Profile

Cover photo
Jobove Reus
339 followers|1,648,018 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
S'HA ACABAT LES PENES, ARA ENS DONARAN TOT L'OR DEL MÓN

Com era d'esperar, arriba l'any de les eleccions i el discurs dels dictadors canvia. Ara renaixen de les seves polsoses carpetes les promeses que abans havien servit per captivar als ingenus i poder així fer-se amb el poder, amb tot el poder.

Promeses que ens parlen de temps millors, de final de la crisi, de tornada a l'estat de benestar, de recuperar els llocs de treball, de felicitat eterna a la dreta dels "déus" salvadors de l'hecatombe que aquest país hagués patit si no fos per la seva intel·ligència, el seu seny, la seva saviesa al governar, la seva sensatesa i sentit comú.

Aquest malbaratament de lloances va acompanyat, com no, de seriosos i grans avisos sobre els perills que correm si ens fiem dels que han sorgit de la indignació ciutadana, dels ciutadans reconvertits en polítics per la necessitat de llevar el poder als corruptes i als que els protegeixen, als indesitjables, als despòtics, als intolerants, als que porten sobre les seves consciències moltes víctimes en els últims anys, víctimes ciutadanes que no han pogut sobreposar-se al terrible fet de perdre la feina, de no poder alimentar els seus fills, de quedar-se al carrer perquè la seva llar va ser requisada per l'avarícia, la injustícia, l'egoisme dels carronyers, els banquers, consentits i protegits pel govern.

I ara imaginem el pitjor. Imaginem que els ciutadans tornen a caure en el parany i es creuen les promeses dels mentiders. Sona a impossible, però pot ser. Imaginem un nou cicle on lleis més repressives coartaran més les nostres llibertats, aconseguides després d'anys de lluita, de sacrificis, fins i tot de víctimes. Imaginem més supeditació als grans usurers i manipuladors que aspiren a apoderar-se de tot, de les vides, dels seus drets, de les seves propietats, de les seves llibertats. Imaginem als mateixos que aquests anys ens han mentit, ignorat, utilitzat, de nou en el poder i amb la força extra que els aportaria el fet que malgrat tot el que ha passat en aquest país, una majoria segueixi confiant en ells.

Seria inimaginable a quin nivell portarien les coses, fins on xafarien els drets humans, què cotes aconseguiria la corrupció a les seves files. No oblidem que en elles continuen els imputats per la justícia. Això ja és en si tota una declaració d'intencions. De la seva valoració i respecte per la justícia, del que els importa i preocupa la corrupció i les seves conseqüències.

I votar els imputats per corrupció, per apropiar-se del que és de tots, seria una definitiva declaració d'intencions per part dels ciutadans. Un acte degradant de servilisme. Una definitiva claudicació davant l'ús maligne del poder.
 ·  Translate
1
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
Molts amb sentit comú no voten, això fa que tornin a sortir els partits corruptes. No interessa estudiar l'abstenció.
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ELS FORATS ON S'AMAGUEN ELS LLADRES

Telefónica anuncia l'any passat uns beneficis nets de 3.001 milions d'euros. El seu president César Alierta va pujar-se el sou un 16% fins als 6'7 milions d'euros i entre els seus consellers estaven Rodrigo Rato i Iñaki Urdangarin, dos dels màxims exponents de la corrupció a l'estat espanyol. Telefónica, empresa pública privatitzada pel govern d'Aznar (i de Rato), és un exemple clar del capitalisme d'amiguets on el fenomen de les "portes giratòries" està a l'ordre del dia (ex-polítics passen a formar part dels consells de direcció d'aquestes empreses prèviament privatitzades o al revés on empresaris passen a formar part de l'elit política dels partits dominants fins ara). La definició de casta i / o màfia és una etiqueta vàlida per definir aquestes elits polític-empresarials.

Els expedients de regulació d'ocupació, les contractes i subcontractes i els falsos autònoms són l'estratègia seguida des de la privatització de Telefònica fins ara per substituir una majoria de treball digne, aconseguit mitjançant la lluita sindical, per treball precari. Aquesta externalització de serveis ha comportat la precarització de milers de llocs de treball, la debilitació del poder d'acció col•lectiva dels i les treballadores, alhora que ingents beneficis per a la cúpula de l'empresa.

