Profile

Cover photo
Jobove Reus
336 followers|1,626,394 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LLÍVIA - BAIXA CERDANYA - CATALUNYA
Agraïment al Sebastià Grinyó de Reus
 ·  Translate
Agraïment al Sebastià Grinyó de Reus
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
GEMEINDE RIEDER (SAJONIA-ANHALT) - ALEMANYA
Agraïment a la Julia_HalleFotoFan 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
IVARS D'URGELL - PLA DE L'URGELL - CATALUNYA

 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
EL CAIRE - EGIPTE

 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
ALGUNA COSA CANVIA PERQUÈ TOT SEGUEIXI IGUAL?.

Al nostre país i, en general, al món, els Estats ja no tenen el control de la seva pròpia activitat. El poder dels grans capitals, i dels gestors dels mercats, poden canviar el rumb de qualsevol país o nació. La inestabilitat està servida.

Abans, la classe dominant es resumia en els propietaris dels mitjans de producció. Ara el poder econòmic es troba diluït, havent desplaçat l'economia financera-especulativa a l'economia real-productiva.

El canvi tecnològic en l'activitat productiva, al costat de les noves formes d'enriquiment (mercats financers), han influït de manera determinant en la necessitat de força de treball. Aquests dos factors han expulsat del món laboral a un gran nombre de persones que no troben, ni trobaran, una nova feina, convertint-se en aturats de llarga durada. Per les mateixes raons, molts joves no podran incorporar-se a l'activitat laboral.

Ens haurem d'acostumar a conviure en una societat amb una gent ocupades i altres desocupades. Els Estats hauran d'establir fórmules estables per cobrir les necessitats vitals mínimes d'amplis sectors.

A poc a poc hem anat caminant fins a trobar-se ara en unes societats en les quals la desigualtat s'ha institucionalitzat i les classes populars es resignen a viure amb uns ingressos mínims de subsistència, fent realitat un dels principals enunciats del Manifest Comunista de Marx i Engels.

L'ambició dels poderosos, portant a la població a tal extrem, xoca frontal-ment amb una concepció democràtica de la societat.

Una cosa és el canvi de model polític i una altra molt diferent la revolució. En el primer cas, el poder reial adoptarà noves formes polítiques per seguir mantenint el domini d'uns quants sobre les majories. La revolució és la transformació radical del sistema soci econòmic.

Té la nostra espècie la maduresa intel·lectual necessària per viure en societats sense classes? Tots els intents per aconseguir una societat en la qual imperi la justícia i la igualtat han fracassat, inclosa la Revolució Bolxevic.

L'alternança bipartidista implica el govern alternatiu de dos partits que defensen els mateixos interessos. Una altra cosa diferent és un grup que ofereixi una alternativa de progrés.

Podemos (nou grup polític) és un fenomen social que, al marge dels seus dirigents, trenca amb una pràctica política enquistada i corrupta, però el seu accés al poder polític, si ho aconsegueix, suposa una veritable alternativa transformadora?

Potser la seva aparició (la de Podemos) en l'escena política doni llum a la diferència entre la cobdícia i la generositat, els interessos personals i els col•lectius, els honests i els deshonests, la intel·ligència i la ignorància. En suma, que distingeixi a les persones bones de les dolentes.

El fracàs de Podemos pot ser l'excusa perquè després tornin els "salvadors de la pàtria".

La delinqüència política es converteix en notícia i passa a la categoria de normal. La notícia posa fi al atropellament. El delicte no els suposa cap cost polític als governants.

Certs programes de TV d'algunes cadenes (quatre, sisena, a Espanya) compleixen la seva funció: són la vàlvula d'escapament de certs sectors socials.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
L'EXTERMINI INDUSTRIALITZAT (i 3)

Però més enllà del cas de les curses de braus, que és un cas molt cridaner, però que no deixa de ser una representació residual, localista i provinciana de la indignitat humana, el que realment caracteritza en el món actual la nostra crueltat i hipocresia cap als animals, és la nostra capacitat per aplicar tècniques industrials d'assassinat massiu.

