Profile

Cover photo
Jobove Reus
334 followers|1,596,920 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
S’ACABA LA SUPREMACIA DELS IDIOTES

Més enllà del que es digui en públic, la retòrica propagandística de la dreta arriba a un cercle cada vegada més reduït de ciutadans. Perquè la gent ja se les sap totes. Inclosa la que el 2011 va votar el PP. Més del 40% d'ella segueix dient que no tornarà a fer-ho. Per a molts aquesta postura és ja gairebé una qüestió de fe. Si no redueix substancialment aquest percentatge d'aquí a les generals, Rajoy es donarà una patacada. I el que s'ha vist aquesta setmana indica que no té recursos per aconseguir-ho. Només li cal confiar en la inèrcia que sempre ha afavorit al poder. Però no sembla que aquesta vegada hagi de ser suficient.

Han arribat al límit de les seves possibilitats. No tenen res de nou a dir i es limiten a repetir la cantilena que els ha portat a estar per sota de Podemos en la intenció directa de vot. Tant el PP com el PSOE estan ofegats per les seves limitacions, pel seu passat i pel seu present. Incapaços d'afrontar el rebuig ciutadà que els acorrala, actuen com si aquest no existís. Es mouen en el terreny irreal de la de l'engany, de les mitges paraules o del truc publicitari perquè, a falta d'altres recursos, no tenen més remei que creure que això funcionarà. O perquè aquesta és l'única manera d'alimentar als seus enormes maquinàries partidàries, en la qual tothom vol cobrar a final de mes. La seva única esperança és que el seu joc falsari però omnipresent acabi per avorrir a molta gent i que aquesta, al final, els voti justament per això, per avorriment. I en què això es produeixi o no està la principal incògnita del futur polític espanyol.

Cap d'aquestes realitats i no diguem la crisi catalana sembla importar als nostres grans partits, quan en qualsevol parlament normal aquests serien els punts a debatre. Per molta propaganda que digui el contrari, un país en el qual passen totes aquestes coses és un país que està malament o fins i tot molt malament. I això és exactament el que es creu entre els analistes internacionals més respectats i independents. Que una Espanya en aquestes condicions pot donar un nou ensurt per poc que canviïn les condicions generals. El que podria passar si Grècia surt de l'euro o si el petroli es posa a pujar.

No obstant això, i alhora, el missatge de Rajoy té un abast cada vegada més limitat. Quants aturats o amenaçats per l'atur, o subocupats, o contractats en precari o membres de les seves famílies i del seu entorn es creuen que els 400 i escaig mil nous llocs de treball nets de 2014 constitueixin un "fantàstic" gir de la situació del mercat laboral ? Quants petits i mitjans empresaris, o autònoms, es creuen que les previsions de creixement del PIB de les que presumeix el Govern hagin de suposar un canvi real de les seves perspectives? Caldria afegir que molt pocs economistes es creuen el discurs oficial. Però la majoria d'ells calla, perquè els seus interessos personals estan per sobre de la veritat. I només una minoria s'escandalitza públicament per la manca de rigor o per les mentides del Govern.

Amb tot, uns i altres saben que la suposada recuperació, un modest 1,4% de creixement del PIB després de dos anys de recessió, és fruit de la baixada del preu del petroli, de les millors condicions financera internacionals, d'un creixement del turisme que es deu a la conflictivitat en els rivals mediterranis i a la baixada dels preus espanyols, al fet que una part de la societat que no ha vist minvats els seus ingressos per la crisi torna tímidament a consumir. I que amb això no hi ha un futur molt brillant.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ESPANYA CONSERVADORA

La història d'Espanya és una bona mostra d'aquest caràcter conservador. En aquesta història, en comparació amb altres països, només han existit moments puntuals revolucionaris que han estat l'excepció d'un esdevenir marcat per una estabilitat de les seves principals poders i institucions. Aquí no es mou. Només així s'explica el poder i la tradició existent de la religió catòlica o la monarquia. Una cosa que defineix perfectament és que aquest país, per acabar amb una dictadura, va haver d'esperar a que el dictador morís. Si seguís viu no dubtin que seguiríem sota el seu jou (i fletxes).

