Profile

Cover photo
Jobove Reus
378 followers|2,449,903 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LA GENERACIÓ DEL POSTUREIG

Ens agrada compartir el costat bonic de les nostres vides. Mostrem el millor del nostre dia a dia al món a través de les xarxes: la teva última postura de pilates amb un tènue filtre, un plat del restaurant més trending i un nou esmorzar de moda. Però hi ha un inconvenient: les nostres vides no són sempre de color de rosa per molt que vulguem que sigui així.

Tenim una necessitat imperiosa de mostrar al món el feliços que som. Vivim en un món ple de selfies, obsessionats amb la popularitat i amb mostrar el costat bo de les coses. Centenars de persones permanentment unides a una comunitat "falsa" i efímera, on es potencien uns valors que no existeixen i es difumina una autèntica realitat. Un món de colors on predomina la foto del teu últim sopar, la teva foto de l'estiu amb el tan anhelat flotador XXL o el teu plat de menjar, això sí, tots els aliments han de ser molt saludables.

És impossible que una persona, independentment si és famosa o no, estigui sempre feliç i tracti de demostrar-ho a la resta del món a través dels seus selfies o vídeos. Hi ha qui diu que les xarxes socials tenen la seva part de culpa. Cal no oblidar que a les xarxes socials tendim a projectar el millor de nosaltres mateixos, ja sigui com a forma d'autoafirmació, de buscar l'aprovació dels altres o, simplement, pel plaer de exhibir-se.

Tenim la necessitat de donar a conèixer al món el feliços que som i de no fer-ho, ens fa infeliços. I no només això, sinó que som molt sans, que ens encanta cuinar, anar al gimnàs. Això, com us podeu imaginar, es diu "postureig". Ho veiem cada dia, fins i tot els que diuen estar en contra, ho fan mitjançant WhatsApp en la foto de perfil apareixen posant morrets. Ens agraden els "m'agrada", i a alguns fins i tot se li va de les mans. Posen comentaris amb un "segueix-me i et segueixo" i tu et preguntes: a mi que més em dóna el que facis els dimecres a la nit, però tot i així alguns cauen. Perquè volen un nom més.

La bretxa que separa la nostra vida privada de la cosa pública s'ha fet gairebé imperceptible. Gràcies a l'accelerat desenvolupament de les xarxes socials, hi ha vegades que sembla que visquem en una societat on cada membre habita dins d'una peixera que deixa completament al descobert tota la seva intimitat. Hi ha qui diu que l'ambició i el narcisisme són dues qualitats que defineixen a la perfecció aquesta generació de postureig.

El triomf de les xarxes socials ha obert un nou canal de comunicació entre nosaltres i una nova manera de comunicar-se. Aquestes xarxes es basen en les emocions. Quan escrivim alguna cosa, o publiquem una foto al nostre Facebook, busquem que aquestes generen emocions en els nostres contactes. A vegades es volen transmetre uns gustos, unes altres donar enveja, i, en altres, es pretén modificar la percepció que altres tenen sobre nosaltres.

Vivim en una societat on la felicitat està molt valorada, on les persones tendeixen a mostrar el que creuen millor d'elles, de les seves vides per a ser valorades o etiquetades com a persones feliços davant els altres. Hi ha estudis que conclouen que com més es fan servir les xarxes es té pitjor nivell de satisfacció amb la vida o més possibilitat de patir ansietat entre d'altres trastorns. Si l'observem és un cercle: mostra felicitat per ser infeliços i per això es mostra més felicitat i així successivament es converteix en un cercle viciós.

Ambició i narcisisme són dues qualitats que defineixen perfectament a aquesta generació del postureig, que ha vist créixer internet a marxes inimaginables i que no concep la seva vida sense explicar el seu cap de setmana a les seves xarxes socials. Però això pot arribar a ser molt perillós.
 ·  Translate
1
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
A mi m'atrauen els que es mostren desgraciats a les xarxes socials 
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
CASTELLÓ D'AMPÚRIES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA
Agraïment al Zoilo López Bonilla
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
SI AQUESTA GENT ENS HA DE PROTEGIR, ANEM ARRIATS ¡!

Si hi ha alguna cosa que estan evidenciant els brutals atemptats ocorreguts aquests dies, és l'enorme indefensió en què vivim sumides les poblacions modernes. Quan algú decideix fer mal a una població civil qualsevol, en la pràctica aquesta població es divideix arbitràriament en víctimes, que són les persones que pateixen danys i pèrdues de forma directa; o en potencials víctimes, conciutadans i persones que d'alguna manera se senten properes o relativament identificades per proximitat amb les víctimes, i la màxima capacitat de resposta es limita a mostrar solidaritat amb les víctimes.

