Profile

Cover photo
Jobove Reus
369 followers|2,220,711 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
AQUESTS IDIOTES ENS MATARAN A TOTS ¡!

La resposta d'Hollande a la bàrbara massacre del 13 de novembre és el compendi de despropòsits bel·licistes que vénen cometent les grans potències ja sigui en solitari (França a Mali), mitjançant aliances de "geometria variable" (intervencions a Síria i l'Iraq) o en la conxorxa des de l'OTAN (Afganistan) davant l'amenaça que suposa la violència gihadista. Bel·licisme i excessos han trencat tota norma dels drets humans bàsics sense que l'ONU eviti, ni el Consell d'Europa o el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg hagin aconseguit penalitzar.

La via militarista ha recollit un estrepitós fracàs en la lluita contra el terrorisme i, en canvi, s'anuncia com el "arma" política determinant dels propers temps. Via que suposa un regal per l’Estat Islàmic, perquè s'eleva als terroristes en el rang de la violència, donant-los la categoria militar i els reforça en la seva línia política, assassina, però política. I el que és pitjor, no eradica els mals de fons: els greuges seculars que han patit els pobles que suposen un excel·lent caldo de cultiu per a una orientació filosòfica revengista, sectària i excloent.

El militar és una opció que lluny de solucionar cap problema pot comportar un agreujament dels existents en un context internacional inestable, ple d'equilibris geopolítics precaris, minat per una crisi econòmica larvada i a la vora d'un abisme climàtic de conseqüències desconegudes que poden derivar en una agudització dels múltiples focus de conflicte armat presents amb alt risc d'internacionalització futura dels enfrontaments. Catastrofisme? No. Pur realisme a la llum de la experiències hagudes.

Hollande està intentant, amb polítiques pròpies del Front Nacional de Le Pen, treure rèdit electoral al dolor humà. No en va a la seva agenda té present les eleccions regionals del 9 de desembre en què el seu partit, abans de la nit tràgica, tenia unes perspectives catastròfiques.

I ha fet un pas més aquest nou "general en cap" capaç d'aliar-se amb Putin el gran aliat de Bashar al-Asad, el seu gran enemic al país i a mes invita a participar en la nova croada als governants europeus i al president dels Estats Units. Novament tristament es poden fer realitat les paraules d'un altre francès, el poeta Paul Valéry, quan va dir que "la guerra és una massacre de persones que no es coneixen, en benefici de persones que es coneixen però no es massacren".

I en aquest moment entra en escena el tonto (és mes tonto que idiota) Mariano Rajoy que malgrat els desmentits, està estudiant la possibilitat d'alleujar la càrrega militar francesa a Mali i República Centreafricana. Posició que, de dur endavant, suposaria una sibil·lina manera molt pròpia de Mariano Rajoy d'entrar en guerra sense entrar en guerra, o sigui, entrar a la guerra per la porta de servei. I això sense necessitat, llevat que l'hi demanin de "dalt", d'aplicar ni l'article 5 del tractat de l'OTAN ni el 42.7 dels tractats comunitaris que contemplen l'ajuda militar a prestar als socis.

El pacte antiterrorista, igual que la tancada postura anti catalana, i ara els aires bèl·lics han insuflat nous dividends electorals, molt més palpables que la clandestina i inabastable recuperació econòmica, el president del govern espanyol davant la cita amb les urnes del 20- D. Tot d'una l'anodí Rajoy s'ha erigit en un home d'estat a l'avantguarda d'una nova aliança patriòtica (centralista, occidental i cristiana, és clar). Quin regal ha rebut a pocs dies dels comicis. La guerra s'ha colat en les eleccions generals al Congrés de Diputats.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
CREAR POR AL RAMAT D'OVELLES

La societat en la qual vivim és una societat basada en la por. Por, control i dominació són els eixos centrals de les estructures de poder en temps de crisi. Inocular por a la població és un mecanisme de control que legitima l'enduriment de les mesures de control que són, al seu torn, la forma més efectiva de preservar el poder i les estructures, simbòliques i materials, que el sostenen. Després dels atemptats de París totes aquestes relacions, institucions i estructures de poder s'han posat a treballar conjuntament per rearmar la paranoia per la seguretat.