La situació actual dels tècnics instal•ladors i de manteniment de línies es resumeix en una paraula: precarietat. Jornades d'entre 10 i 12h amb salaris de misèria, posar les eines necessàries per al treball (cotxe, gasolina, telèfon, etc.), no retribució de les vacances. etc. En aquest context és en el qual Telefónica ha renovat per tres anys el conveni marc que fixa les condicions sota les quals les contractes li presten els seus serveis. Una renovació que inclou una rebaixa dels barems amb els quals es retribueixen els serveis: tots els treballadors autònoms i contractats cobren en funció del nombre i el tipus d'instal•lacions o serveis que presten. És l'anomenat "contracte de Bucle" i ha estat l'espurna que ha encès el conflicte.

Per si fos poc Telefònica-Movistar puja els preus dels seus productes a les persones usuàries alhora que dóna una volta de rosca més a aquests treballadors externalitzats i híper precaritzats. És l'esclavitud del segle XXI, el que es coneix com a treballadors pobres, és a dir, assalariats que tot i tenir una feina no poden arribar a final de mes.

Mitjans de comunicació convencionals no estan informant d'aquesta legítima mobilització dels treballadors i treballadores de Telefònica exigint condicions de treball dignes. La raó d'aquest silenci informatiu és simple: els milions d'euros que anualment Telefónica-Movistar inverteix en publicitat en aquests mitjans.

L'anomenada revolució de les escales està en marxa i no ha de parar fins que es compleixin les reivindicacions dels vaguistes. Per això cal donar suport a la vaga socialitzant el conflicte, col•laborant econòmicament en les caixes de resistència, fent difusió de la lluita i de les pràctiques i excessos de Telefónica.
 ·  Translate
1
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
Aquesta vaga indefinida no està present als medis informatius. A més d'exploradors, manipuladors.
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LA MIRADA DEL NÀUFRAG

Aquells ulls expliquen masses coses. El propietari d'aquella mirada va explicar la seva vida sencera en dècimes de segon sense necessitat d'obrir la boca, les grades on els supervivents del naufragi del dia havien estat atesos per la Creu Roja i ara esperaven, sota una manta, que les autoritats espanyoles decidissin el seu destí.

Era una mirada ferma, profunda i resolta. Sense indicis de por ni de victimisme. Acabava de salvar la vida i l'havien "atrapat" abans d'arribar a terra. Ara podia ser tornat al seu país d'origen, però ell ho tornaria a intentar. Tenia uns vint anys i procedia de Mali.

Tornarem una i altra vegada per molt que us resistiu, omplirem la mar de cadàvers però som molts. Insistirem una i altra vegada per molt que mireu a una altra banda. Tot es resumeix en una cosa molt senzilla: a vosaltres us sobra i a nosaltres ens falta. I nosaltres som més. No ens ajudeu en la nostra terra, així que ens buscarem la vida a la vostra. Vulgueu o no.

Diu el Papa, interromp la seva agenda Renzi, competeixen Hollande i Rajoy en declaracions pomposes però de cara a la galeria, organitzen reunions d'urgència dels ministres d'Interior i Exteriors europeus. A veure qui s'esquinça les vestidures amb més pompa i cerimònia. Saben que no els creiem, però han de salvar els mobles. Havien d'haver actuat en origen fa decennis però mai van acabar de prendre-s'ho seriosament. Ells sí, els que s'apinyen en una pastera i es llancen al mar si s'ho prenen seriosament, tan seriosament que s'ho juguen tot a cara o creu. Aquesta vegada ha sortit creu. Massa creu.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LA SOCIETAT QUE DEIXARAN AQUESTS PORCS

La societat que deixaran aquests porcs es composa de quatre capes, la primera de les quals la forma "una fina capa de població activa molt enriquida", seguida d'una "aprimada capa de famílies amb actius" que resisteixen a la crisi econòmica, una tercera capa de població no activa formada per pensionistes "les pensions s'han mantingut en uns valors que han creat el miratge de millorar la seva posició relativa pel que fa a mitjana de renda" i, finalment, una quarta franja de població formada per "una ingent quantitat de ciutadans actius expulsats de la vida laboral i de la vida financera i que els projectes vitals s'han truncat ".

