεται με διάχυτη λέπτυνση των τριχών με αποτέλεσμα την εμφανή αραίωση χωρίς να επηρεάζεται το hairline.
Πως γίνεται η διάγνωση;
Η διάγνωση γίνεται από το Δερματολόγο και περιλαμβάνει
Ιστορικό ασθενούς
Κλινική εξέταση
Εργαστηριακό έλεγχο
Τριχοσκόπηση :
Εξέταση που γίνεται από Δερματολόγο και αποτελεί τη ΝΕΑ μέθοδο διάγνωσης και παρακολούθησης του ασθενή . Μέσω ηλεκτρονικού δερματοσκοπίου απεικονίζεται η πάσχουσα περιοχή, λαμβάνεται το φωτοτριχοριζόγραμμα και έτσι μπορούμε να δώσουμε την αποτελεσματικότερη θεραπεία στον ασθενή μας καθώς και να κρατούμε αρχείο με συγκριτικά στοιχεία για την απόδοση της θεραπείας.
Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ψυχολογία του ασθενή;
Τα μαλλιά αποτελούν ένα κόσμημα στην εμφάνιση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών . Όσο και να ξέρουμε το μεγάλο ποσοστό εμφάνισης της νόσου ,σε ελάχιστους ανθρώπους γίνεται αποδεκτό χωρίς να περάσουν από το στάδιο της ψυχολογικής πίεσης που αισθάνονται για χρόνια. Μελέτες έδειξαν ότι το θέμα απασχολεί σοβαρά όλους τους πάσχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας. Η έξαρση της νόσου πλέον και στις γυναίκες καθώς και τα έντονα ψυχολογικά προβλήματα είναι κινητήριος δύναμη σε εμάς τους επιστήμονες ώστε να προσπαθούμε καθημερινά με μεγάλο ερευνητικό και θεραπευτικό έργο να δίνουμε λύση στο βαθμό που είναι δυνατό ,με ευθύνη και πραγματικά αποτελέσματα.
Τι γνώμη έχετε για τα διαφημιζόμενα σκευάσματα που αφορούν τα μαλλιά;
Πολλά σκευάσματα διαφημίζονται ως θεραπείες για τα μαλλιά . Ο ασθενής θέλοντας να λύσει το πρόβλημά του συχνά γίνεται άθελά του υποστηρικτής τέτοιων σκευασμάτων . Δυστυχώς δεν μπορούμε να τον προφυλάξουμε με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο με την επιστημονική ενημέρωση . Είναι αλήθεια ότι μεγάλο ποσοστό ασθενών πριν να επισκεφτούν το Δερματολόγο έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα σε <θεραπείες> που τους έχουν συστήσει φαρμακοποιοί, κομμωτήρια ή προϊόντα διαφήμισης από τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς φυσικά αποτέλεσμα.
Αυτό που συστήνουμε στον ασθενή είναι να ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ και είναι σίγουρο ότι πρώτον θα ακούσει την επιστημονική αλήθεια για το πρόβλημά του και δεύτερον θα πάρει την σωστή θεραπεία που δεν θα βλάψει ούτε τον οργανισμό του ούτε την οικονομική του κατάσταση.
Υπάρχει θεραπεία;
Στο ιατρείο μας DERMA-CHECK COSMETIC MED εφαρμόζονται όλες οι θεραπείες Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας στον τομέα της τριχόπτωσης. Η μετεκπαιδευτική κατάρτιση και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του ιατρείου μας, δίνει λύσεις εφαρμόζοντας τις νεότερες τεχνικές και θεραπείες σε κάθε είδος τριχόπτωσης.
Ενδεικτικές θεραπείες
Γαληνικά παρασκευάσματα σε μορφή τοπικών θεραπειών με συνδυασμό μινοξιδίλης ,φιναστερίδης κ.α.
Laser treatment
Θεραπεία τριχόπτωσης PRP (Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Βλαστοκυττάρων)
Μεσοθεραπεία
Χορήγηση ειδικών βιταμινών και εξειδικευμένων προϊόντων αναδόμησης.
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
Ποια μέθοδο ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ εφαρμόζεται στο DERMA – CHECK COSMETIC MED;
Στο DERMA CHECK COSMETIC MED εφαρμόζουμε την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών ,FUE (Follicular Unit Extraction ) με θεαματικά αποτελέσματα και μικρό μετεγχειρητικό στάδιο για τον ασθενή
Add a comment...

