Profile

Cover photo
Jobove Reus
355 followers|1,963,376 views
AboutPostsCollectionsPhotosVideos+1's

Stream

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ELS EXCLOSOS

Quan gairebé ens havíem acostumat, no sense dolor ni sense ira, a conviure amb els pobres, va sorgir en les últimes dècades el concepte dels exclosos. Aquells que no sabien que eren pobres, ni tan sols que eren éssers humans. En menys d'una dècada ha sorgit una nova figura, la del perdedor radical.

El perdedor radical és una persona, home o dona, a la vora del precipici, la seva vida no val res perquè se sent desposseït d'una pretesa superioritat ancestral i que a la raó no comprèn. És una bomba humana que pot esclatar en un accés de bogeria destructiva. Tot d'una, llegim als diaris que un jove es llança a matar amb una escopeta als seus companys de col·legi, o un pare de família a la seva esposa i fills i fins a la seva pròpia mare anciana per finalment donar-se mort a si mateix. Altres vegades, prenen com a ostatges éssers innocents sense demanar res a canvi sinó per immolar-se amb ells.

En menys d'una dècada ha sorgit una nova figura, la del perdedor radical, un home a la vora del precipici, on la seva vida no val res perquè se sent desposseït d'una pretesa superioritat ancestral i que a la raó no comprèn.

A diferència del fracassat, al qual només li queda resignar-se i claudicar; o de la víctima que reclama satisfacció, el perdedor radical s'aparta dels altres, es torna invisible, alimenta la seva quimera, concentra les seves fràgils energies i espera la seva hora. Pateix, perd el sentit de la realitat i se sent incomprès i amenaçat. 

No es tracta de casos aïllats, el seu nombre creix en la mesura que la nostra societat s'ha fet opulenta i excloent. Drets humans per a tothom, benestar, reivindicacions, expectatives d'igualtat, consumisme i la lluita despietada per convertir-se en guanyadors, ja que són els únics que la societat respecta. Alhora, els mitjans de comunicació han exhibit la gran desigualtat entre els habitants del planeta.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
VÉNEN ELECCIONS, MARIANO REPARTEIX PANS I PEIXOS

El mateix Govern que va retardar dos mesos els Pressupostos de 2012 perquè hi havia eleccions andaluses ara els avança perquè hi ha eleccions generals. Tant abans com ara el motiu és el mateix: populisme electoralista de parets, tan evident que s'explica gairebé sol. El 2012, Mariano Rajoy volia amagar les retallades per afavorir a Javier Arenas; no li va funcionar. El 2015, Rajoy avança els comptes públics perquè vol vendre la suposada recuperació econòmica; ja veurem si li funciona.

En els últims cinc anys, entre les primeres retallades de Zapatero i els que després va seguir Rajoy, els funcionaris han perdut prop d'un 20% del seu poder adquisitiu, segons els sindicats. Fa unes setmanes, a pocs mesos de les eleccions, el Govern va anunciar una pujada de l'1% en el seu sou. Una de dues: o el Govern pren als funcionaris per idiotes o confia que almenys no sàpiguen molt de matemàtiques.

Cal reformar la Constitució? En menys d'un mes el Partit Popular ha canviat d'opinió tres vegades: del "no", al "sí", passant pel "depèn". Encara no ha arribat setembre i l'últim argument per defensar el "no toca" és vergonyós. Diu el vicesecretari del PP Pablo Casado que "les democràcies consolidades no canvien les seves cartes magnes cada 30 anys". Cal preguntar-se què entén Casado per una democràcia consolidada. La Constitució d'Alemanya porta 60 reformes. La d'Irlanda, 27. França va per les 24. Itàlia prepara la 13. La Constitució dels Estats Units porta 27 esmenes. I l'espanyola? Tot just dos retocs mínims en 35 anys.