L'empremta de la crisi serà allargada, que alerta de l'augment de les famílies "pluri-desahuciades". Encara que de moment és impossible quantificar quantes famílies es troben en aquesta situació, és pronostica que gairebé la meitat dels ciutadans del país viurà en situació precària o en risc permanent de caure en la pobresa després de la crisi.

Des de 2009 més de 1,3 milions de persones s'han sumat al col•lectiu de persones en risc de pobresa i exclusió que resideixen a Espanya i que s'acosta als tretze milions. Els ingressos mitjans de les llars es va reduir el 2013 un 10,9% en relació al 2009. Per això, s’adverteix que la pobresa i la desigualtat poden perpetuar a aquest país, independentment de la sortida de la crisi econòmica, en cas que estableixin la situació i polítiques actual com un nou "model social": "És probable que els increments del PIB, en cas de mantenir-se, redueixin gradualment els actuals nivells d'empobriment, però centenars de milers de persones i famílies seguiran instal·lades a la pobresa, amb grans dificultats per satisfer les seves necessitats bàsiques".

Així, el percentatge de llars en què tots els membres estan ocupats no arriba a la meitat (49,6%), d'acord amb les dades de l'última EPA de 2014, i dues terceres parts (67,8%) tenen "algun membre actiu". L'informe, que analitza en profunditat les problemàtiques relacionades amb la feina, assenyala que "si no canvien radicalment les polítiques actuals, es mantindrà en el futur un percentatge molt elevat de llars amb tots els seus membres actius en atur".

A més, afirmen que "no hi ha cap ascensor social" per a una de cada cinc persones que formen part de l'últim grup de població i creuen que els mecanismes de mobilitat social seran "cada vegada més intransitables" per a la majoria de la població i que "millorar en l'escala social serà cada vegada menys freqüent".
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
SMITHFIELD - LONDON - ANGLATERRA

1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
REFLEXIONS CAP A DINS

Durant molts anys un es defineix com anarquista. Avui ja no puc fer-ho amb tanta facilitat, perquè he arribat a la conclusió que les societats modernes són massa complexes per ser transformades des d'una proposta com la que ofereix l'anarquisme clàssic. No obstant això segueixo pensat que la crítica anarquista a l'estat és encertada, encara que segurament parcial i molt abstracta. En conseqüència, m'he tornat menys ideològic i molt més pragmàtic. Conservo però una modulació mitològica llibertària en sentit ampli i un escepticisme fonamentat respecte l'acció política institucional.

De fet, en tota la meva vida casi mai he posat el meu vot en una urna, només en els casos d'ajudar a un amic o fotre fora a un dictador, ja que des que tenia ús de raó sempre he estat partidari de l'abstenció activa. El que no vol dir que hagi estat allunyat de la política, al contrari. Si entenem el polític com l'àmbit on es posen en joc les qüestions comunes, crec que aquesta ha estat una de les passions, i una de les responsabilitats, a les que més m'he lliurat en tota la meva vida. Sense massa orgull (aprendre dels situacions que l'antagonisme també reprodueix pobresa humana i misèria) crec que quadre bé amb un perfil de persona militant, i he exercit aquesta faceta de la meva vida en diversos col•lectius i moviments socials des de molt jove.

El 15M va ser un híbrid, es pot definir com un moviment de fins socialdemòcrates i mitjans llibertaris. Hi haurà qui consideri que un híbrid així és un monstre. Per la meva banda, sabent amb seguretat que els processos històrics són mestissos, que l'evolució cultural és imprevisible (i sempre s'obre camí amb formes noves) i sospitant que si els anarquistes estiguéssim radicalment en raó, sense punt de fissures, avui no viuríem sota aquesta derrota sense pal·liatius, vaig preferir gaudir el que va tenir de festa i aprofitar les seves coordenades de lluita per aprendre a prendre la mesura a la nostra època, que és un tipus de coneixement, per cert, del que mai anem sobrats.