Som un dels pocs animals capaços de crear grans quantitats de vida amb l'únic objectiu de poder destruir després i ho fem amb una fredor i indiferència que haurien de posar en dubte molts d'aquests suposats principis morals i religiosos dels que tant ens agrada parlar. Per a nosaltres, les gallines, els porcs o les vaques s'han convertit en meres unitats proveïdores de proteïnes i som capaços de criar-los i tenir-los de per vida en camps d'extermini sense tan sols arribar a plantejar ni el més mínim dubte sobre la nostra actitud ni sobre el dolor i el sofriment que causem.

La nostra capacitat d'abstracció, impulsada per la nostra arrogància i la nostra hipocresia, ens permet esborrar de les nostres ments la visió dels animals a nivell individual, per convertir-los en representacions de les etiquetes que els apliquem ("porcs", "pollastres", "vedelles" ), convertint-se així en objectes animats. I en fer-ho, accionem pràcticament els mateixos mecanismes mentals que utilitzem quan caracteritzem a un enemic, el classifiquem segons el seu uniforme i el etiquetem com "comunista", "jueu", "negre" o "francès" per prendre-li així tot indici d'individualitat o humanitat, esborrar tota possibilitat d'empatia amb ell i poder matar lliurement en nom d'uns ideals, una bandera o una pàtria.

És així de trist i terrorífic: en el fons de les nostres ments, acabem utilitzant la mateixa lògica per matar un pollastre que per matar un enemic, amb la diferència que els animals estan indefensos i podem aplicar sobre ells les nostres eficients tècniques d'extermini industrial. I poc importa que regularment sorgeixin mil i un estudis científics que demostrin que tots aquests animals alberguen molts més semblants amb nosaltres que els que crèiem inicialment.
 ·  Translate
2
1
xavier xamarrub's profile photo
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
http://trucadors.blogspot.com.es/ Madremanya - Gironès - Catalunya
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have him in circles
336 people
Adam Justice's profile photo
Isabel Medina's profile photo
jordi castells's profile photo
Antonio Varela's profile photo
Joan Boque's profile photo
Loreto Giralt Turón's profile photo
Alba Adrià's profile photo
Sail for Singles's profile photo
Rosalia Barriach's profile photo

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
COMENCEM A DONAR SOLUCIONS A L’ATUR D’AQUEST PAÍS

Comença a obrir-se pas una proposta summament interessant que podria contribuir a eradicar la desocupació i oferir una resposta a l'actual crisi del capitalisme: el treball garantit. En general, es pot afirmar que un sistema de treball garantit és aquell en que l'Estat, actuant com a ocupador d'última instància, ofereix un lloc de treball a totes les persones que, podent i volent treballar, no han aconseguit obtenir una feina en el mercat ordinari de treball. O, per expressar la idea des d'un altre angle, l'Estat es compromet a contractar a tots els desocupats que vulguin treballar, emprant en la satisfacció d'una àmplia gamma de necessitats econòmiques, socials i mediambientals que el mercat no considera rendibles, però que no per això deixen de ser importants per a la societat. Concebut com un estabilitzador automàtic de l'economia, el treball garantit opera de manera similar a altres prestacions del sistema de Seguretat Social, particularment l'assegurança d'atur, esmorteint els efectes del cicle econòmic.

La seva aplicació al nostre país exigiria una regulació que fos respectuosa amb els pressupostos econòmics del treball garantit, procurant alhora la seva adequada integració en el sistema espanyol de relacions laborals. En aquest sentit, és considera que la creació d'una nova relació laboral de caràcter especial satisfaria àmpliament aquesta necessitat, permetent la plena normalització dels treballs realitzats en règim de garantia d'ocupació. A més, el marc institucional s'hauria d'adaptar a la distribució de competències entre l'Estat i les Comunitats Autònomes: els Serveis Públics d'Ocupació autonòmics s'ocuparien de seleccionar els sol•licitants, mentre el Servei Públic d'Ocupació Estatal assumiria la condició de part en la relació jurídica i l'abonament del salari als treballadors. Aquesta estructura permetria aprofitar els actuals instruments de la política d'ocupació, delegant en els ajuntaments el disseny i l'execució dels programes de treball garantit, en estreta col•laboració amb el sector sense ànim de lucre.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
QUINA MERDA SER POBRE !!