El mateix Govern de Rajoy que ha indultat polítics corruptes, policies torturadors o còmplices d'agressors sexuals sense donar cap explicació ara recorre al seu portaveu més qualificat, el president, per mostrar-nos la seva gràcia, la seva pietat ... la seva "pell", que diria Floriano. Mariano Rajoy, en persona, ha avançat l'indult a l'àvia coratge de Canàries, Josefa Hernández, perquè és "de sentit comú". Tan de "sentit comú" que és la primera vegada que un indult es coneix abans que aparegui al BOE.
 ·  Translate
8
1
Carme Pont Bonsfills's profile photoPol Trepat's profile photoJacme Delmas's profile photo
2 comments
 
si senyor molt ben dit, una justa descripcio de la realitat.
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LA NOVA RELIGIÓ

Aquesta és la crua realitat i aquest és el llenguatge amb el qual la maquinària del sistema està programant la nostra ment a nivell profund; murmura incessantment les seves fredes xifres estadístiques a les nostres orelles, com un mantra que ens atordeix les emocions, fins al punt que ja no veiem a les altres persones com iguals a les que estimar o respectar, sinó com a dades sumen o resten, com puntets llunyans que atalaiem des d'una gran alçada i pels que no podem sentir res.

Aquest llenguatge, amb la seva lògica freda i la seva simulació numèrica i simplista del que és l'emoció o l'empatia, té la capacitat de convertir el màgic, el misteriós, el inaprehensible, en una simple desviació estadística.

Es veu que és el llenguatge del nou món cap al qual ens encaminem.

Un llenguatge científic i tecnocràtic, en el qual els individus de valor incalculable, amb els seus somnis i talents únics, són sacrificats impiament en els altars de l'eficiència del sistema, per augmentar en un 0,1% algun indicador estadístic de la gran maquinària.

Ens han infectat la ment amb aquest nou llenguatge, amb l'objectiu que ens adaptem submisament al nou món que s'està gestant i perquè concebem les seves lògiques internes com una cosa natural i inevitable, com ho és el pas del temps, la llei de la gravetat o la constant de la velocitat de la llum.

I de fet, és una cosa que ja està succeint; la infecció ja ha arribat al més profund de la nostra psique.

Amb la crisi, hem vist com a gran quantitat de persones, amb els seus somnis, els seus anhels i dècades d'esforços agosarats a l'esquena, se les ha "rebutjat" com a peces inservibles, per afavorir un descens de 100 punts en la prima de risc , o per augmentar en un 0,3% el creixement econòmic interannual.

I la majoria de gent se l'ha empassat com si fos la cosa més natural del món!

Es veu que la immensa majoria de la població està disposada a sacrificar-se darrere d'alguna xifra maicroeconòmica abstracta, sense ni tan sols preguntar-se què representa aquesta xifra, si és alguna cosa real o no, ni a qui afavoreix realment la millora d'aquest indicador de significat tan difús.

Amb expressió resignada ens encaminem nosaltres mateixos cap a l'altar de l'oblació, seguint el sender de la "responsabilitat ciutadana", per a ser sacrificats per la glòria del Déu-Sistema.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
SI PAGUEN SOUS DE MERDA, CAL FER TREBALL DE MERDA

Enviar o donar currículums sense tenir ni la més remota idea sobre les condicions del lloc està de moda en aquest país. Així ho revela un estudi de la UGT Barcelona sobre opacitat i precarietat en les ofertes d'ocupació. El 71% dels anuncis no deixen anar peça sobre el sou o remeten al conveni sense especificar a quin es refereixen, però això no és tot.

Més de la meitat 52% omet l'horari, el 30% no detalla el tipus de jornada i el 13% amaga fins i tot el tipus de contracte. Els candidats no saben el que cobraran i hi ha pocs valents que s'atreveixin a preguntar de primeres. La "baixa transparència" que detecta UGT a les ofertes s'uneix a les condicions precàries en el mercat laboral.

Sous de cinc euros l'hora.
"Salari: no disponible". Sol ser l'apunt més habitual en les ofertes, però els pocs salaris que sí es detallen són "escandalosos" a ulls del sindicat que ha fet públic aquest informe. El 37% amb prou feines arriben als 11.000 euros bruts a l'any, entre cinc i vuit euros l'hora (uns 950 euros al mes). Aquestes dades posen en evidència que el treball existent és "precari i mal pagat", defensa UGT.

Segons l'estudi basat en 300 ofertes d'ocupació que cobrien 606 llocs vacants, gairebé la meitat de l'ocupació ofert és temporal (46%) enfront d'un 18% amb opcions de convertir-se en fix i un altre 18% indefinit. Queda clar que l'estabilitat no és una de les grans virtuts del mercat laboral espanyol. El tipus de jornada oferta és parcial en el 21% dels casos i per hores en el 3%.

No és difícil trobar ofertes que busquen des de cuiners de dilluns a diumenge amb un sol dia de descans fins a personal de neteja per treballar tres hores setmanals distribuïdes en quatre dies. Això sense comptar els nombrosos empresaris que no contracten a majors de 30 anys o només busquen homes. La discriminació per edat o sexe està a l'ordre del dia.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
EM DE SOLUCIONAR AQUEST TEMA

Emigrants bloquejats a la frontera de Grècia en condicions precàries

Durant l'última setmana, s'ha multiplicat per deu el nombre de emigrants i refugiats encallats en els boscos dels voltants de la localitat grega de Idomeni, situada a la frontera grega amb l'Antiga República Iugoslava de Macedònia (ARIM). Un recent augment de la vigilància a la frontera per part de les forces especials i de la policia macedònia ha provocat que més de 2.000 persones que es dirigien cap al nord d'Europa s'hagin quedat bloquejades a Idomeni. Algunes d'elles estarien tractant, ara, de creuar per altres punts fronterers. La majoria de les persones ateses per l'equip mèdic de MSF estan fugint de la guerra i la violència a Síria, Afganistan i l'Iraq. Algunes es troben en situació d'especial vulnerabilitat atès que es tracta de persones grans o amb discapacitat, dones embarassades i nens menors de cinc anys. Molts viuen en condicions precàries, a la muntanya o a l'estació de tren, i no tenen refugi, aliments o accés a instal·lacions d'higiene.

La situació empitjorarà si més persones es queden bloquejades a la zona perquè no hi ha serveis bàsics i la gent té por del que li vagi a succeir. Molts es veuen obligats a assumir grans riscos per tal d'evitar ser descoberts. Per desgràcia, hi ha hagut diversos accidents al llarg del perímetre fronterer on s'han produït morts. És absurd com persones que fugen de la guerra i la violència es veuen forçades a arriscar les seves vides per aconseguir la seguretat en països que són capaços de garantir la seva protecció. 

La majoria dels problemes mèdics que pateixen són infeccions del tracte respiratori i de la pell, dolors musculars i malalties gastrointestinals que poden estar relacionades amb les condicions de vida durant el viatge. Molts pacients presenten butllofes greus i dolor muscular intens provocats pel fet d'haver de caminar més de 70 quilòmetres des de la ciutat de Tessalònica, atès que se'ls va negar l'accés a transport públic i privat per arribar a les zones frontereres.

Moltes d'aquestes persones han patit episodis traumàtics en els seus països d'origen i han hagut de suportar un viatge esgotador i perillós. A més, ara pateixen empentes i crits per part d'agents fronterers i són testimonis d'episodis en els quals policies disparen a l'aire per mantenir-los allunyats del límit fronterer. Fins i tot hem tractat a pacients que presentaven contusions i que afirmaven haver estat colpejats per funcionaris de frontera . Naturalment, moltes persones s'espanten quan afronten una política de mà dura. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
1
Add a comment...
Have him in circles
355 people
Rosa Roig Celda's profile photo
Monts Llussà i Masdéu's profile photo
Eulàlia Mesalles's profile photo
Encarna Roselló's profile photo
rogelio portal's profile photo
Jordi bertran serra's profile photo
Jordi Pinyol's profile photo
jordi castells's profile photo
Núria Bonet's profile photo

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
PORTLAND - OREGÓN - UNITED STATES
Agraïment al Orbmiser
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
KHIVA - UZBEKISTAN
Agraïment al Francesc X. Fernàndez de Reus
Agraïment al Francesc X. Fernàndez de Reus
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
PAU SOCIAL IMPOSADA

La violència implícita de la llei i la violència explícita dels exèrcits i la policia, mitjançant les quals l'Estat protegeix la propietat, són els mateixos mecanismes pels quals aquest assegura la pau social. La violència per la qual les persones són desposseïdes de la seva capacitat per crear la seva vida a la seva manera és ni més ni menys que la guerra social que es manifesta cada dia, en general, continu (però tan ràpid a vegades com una bala policial) assassinat de les classes que són explotades, excloses i marginades per l'ordre social. Quan la gent sota atac comença a reconèixer al seu enemic, freqüentment actua contraatacant. La tasca de l'Estat, assegurant la pau social, és així un acte de guerra social, per part dels amos en contra de les classes dominades, la supressió i prevenció de qualsevol tipus de contra-atac. La violència d'aquelles que governen contra els governades és inherent a la pau social.