Post has attachment
PRP PlasmaLift

PRP ( ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ) NON SURGICAL LIFT
Στο DERMA CHECK COSMETIC εφαρμόζονται όλες οι νεότερες μέθοδοι στην επεμβατική κοσμητική δερματολογία. Μία από αυτές είναι η μέθοδος της αυτόλογης ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ PRP με βλαστοκύτταρα, με αποτέλεσμα ένα δέρμα ΛΑΜΠΕΡΟ, ΥΓΙΕΣ, ΦΥΣΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ. Η μέθοδος αφορά την PLASMA LIFT ΤΕΧΝΙΚΗ, μη επεμβατική θεραπεία, το ονομαζόμενο μη χειρουργικό FACE LIFTING.
Η θεραπεία εφαρμόζεται βάσει πρωτοκόλλου και για την επίτευξη του αποτελέσματος του FACE LIFTING χρησιμοποιούμε συνδυαστική μέθοδο Αυτόλογης Θεραπείας Βλαστοκυττάρων ΡRP και FRACTIONAL LASER.
Η αναδόμηση του δέρματος είναι εμφανής από την πρώτη συνεδρία αλλά για την διατήρηση του αποτελέσματος πρέπει να ολοκληρωθεί το θεραπευτικό πρωτόκολλο. Η εφαρμογή της PLASMA ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ γίνεται αμέσως μετά την εφαρμογή του FRACTIONAL LASER προκαλώντας έτσι τη μέγιστη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η PRP έρχεται να συμπληρώσει με τις αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων των δικών μας αιμοπεταλίων. Λόγω της κινητοποίησης των ανωτέρω φυσικών μας μηχανισμών έχουμε επούλωση, σύσφιξη της επιδερμίδας και παραγωγή κολλαγόνου με ένα δέρμα απόλυτα ανανεωμένο. Η μέθοδος εκτός από την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων μπορεί να εφαρμοσθεί με μεγάλη επιτυχία και στην θεραπεία ουλών ακμής.
 
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
ΛΕΠΤΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ
ΣΥΣΦΙΞΗ
ΟΥΛΕΣ ΑΚΜΗΣ
ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ - ΠΑΝΑΔΕΣ
ΡΑΓΑΔΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ DERMA CHECK COSMETIC
300 - 400 ευρώ για PLASMA LIFT και FRACTIONAL LASER σε μια περιοχή ( πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ)
PRP PlasmaLift
PRP PlasmaLift
dermacheckcosmetic.gr
Add a comment...

Post has attachment
LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Η αποτρίχωση LASER είναι η τεχνική που εφαρμόζεται στο ιατρείο μας και απαλλάσει μόνιμα την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα. Οι ασθενείς ξεχνούν τις οποιεσδήποτε μεθόδους: ΞΥΡΑΦΙ, ΚΕΡΙ, ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ, ΜΗΧΑΝΕΣ και απολαμβάνουν ένα ΛΕΙΟ και ΑΠΑΛΟ ΔΕΡΜΑ για το υπόλοιπο της ζωής τους.


Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε το σύστημα ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ SYNOSUR ALEXANDRITE, προέλευσης Αμερικής με ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.


ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ
ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ
ΥΠΕΡΤΡΙΧΩΣΗ - ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΣ

Οι τρεις παραπάνω λόγοι είναι μερικοί από αυτούς που η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ LASER είναι η ΛΥΣΗ. Συχνά δημιουργείται θυλακίτιδα και σημάδια από άλλους τρόπους αποτρίχωσης. Πολλοί κυρίως άνδρες χρήζουν αποτρίχωσης στην περιοχή του κόκκυγα για την αποφυγή δημιουργίας κύστης κόκκυγος. Στο δασυτριχισμό λόγω ορμονικών διαταραχών είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση. Σαφώς ο δερματολόγος μπορεί να ελέγξει τον ασθενή του εργαστηριακά για το λόγο της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ LASER
Για να γίνει εφαρμογή LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ πρέπει οι τρίχες να έχουν μια μικρή έκφυση περίπου 1-2 mm. Ο ιατρός σαρώνει όλη την έκταση του δέρματος που θέλουμε να αποτριχώσουμε. Η θεραπεία είναι ΓΡΗΓΟΡΗ και ΑΝΩΔΥΝΗ μιας και το σύστημα έχει υποστήριξη ψύξης ώστε να ελαχιστοποιεί το αίσθημα πόνου. Η επανάληψη των συνεδριών είναι περίπου ανά 2 μήνες, ανάλογα με την περιοχή και για το μεσοδιάστημα των 2 μηνών δεν υπάρχει τρίχα. Το σύνολο των συνεδριών για ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είναι περίπου 5 - 6 συνεδρίες ανάλογα με την περιοχή.
Μετά τη συνεδρία μπορεί να εμφανισθεί ένα ήπιο ερύθημα, το οποίο φεύγει μετά από λίγο χρησιμοποιώντας κάποιες αντιερεθιστικές κρέμες και συνιστάται αποφυγή του ήλιου και χρήση αντηλιακού τις επόμενες ημέρες.


 

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

Στο DERMA CHECK COSMETIC οι θεραπείες εφαρμόζονται μόνο από δερματολόγο. Με τα συστήματα που εφαρμόζονται στο ιατρείο μας γίνονται κανονικά οι συνεδρίες τους καλοκαιρινούς μήνες.


 

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Η μέθοδος LASER υπερτερεί οποιασδήποτε άλλης μεθόδου, όπως το ξυράφι, το κερί, οι αποτριχωτικές κρέμες και οι μηχανές. Συχνά δημιουργείται εν τω βάθει θυλακίτιδα, τοξική αλλεργική δερματίτιδα, χαλάρωση δέρματος, ευρυαγγείες, πανάδες, χωρίς να δίνουν μόνιμη λύση στο πρόβλημα της τριχοφυΐας. Συχνά πυκνά οι ασθενείς παραπλανούνται από κέντρα αισθητικής για εφαρμογές LASER αποτρίχωσης χωρίς να είναι LASER. Το παλμικό φως,η φωτόλυση είναι μερικά συστήματα που προσφέρονται παραπλανητικά ως laser. Αυτού του τύπου οι εφαρμογές κοστίζουν φαινομενικά λιγότερο όμως δεν έχουν μόνιμο αποτέλεσμα. Ο ασθενής θα πρέπει να εμπιστευθεί τον μόνο ειδικό που είναι ο δερματολόγος.


 

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η αποτρίχωση LASER μπορεί να εφαρμοσθεί σε ΟΛΕΣ τις περιοχές ανεπιθύμητης τριχοφυίας. Ενδεικτικά αναφέρονται:


ΠΡΟΣΩΠΟ ( παρειες, πιγούνι, άνω χείλος, φρύδια ζυγωματικά)
ΠΟΔΙΑ
ΜΑΣΧΑΛΕΣ
ΜΠΙΚΙΝΙ
ΧΕΡΙΑ
ΠΛΑΤΗ
ΘΩΡΑΚΑΣ

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ

ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΣ από 20 ευρώ η συνεδρία
ΠΡΟΣΩΠΟ από 30 ευρώ η συνεδρία
ΜΑΣΧΑΛΕΣ από 50 ευρώ η συνεδρία
ΑΝΩ ΑΚΡΑ από 60 ευρώ η συνεδρία
ΜΠΙΚΙΝΙ από 50 ευρώ η συνεδρία
ΠΛΑΤΗ από 120 ευρώ η συνεδρία
ΠΟΔΙΑ από 100 ευρώ η συνεδρία

Το κόστος της συνεδρίας εξατομικεύεται, η εκτίμηση του κόστους για laser αποτρίχωση είναι χωρίς συμμετοχή του ασθενούς.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ραντεβού ενημέρωσης.
LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
dermacheckcosmetic.gr
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded