Profile

Cover photo
Jobove Reus
359 followers|2,076,632 views
AboutPostsCollectionsPhotosVideos+1's

Stream

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
QUIN FUTUR ENS ESPERA ?

S’obre un inestable escenari. Les forces independentistes han obtingut una rellevant majoria d’escons (62 +10=72), encara que no en vots (47’8%). El seu nombre absolut, 1.952.482 és lleugerament superior al del si-sí en la Consulta del 9N, 1.897.274 (encara que aquí podien votar els majors de 16 anys). Això mostra lo massiu del sentiment independentista, però també un estancament relatiu de la seva base social, i els límits de la política de “primer la independència i després tot la resta” que ha constituït l’eix estratègic principal de la Assemblea Nacional Catalana (ANC). Però les diferències entre Junts pel Sí i la CUP-Crida Constituent fan preveure una majoria parlamentària inestable i plena de contradiccions. La CUP haurà d’afrontar la relació amb Junts pel Sí des d’una correlació de forces molt desfavorable. Les seves pretensions de no investir a Mas formulades durant la campanya seran molt difícils de materialitzar. És difícil d’imaginar dins de Junts pel Sí una rebel·lió de Romeva, Junqueras i Forcadell contra l’encara president. Els precedents en la política catalana no conviden a pensar-ho.

En l’horitzó immediat, s’albira un escenari de confrontació inèdita entre les institucions catalanes i les de l’Estat, del que no cal esperar cap comportament democràtic a curt termini. I, en la confrontació entre un moviment democràtic (al marge de les insuficiències que tingui) i un Estat i un règim els dèficits del qual salten a la vista, no hi ha dubte sobre en quin costat cal estar en els moments decisius. Catalunya sí que és Pot hauria de tenir-ho ben present. Del front del No només es deriva por i llei i ordre. El bloc de el “Sí” obre possibilitats i porta el germen de l’esperança, encara que porta en el seu si un defecte de fàbrica, l’hegemonia de la dreta neoliberal, que amenaça en permanència a ofegar tots els somnis que massivament molts catalans dipositen en la independència i reconduir-los cap a un projecte neoliberal autòcton que buida la sobirania des de dins. La CUP-Crida Constituent no hauria d’oblidar-ho.

Les forces d’esquerra rupturista tindran un numero important d’escons, però globalment estan molt per sota del que hagués estat possible en cas d’haver pres altres sendes. Hi havia altres possibilitats. Altres desviaments en el camí. Potser més arriscats. Potser més complexos. Un triple repte apareix damunt de la taula: derrotar a l’Estat en la seva confrontació autoritària amb el moviment independentista, desbordar l’agenda d’aquest introduint la proposta d’un procés constituent popular i participatiu i un pla d’emergència social davant la crisi que ajudi a reformular els termes del debat, i articular un nou projecte, atraient d’un ampli espectre social i articulador d’un bloc majoritari, i que encarni un altre model de Catalunya diferent al de Junts pel Sí.
 ·  Translate
2
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
En fi, ens esperen una tardor i un hivern mogut
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
3
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
QUI ÉS EL DOLENT DE LA PEL·LÍCULA?

"Junts pel sí", amb 62 diputats (els mateixos que va aconseguir CiU al 2010 amb una menor participació electoral) i sense majoria absoluta, no podrà formar govern sense el suport explícit, no valdrà l'abstenció, de les CUP. En aquestes circumstàncies, podrà ser el fill polític de l'ex molt honorable el candidat a la presidència? No, no podrà ser-ho.

A la nit de diumenge passat Antonio Baños, el presidenciable de les CUP, ho va deixar meridianament clar, sense arestes fosques o ambivalents: la seva organització no donarà suport a cap circumstància la investidura d'Artur Mas si bé, ha apuntat, hi ha més noms a la coalició vencedora , a "Junts pel si". Va afegir: el problema no és de les CUP sinó de "Junts pel sí".

Hi ha comentaris de l'estil "ara ens ajudareu, no?" o "cal ser generosos" o "primer la independència i ja decidirem el model de país després".

A veure, en primer lloc qui portava al programa la proposta de declaració unilateral d'independència ja era la CUP, en canvi d'altres primer volien condicionar el model de país i després declarar-se independents per tant suposo que tota la gent que diu primer independència ha votat CUP.
 
En segon lloc, generosos? ajudar? a qui? al poble, i tant! a una persona que vol apoderar-se d'un clam que és popular, mai. De persones que han patit per la independència n'hi ha moltes i fa molt de temps que n'hi ha: afusellades, torturades, empresonades... voleu posar en Mas a la llista, vosaltres mateixos, però no ens oblidem de tots els que l'han precedit.
 
En tercer lloc, algú em sap dir un moment en què la CUP ha dubtat per la independència, algun pas enrere en el procés, algun moment en què no han donat la talla?
 
Doncs, si us plau, no us equivoqueu i aneu a perseguir, insistir i apretar aquells i aquelles que sí que han fet passos enrere, que han anat masses vegades a Madrid per veure si això encara ho podíem arreglar i que supediten un procés als interessos d'una única persona. Aneu-los al darrera i no els deixeu fins que no siguem independents! 

I qui podrien estar entre aquests noms en substitució d'Artur Mas? Junqueras, Forcadell, Eduardo Reyes, Muriel Casals, Germà Bel, Oriol Amat, Lluís Llach, Josep Guardiola, Montserrat Carulla, ...?

No serà fàcil trobar un nom adequat que pugui ser recolzat per un partit de l'esquerra comunista dels Països Catalans, i més tenint en compte que tot just ha estat comentat en aquesta campanya centrada bàsicament en el tema-monotema: la política econòmica ultra-neoliberal, la política repressiva de Puig i successors, la marginació i maltractat dels sectors socials més vulnerables, la intoxicació insuportable dels mitjans de informació públics, ... dels anteriors governs de la Generalitat (alguns d'ells, com es recorda, han comptat amb el suport explícit de ERC i, en altres moments, del PP). Alguns sonats casos de corrupció han estat denunciats per regidors de les CUP (sigui dit, per descomptat, en el seu honor).

I llavors què, quins altres escenaris són possibles si no hi ha cap nom? Un avançament electoral (les quartes eleccions en només 5 anys) o la formació d'un nou govern amb nous condiments: ERC, CUP, independents i ... Catalunya sí que és Pot?

Impossible: el que no pot ser no pot ser i a més és impossible. A la campanya i als compromisos adquirits davant la ciutadania em remeto.
 ·  Translate
3
1
Carme Pont Bonsfills's profile photoJacme Tolosa's profile photo
 
Ara toca sacrificar l'Artur Mas
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
359 people
Jaume Vidal i Roquet's profile photo
Raquel Estrada Roig's profile photo
Xavi Blanch's profile photo
lola crusellas moret's profile photo
xavier xamarrub's profile photo
Núria Cortinas Teixidó's profile photo
Sebastià Grinyó Martí's profile photo
Jorge Tapia's profile photo
David Santamaria's profile photo

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
EL CIRC CONTINUA, TOT SEGUEIX IGUAL

S'han deixat estafar pels paranys i han entrat mai millor dit al drap de la guerra de banderes. No a les que realment estimen molts dels seus dirigents (Andorra, Suïssa, paradisos fiscals ...) sinó a les que fan servir i gastar, les rojigualdas, o quatribarrades, fins a aconseguir els seus fins.

"Mai discuteixis amb un estúpid, et farà baixar al seu nivell i allà et guanyarà per experiència" resa una dita atribuïda, amb raó o no, a Mark Twain. Salvant les distàncies i deixant clar que els que han fet descendir el debat al seu nivell no tenen un pèl de tontos, se li pot recriminar a l'esquerra federalista catalana haver caigut de quatre potes, en el parany ordit pels que volien allunyar-se de l'escenari del debat social ( ja se sap, retallades, corrupció, deteriorament dels serveis públics ...) per substituir-lo pel xoc de trens entre els nacionalismes espanyolista i perifèric.

Molts dels castellano-parlants, malgrat que alguns fills optessin per la CUP, es van acostar a qui aparentment garantia estabilitat i "status quo" sense reparar en què el projecte socioeconòmic de Ciutadans és tan privatitzador, retallador i excloent com el de Convergència o PP. Els quatre (en aquest aspecte el PSC d'Iceta per molt que balli també dona el cant) comparteixen el mateix model neoliberal.

Per Podemos el panorama pinta malament. Cada dia s'assembla més a un suflé a punt de desinflar-se. Se li ha girat en contra seva la falta de claredat en aspectes fonamentals, la incapacitat d'indicar als seus votants el "per aquí!", el entretenir-se en altres martingales. A la pissarra d'entrenador novell ha desenvolupat uns meravellosos càlculs però, en intentar aplicar-los al dia a dia, al terreny de joc polític, s'han transformant en contes de la lletera. Sembla que la gosadia i la intel·ligència que els sobra per aturar desnonaments, secundar vagues generals, afrontar les multes governatives de la llei Mordassa, minva de tal manera si s'agiten banderes perden intuïció i olfacte i es deixen atrapar per l'abraçada de l'ós.

Per això i davant el panorama que s'acosta al desembre, s’ha d'intentar centrar el debat polític en la pròpia agenda. Més encara tenint en compte que, per a les eleccions generals, les urgències dels dos nacionalismes, un cop passada la prova catalana, seran menys agressives, el que permetrà treure la pols a l'agenda social que parla dels estralls causats per la crisi induïda a la qual ens han portat els gestors del capitalisme peninsular, tant centralistes com perifèrics.

Perquè si el futur és igual al panorama dibuixat per les eleccions catalanes, millor Carpe Diem.
 ·  Translate
1
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
Mentrestant segueixen robant i privatitzant sense obstacles
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
NO TOT SÓN MALES NOTÍCIES, MC DONALD ES DESPLOMA

Aquesta setmana, McDonalds ha anunciat que tancarà centenars de restaurants a tot el món, ja que les vendes mundials del gegant del menjar escombraries, segueixen baixant. La cadena de menjar ràpid tancarà almenys 700 dels seus restaurants, que és el doble del nombre que estava previst tancar a principis d'aquest any.

En els primers 3 mesos de 2015, McDonalds ha experimentat un descens del 2,3% en vendes i una caiguda del 28% en els ingressos, continuant amb la tendència de pèrdua que la companyia ha estat experimentant durant anys. Parlant en una conferència telefònica amb el Wall Street Journal a principis d'aquesta setmana, el nou CEO de la companyia, Steve Easterbrook va dir que seran necessaris grans canvis per millorar la reputació de McDonalds.

Més de 100 dels recents tancaments de McDonalds s'han produït al Japó, a on McDonalds s'ha enfrontat a una sèrie d'escàndols relatius a la qualitat del seu menjar. En els últims mesos, McDonalds i altres marques populars de menjar escombraries estan caient en desgràcia, a mesura que la gent pren més consciència de les seves dietes. De fet, els aliments genèticament modificats en general, estan perdent ràpidament la confiança dels consumidors.

Un altre gegant de l'alimentació escombraries, Coca-Cola, també s'enfronta a grans reptes financers ja que les vendes disminueixen constantment. Alguns restaurants de menjar ràpid, com Burger King, s'han eliminat els refrescs dels seus menjars per a nens, en un intent per semblar més preocupats per la salut dels seus clients.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
RAJOY AQUEST ESTADISTA INTEL·LECTE, ALTRAMENT ANOMENAT “EL BOBO”

No s'ha anunciat encara la possibilitat que, un cop retirat de la política, cosa que pot passar més aviat que tard, Mariano Rajoy rebi una proposta d'una gran editorial per escriure el seu llibre, tal com va fer qui el va posar a dit per optar al càrrec que ocupa. Tant un com l'altre han demostrat sobradament que són incapaços de filar un discurs mitjanament coherent sense recórrer a la lectura dels seus papers. 

En el cas de don Mariano, a més, ha de salvar l'inconvenient de no entendre la seva lletra, tal com vam poder comprovar públicament quan va acompanyar a Pedro J Ramírez en un plató. (Ull amb Ramírez que prepara alguna cosa en l'espanyol naixent per fer-se notar en l'esdevenidora derrota electoral del Partit Popular). 

No estaria malament que  a molts dels que el van votar, es tornessin a llegir algunes de les seves més antològiques declaracions. Cal preguntar-se si hi haurà un altre cap de govern a Europa que digui tal dotació de bajanades. I el pitjor és que Rajoy s'ha anat simplificant més cada dia en aquests quatre anys, sense que es percebés cap avenç amb l'experiència. 

Aquí teniu les millors frases que han sortit del seu intel·lecte, ratllant lo filosòfic:

“Un vaso es un vaso y un plato es un plato”

“España es un gran país y tiene españoles”

“Valencia siempre fue Valencia”

“España es una gran nación y los españoles muy españoles y mucho españoles”

“Las decisiones se toman en el momento de tomarse”

“A veces la mejor decisión es no tomar ninguna decisión, y eso es también una decisión”

“Nadie puede decir que el gobierno no ha gobernado y que el presidente no ha presidido”

“La cerámica de Talavera no es cosa menor, dicho de otra manera: es cosa mayor”

“No es lo mismo que gobierne uno que gobierne otro, no es lo mismo. Dicho de otra forma: es muy distinto, muy diferente”

“La EPA de mañana serà la que conoceremos mañana”

“Lo serio es ser serio”
 ·  Translate
2
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ESTUPIDESA
(Es llarg però interessant)

Podríem parlar de polítics messiànics que prometen "tresors impossibles" als seus pobles; podríem parlar de polítics arribistes i corruptes que mai van ser el que diuen que són i que ara, per pur interès, s'han convertit de sobte en líders d'una causa que mai van defensar; podríem parlar de presidents de govern tan profundament estúpids que no coneixen ni les normes més bàsiques de la constitució del seu país, aquesta que tant diuen defensar; podríem criticar un poble tan estúpid i indecent que permet ser governat i espremut per imbècils d'aquest calat; podríem parlar de campanyes basades en hipòcrites somriures forçats i de campanyes basades en la por i les amenaces apocalíptiques sense sentit; podríem parlar de nous partits polítics recolzats per foscs poders bancaris i de partits creats mediàticament, que diuen "ser del poble", però que estan disposats a seguir el camí de traïció iniciada pels seus referents grecs; podríem parlar de documents oficials falsificats per altes instàncies per crear por entre la població i de mentides i manipulacions de tota mena encobertes pels mitjans de comunicació al servei de determinats poders.

Simplement, parlarem de ESTUPIDESA.

Del preocupant nivell de profunda estupidesa a què hem arribat tots. I de com podem arribar a construir edificis aparentment lògics, però els fonaments estan formats en realitat per absurds i incongruències. Perquè si alguna cosa estan posant en relleu aquestes eleccions catalanes, és que la població és incapaç d'utilitzar el cervell i d'aplicar la lògica més bàsica. El més greu, el realment terrorífic, és que aquesta tonteria no afecta només a les classes populars; afecta els periodistes, els analistes polítics, als intel·lectuals que opinen i a tots els polítics implicats en l'assumpte. Gent que se suposa que té estudis i una preparació superior a la mitjana. No obstant això, com si fos una epidèmia massiva, la manca de lògica argumental ha inundat el cervell de tot el món, duent a construir arguments sense sentit, basats en la més pura incoherència. Això sí fa por de veritat.

Bàsicament, podríem resumir els arguments en contra de la independència catalana que esgrimeix el govern (i els partits afins PSOE i Ciutadans), a través de dos arguments bàsics que repeteixen fins a la sacietat:

ARGUMENT 1: la independència de Catalunya és IMPOSSIBLE perquè les lleis, i concretament la Constitució Espanyola, no la permeten. Espanya no reconeixerà una Catalunya independent.

ARGUMENT 2: Una Catalunya independent quedarà expulsada de la Unió Europea i els catalans deixaran de ser espanyols i ciutadans europeus.

Estem patint els efectes de acalorades discussions i fondes disquisicions al voltant d'ells i ningú s'ha adonat d'allò més essencial de l'assumpte: i és que aquests arguments no tenen cap sentit lògic i són absolutament incoherents i contradictoris entre si. Qualsevol cervell mínimament pensant hauria d’adonar-se'n.

Quan el govern i els partits per la unitat d'Espanya utilitzen el Argument 1, afirmen que la independència catalana és IMPOSSIBLE perquè la llei i la Constitució no la permeten i sostenen que Espanya no la va a reconèixer mai, com tampoc ho faran els altres països del món, per ser "il·legal". Aquest és un argument fort, concloent i definitiu, que converteix qualsevol altre argument que l'acompanyi, en un argument subjugat. Qualsevol cosa que esgrimeixen els defensors d'aquest argument, per lògica hauria de quedar supeditada a ell.

No obstant això, el govern i els partits per la Unitat d'Espanya, l'acompanyen amb un Argument 2, en el qual s'afirma que en una Catalunya INDEPENDENT, els seus habitants perdrien la nacionalitat espanyola i amb ella, la ciutadania europea (el que comportaria que caiguessin sobre ells totes les calamitats econòmiques i polítiques de l'univers). És a dir, l'Argument 2 parla dels perills d'una Catalunya independent, contradient totalment al Argument 1, que qualificava de IMPOSSIBLE una independència catalana.

Segons el Argument 1, Catalunya no pot ser independent de cap manera perquè ni Espanya (ni cap altre país), no la reconeixerà legalment com a tal. Del que es dedueix que els catalans mai podran perdre la nacionalitat espanyola ni l'europea, ja que això només podria succeir si el govern espanyol reconegués la independència de Catalunya, cosa que el Argument 1 esgrimeix que no passarà mai. Per tant, els catalans seguirien estant sotmesos a la Constitució espanyola, el que els garantiria automàticament nacionalitat espanyola i ciutadania europea, encara que ells no volguessin.

Llavors, com es pot amenaçar els catalans amb la pèrdua de la nacionalitat espanyola i la ciutadania europea? Com veiem, a l'esgrimir l'Argument 2 per a espantar als catalans sobre les conseqüències de la seva independència, els propis defensors de la Unitat d'Espanya, estan negant el Argument 1.

Els Temes 1 i 2 són totalment contradictoris entre si i no poden conviure alhora en un mateix paquet argumental. Si tu afirmes concloentment que la independència és impossible i que no la reconeixeràs, acte seguit no pots amenaçar amb les conseqüències que tindrà allò la possibilitat acabes de negar taxativament. És una estructura argumental tan incoherent, que resulta incomprensible que pugui sostenir una persona adulta mínimament pensant.

Doncs bé, el més greu, és que a partir d'aquesta incoherència sense cap sentit lògic, s'ha construït un argumentari que han abraçat tant els unionistes com els independentistes, uns defensant-ho i altres atacant. Sobre aquesta profunda incongruència, s'ha organitzat un acalorat debat sobre el futur de tot un país i sembla que cap dels 47 milions de persones s'ha adonat que la base de la discussió no té lògica interna alguna.

Tothom ha acabat encegat pels milers de referències legals, polítiques i econòmiques que han desviat l'atenció de l'essencial: el sense sentit dels arguments sobre els quals es construeix tot el debat. Hauríem de preguntar-nos: És un bon símptoma que un país sencer, amb les seves persones ximples i les seves persones intel·ligents, amb els seus illetrats i els seus experts, no sigui capaç de veure una cosa tan bàsica com això?

Sabent que els dos arguments són contradictoris entre si, un podria concloure que almenys un dels dos és fals.

I ja que el "argument fort" que determina el sentit de tota l'estructura és el primer, és a dir, el que nega la possibilitat de la independència de Catalunya i ja que el segon argument és afegit de forma innecessària a risc de negar el primer, podem deduir que els defensors de la Unitat d'Espanya no creuen en la veracitat ni en la força del seu argument principal, ja que si ho creguessin, no esgrimirien mai el segon.