En el camp econòmic, la por afavoreix a una sèrie de sectors i grups socials que, per la seva idiosincràsia, configuren un sector econòmic mútuament responsable i propi. Asseguradores, constructores de presons, policies, fabricants d'armes, companyies de seguretat privada, diaris i programes d'actualitat, etc. Tots, d'una manera o altra, es beneficien de la por, del sentiment d'inseguretat. D'altra banda els metges, la indústria farmacèutica, els hospitals, psicòlegs, escriptors de llibres d'autoajuda, cirurgians, etc. es beneficien dels sentiments de por, exclusió, depressió i baixa autoestima a la qual indueixen a les persones.

És en aquest context en el qual els estats, amb els mitjans de comunicació com a creadors i moduladors d'opinió, emprenen campanyes massives de por i control social. És a través de la construcció d'un subjecte social ignorant, poruc i egoista que es construeix una cultura de la por i el control i es permet, davant la seva mirada passiva, la instal·lació de càmeres de seguretat als carrers, de programari d'escoltes i control de telèfons i xarxes socials. Sota el fals argument de la prevenció del delicte o del terrorisme es realitzen seguiments, escoltes telefòniques, detencions, judicis, empresonaments ... De manera que es creen condicions auto-justificants molt funcionals de cara a l'opinió pública: es crea una alarma social, s'atura i es reprimeix i, al seu torn, es justifica l'enduriment previ. D'aquesta manera poden modificar i endurir els sistemes penals i jurídics, formalitzant l'opressió a nivells que, en altres temps, haguessin estat inabastables. Aquesta és, molt resumidament, la situació en què ens trobem després dels últims muntatges contra anarquistes i, sobretot, després dels atemptats de París.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
TERRASSA - VALLÈS OCCIDENTAL - CATALUNYA
Carrer de la Font  Agraïment al José Luís Arruebo
 ·  Translate
Carrer de la Font Agraïment al José Luís Arruebo
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
AFERRAT A UNA POLTRONA

No es pot investir ni Mas, ni ningú que representi el trist passat. Ni com a president ni com a conseller en cap, ni com a res. Ningú que mentre s'omple la boca d'arribar a acords, de fer primer la independència i després ja veurem, empresona a gent de la CUP, amb la complicitat de l'audiència nacional. La CUP és el que és i a qui no li agradi que s'hi posi fulles i que voti Convergència, Esquerra, CsQP, Ciutadans, socialistes o peperos, que voti a qui li doni la gana i si el que vol és arribar a una entesa amb la CUP que gasti la saliva, la mala bava i les energies en convèncer els dirigents de JxS que la independència val la pena més enllà de Mas, de Puig i de Rigau i en explicar-los que si la cosa és seriosa i ferma, d'aquí a 18 mesos hi poden haver eleccions constituents al parlament de l'Estat Català i que llavors s'hi podran presentar el Mas, la Rigau i el Puig, el Junqueres, la Rovira, el Romeva, l'Iceta, l'Albiol, la Camacho, el Rivera, l'Arrimadas, el Baños, la Gabriel i qui vulgui.

Pel que fa a la qüestió de la investidura Artur Mas no ha obtingut la majoria suficient ni en la primera ni en la segona votació que s'han dut a terme al Parlament. Un fet insòlit que no s'havia produït mai a Catalunya des de la fi del franquisme. S'afegeix doncs la incògnita de la presidència al camí incert per on ha començat a caminar Catalunya. En aquest sentit, la data límit per arribar a un acord entre Junts pel Sí i la CUP és el 10 de gener, sinó, al març hi haurà noves eleccions catalanes on alguna candidatura pagarà el desencís i el cabreig dels votants independentistes per no haver arribat a un pacte per avançar en el procés. Un escenari on no seria segur ni que es repetís la fórmula de Junts pel Sí ja que ERC vol mesurar aquest 20 de desembre els seus forces davant d'una CDC en temps de re-fundació. En aquesta situació Artur Mas, president de la Generalitat durant els últims cinc anys i màxim exponent de les retallades, les privatitzacions, la repressió i la corrupció ha de donar un pas enrere en aquesta nova etapa de Catalunya i, per tant, cal consensuar un altre candidat / a per a la presidència. Ningú sobra, però ningú és imprescindible.