Però una pau social basada només en la força bruta és sempre fràgil. Cal per a l'Estat a implantar en els caps de la gent la idea que elles depenen de la contínua existència de l'Estat i de l'ordre social que aquest manté. Això pot ocórrer com a l'antic Egipte on la propaganda religiosa, assegurant la divinitat del faraó, justificava l'extorsió en què ell va prendre possessió de tot l'excedent de gra, fent a la població absolutament dependent de la seva voluntat divina en temps de fam. O pot prendre la forma d'institucions amb participació democràtica la qual crea una forma més subtil de xantatge, en la qual som obligats a participar si volem reclamar, però on som igualment obligats a acceptar "la voluntat del poble" si ho fem. Però, darrere d'aquestes formes implícites o explícites de xantatge, les armes, les presons, els policies i els soldats estan sempre aquí, i aquesta és la força de l'Estat i la pau social. La resta és només vernís.

D'aquesta manera, el poder capitalista depèn del poder de l'Estat per mantenir-se a si mateix. No és un assumpte de subjugació d'una part del poder sobre una altra, sinó del desenvolupament integral d'un sistema de poder que es manifesta a si mateix com una hidra de dos caps, l'Estat i el Capital, un sistema que funciona com un tot per assegurar la dominació i l'explotació, les condicions imposades per la classe dominant per a la continuïtat de la nostra existència. En aquest context, institucions com el FMI i el Banc Mundial són millor enteses com mitjans pels quals els Estats i les corporacions coordinen les seves activitats amb la intenció de mantenir la unitat de la dominació sobre la classes explotades, enmig de la competència econòmica i interessos polítics. Per tant, l'Estat no serveix a aquestes institucions sinó que aquestes serveixen als interessos dels Estats poderosos i als capitalistes.
 ·  Translate
1
Add a comment...
Jobove's Collections
People
Have him in circles
355 people
Rosa Roig Celda's profile photo
Monts Llussà i Masdéu's profile photo
Eulàlia Mesalles's profile photo
Encarna Roselló's profile photo
rogelio portal's profile photo
Jordi bertran serra's profile photo
Jordi Pinyol's profile photo
jordi castells's profile photo
Núria Bonet's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Male
Jobove Reus's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
TRUCADORS/PICAPORTES ALDABAS / KNOCKERS: MÈRIDA - BADAJOZ - EXTREMADURA
trucadors.blogspot.com

AMÈRICA CENTRAL (42); AMÈRICA DEL NORT (51); AMÈRICA DEL SUD (35); ANDALUCIA (70); ARAGÓ (36); ESPANYA (142); EUROPA (572); GALÍCIA (23); IS

TRUCADORS/PICAPORTES: ALACANT - ALICANTÍ
trucadors.blogspot.com

2014 (77). ▼ març (18). ALACANT - ALICANTÍ · BOLONYA - ITÀLIA · HAMPSTEAD - LONDON - ANGLATERRA · SOPRON - HONGRIA · TOSSA DE MAR - LA SELVA

Hora.es : hora exacta y cambio horario en el mundo.
www.hora.es

Hora exacta y cambio horario en todos los paises del mundo.

TRUCADORS/PICAPORTES: INNSBRUCK - ÀUSTRIA
trucadors.blogspot.com

2012 (210). ▼ juliol (30). INNSBRUCK - ÀUSTRIA · BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DU

TRUCADORS/PICAPORTES: BORDEUS - FRANÇA
trucadors.blogspot.com

2012 (209). ▼ juliol (29). BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTO

TRUCADORS/PICAPORTES: ESTOCOLM - SUÈCIA
trucadors.blogspot.com

2012 (207). ▼ juliol (27). ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA ·

TRUCADORS/PICAPORTES: VENÈCIA - ITÀLIA
trucadors.blogspot.com

2012 (206). ▼ juliol (26). VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPOR

TRUCADORS/PICAPORTES: DUBLÍN - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (205). ▼ juliol (25). DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EI

TRUCADORS/PICAPORTES: TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (204). ▼ juliol (24). TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · M

TRUCADORS/PICAPORTES: LIMERICK - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (203). ▼ juliol (23). LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'

TRUCADORS/PICAPORTES: FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (202). ▼ juliol (22). FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORD

TRUCADORS/PICAPORTES: EIVISSA - BALEARS
trucadors.blogspot.com

2012 (201). ▼ juliol (21). EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORDÀ -... CHORIO (SYMI ISLAND) DODECANES