Profile

Cover photo
Jobove Reus
350 followers|1,882,956 views
AboutPostsCollectionsPhotosVideos+1's

Stream

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
UN COP ACABAT EL JOC, EL REI I EL PEÓ TORNEN A LA MATEIXA CAIXA

Alguns senyors generals, irritats per l'arribada de forces populars als governs municipals de les principals ciutats de l'Estat, irrompen de nou amb la seva visceral conservadorisme defensant l'indefensable, ja que temen que l'onada democràtica es porti per davant la buida carcassa del seu decrèpit règim del 78. I posats a filar encara més prim, ho fan camuflats sota una capçalera digital aparentment republicana.

Es trenca així la pretesa neutralitat política d'aquests comandaments militars en un intent d'acovardir a l'electorat. Ho fan sota l'amenaça implícita que implica la possessió de les armes, que creuen posseir en exclusiva, violentant d'aquesta manera la sobirania popular. Han posat en marxa una estratègia de manipulació mediàtica al servei de les forces més reaccionàries per tal de retorçar la voluntat popular. 

El fallit cop militar del 18 juliol 1936 ajudat pel nazisme alemany i el feixisme italià, va derivar en 3 anys de guerra, 40 anys de cruenta dictadura i 37 interminables anys de transició borbònica. Va ser un pacte ordit entre bastidors al costat del famós soroll de sabres ja ventrílocs grandiloqüents. El resultat és que quatre dècades després ens trobem amb gent al carrer que enalteixen aquells que van destruir per la força de les armes l'única democràcia legítima que hi va haver en aquest país: la II República. El mapa de fosses comunes disseminades per tota la geografia és aterridor. Són els nostres "morts sense sepultura".

Afirmen els generals que la Llei de Memòria ataca els fonaments de la democràcia actual i, per descomptat, de la pròpia Monarquia, aconseguits en una transició de "la llei a la llei". El que no és cert. En tot cas és la "llei franquista a llei borbònica". Perquè si fos la "llei a la llei" haurien d'haver estat anul·lades totes les lleis de caràcter feixista de la dictadura, especialment l'anomenada "Llei de Successió" decretada pel dictador.

Per tant fem honor a la memòria dels nostres i la seva honrosa bandera tricolor. Perseverem en una acció tenaç i decidida per recuperar la legalitat democràtica. Sense República no serà possible vèncer enfront de la dictadura dels mercats ni davant la llei de ferro dels banquers. No hi hauria un futur digne per als nostres fills.

La legitimitat del Front Popular va ser guanyada netament a les urnes. No obstant això va ser ofegada en sang uns mesos després per uns generals traïdors i perjurs, aliats al nazi-feixisme alemany- italià. La inesborrable memòria d'aquell holocaust exigeix una actitud ferma en defensa dels moviments populars. Són les marees democràtiques i l'anomenat 22M en lluita fills del 15M els que estan impulsant a líders socials als governs municipals de la nostra Pàtria, és a dir dels nostres pobles i nacions històriques oprimides.
 ·  Translate
4
Carme Pont Bonsfills's profile photoP Gene-Duch's profile photo
2 comments
 
certament el feixisme el tenim arrelat en una amplia capa de Caspanya..... es possible al segle 21 aixecar-se contra la democracia i  exterminar tot un poble ??
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
OS DE BALAGUER - LA NOGUERA - CATALUNYA
Agraïment al José Luís Arruebo
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
DESCAVALCANT BUSTS

Carmena anuncia que canviarà el nom a més de dues-centes carrers madrilenys amb efluvis franquistes i, segons l'ABC, no va a les recepcions del Palau Reial.

Colau retira el bust del rei emèrit de la sala de plens de l'ajuntament de Barcelona i anuncia que no anirà als actes religiosos de les festes de la Mercè.

Kichi substitueix a Cadis un retrat de Joan Carles de Borbó per un altre que rehabilita la figura de l'anarquista Fermín Salvochea, alcalde de la ciutat sis mesos durant la Primera República, activista il·lustrat que va viure dedicat en cos i ànima i va morir per l’obstinació de la lluita per la igualtat.

Ferreiro comunica que s'ha acabat la història aquesta que l'ajuntament de La Corunya financi la festa dels toros ...

Aquests rojos no estan deixant cap canya dreta, proclamen escandalitzats els menja ciris i els gelosos guardians de les essències pàtries, aquestes que durant tants anys els van fer a ells tan feliços, tan uns, tan grans i tan lliures.

I no et dic res ja d’abertzales com Uxue Barkos, que jura com a presidenta de la Comunitat Foral de Navarra sense comptar amb l'arquebisbe, ni amb el capità general, ni amb representants de la policia ni la guàrdia civil entre els convidats ¡quin escàndol!

O aquest tal Martiño Noriega, que no és capaç d'entendre que està al capdavant del govern d'alguna cosa molt més important que una ciutat: que Compostela és un emblema objecte de desig de pelegrins de tot el món que porten segles caminant, sacrificant i patint per arribar fins a la catedral on reposen, diuen, les restes del Santiago el Major. I va el nou alcalde, el molt provocador, i anunciava que aquest passat 25 de juliol no pensava acudir a la tradicional ofrena que cada any es brinda aquest dia al llegendari i carismàtic apòstol.

O Pedro Santisteve, a Saragossa, que ha gosat no estar present en la solemne entrega de despatxos de l'Acadèmia Militar deixant plantat al mateix ministre de Defensa, el pobre. Quin rastaflauta el nou alcalde, per molt pijoprogre que vesteixi! Capaç serà de no estar present tampoc, allà pel 12 d'Octubre, dia de la Hispanitat, en els solemníssims actes de la verge del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil. Belloch mai ho hagués fet. Tan formal, institucional i complert com era el bon home.

Doncs en aquestes estem, a hores d'ara de la pel·lícula. Em permetreu una pregunta: no clama al cel que encara caminem en aquestes ni més ni menys que ... quaranta anys després del començament de la gastada Transició, trenta-set anys més tard de l'aprovació en referèndum de la Constitució encara vigent?.

El temps ha anat passant i els tabús continuaven i continuen aquí. Com les tradicions, colonitzant la nostra vida diària i, en molts casos, fent-la girar al voltant d'ella. I quan per fi es comencen a qüestionar, quaranta anys després la monarquia, els toros, la promiscuïtat església-Estat o la presència militar en els actes institucionals, quan es comencen a promoure tímids gestos simbòlics per canviar les coses, la caverna es llença a la jugular immediatament i omple diàriament desenes de pàgines de diari, hores i hores de programació en ràdios i televisions ... i s'esquincen les vestidures per tan imperdonable gosadia.

Critica la dreta cavernària que les primeres coses que estiguin fent alguns dels nous alcaldes sigui preocupar pel que ells consideren minúcies. Saben, però s'ho callen, que no trigaran a saltar els escàndols, que moltes investigacions estan ja en marxa i que bastants de les coses que s'estan trobant sota les catifes són, en paraules d'algun dels nous alcaldes, "veritables barbaritats" .

El mes gran arribarà aviat, i ho saben. Com saben també que la gran política sol començar per petits gestos. Vet aquí. Quaranta anys temperant gaites sembla que per fi poden tocar a la seva fi. Quaranta anys amb l'església i els hereus dels vencedors de la guerra civil tirant-nos l'alè al clatell i consentint-ho ... sembla que són suficients no?

Aplaudeixo els gestos dels nous alcaldes i em congratulo. Encara em sorprenc a mi mateix explicant-ho, cosa que, dic jo, hauria d'haver estat considerat normal des de fa molt temps no? Em pregunto per què no ha estat abordat fins ara en tants ajuntaments governats durant tants anys pel PSOE, per què ningú li ha plantat mai cara als capitosts del carrer Añastro, seu de l'ombrívola Conferència Episcopal, i els ha dit mirin vostès , això és un Estat aconfessional, segons l'article 16 de la Constitució, així que anem a veure si comencem a complir i a alguna llei, encara que sigui alguna ...

Em pregunto, un cop més, com és possible que ens hàgim col·locat ni més ni menys que l'any 2015 amb tantes coses pendents que havien d'estar resoltes fa, com a mínim, vint anys. Una generació llarga heretant indolències.

He de confessar que em fa por que ara també, un cop més, es facin enrere. Que acabin cedint a la pressió i els continuem veient entre bisbes i generals, presidint actes religiosos, finançant curses de braus, lliurant diplomes militars i deixant el canvi de noms de carrers i places per a millor ocasió.

Estimats alcaldes en els que tenim posades tantes esperances: no us acovardireu, veritat? I menys ara, quan cada dia que passa estan més a prop les eleccions generals i qualsevol gest vostre compte. Molt.
 ·  Translate
1
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
Mentre uns ens ho mirem amb gust, altres apel·len que cal mantenir les tradicions. És el fantasma de les dues Espanyes.
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
EMPURIABRAVA - CASTELLÓ D'EMPÚRIES - ALT EMPORDÀ

http://trucadors.blogspot.com.es/2015/07/empuriabrava-castello-dempuries-alt.html
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
SI HO TENIM CLAR, ENS SOBREN AQUESTS MAMARRATXOS !!

Felipe VI assumeix la "anti-política" del PP davant els independentistes. Està comprovat fins a la sacietat: La immensa majoria dels dirigents polítics espanyols que ostenten un càrrec institucional, inclòs el cap d'Estat, no fan política, molt menys quan es pronuncien al voltant del mai tancat "problema català": es limiten a emetre conviccions, dogmes o ordres.

Entre els més recents pronunciaments anti-polítics sobre l'assumpte figura el de Felip VI: «No hi ha democràcia sense respecte a la llei», ha dit durant el discurs que ha llegit a Barcelona, text que segons les normes institucionals aplicades al respecte ha estat escrit o si més no supervisat pel Govern...

Ni les lleis són ineluctables (cosa a la qual no es pot lluitar), ni l'Estat espanyol és l'essencial d'Espanya. En rigor, el compliment de la llei no és una característica de la democràcia, sinó de l'Estat, de tots els estats, siguin democràtics o dictatorials.

Complir la llei també era ineludible a les Espanyes que van pilotar els generals Primo de Rivera i Franco Bahamonde. Aterrant en l'actualitat, per posar un parell d'exemples, també és ineludible complir la llei en el singular règim parlamentari de Zimbabue que mana el també singular president electe Robert Mugabe, i no menys ineludible és complir la llei a Hondures, res importa que fa gairebé sis anys un cop d'Estat posés el sistema democràtic cap per avall per substituir el president electe pel que preferien el general Romeo Vásquez i les famílies més benestants del país.

Tenint en compte que Felip VI (o els redactors del discurs) ha utilitzat el qualificatiu "ineludible" amb la intenció de precisar sense embuts que les lleis espanyoles són ineluctables, és obligat concloure que ell i l'actual Govern consideren que les lleis i la pròpia carta magna tenen el do de la ineluctabilitat ... què? Més clar: és inconcebible que es pretengui canviar-les, no hi ha manera, tampoc per via democràtica.
«No hi ha democràcia sense respecte a la llei» és una frase absurda per fer política o per parlar de política, i doblement inapropiada en boca del cap d'un Estat democràtic de Dret que compareix en un acte de provat i profund significat polític.

D'un temps ençà, han reduït la política a un "a veure qui la diu més grossa"
Ja són velles les ximpleries i les interpretacions interessades de la Història que neguen la base plurinacional del territori que administra l'Estat espanyol, així com de la població que el sustenta; però això de la ineluctabilitat de les lleis i de la Constitució, dit pel cap d'Estat en l'escenari que ho ha dit, és com llicenciar cum laude en Ciències del Apoliticisme (a part que pot ser perfectament interpretat com una provocació governamental, o com un perillós ostentació d'autoritarisme al més pur estil de Felip V o del més proper Ferran VII, tant se val).

Fer política és una altra cosa i pel que es veu, llegit i escoltat, l'actual govern i cap de l'Estat no en saben o no en volen. Els ciutadans que intenten entendre el "problema català" observen amb creixent inquietud els abusos d'uns i d'altres. És més, la "anti-política" del Govern del PP provoca que els que són conscients que Catalunya és una nació però alhora són partidaris de mantenir la unitat territorial de l'Estat comprenguin cada vegada més i millor el obstinació dels independentistes (el contradictori número u de la llista unitària manegada per CiU, ERC i entitats civils és un altre militant de la "anti-política", o això sembla, doncs tot just nominat ha realitzat unes declaracions constatant que entre els segregacionistes afloren, ¡per fi !, debats substancials, no en va, el com i el què l'Estat que "projecta" construir CiU hauria de ser incompatible amb el que pensen els independentistes d'esquerra; en fi, una suma de molts diferents que inevitablement haurà de presentar un programa eclèctic, o bé reduït a poc més d'un punt: «" fugim "d'aquesta Espanya casposa i després ja veurem»).

No fer política ha estat una constant per part dels rectors de l'Estat espanyol, que lluny d'aprendre, insisteixen ... i tot s'encomana. No hi ha Estat (ni convivència) sense respecte a la llei, cert; però és impossible fer política en democràcia tancant la porta a canviar lleis, inclosa la carta magna. Un Estat basat en una legislació ineluctable és anti-democràtic. (Que facin política, si us plau: que pensin, projectin, proposin solucions i d'entrada, deixin de recórrer a la testiculitis legalista).
 ·  Translate
19
4
josep per cor's profile photoManel Biete's profile photoAlbert Mallol Camprubí's profile photoJoan Camps Solaesa's profile photo
11 comments
 
+Jacobo Losada  d'acord amb tot.

Suposo que quan dius “la deixa franquista” et refereixes a que Franco va apostar per la implantació industrial a Catalunya. Encerto? Però era Dictadura, ningú li hi va demanar. Si tu mires bé, al segle XVIII ja estàvem plenament industrialitzats tot i els recursos d’aquella època. També va tancar fronteres, i això cal esmentar; portaven màquines desmuntades pels camins de muntanya, des de França, a peces. Només al final va haver obertura... També a Madrid en Franco, tot mirant Santander i Barcelona, creà un teixit fabril, va intentar-ho. Però no queda res de res, Varen optar per l’economia especulativa en front de la productiva, era la seva opció. Varen escollir això. I tot i que tantes seus d’empreses hi son a Madrid, la capital no crea cap riquesa, només recapta dels negocis i treball dels demés. Res farien sols, perquè la seva industria no existeix. Però si que te que haver gestors, no estic en contra. Si estic en contra de que això esdevingui model i tota la Comunitat i part d’altres s’acolli a aquest sistema. No podem esser només els països catalans els que empaitem i mantenim el sistema. Això no és sostenible i Espanya ha de canviar. No tenim un sistema just, ni solidari (perquè el més solidari és mal vist i mal tractat), ni democràtic. I per suposat, gens modern. Això és tot.

Salutacions company.
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LES DADES FALSEJADES DE LA TAUROMÀQUIA -  I TERCERA PART
(Sobre subvencions estatals, sobre l'indult al toro i sobre infraestructures taurines)
 
Un altre tema important és com l'Estat subvenciona als empresaris taurins i toreros que certifiquin no tenir deutes amb entitats bancàries, Ministeri d'Hisenda o amb la Seguretat Social. Per als empresaris taurins, reducció salarial general del 7,5% dels honoraris de tots els “caps de quadrilla”, així com de la part comprensiva dels salaris de la resta d'integrants de la quadrilla. Per als matadors de toros i “rejoneadores” del grup A que compleixin amb determinades condicions especificades en el seu conveni col·lectiu, es bonificarà en un 7,5% de descompte sobre els salaris mínims establerts en el conveni. Per a la resta de “caps de quadrilla”, els dels grups B i C, la reducció serà del 10% sobre tals salaris mínims. La classificació d'aquests professionals en els grups A, B i C depèn del nombre de festejos en què hagin intervingut al llarg d'un any
 
No sé quanta gent tindran aquest tipus de prebendes, però segur que no seran masses, si és que són empresaris.
 