Sobre aquest caràcter conservador es van posar les bases de la transició, com pot observar-se en els preceptes constitucionals que no van ser capaços de solucionar alguns problemes capitals que avui plantegen seriosos debats com la forma de govern o la qüestió territorial, en el disseny del sistema electoral que configura el model (bi) partidista o en la inexistent separació efectiva dels poders de l'estat. Aquest "que tot canviï perquè res canviï" va ser el principal leitmotiv de la transició.

També sobre aquest caràcter conservador s'ha edificat un sistema social i polític al qual la classe dirigent, el poder, ha sabut treure-li el màxim partit. Aquest conservadorisme que advoca pel "millor quedar-nos com estem abans que el que vingui sigui pitjor", quan es trasllada a l'àmbit de la cultura democràtica, ha avançat cap a un inacció davant els problemes, una manca d'exigència, d'assumpció de responsabilitats i un passotisme desafectiu en grau extrem. I això és conegut pels nostres dirigents, que ho aprofiten en benefici propi. Només així podríem entendre:

• Un país en el qual tots els tresorers en la història del partit en el Govern estiguin imputats ... i no passi res.

• Un país en el qual planeja l'ombra del finançament il•legal del partit del Govern ... i no passi res.

• Un país en el qual el partit en el Govern pagui la remodelació de la seva seu en diner negre ... i no passi res.

• Un país en què el president del Govern mani afectuosos SMS a un tresorer imputat, mentre que es dirigeix als seus ciutadans des d'una pantalla de plasma ... i no passi res.

• Un país en què el president d'una comunitat autònoma, sent llavors senador, pagui amb els diners de tots els ciutadans viatges per veure a la seva núvia ... i no passi res.

• Un país en què els diputats perceben dietes de 1800 € / mes perquè han estat elegits per una altra circumscripció electoral diferent a Madrid, encara que tinguin casa allà ... i no passi res.

• Un país en el qual es deixa morir als malalts d'hepatitis C perquè el seu tractament resulta car ... i no passa res.

• Un país on milions d'espanyols a l'atur no reben cap tipus d'ingrés ... i no passi res.

• Un país en el qual es desnonen milers de persones mentre es paga amb diners públics un rescat bancari que hipoteca el futur de diverses generacions ... i no passi res.

• Un país on milers de dependents esperen anys per rebre la seva prestació causa de les retallades, mentre es mantenen cotxes oficials i altres prebendes ... i no passi res.

• Un país on es privatitzen els serveis públics al ritme del capitalisme d'amiguets que practica la dreta al poder, mentre augmenten els imposts i copagaments ... i no passi res.

• Un país en què els ex-polítics col·lapsen els consells d'administració d'empreses energètiques cobrant xifres multimilionàries, mentre puja la factura de la llum de manera desorbitada els ciutadans ... i no passi res.

• Un país en el qual es posen les institucions del Govern al servei de la Casa Reial perquè una infanta no passi per la banqueta d'un tribunal ... i no passi res.

• Un país on enxampen a la vicepresidenta del congrés jugant a Candy Crush (o Frozen) amb la seva tablet (pagada per tots els ciutadans) mentre ocupa la presidència (tercera institució de l'estat) en el torn de paraula del president de Govern durant el Debat de l'Estat de la Nació. I en ser preguntada al respecte menteixi, no doni explicacions o, directament dimiteixi ... i no passi res.

Totes aquestes situacions posen de manifest assenyalada la inacció de la ciutadania, però sobretot descriuen la supèrbia i falta d'ètica i empatia dels nostres dirigents.