Aquesta solidaritat en molt pocs casos s'ha d'expressar de forma efectiva amb suport i atenció directes, i majoritàriament, com ja estem sent testimonis aquests dies, es manifestarà mitjançant algun tipus de demostració simbòlica. Però hi ha una cosa que sí que comparteixen en comú tant les víctimes com les potencials víctimes i que, al final, és el que es queda: un sentiment generalitzat d'absoluta indefensió i de por.

I no és d'estranyar que aquest sigui el sentiment més estès, ja que tota la capacitat de defensa de la població civil davant de qualsevol tipus d'atac és competència exclusiva de les forces de seguretat i dels homes d'estat. Només l'estat pot decidir i actuar al respecte.

Però, d'acord amb l'evolució que hem pogut observar en matèria de defensa i antiterrorisme en els últims anys, està quedant prou clar que, per més protocols de seguretat que s'implementin, per més control a les fronteres que es duguin a terme, i per més especialització de les forces especials i militars que s'implementin, els estats segueixen sent incapaços d'evitar que succeeixin atacs d'aquesta magnitud.

Ens prometen respostes contundents contra els responsables dels atacs, així com diverses ajudes i consolacions per a les persones que han patit pèrdues irreparables. Ens demanen, per tot això, que confiem novament la nostra seguretat en ells, cedint fins i tot alguna més de les nostres llibertats si fos necessari. Però la veritat és que no estan sent capaços d'impedir que aquests atacs i pèrdues segueixin succeint.

I una vegada que succeeixen ens trobem completament venuts, limitats com a molt a tractar de fugir, ja que defensar-nos a nosaltres mateixos no és una de les facultats que ens competeixen i, per tant, ni se'ns ha ensenyat. El que ens estan demanant aquests homes poderosos, militars i caps d'estat que s'alternen en les altes esferes, que tenen altres interessos diferents als nostres i que ni tan sols saben el que és viure les nostres vides, el nostre dia a dia, és que els deixem lliurar només a ells una batalla i que les pèrdues seran únicament nostres, mai seves. Jo no sé a vosaltres, però això a mi no em dóna la més mínima confiança ni sensació de seguretat alguna.
 ·  Translate
1
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
La psiquiaria vol ampliar el negoci tractant aquesta indefensió i por que és un mal de la nostra cultura 
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
378 people
El Llibreter's profile photo
Elisabet H's profile photo
Margarida Aritzeta (Obra literària)'s profile photo
Jordi Cardona's profile photo
Oscar Ramirez's profile photo
jesus segura Guerra's profile photo
Jordi Figuerola  Solaz's profile photo
Ricardo Blazquez's profile photo
Zen Verbal's profile photo

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
PER QUÈ LES GRANS FARMACÈUTIQUES ESTAN CONTRA LA LEGALITZACIÓ DE LA MARIHUANA?

La història de la criminalització de la marihuana té poc a veure amb la salut de les persones o amb el benefici públic. En realitat respon a un cúmul d'agendes comercials que des de fa dècades han vist en la marihuana, o en el seu consum, un enemic franc que amenaça els seus opulents negocis.

En aquesta ocasió parlo dels interessos de les grans farmacèutiques, que en els llocs on es pot fumar marihuana lliurement veuen com les persones redueixen notablement el consum de diversos fàrmacs.

Durant segles la gent la va consumir per diferents raons, no en va era l'herba medicinal més consumida i evitava que es presentessin els símptomes que ara s'associen a diferents malalties. I és una gran amenaça per als venedors de medicines de patent que són un gran negoci per als laboratoris. Una de les malalties que reacciona positivament a la marihuana, és l'esclerosi múltiple, reduint símptomes i brindant benestar als malalts.

Dels 17 estats que al 2013 havien legalitzat l'ús de marihuana medicinal, tots van registrar significatives disminucions en la prescripció d'analgèsics, ansiolítics, antidepressius i altres medicaments. De fet, en aquests mateixos llocs el metge de mitjana va emetre gairebé 4 mil dosis menys de medicaments (especialment d'analgèsics) en comparació amb aquells estats que encara no legalitzen la marihuana medicinal. A més, aquestes dades suggereixen que les persones en realitat estan aprofitant les múltiples qualitats mèdiques d'aquesta planta i no només consumint-la amb fins recreatius.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
Agraïment al John Lander
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
PARES MALEDUCATS, EDUQUEN NENS MALEDUCATS

 Els nens ens posen els nervis de punta des de temps immemorials; els pares mai han de perdre això de vista. Quan un adult ha de bregar amb menors mal educats, cal pensar que la majoria de la situació de culpa és dels adults i no dels menors.