Sobre l'indult al toro
 
Com també serveix de justificació per defensar aquesta activitat, apuntar que, durant 2014, dels 1.842 bous i vedells que van ser torejats en places de primera i segona categoria, que són les úniques en què aquests animals poden ser indultats (excepte a Andalusia, on també poden ser-ho en places de tercera), només 18 animals ho van ser, és a dir, el 0,9% dels utilitzats. Molts d'aquests animals, els indultats, moren un cop retornats a les ramaderies per les seqüeles que els va deixar el toreig.
 
Sobre infraestructures taurines
 
Pel que fa a aquestes infraestructures, els places de toros, el nombre total d'elles a Espanya és de 1.721, de les quals només es van utilitzar per a festejos taurins 447; d'aquests, 273 van oferir només un “festejo”durant 2014, i 85 en van programar només 2. En resum, el 80% de les places de toros que van tenir activitat taurina, no van oferir més de 2 festejos durant l'any 2014. Sabem que els diners públics que s'inverteix en el manteniment d'aquestes infraestructures infrautilitzades és molt, encara que no tenim les dades suficients per poder quantificar-lo.
 
Alguns exemples de la dilapidació de diners públics en la rehabilitació i manteniment d'aquestes infraestructures:
 
Obres i millores de la plaça de toros d'Albacete l'any 2009 per valor de 422.380,94 euros. 12 “festejos” taurins en 2014.
 
Llerena (Badajoz) va construir una nova plaça de toros que ha costat 2,3 milions d'euros, finançada amb fons autonòmics i europeus. Va programar una “novillada” i un festival durant 2014.
 
Calzadilla dels Barris (Badajoz) té un auditori plaça de toros que ha costat 1,4 milions d'euros. Aquest poble té 900 habitants. Inaugurada al març de 2015 amb un festeig de piques. De moment no hi ha cap més programat.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LES DADES FALSEJADES DE LA TAUROMÀQUIA - SEGONA PART 
(Sobre ramaderies de lídia i la seva subsistència en base als "festejos" taurins).

A Espanya hi ha censades com a tals 1.339 ramaderies de lídia, inscrites en alguna de les cinc associacions ramaderes que existeixen, que justifiquen la seva existència en la venda d'animals per a espectacles taurins, i que presumeixen de realitzar una excel·lent tasca en el manteniment i selecció d'aquesta raça per festes a plaça. Per tenir una explotació d'aquest tipus i ser reconegut com a criador, només cal tenir 25 vaques braves i un mascle com a semental.

Quan s’analitza les dades del 2014, m'he trobat la sorpresa que només 311 d'aquestes ramaderies, és a dir el 23% d'elles, van posar com a mínim un exemplar (“novillo”  o bou (toro)) en una plaça. D'elles, 155 van vendre més de 10 animals; la resta, menys. Què va fer el 77% restant amb la seva producció? Entenc que la sostenibilitat d'aquest tipus d'explotacions no pot venir donada de la venda d'animals per celebracions a plaça. Es sostenen per ventura donant sortida als seus productes per als 15.848 "festejos" populars que es van celebrar a Espanya el 2014? Si és així, que tampoc pot ser, la selecció genètica de la qual presumeixen i el treball de millora de la raça de què fan ostentació es pot posar-lo en entredit; i es pot fer perquè els animals que s'utilitzen en "festejos" taurins de carrer (embolats, capllaçats, bous a la mar, solta de reses ...), són de molt baixa qualitat pel que fa al que en termes taurins s'anomena gràcia i bravura. Molts d'ells són el que s'anomena 'deixalles de tempta'.

Curiosament, el 74,5% de les celebracions a plaça es van programar en places de toros de categoria inferior (places de tercera o portàtils), en els quals se sap que la qualitat, pel que fa a les característiques que han atresorar els exemplars d'aquesta raça , deixen molt a desitjar. Els preus d'aquests animals són fixats en funció de la categoria de la plaça en què seran torejats, i és evident que els que s'utilitzen en places de toros d'escassa categoria es paguen a preus que freguen el de cost de producció i fins i tot menys.

Pel que fa al nombre de "festejos" en plaça, d'aquestes 311 ramaderies que van vendre algun animal, només 25, el 8%, va aparèixer en els cartells en més de 10 festes. El que una ramaderia aparegui anunciada en un festeig vol dir que ha pogut estar present amb un sol animal, amb dos, amb tres, amb quatre ... o amb la totalitat dels que es van bregar.