Però aquesta situació ha canviat. Ara els ciutadans exigeixen una nova forma de fer política i governar. Es reclamen més democràcia, transparència i participació ciutadana. Així ho demostren tots els sondeigs i enquestes realitzats en els últims mesos. Estem en un d'aquests moments puntuals en la història d'aquest país en què sembla possible fer les coses de manera diferent. Els dirigents actuals no han sabut llegir aquesta nova realitat i segueixen amb les dèspotes maneres i formes antigues. Aquestes podrien valer potser per a l'Espanya que va descobrir Orwell, però no a l'Espanya actual, on el Candy Crush de Celia Villalobos no té cabuda.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ELS PROFESSORS UNIVERSITARIS NO SON DEUS

No és que ens haguem de referir a les injustícies o les males realitats com un conjunt de molèsties innecessàries que ens toca viure com a conseqüència d'una altra sèrie d'excessos. Ja se sap: anar en cotxe a protestar contra la contaminació. Voler ser rics sense considerar que això implica que hi hagi un greuge comparatiu anomenat pobre. Un dels problemes que tenen els teòrics és que se'ls obliden els components gairebé màgics que té la realitat. Aquest és el problema de molts dels estudis científics o teories socials que gairebé ho poden tot. De vegades, només de vegades, l'encerten.

Existeixen certes concepcions de la realitat sustentades en despatxos universitaris com si fossin els altars de l'única certesa. Hi paraules grandiloqüents com igualtat, democràcia, justícia o veritat que semblen exactes però en realitat no ho són. Quan la suposadament equilibrada societat occidental apostava per la democràcia egípcia ens imaginàvem botigues de apple, hamburgueseries, una mica de botellón, wifi gratis i cases unifamiliars amb jardí a l'ample i llarg del Caire. No obstant això la democràcia, per definició, és fer el que decideixi la majoria del poble i el poble egipci va votar un govern que apostava per tapar la cara i els drets de les dones, tallar la mà del lladre i castigar l'infidel. Aquí ja no era democràcia però, en realitat, ho era. La teoria s'havia equivocat perquè a cap professor universitari se li podia ocórrer pensar que la majoria podia equivocar-se o apostar per una cosa que, des d'aquí, sona medieval. Ve a ser com creure en l'amor etern, trobar algú que diu que et vol i descobrir amb sorpresa que la seva manera de voler i la teva no s'assemblen en res mentre cap està disposat a cedir en les seves línies vermelles.

Hi ha una majoria de persones que prefereixen wifi gratis a tenir assegurat el menjar i aquest és un símptoma del problema, gairebé com considerar que som un país d'iguals però ens envien les consignes revolucionàries amb un telèfon de 600 € que jo no em puc, ni vull comprar-lo, per molt que em vinguin a vendre que això és part de la democràcia, perquè no ho és.

El professor d'universitat mai va agafar un tornavís i es permetia donar lliçons a obrers experimentats perquè ell tenia un títol i ells no. Ells però el respectaven. És una pena que, des del seu despatx, segueixi sense aprendre a respectar als que no tenen whatsapp. També és cert que si un té despatx no té la necessitat de baixar al carrer.
 ·  Translate
4
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
GAME OVER

Menyspreu, supèrbia, insults, allunyament de la realitat ... No hi ha res pitjor que la manca de perspectiva. I Mariano, decididament, viu en un altre món. Perquè no és possible que sigui tan cínic i tan mancat de sensibilitat com per atrevir-se a dir les coses que diu si de veritat coneix com està el pati. Si jo sóc l'amo del cotarro, el baranda, si estic que el peto, si ho tinc tot lligat i ben lligat, si em mengen a les mans els bancs i els empresaris, si les dades econòmiques són bones, si a Europa m’adoren.

A més de viure enganyat, s'oblida d'un petit detall: "Roma traditoribus non praemiat", Roma no paga traïdors i Mariano és un traïdor als votants que fa tres anys i pico van confiar en ell perquè va prometre un país més pròsper i millors condicions de vida. Des de fa ja bastants mesos, les enquestes s'encarreguen de deixar ben clar que els ciutadans li pensen passar factura pels seus incompliments, les seves mentides i les seves constants preses de pèl. I que quan les urnes el derrotin, ningú a Europa voldrà veure més la seva tètrica cara de obedient funcionari.