En un país normal, on l'Estat no es dedica a jutjar la moral dels seus ciutadans pobres, aquest és un tràmit relativament senzill. Hi ha paperassa, sí, però la majoria de serveis com sanitat o accés a guarderies públiques o bé són o bé aspiren a ser universals. Més enllà de demostrar que tens un pols i confirmar que no ets un assassí en sèrie perseguit per la justícia, l'Administració tendeix a deixar-te en pau.

Això no és així en aquest país. Qualsevol persona de pocs ingressos que hagi de demanar alguna mena d'ajuda, per desesperada que estigui, ha d'omplir una quantitat francament depriment de formularis, sovint adjuntant una muntanya enorme de documentació. Impresos de més de vint pàgines no són en absolut inusuals, així com llargues tardes al telèfon intentant convèncer un avorrit funcionari de serveis socials que és poc realista demanar-li a un indigent una còpia del seu carnet de conduir i el telèfon del propietari de la seva casa, per molt que aquesta sigui una de les preguntes marcades com a obligatòries.

Ser pobre, és no poder fer res, res en absolut; és no poder anar a menjar fora, no poder portar els nens al cinema, no poder comprar-joguines o portar-los a la ciutat. És no poder apuntar a activitats extraescolars, perquè no podria sortir d'hora d'un dels seus dos treballs per anar a recollir-los. La paraula que mes recordava, la paraula que més havia repetit als seus fills era «no». Deixar-los sense poder fer res més que seure a mirar la paret quan eren a casa era lo mes normal. I per descomptat, no era només pels seus fills. Sense televisió, sense aquest petit luxe que amb prou feines podia pagar, no es veia capaç d'aguantar aquests dies que tornava de la feina a les onze de la nit, cansada i fent olor de McDonalds, sense perdre el cap. Veure la novel·la gravada i fumar-se un cigarret. Era això o no poder més.

La pobresa és una merda. S'ha parlat molt aquests dies sobre si existeix una "cultura de la pobresa», sobre si la gent amb pocs ingressos el que necessiten és menys serveis socials que els riguin les gràcies i més lliçons sobre fortalesa moral. Tant de bo fos tan senzill. La realitat és que qualsevol persona mitjà normal que visqui sota els nivells d'estrès, angoixa i por d'estar prop de la pobresa no tindrà les més mínimes ganes que algú li expliqui els seus errors. Senzillament estarà massa esgotat per prestar atenció.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
MARTÍN VILLA, ROSTRE ACTUAL DEL FRANQUISME.

És una de les figures destacades del franquisme que sobreviuen. Destaca pel patrimoni de morts sota el seu mandat de ministre de Governació i també perquè és un dels pioners i gran beneficiari de les «portes giratòries" que porta dècades apoltronat-se en els consells d'administració més cotitzats, entre d'altres, Endesa, Aigües de Barcelona, Comissió Control Caixes d'Estalvis, FAES, Sareb, el banc dolent d'actius tòxics, Sogecable, etc. La impunitat és el seu segell i els consells d'administració la seva finca. Per la crueltat repressiva que va desplegar, el van anomenar com «la porra de la transició». Podríem anomenar-lo també com «okupa» dels consells d'administració.

Impunitat i corrupció, cares ambdues de la mateixa moneda, vénen del franquisme i marquen el sistema polític actual. Bon exemplar d'ambdues coses és Martín Villa que després personificar la repressió franquista més ferotge, s'asseu després beatíficament en els consells d'empreses com Endesa que prèviament va privatitzar. Era una manera de cobrar els seus serveis prestats. Encara avui persisteix tal costum, gràcies a portes giratòries o altres formes.