El govern d'una societat industrial complexa està obligat a mantenir l'equilibri i l'ordre social entre pressions molt diferents. I encara que la idea d'interès general en una societat de classes és un absurd, cap govern pot permetre governar per a una classe en exclusivitat, sinó que cal incorporar a les grans majories, que per definició és un agregat social interclassista, llevat que vulguis recolzar a la policia i no a la legitimitat (cosa que només es pot fer, en termes històrics, per un temps curt). Aquest és el famós misteri del centre polític i la seva força gravitatòria: per poder arribar a posar l'accent en els teus interessos particulars cal donar una volta i cedir.
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have him in circles
339 people
Vanesa López Gisbert's profile photo
José Icaria's profile photo
Jordi bertran serra's profile photo
Arild Helgeland's profile photo
Artist HamooDxKinG's profile photo
Ernest Benach Pascual's profile photo
LasHadas madrid flores's profile photo
Christophe “Hokusai Films” Sion's profile photo
Ada Ros i Estelrich's profile photo

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ROMA - ITÀLIA
Agraïment a l'Arcadi Vilella de Reus
 ·  Translate
Agraïment a l'Arcadi Vilella de Reus
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
BIELLA - ITÀLIA
Agraïment al Loredana
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ALTEA - MARINA BAIXA - ALACANT
Agraïment al Sebastià Grinyó de Reus
 ·  Translate
Agraïment al Sebastià Grinyó de Reus
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
TASMÀNIA - AUSTRÀLIA

1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
FERRAN - TARRAGONA - TARRAGONÈS - CATALUNYA
Agraïment al Marc Maré de Reus
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
NEW YORK - UNITED STATES
Agraïment al Francesc X. Fernàndez de Reus
Agraïment al Francesc X. Fernàndez de Reus
1
Add a comment...
People
Have him in circles
339 people
Vanesa López Gisbert's profile photo
José Icaria's profile photo
Jordi bertran serra's profile photo
Arild Helgeland's profile photo
Artist HamooDxKinG's profile photo
Ernest Benach Pascual's profile photo
LasHadas madrid flores's profile photo
Christophe “Hokusai Films” Sion's profile photo
Ada Ros i Estelrich's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Male
Jobove Reus's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
TRUCADORS/PICAPORTES ALDABAS / KNOCKERS: MÈRIDA - BADAJOZ - EXTREMADURA
trucadors.blogspot.com

AMÈRICA CENTRAL (42); AMÈRICA DEL NORT (51); AMÈRICA DEL SUD (35); ANDALUCIA (70); ARAGÓ (36); ESPANYA (142); EUROPA (572); GALÍCIA (23); IS

TRUCADORS/PICAPORTES: ALACANT - ALICANTÍ
trucadors.blogspot.com

2014 (77). ▼ març (18). ALACANT - ALICANTÍ · BOLONYA - ITÀLIA · HAMPSTEAD - LONDON - ANGLATERRA · SOPRON - HONGRIA · TOSSA DE MAR - LA SELVA

Hora.es : hora exacta y cambio horario en el mundo.
www.hora.es

Hora exacta y cambio horario en todos los paises del mundo.

TRUCADORS/PICAPORTES: INNSBRUCK - ÀUSTRIA
trucadors.blogspot.com

2012 (210). ▼ juliol (30). INNSBRUCK - ÀUSTRIA · BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DU

TRUCADORS/PICAPORTES: BORDEUS - FRANÇA
trucadors.blogspot.com

2012 (209). ▼ juliol (29). BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTO

TRUCADORS/PICAPORTES: ESTOCOLM - SUÈCIA
trucadors.blogspot.com

2012 (207). ▼ juliol (27). ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA ·

TRUCADORS/PICAPORTES: VENÈCIA - ITÀLIA
trucadors.blogspot.com

2012 (206). ▼ juliol (26). VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPOR

TRUCADORS/PICAPORTES: DUBLÍN - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (205). ▼ juliol (25). DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EI

TRUCADORS/PICAPORTES: TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (204). ▼ juliol (24). TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · M

TRUCADORS/PICAPORTES: LIMERICK - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (203). ▼ juliol (23). LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'

TRUCADORS/PICAPORTES: FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (202). ▼ juliol (22). FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORD

TRUCADORS/PICAPORTES: EIVISSA - BALEARS
trucadors.blogspot.com

2012 (201). ▼ juliol (21). EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORDÀ -... CHORIO (SYMI ISLAND) DODECANES