En aquest imitació de debat al qual hem assistit aquests dies al congrés no estaven tots els que són, i tant Sànchez com Mariano ho sabien molt bé. Per molt que es marquessin el mateix rotllo del que els seus partits porten vivint els últims trenta-cinc anys, en virtut del qual les dues forces polítiques majoritàries van jugar tot el temps a simular que atiaven de valent per després acabar sempre repartint-se el pastís a la rebotiga.

Però això ja no és així. L'ús pervers de la legitimitat democràtica permet que actes com aquest debat de l'Estat de la Nació, es celebrin encara que no interessen pràcticament a ningú. Segons els sondejos, el quaranta per cent dels ciutadans pensa votar dues formacions polítiques, Podemos i Ciutadans, que a dia d'avui encara són extraparlamentàries. Fa tres anys llargs ja que venim cridant pels carrers que els que ocupen la seu de la Carrera de San Jerónimo "no ens representen", tres anys llargs, gairebé quatre, en què la indignació ha fermentat i han aparegut etiquetes d’altres temps impensables que amenacen amb fer miques la manera d'entendre la política fins ara i les seves lentes i antiquades regles del joc.

Per molt legitimats que estiguin, i ningú discuteix que ho estan, alguns dels polítics que deambulaven aquests dies pels passadissos del Congrés semblaven morts vivents. O pitjor encara, morts que no saben que ho són. Se'ls acaba el contracte per continuar asseguts en els seus còmodes escons i molts no saben què serà de les seves vides. Pensant en el pla "B" havien d'estar, o jugant al Candy Crush, quan els representants dels partits minoritaris van començar a posar una mica de sal i pebre en l'ambient. Com sempre, els no bipartidistes van ser els que més veritats li van cantar a aquest estràbic barquer que, per replicar, va recórrer sense pudor al menyspreu i al menyspreu

Que perdut està el pobre! Sap que en aquesta pantomima de debat no estàvem representats tots i sap, perquè se li nota en la seva histèria, que ell i els seus no ens representen ja. Però ell ... dóna-li que dóna-li! I a tot això, Pedro Sánchez a rebuf. Els sondejos li atribueixen a l'espigat líder socialista la victòria en el debat, però d'un debat en què ha pretès omplir un buit que ell sap que ja no li correspon. Tant a Sánchez com a Mariano, com el PSOE i el PP, els partits que tots dos encapçalen, se'ls ha acabat l'esbarjo. Game over. Toquen altres temps i altres estils.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LA PUTA DE BABILÒNIA

La puta de Babilònia és un assaig històric i acadèmic sobre l'església catòlica de l'escriptor colombià Fernando Vallejo. Obra situada en el panorama dels estudis sobre la fe dogmàtica cristiana contemporània i dels últims mil set-cents anys. La puta de Babilònia dóna compte, en 317 pàgines i sense divisió en capítols, els procediments de l'església en el vessament de la sang de innocents i en l'atropellament als animals. A La puta de Babilònia, és comú l'ús de la Puta per referir-se a l'església.

Els bisbes són cares del reflex que amaguen; de totes, la satànica del Rouco i la de Cañizares beat, que sembla deixar veure al seu delit per la bellesa dels querubins. La del bisbe Juan Antonio Reig Pla, de reaccionari, sectari i d'odi, que equipara el «tren de la llibertat» (multitudinària protesta contra la llei de l'avortament del Gallardón), amb el «tren de la mort» de Auschwitz, qualifica la situació actual del país de «dictadura que aixafa als més febles», els encara no nascuts. No diu res sobre la dictadura que l'església va defensar, avalant la repressió franquista sota pal•li. El bisbe, representant d'una «secta» antidemocràtica, segueix ficant-se en els assumptes públics i en els drets de les dones.