Amb el seu carnet de falangista va pujar al carro del poder, partint del Sindicat d'Estudiants. Va exercir de governador civil i cap del Moviment a Barcelona, fins entrar al Govern com a ministre de Relacions Sindicals, que és quan va ocórrer la matança de cinc obrers a Vitòria-Gasteiz (3 març 1976) per demanar una pujada salarial. Al juliol de 1976 va succeir a Fraga com a ministre de Governació fins 1979. Se li compatibilitzen més de 40 morts a tot el període. Especialment sagnant la 2a Setmana per l'Amnistia (08-12 maig 1977), en la qual s'expliquen nou morts i onze ferits a Euskal Herria i 25 morts a Espanya.

Acusat pels successos de Vitòria, figura al capdavant de 20 imputats amb Utrera Molina i altres, amb ordre d'extradició dictada per la jutge M. Servini dins de la Querella argentina. Aquest 7 de febrer, sis noves famílies s'incorporen a la Querella Argentina altres tantes denúncies pels familiars morts. Reforcen la imputació de Martín Villa, com a responsable de dissenyar i emparar tan sagnant repressió. El nombre de morts i les circumstàncies que els envolten, constitueixen violacions de lesa humanitat, imprescriptibles davant la Justícia Universal.

Fa uns mesos, insistia amb arrogància: «No vull parapetar-me a l'amnistia de 1977. Vull declarar davant la jutge argentina». A què espera? La impunitat que li és tan familiar el porta a aquestes fantasmades. Compta amb el suport del Govern del PP, obstinat en no obrir una escletxa en la impunitat dels veterans fills del franquisme. És la defensa a ultrança dels seus, del franquisme.

Aquí tenim ben definit un dels punts que no pot oblidar el canvi polític que tots desitgem i alguns pregonen: retirar la impunitat a tots tinguin un passat criminal com Martín Villa i sotmetre'ls al dictat de la Justícia Universal. És indignant veure'ls remugar asseguts a les poltrones i embutxacar-se fortunes qual benemèrits consellers.
 ·  Translate
1
Carme Pont Bonsfills's profile photo
 
Segur que passa la Setmana Santa en actes religiosos.
 ·  Translate
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
http://trucadors.blogspot.com.es/ CERVELLÓ - BAIX LLOBRETAT - CATALUNYA
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jobove Reus

Shared publicly  - 
 
LA FIESTA (2)

Quan parlem de maltractament als animals disfressat de "tradició i cultura", òbviament l'exemple més paradigmàtic, vomitiu i repugnant d'això són les curses de braus i altres festivals similars, en els quals un conjunt de degenerats es reuneixen per veure com una sèrie de persones torturen un animal fins a matar-lo.

No hi ha un espectacle a tothom que sigui capaç de plasmar un nivell tan elevat de vilesa, misèria humana i covardia, com el que ens ofereix una correguda de bous. Molta gent contrària a aquest infame espectacle, tendeix a focalitzar les seves ires sobre els toreros o les persones que salten a l'arena a enfrontar-se amb l'animal. Però si ho analitzem fredament, i encara que resulti paradoxal, el torero és potser l'únic dels implicats que mereix un mínim respecte.

Sí, és cert: es guanya la vida torturant i matant animals, com esgrimiran els animalistes. Però siguem sincers: això no l'allunya massa d'un empleat d'escorxador, encarregat d'executar diàriament a milers de porcs, pollastres o vaques indefensos, amb la diferència que el "torero" arrisca la seva integritat física amb això.

Aquí, els autèntics éssers mesquins i depravats són les persones que paguen diners per assistir a l'espectacle. Un conjunt de covards, morbosos i sàdics que no tenen el valor de baixar a la sorra a enfrontar-se al toro per complir amb aquesta "noble tradició que tant diuen estimar". Si realment estimessin la tauromàquia i la consideressin "un noble enfrontament entre l'home i l'animal", tal com ells la qualifiquen, no ocultarien després altes barreres de fusta, ni s'asseurien en inaccessibles grades a diversos metres per sobre de l'arena. Estarien baix, en contacte directe amb "la festa" i amb el risc que comporta.