Conclusió: el govern d'Espanya i els partits que defensen la unitat d'Espanya, creuen que Catalunya pot ser independent i que si els catalans prenen la decisió de ser independents unilateralment, no podran impedir-ho amb l'aplicació de cap llei, ni de cap constitució; per això utilitzen un segon argument basat en amenaces per causar por entre els catalans, encara que això impliqui caure en una contradicció lògica que debiliti el seu argument principal (de fet, no el debilita, sinó que el NEGA, convertint automàticament en FALS).
 ·  Translate
16
2
Carme Pont Bonsfills's profile photoIsabel Demestre's profile photoJaume Riuró's profile photoisabel sandiumenge's profile photo
2 comments
 
Només cal que els que son realment intel.ligents dels catalans, creguin en la veritat d'aquesta gran possibilitat. Triïn ràpidament el seu,president i es deixin de raons estúpides entre ells. Que s'uneixin al que vol la voluntat popular, tant si son d'esquerres o de dretes. Han de constituir el Parlament ràpidament i tenir la força de deixar-se de romanços partidistes. Tirar endavant es el que ens convé als Catalans: Convergència,Esquerra Republicana,Catalunya si que es pot, la Cup, el,PSC i Unió Democràtica,
tenen molts afiliats i simpatitzants independentistes. Que es deixin de romansos i desobeeixin els mandats del,govern de Madrid. INSUBMISSIÓ . Encara estaríem fent el,servei militar i parlaríem castellà a les escoles.
Ja no,es pot aguantar mes tant despreci pel nostre poble.!
ISABEL
 ·  Translate
Add a comment...
Jobove's Collections
People
Have him in circles
359 people
Jaume Vidal i Roquet's profile photo
Raquel Estrada Roig's profile photo
Xavi Blanch's profile photo
lola crusellas moret's profile photo
xavier xamarrub's profile photo
Núria Cortinas Teixidó's profile photo
Sebastià Grinyó Martí's profile photo
Jorge Tapia's profile photo
David Santamaria's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Male
Jobove Reus's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
TRUCADORS/PICAPORTES ALDABAS / KNOCKERS: MÈRIDA - BADAJOZ - EXTREMADURA
trucadors.blogspot.com

AMÈRICA CENTRAL (42); AMÈRICA DEL NORT (51); AMÈRICA DEL SUD (35); ANDALUCIA (70); ARAGÓ (36); ESPANYA (142); EUROPA (572); GALÍCIA (23); IS

TRUCADORS/PICAPORTES: ALACANT - ALICANTÍ
trucadors.blogspot.com

2014 (77). ▼ març (18). ALACANT - ALICANTÍ · BOLONYA - ITÀLIA · HAMPSTEAD - LONDON - ANGLATERRA · SOPRON - HONGRIA · TOSSA DE MAR - LA SELVA

Hora.es : hora exacta y cambio horario en el mundo.
www.hora.es

Hora exacta y cambio horario en todos los paises del mundo.

TRUCADORS/PICAPORTES: INNSBRUCK - ÀUSTRIA
trucadors.blogspot.com

2012 (210). ▼ juliol (30). INNSBRUCK - ÀUSTRIA · BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DU

TRUCADORS/PICAPORTES: BORDEUS - FRANÇA
trucadors.blogspot.com

2012 (209). ▼ juliol (29). BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTO

TRUCADORS/PICAPORTES: ESTOCOLM - SUÈCIA
trucadors.blogspot.com

2012 (207). ▼ juliol (27). ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA ·

TRUCADORS/PICAPORTES: VENÈCIA - ITÀLIA
trucadors.blogspot.com

2012 (206). ▼ juliol (26). VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPOR

TRUCADORS/PICAPORTES: DUBLÍN - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (205). ▼ juliol (25). DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EI

TRUCADORS/PICAPORTES: TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (204). ▼ juliol (24). TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · M

TRUCADORS/PICAPORTES: LIMERICK - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (203). ▼ juliol (23). LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'

TRUCADORS/PICAPORTES: FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (202). ▼ juliol (22). FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORD

TRUCADORS/PICAPORTES: EIVISSA - BALEARS
trucadors.blogspot.com

2012 (201). ▼ juliol (21). EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORDÀ -... CHORIO (SYMI ISLAND) DODECANES