Vagi per davant el meu ateisme. No crec en cap ésser sobrehumà, ni sobrenatural, que controli les destinacions dels éssers vius aquí a la Terra; que imparteixi càstig i justícia divina, ni res per l'estil. No crec en déu, ni en els seus actes, ni en les seves obres, ni en la seva història, ni en el seu fill, ni en la seva mare, ni en tots els sants, ni en cap colom blanc sant. Molt menys crec en els homes que diuen representar a aquest déu, inexistent, a la Terra, i que per mostrar el seu poder, han emparat i comès els majors crims contra la humanitat.

La Puta de Babilonia, de Fernando Vallejo, no estalvia crítiques ni adjectius a les tres religions del llibre, «els tres fanatismes semítics»: el cristianisme, el judaisme i l'islam, que alberguen en el seu si fonamentalistes, que no dubten a assassinar als contraris a les seves creences. Vallejo fa la semblança d'alguns personatges que van estar en l'enterrament del papa Wojtila «papa de la paridora», contrari a preservatius, anticonceptius i avortament. «Vèiem entre els mes grans pocavergonyes del planeta, a Bush, Clinton, Blair, Chirac i Kofi Annan, truans coneguts que no necessiten presentació». Si canviéssim aquests noms, pels actuals que ocupen els mateixos càrrecs, tindríem el mateix panorama.

Molts veritables fidels cristians, van ser tancats, torturats i condemnats com a heretges, per ser privats dels seus béns i propietats per la Inquisició. El seu mètode repressor, es basava en el principi de presumpció de culpabilitat, no d'innocència. La detenció implicava la confiscació dels seus béns, portant-se la instrucció en el màxim secret. El turment s'aplicava, no com a mitjà de conèixer la veritat, sinó per reconfortar el pres en la seva fe. Cap papa ha condemnat a la Inquisició de manera clara. Avui segueix existint, amb el sobrenom de Congregació per a la Doctrina de la Fe, des d'on va saltar al papat el seu prefecte, Joseph Ratzinger («Benedicta»), com a prova de l'existència de déu, els designis són tèrbols com la seva pròpia essència.

LA PUTA, LA GRAN PUTA, la grandíssima puta, la santurrona, la simoniaca, la inquisidora, la torturadora, la falsificadora, l'assassina, la lletja, la boja, la dolenta; la del sant ofici i l'índex de llibres prohibits; la de les Croades i la nit de sant Bartomeu; la qual va saquejar a Constantinoble i va banyar de sang a Jerusalem; la qual va exterminar als albigesos i als vint mil habitants de Beziers; la que va arrasar amb les cultures indígenes d'Amèrica; la qual va cremar a Segarelli a Parma, a Juan Hus a Constança i a Giordano Bruno a Roma; la detractora de la ciència, l'enemiga de la veritat, la adulteradora de la Història; la perseguidora de jueus, la encenedora de fogueres, la cremadora d'heretges i bruixes; la estafadora de vídues, la caçadora d'herències, la venedora d'indulgències; la que va inventar crist boig i rabiós, l’església la qual promet el regne insípid del cel i amenaça amb el foc etern de l'infern; la qual emmordassa la paraula i prohibeix la llibertat de l'ànima; la qual reprimeix a les altres religions on mana i exigeix llibertat de culte on no mana; la qual mai ha volgut els animals ni els ha tingut compassió; la obscurantista, la impostora, la entabanadora, la difamadora, la calumniadora, la reprimida, la repressora, la contumaç, la corrupta, la hipòcrita, la paràsita, la zàngana; la antisemita, la esclavista, la homofòbica, la misògina; la carnívora, la carnissera, la almoinera, la tartufa, la mentidera, la insidiosa, la traïdora, la lladre, la manipuladora, la depredadora, la opressora; la pèrfida, la fal•laç, la rapinyaire, la fiera; l'aberrant, la inconseqüent, la incoherent, l'absurda; la cretina, la estulta, la imbècil, l'estúpida; la transvestida, la mamarratxa, la autocràtica, la despòtica, la urànica; la catòlica, la apostòlica, la romana; la jesuítica, la dominica, la de l'Opus Dei; la concubina de Constantí, de Justinià, de Carlemany; la solapadora de Mussolini i de Hitler (i de Franco); la prostituta de les prostitutes, la meretriu de les meretrius, la puta de Babilònia. Ora pro nobis.
 ·  Translate
1
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
Uns depravats, ja des de l'Antic Testament
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
SINTRA - PORTUGAL
Quinta de Regaleira   Agraïment al Mauro Sourle
 ·  Translate
Quinta de Regaleira   Agraïment al Mauro Sourle
2
Add a comment...
Have him in circles
334 people
Sergi Reboredo's profile photo
Jordi Valls i Miquel's profile photo
Josep-Maria Domènech's profile photo
Cobla Jovenivola d'Agramunt's profile photo
José Icaria's profile photo
Sail for Singles's profile photo
Salvador Macip's profile photo
Joan Puigmalet's profile photo
Rosalia Barriach's profile photo