Tot i que evidentment hi pot haver una certa rivalitat partidista, el principal problema per no voler en Mas com a candidat de la presidència, és que la CUP no el pensa votar-lo. Necessitem alguna fórmula que superi les ideologies. Si escollim un candidat que es pot relacionar fàcilment amb una ideologia o, encara més amb un partit concret, ho tindrem cru. Una persona preparada, amb carisma i sense afiliació política pot ser acceptada més fàcilment com a candidat per la presidència, deixant la ideologia per a futures eleccions un cop ja tinguem un estat propi. La podrien votar persones de diverses ideologies. Si escollim en Mas, bona part de l’espectre de l’esquerra no el vol com a president. Cal entendre que la gent està virant cap a posicions nítidament d’esquerres. De la mateixa manera, si escollim un president que es relacioni amb l’esquerra alternativa, els liberals i els conservadors mai el votarien. Hem d’aglutinar tot el vot independentista sense centrar-lo en una ideologia concreta.
 ·  Translate
2
P Gene-Duch's profile photo
 
+Jobove Reus gens ni mica d'acord amb tu... 
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
SOM REALMENT ELS MES INTEL·LIGENTS DEL PLANETA?

La gent ja no és capaç de pensar, ni d'analitzar els fets des d'un punt de vista mínimament fred i analític. La incapacitat flagrant de milions de persones, que encegades per la passió política, són incapaços de detectar contradiccions lògiques bàsiques en els arguments sobre els quals decidiran el seu destí. Estem parlant de l'estupidesa funcional generalitzada. De milions de persones a les quals "un arbre els ha tapat el bosc".


És un símptoma del que està passant en les societats modernes, no només en l'espanyola (encara que siguin els líders mundials en això). Hem arribat a un punt, en el qual deixem que el nostre cervell s'inundi amb detalls i elements complementaris i irrellevants i acabarem perdent el sentit de la lògica més bàsica sobre el qual hauríem de fonamentar-ho tot.


Això és el que, per exemple, ens ha portat a la vora de la destrucció del planeta per culpa dels nostres esforços per viure més còmodament en ell. Hem centrat tota la nostra atenció en construir milers d'artefactes i xafarderies per tenir una vida més còmoda i en fer-ho hem anat destruint, per posar un exemple, totes les nostres fonts d'aigua, sense les quals no hi ha possibilitat de vida humana, ni còmoda ni incòmoda. I el mateix hem fet amb l'atmosfera, amb els boscos i amb els mars.


Si en primera instància ens haguéssim centrat en l'estructura lògica més bàsica dels nostres actes i objectius, ens hauríem centrat en salvaguardar tot allò que garanteix la nostra supervivència. I després, a partir d'aquí, hauríem construït la resta de l'edifici lògic que ens permetria viure millor en aquest planeta. Però fa temps que ens hem oblidat d'analitzar i fixar la lògica bàsica de tots els nostres actes i arguments i només ens fixem en els detalls irrellevants i anecdòtics.


Amb això acabem actuant de forma incoherent, construint edificis de fum basats en mentides i contradiccions sense sentit. A base d'escoltar discursos repetits una i altra vegada, com un mantra, i de no pensar i analitzar per nosaltres mateixos, acabarem per perdre la capacitat per a raonar amb claredat com a individus i per organitzar els arguments de forma coherent a nivell individual i social.


Si som capaços de decidir una cosa tan important com el futur d'un país basant-nos en contradiccions i arguments il·lògics, i alhora som capaços d'enviar satèl·lits a l'espai o de fabricar artefactes nuclears capaços de esborrar de la faç de la terra, podem deduir que, a hores d'ara, la humanitat camina amb pas ferm i decidit cap a enlloc i sense cap rumb traçat per la raó ...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
L’ACUPUNTURA PUNXA

L'acupuntura no només no serveix per a res: és que tampoc és un prestigiós remei mil·lenari. Si punxar amb agulles per tot el cos fos beneficiós per a la salut, la gent viatjaria al desert d'Almeria a llançar-se en planxa sobre camps de cactus i així alleujar els seus problemes d'esquena derivats de practicar complicades postures sexuals amb més de 20 anys. En solitud.

Seria més divertit fer el mateix amb fitxes de dòmino, diran alguns - "L'acupuntura tracta de posar agulles en parts determinades i molt estudiades del cos, no a l'atzar". Doncs no. Els meta anàlisis (que són com les anàlisis, però amb nom de llibre ciberpunk) han demostrat que tant és el que te les claus un suposat expert o un banderiller jugant a tres en ratlla amb un mono cec. A vegades fins i tot s'han fet servir agulles falses que no arribaven a clavar-se amb pacients assegurant després aquests que es trobaven millor. Els resultats positius (casualment provinents d'estudis realitzats en orient) no són més que producte d'estudis de merda, interessats o directament incapaços de controlar l'efecte placebo. Com els fans de l'acupuntura són molt pesats, s'han realitzat una quantitat absurda d'estudis al respecte.