Malgrat aquest negre panorama, que és una realitat i no una fantasia, com s’ha demostrat, a l'abril de l'any 2011 el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí va posar en marxa el 'Programa de Millora de la Raça Bovina de Lídia' , el pressupost, de caràcter públic, desconec, i en el qual participen més de 500 ramaderies, i tres universitats: la Complutense Madrid amb el Servei de Genètica de la Facultat de Veterinària, la de Sevilla amb la seva Facultat d'Enginyers Agrònoms, i la de Còrdova amb els veterinaris del Departament de Producció Animal. Quant ens costa això als contribuents?.
 ·  Translate
1
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
Les ramaderies de lídia, si no rebéssin aquest tracte de favor per part de l'Administració, s'ensorrarien. Seria una bona manera d'acabar amb aquestes pràctiques troglodites.
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
350 people
Joan Puigmalet's profile photo
Arild Helgeland's profile photo
Marina Allende's profile photo
CGT Catalunya's profile photo
Eulàlia Mesalles's profile photo
Alba Adrià's profile photo
Adam Justice's profile photo
Christophe “Hokusai Films” Sion's profile photo
Gianni Demeulenare's profile photo

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
Ja queda menys !!
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
BRAGA - PORTUGAL
Agraïment al Josep Sampedro
 ·  Translate
Agraïment al Josep Sampedro
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
1
Add a comment...
Jobove's Collections
People
Have him in circles
350 people
Joan Puigmalet's profile photo
Arild Helgeland's profile photo
Marina Allende's profile photo
CGT Catalunya's profile photo
Eulàlia Mesalles's profile photo
Alba Adrià's profile photo
Adam Justice's profile photo
Christophe “Hokusai Films” Sion's profile photo
Gianni Demeulenare's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Male
Jobove Reus's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
TRUCADORS/PICAPORTES ALDABAS / KNOCKERS: MÈRIDA - BADAJOZ - EXTREMADURA
trucadors.blogspot.com

AMÈRICA CENTRAL (42); AMÈRICA DEL NORT (51); AMÈRICA DEL SUD (35); ANDALUCIA (70); ARAGÓ (36); ESPANYA (142); EUROPA (572); GALÍCIA (23); IS

TRUCADORS/PICAPORTES: ALACANT - ALICANTÍ
trucadors.blogspot.com

2014 (77). ▼ març (18). ALACANT - ALICANTÍ · BOLONYA - ITÀLIA · HAMPSTEAD - LONDON - ANGLATERRA · SOPRON - HONGRIA · TOSSA DE MAR - LA SELVA

Hora.es : hora exacta y cambio horario en el mundo.
www.hora.es

Hora exacta y cambio horario en todos los paises del mundo.

TRUCADORS/PICAPORTES: INNSBRUCK - ÀUSTRIA
trucadors.blogspot.com

2012 (210). ▼ juliol (30). INNSBRUCK - ÀUSTRIA · BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DU

TRUCADORS/PICAPORTES: BORDEUS - FRANÇA
trucadors.blogspot.com

2012 (209). ▼ juliol (29). BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTO

TRUCADORS/PICAPORTES: ESTOCOLM - SUÈCIA
trucadors.blogspot.com

2012 (207). ▼ juliol (27). ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA ·

TRUCADORS/PICAPORTES: VENÈCIA - ITÀLIA
trucadors.blogspot.com

2012 (206). ▼ juliol (26). VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPOR

TRUCADORS/PICAPORTES: DUBLÍN - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (205). ▼ juliol (25). DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EI

TRUCADORS/PICAPORTES: TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (204). ▼ juliol (24). TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · M

TRUCADORS/PICAPORTES: LIMERICK - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (203). ▼ juliol (23). LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'

TRUCADORS/PICAPORTES: FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (202). ▼ juliol (22). FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORD

TRUCADORS/PICAPORTES: EIVISSA - BALEARS
trucadors.blogspot.com

2012 (201). ▼ juliol (21). EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORDÀ -... CHORIO (SYMI ISLAND) DODECANES