Els pares constitueixen un engranatge clau en el teixit social. Un pare responsable, que està pendent dels seus fills, que els vol, els exigeix, els dirigeix ​​i els fa gaudir la seva infantesa, estalvia molts diners a l'Estat i contribueix a generar-se en el futur. I viceversa: hi ha progenitors que, veient com eduquen els seus fills, representen un veritable perill per a la societat.

El que mai canvia amb el pas del temps. Tot i que cada època arrossega certs hàbits i costums que varien amb el temps, dues coses romanen immutables:

a) Les persones són en bona mesura miralls de la societat que les educa.

b) El que sempre s'ha conegut com a "normes elementals d'educació" parteixen de la família, i constitueixen els fonaments de la convivència en qualsevol àmbit social.

He de dir que la societat espanyola presenta alguns problemes en aquests principis bàsics. Recordo amb certa vergonya alguns comentaris que em va fer arribar un amic hispanoamericà sobre el comportament d'uns espanyols en un avió: "Vaig notar que eren compatriotes teus perquè no demanaven res per favor, i tutejaven a totes les hostesses".

Reflexiono sobre aquest problema, que comporta conseqüències més greus del que pot sembla, després de veure el vídeo d'una mare que recrimina a una filla l'ús inadequat del mòbil. Encara que en un primer moment l'escena em va provocar el riure, després em va deixar un regust amarg.

Suposo que la pobra senyora s'haurà sentit avergonyida després de veure reflectida de tan espontània així davant de milions d'espanyols. No dubto que tenia mil motius per enfadar-se i renyar la seva filla. Estic segur que vol ser bona mare. Però les maneres i les paraules que empra són, sens dubte, motius més de càstig a la mare que qualsevol gamberrada d'un fill. Si queda alguna persona que no coneix les imatges a les que em refereixo, pot veure-les aquí. https://www.youtube.com/watch?v=iyr1wEnmtas

Els fills tenen el dret de ser corregits. Els pares, l'obligació de donar-los exemple no només en el fons, sinó també en la forma.

En el vídeo que milions de persones ha visionat, no va passar ni una cosa ni l'altra. Si de cas, podria representar l'exemple del que mai hauria d'ocórrer: una mare mal educada que educa malament a la seva filla.

Lamento concloure així, però el problema no són els joves d'avui dia. Els joves s'enfronten a la vida amb la mateixa ingenuïtat, malaptesa o imprudència de qualsevol menor en qualsevol època de la Història.

El problema som nosaltres, els adults. Som nosaltres, els pares.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ABÚS PODER, LLEGAT FRANQUISTA

Els tics autoritaris i d'abús han estat constants en les administracions d'Aznar i en la de Rajoy, sobretot en la forma d'actuar d'alts funcionaris i polítics amb l'oposició política, sindical i social.

L'abús de poder es troba en el nomenat franquisme sociològic, mai acabat i periòdicament renascut, i en determinades conductes privades, exemplificades en la famosa frase de "vostè no sap amb qui està parlant". L'abús d'autoritat es relaciona amb el mal ús de les atribucions dels governants i funcionaris de qualsevol nivell, escala i / o tipus de l'administració. Al nostre país l'abús d'autoritat o del poder es relaciona amb un conjunt de delictes tipificats i perseguits per la llei. Serien el suborn, la prevaricació, les violacions del domicili i del secret de la correspondència. Per fi, estaria la detenció il·legal. Però l'abús d'autoritat és encara més ampli. Inclou l'obstrucció a la justícia, la percepció il·legal d'imposts, el maltractament i el tracte humiliant a les persones.

L'abús d'autoritat o del poder és moneda corrent en totes les dictadures, règims autoritaris i totalitaris. Aquests règims es basen en la prepotència, l'excés i la impunitat amb que els seus funcionaris actuen i tracten als ciutadans i ciutadanes. L'abús d'autoritat és un mecanisme més de l'amplia gamma d'instruments de la repressió, i promou el terror acabant per convertir una cosa que hauria de ser excepcional en habitual, en una cosa natural. L'acceptació de l'abús genera que qualsevol pot assumir aquest rol i induir la víctima a que ho pensi.