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
BENISSA - MARINA ALTA - ALACANT
Agraïment al Sebastià Grinyó
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ESTEPONA - MÀLAGA
Agraïment al Sebastià Grinyó de Reus
 ·  Translate
Agraïment al Sebastià Grinyó de Reus
2
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LANCASHIRE - ANGLATERRA

1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
PIERA - ANOIA - CATALUNYA

1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
SAN CARLOS DEL VALLE - CIUDAD REAL
Agraïment al José Luís Arruebo
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
EN UN PRINCIPI L’HOME VA CREAR A DEU I A MINISTRES IDIOTES

Al B.O.E. del 24 de febrer, i mentre tots anàvem pendents del que passava a la pantalla de l'iPad de Celia Villalobos, el govern publicava dues resolucions (1849 i 1850) de la Direcció General d'Avaluació i Cooperació Territorial, per les qual es publica el currículum de l'ensenyament de religió catòlica de batxillerat. Es tracta d'un acord entre l'estat espanyol i la santa seu sobre Ensenyament que deixa en mans de la jerarquia eclesiàstica el dissenyar els continguts d'aquest ensenyament en el nostre sistema educatiu des de Primària fins al Batxillerat.

Sovint ens trobem gent que creu que Espanya és un estat laic i es posa les mans al cap cada vegada que ocorre una ingerència d'aquest tipus. No obstant això, hem d'afrontar la realitat: Espanya NO és un estat laic, és un estat aconfessional (que no és el mateix).

En un estat laic la separació seria contundent i seria impossible que ocorreguessin influències oficials d'aquest tipus, però l'article 16 de la Constitució, després de proclamar altiu que a Espanya tenim llibertat religiosa i que ningú serà cremat per heretge com en temps passats, afegeix un punt número 3 on encara que aclareix que l'estat no té una confessió religiosa oficial, s'afegeix una passada de moda i innecessària afegitó ... bé, confessionals sí, però l'església catòlica té endoll.

Aquesta petita i breu frase del final de l'article 16.3 de la CE és la base fonamental perquè l'església catòlica, apostòlica i romana que se solia afegir en temps del Generalísimo i per sobre d'altres confessions religioses, tingui privilegis i màniga ampla per a aquesta i altres abusos a la raó en què no entraré avui.

Les resolucions estableixen, com és habitual, la voluntarietat (faltaria més) de l'assignatura de religió (catòlica majoritàriament) per als alumnes però l'obligatorietat per als centres docents d'oferir-la a qui la demani. Un xollo que ja voldrien altres dotzenes de religions.

Una vegada que l'església té el control total del que s'imparteix i de com s'avalua l'alumne en aquesta assignatura, la resta és pur esperpent i tornada a segles passats. Les afirmacions surrealistes es van succeint una darrera l'altra (us animo si teniu estomac a que llegiu les resolucions publicades al BOE).