Però el més sorprenent és quan fan servir l'argument de l'antiguitat per justificar la pràctica. Aquest que diu que si alguna cosa és vella, ha de ser bona. És a dir, que si un coneixement porta segles rondant, ha de resultar correcte. Possiblement no sigui així. O potser és un engany brutal. El cas és que fins als antics xinesos, que no eren molt savis en ciència, però tampoc idiotes, tractaven aquesta pràctica com una collonada. Des del segle X ja estava en declivi i el 1822 l'Emperador va dir que ja estava bé de gastar diners en tonteries i la va prohibir a l'Acadèmia Imperial de Medicina.

Fins al partit Comunista es descollonava d'això de clavar agulles. Però clar: les coses es van posar fotudes per al estimat líder Mahou Tse Tung a nivell de popularitat i en els 60 va reviure la medicina tradicional per allò d'ampliar l'esperit nacionalista. Mao no era gilipolles, i li donava més als metges occidentals per allò de no voler morir-se. Però en les zones rurals hi havia pocs doctors, de manera que el president va pensar que promocionant remeis antics amb materials i matèria primera fàcil d'aconseguir matava dos pardals d'un tret i, de passada, a mitja població.

Després la cosa es va fer popular a occident per amants de tot el suposadament mil·lenari a partir un article al New York Times d'un periodista que va usar el molt científic raonament de “doncs a mi m'ho van fer a la Xina i em va funcionar”. La resta és història. Història de capullos que et fan pagar una pasta per punxar-te i que fins i tot diuen que el seu substitueix a l'anestèsia. Ho tindré en compte per la meva propera colonoscòpia, en què em dedicaré a jugar amb les agulles usant-les com dards en les cares dels metges que m'estan fent un mal indescriptible.

 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
TAÜLL - VALL DE BOÍ - ALTA RIBAGORÇA - CATALUNYA

 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
2
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
4
Add a comment...
People
Links
Basic Information
Gender
Male
Jobove Reus's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
TRUCADORS/PICAPORTES ALDABAS / KNOCKERS: MÈRIDA - BADAJOZ - EXTREMADURA
trucadors.blogspot.com

AMÈRICA CENTRAL (42); AMÈRICA DEL NORT (51); AMÈRICA DEL SUD (35); ANDALUCIA (70); ARAGÓ (36); ESPANYA (142); EUROPA (572); GALÍCIA (23); IS

TRUCADORS/PICAPORTES: ALACANT - ALICANTÍ
trucadors.blogspot.com

2014 (77). ▼ març (18). ALACANT - ALICANTÍ · BOLONYA - ITÀLIA · HAMPSTEAD - LONDON - ANGLATERRA · SOPRON - HONGRIA · TOSSA DE MAR - LA SELVA

Hora.es : hora exacta y cambio horario en el mundo.
www.hora.es

Hora exacta y cambio horario en todos los paises del mundo.

TRUCADORS/PICAPORTES: INNSBRUCK - ÀUSTRIA
trucadors.blogspot.com

2012 (210). ▼ juliol (30). INNSBRUCK - ÀUSTRIA · BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DU

TRUCADORS/PICAPORTES: BORDEUS - FRANÇA
trucadors.blogspot.com

2012 (209). ▼ juliol (29). BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTO

TRUCADORS/PICAPORTES: ESTOCOLM - SUÈCIA
trucadors.blogspot.com

2012 (207). ▼ juliol (27). ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA ·

TRUCADORS/PICAPORTES: VENÈCIA - ITÀLIA
trucadors.blogspot.com

2012 (206). ▼ juliol (26). VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPOR

TRUCADORS/PICAPORTES: DUBLÍN - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (205). ▼ juliol (25). DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EI

TRUCADORS/PICAPORTES: TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (204). ▼ juliol (24). TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · M

TRUCADORS/PICAPORTES: LIMERICK - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (203). ▼ juliol (23). LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'

TRUCADORS/PICAPORTES: FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (202). ▼ juliol (22). FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORD

TRUCADORS/PICAPORTES: EIVISSA - BALEARS
trucadors.blogspot.com

2012 (201). ▼ juliol (21). EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORDÀ -... CHORIO (SYMI ISLAND) DODECANES