El franquisme va ser un exemple evident de constant abús de poder fins al final dels seus dies, generant terror i convertint-lo en quelcom acceptat i acceptable. El franquisme va inocular a la ciutadania comportaments abusius com una cosa habitual. El més greu és que aquesta pràctica ha deixat un pòsit que roman en aquest franquisme sociològic. Però el més greu és que està enquistat al poder, especialment quan és administrat per la dreta. Els tics autoritaris i d'abús han estat constants en les administracions d'Aznar i en la de Rajoy. Sol associar-se a formes i tractaments xulescs, despectius, irrespectuosos i a discursos denigradors cap al contrari o discrepant. Un dels comportaments més sagnants és la forma d'actuar cap a les víctimes del franquisme i els seus familiars, no només perquè no es legisla a favor seu o es dota econòmicament a la llei existent, sinó també perquè s'insulta i es menysprea el dolor dels altres.

Amb l'últim govern aquests abusos d'autoritat han acabat per adquirir el vernís de la legalitat gràcies al seu corró parlamentari. No podem deixar d'afirmar que algunes lleis i disposicions ataquen drets fonamentals del nostre ordenament constitucional, com la tristament famosa "llei mordassa". Fan legal el que no ho hauria de ser.


Mai deixaré d'insistir en la quantitat d'aspectes en els quals el franquisme ha sobreviscut dècades després de la mort del dictador, sense negar que l'abús d'autoritat tampoc és monopoli exclusiu de la dreta.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
BARCELONA - BARCELONÈS - CATALUNYA

 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
378 people
El Llibreter's profile photo
Elisabet H's profile photo
Margarida Aritzeta (Obra literària)'s profile photo
Jordi Cardona's profile photo
Oscar Ramirez's profile photo
jesus segura Guerra's profile photo
Jordi Figuerola  Solaz's profile photo
Ricardo Blazquez's profile photo
Zen Verbal's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Male
Jobove Reus's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Free counter, widget flash for blog and website
www.geovisite.com

Geo location The geolocation by ip to localize the geographic position

TRUCADORS/PICAPORTES ALDABAS / KNOCKERS: MÈRIDA - BADAJOZ - EXTREMADURA
trucadors.blogspot.com

AMÈRICA CENTRAL (42); AMÈRICA DEL NORT (51); AMÈRICA DEL SUD (35); ANDALUCIA (70); ARAGÓ (36); ESPANYA (142); EUROPA (572); GALÍCIA (23); IS

TRUCADORS/PICAPORTES: ALACANT - ALICANTÍ
trucadors.blogspot.com

2014 (77). ▼ març (18). ALACANT - ALICANTÍ · BOLONYA - ITÀLIA · HAMPSTEAD - LONDON - ANGLATERRA · SOPRON - HONGRIA · TOSSA DE MAR - LA SELVA

Hora.es : hora exacta y cambio horario en el mundo.
www.hora.es

Hora exacta y cambio horario en todos los paises del mundo.

TRUCADORS/PICAPORTES: INNSBRUCK - ÀUSTRIA
trucadors.blogspot.com

2012 (210). ▼ juliol (30). INNSBRUCK - ÀUSTRIA · BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DU

TRUCADORS/PICAPORTES: BORDEUS - FRANÇA
trucadors.blogspot.com

2012 (209). ▼ juliol (29). BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTO

TRUCADORS/PICAPORTES: ESTOCOLM - SUÈCIA
trucadors.blogspot.com

2012 (207). ▼ juliol (27). ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA ·

TRUCADORS/PICAPORTES: VENÈCIA - ITÀLIA
trucadors.blogspot.com

2012 (206). ▼ juliol (26). VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPOR

TRUCADORS/PICAPORTES: DUBLÍN - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (205). ▼ juliol (25). DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EI

TRUCADORS/PICAPORTES: TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (204). ▼ juliol (24). TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · M

TRUCADORS/PICAPORTES: LIMERICK - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (203). ▼ juliol (23). LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'

TRUCADORS/PICAPORTES: FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (202). ▼ juliol (22). FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORD

TRUCADORS/PICAPORTES: EIVISSA - BALEARS
trucadors.blogspot.com

2012 (201). ▼ juliol (21). EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORDÀ -... CHORIO (SYMI ISLAND) DODECANES