Tot i això, i entrant aquest tipus d'accions dins del que cap esperar d'un govern de dretes i catòlic a ultrança, el més preocupant de tot és el creacionisme que traspua tot el text i que, fet i fet serà la base per la qual s'examini i puntuï a l'alumne.

Jo mateix reconec que de petit vaig tenir assignatura de religió, i per descomptat no m'escandalitzo perquè en aquesta assignatura s'ofereixi a l'alumne la resposta a la creació de l'Univers per un déu (el cristià) omnipotent, omnipresent i omnívor ... perdó, omniscient. El que mai, i mira que vaig fer religió fa ja dècades, em van dir és que mai seré feliç per mi mateix.

Totes i cadascuna de les pàgines d'aquest Butlletí Oficial de l'Estat (repeteixo: Butlletí Oficial de l'Estat) traspuen principis medievals pels quatre costats ... fins a arribar al creacionisme més absurd, incloent de manera totalment injustificada, una especificació fonamental: A la hora de ser avaluat l'alumne haurà de reconèixer el creacionisme i el que és més insòlit: negar qualsevol altra realitat, evidència o teoria. La resolució 1850 passa a convertir-se en una de les lleis més retrògrades dels últims ... segles, posant l'alumne en la tessitura d'aprovar religió o suspendre en ciències.
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
334 people
Sergi Reboredo's profile photo
Jordi Valls i Miquel's profile photo
Josep-Maria Domènech's profile photo
Cobla Jovenivola d'Agramunt's profile photo
José Icaria's profile photo
Sail for Singles's profile photo
Salvador Macip's profile photo
Joan Puigmalet's profile photo
Rosalia Barriach's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Male
Jobove Reus's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
TRUCADORS/PICAPORTES ALDABAS / KNOCKERS: MÈRIDA - BADAJOZ - EXTREMADURA
trucadors.blogspot.com

AMÈRICA CENTRAL (42); AMÈRICA DEL NORT (51); AMÈRICA DEL SUD (35); ANDALUCIA (70); ARAGÓ (36); ESPANYA (142); EUROPA (572); GALÍCIA (23); IS

TRUCADORS/PICAPORTES: ALACANT - ALICANTÍ
trucadors.blogspot.com

2014 (77). ▼ març (18). ALACANT - ALICANTÍ · BOLONYA - ITÀLIA · HAMPSTEAD - LONDON - ANGLATERRA · SOPRON - HONGRIA · TOSSA DE MAR - LA SELVA

Hora.es : hora exacta y cambio horario en el mundo.
www.hora.es

Hora exacta y cambio horario en todos los paises del mundo.

TRUCADORS/PICAPORTES: INNSBRUCK - ÀUSTRIA
trucadors.blogspot.com

2012 (210). ▼ juliol (30). INNSBRUCK - ÀUSTRIA · BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DU

TRUCADORS/PICAPORTES: BORDEUS - FRANÇA
trucadors.blogspot.com

2012 (209). ▼ juliol (29). BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTO

TRUCADORS/PICAPORTES: ESTOCOLM - SUÈCIA
trucadors.blogspot.com

2012 (207). ▼ juliol (27). ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA ·

TRUCADORS/PICAPORTES: VENÈCIA - ITÀLIA
trucadors.blogspot.com

2012 (206). ▼ juliol (26). VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPOR

TRUCADORS/PICAPORTES: DUBLÍN - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (205). ▼ juliol (25). DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EI

TRUCADORS/PICAPORTES: TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (204). ▼ juliol (24). TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · M

TRUCADORS/PICAPORTES: LIMERICK - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (203). ▼ juliol (23). LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'

TRUCADORS/PICAPORTES: FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (202). ▼ juliol (22). FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORD

TRUCADORS/PICAPORTES: EIVISSA - BALEARS
trucadors.blogspot.com

2012 (201). ▼ juliol (21). EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORDÀ -... CHORIO (SYMI ISLAND) DODECANES