I és que per més que ho neguin, en el més profund dels seus cors, aquests éssers roïns i hipòcrites alberguen el desig íntim i inconfessable que el toro punxi al torero i li estripi la carn, perquè en el fons li tenen enveja per ser capaç de matar l'animal amb les seves pròpies mans. Així doncs, una correguda de bous en el fons no és més que un mirall en el qual es miren els espectadors: un mirall en el qual veuen reflectit el seu propi sadisme i la seva execrable covardia.

I poc importa que els que assisteixin a aquest espectacle siguin jutges, futbolistes, mandataris o artistes, encara que es diguin Picasso, Hemingway o Joaquín Sabina: són una viva representació d'allò més baix de l'espècie humana i de la seva més descarnada hipocresia i falta de noblesa. És una cosa que costa d'assimilar, però que hem d'acceptar com una de les grans "meravelles de la naturalesa": i és que algú pot ser un depravat, un vil covard i un complet miserable i alhora ser un gran artista.
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
336 people
Adam Justice's profile photo
Isabel Medina's profile photo
jordi castells's profile photo
Antonio Varela's profile photo
Joan Boque's profile photo
Loreto Giralt Turón's profile photo
Alba Adrià's profile photo
Sail for Singles's profile photo
Rosalia Barriach's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Male
Jobove Reus's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
TRUCADORS/PICAPORTES ALDABAS / KNOCKERS: MÈRIDA - BADAJOZ - EXTREMADURA
trucadors.blogspot.com

AMÈRICA CENTRAL (42); AMÈRICA DEL NORT (51); AMÈRICA DEL SUD (35); ANDALUCIA (70); ARAGÓ (36); ESPANYA (142); EUROPA (572); GALÍCIA (23); IS

TRUCADORS/PICAPORTES: ALACANT - ALICANTÍ
trucadors.blogspot.com

2014 (77). ▼ març (18). ALACANT - ALICANTÍ · BOLONYA - ITÀLIA · HAMPSTEAD - LONDON - ANGLATERRA · SOPRON - HONGRIA · TOSSA DE MAR - LA SELVA

Hora.es : hora exacta y cambio horario en el mundo.
www.hora.es

Hora exacta y cambio horario en todos los paises del mundo.

TRUCADORS/PICAPORTES: INNSBRUCK - ÀUSTRIA
trucadors.blogspot.com

2012 (210). ▼ juliol (30). INNSBRUCK - ÀUSTRIA · BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DU

TRUCADORS/PICAPORTES: BORDEUS - FRANÇA
trucadors.blogspot.com

2012 (209). ▼ juliol (29). BORDEUS - FRANÇA · SIGLUFJARÖARVEGUR - ISLÀNDIA · ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTO

TRUCADORS/PICAPORTES: ESTOCOLM - SUÈCIA
trucadors.blogspot.com

2012 (207). ▼ juliol (27). ESTOCOLM - SUÈCIA · VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA ·

TRUCADORS/PICAPORTES: VENÈCIA - ITÀLIA
trucadors.blogspot.com

2012 (206). ▼ juliol (26). VENÈCIA - ITÀLIA · DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPOR

TRUCADORS/PICAPORTES: DUBLÍN - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (205). ▼ juliol (25). DUBLÍN - IRLANDA · TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EI

TRUCADORS/PICAPORTES: TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (204). ▼ juliol (24). TORTOSA - BAIX EBRE - CATALUNYA · LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · M

TRUCADORS/PICAPORTES: LIMERICK - IRLANDA
trucadors.blogspot.com

2012 (203). ▼ juliol (23). LIMERICK - IRLANDA · FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'

TRUCADORS/PICAPORTES: FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA
trucadors.blogspot.com

2012 (202). ▼ juliol (22). FIGUERES - ALT EMPORDÀ - CATALUNYA · EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORD

TRUCADORS/PICAPORTES: EIVISSA - BALEARS
trucadors.blogspot.com

2012 (201). ▼ juliol (21). EIVISSA - BALEARS · MADRID · EMPURIABRAVA - CASTELLÒ D'EMPURIES - ALT EMPORDÀ -... CHORIO (SYMI ISLAND) DODECANES