Profile cover photo
Profile photo
Chinta Safia
19 followers -
sweety chinta
sweety chinta

19 followers
About
Posts

Post has attachment
**
Assalamualaikum semua.. Rasanyer dah lama ahkak tak update blog ni....Harap-harap tahun 2017 ni menjadi tahun yang bertuah bg ahkak sekeluarga....tak yah la no nak cerita ke mana ahkak menghilang.hihihikk..perasan macam diri tu artis..ada jer, cuma masa tak...
Chinta Safia
Chinta Safia
safiachinta.blogspot.my

Post has attachment
Muzium Perak
Assalamualaikum semua..maaf la blog ibu dah lama tak update..tak der mood nak mengarang..huhuhu ...kepala ni berserabut rasanya, banyak sangat benda yang perlu difikir. Gambar semua ibu peram dulu  bagi jadi pekasam lepas tu baru nak update.Okeyla  kita sam...
Muzium Perak
Muzium Perak
safiachinta.blogspot.com

Post has attachment
Cerita Opah Masuk Spital....
Assalamualaikum semua...maaf yer sejak dua menjak ni sibuk sangat dengan kerja dan hal keluarga sampaikan nak menghupdate blog pon tak sempat. Okey la berbalik cerita Opah masuk spital. Dua tiga hari sebelum opah masuk spital opah ada la mengadu kat ibu cak...
Cerita Opah Masuk Spital....
Cerita Opah Masuk Spital....
safiachinta.blogspot.com

Post has attachment
Cerita Opah Masuk Spital....
Assalamualaikum semua...maaf yer sejak dua menjak ni sibuk sangat dengan kerja dan hal keluarga sampaikan nak menghupdate blog pon tak sempat. Okey la berbalik cerita Opah masuk spital. Dua tiga hari sebelum opah masuk spital opah ada la mengadu kat ibu cak...
Cerita Opah Masuk Spital....
Cerita Opah Masuk Spital....
safiachinta.blogspot.com

Post has attachment
Hari Orientasi dan persekolahan Aneesa
 Assalamualaikum semua...pada 2 januari 2015 adalah hari orientasi bagi murid-murid tahun satu di Sekolah Kebangsaan Seri Sentosa, Nibong Tebal. Pada awalnya cadang biar Mr.Sirpool jer temankan Aneesa sebab ibu kena bekerja, tapi disebabkan Aneesa nak jugak...

Post has attachment
Cerita Cuti Sekolah
Macam Geng Bas Sekolah Tak??? Budak-budak minat giler dengan rancangan Geng Bas Sekolah kat Astro Ceria tu,sampaikan bila ibu nak ambil gambar pon berposing ala-ala Geng Bas Sekolah. Pengaruh TV betui..cuti sekolah baru-baru ni kita anak beranak tak kemana ...
Cerita Cuti Sekolah
Cerita Cuti Sekolah
safiachinta.blogspot.com

Post has attachment
Mee Udang Laut Pulau Sayak
Assalamualaikum semua..cerita di penghujung disember. Kalau semua nak tau ibu ni sangat la teringin mee Pulau Sayak ni, dari sebelum pregnant Akeef lagi, sampai la sekarang ni Akeef dah 10 bulan baru dapat merasa mee Pulau Sayak ni. Lama betul kan punya ter...
Mee Udang Laut Pulau Sayak
Mee Udang Laut Pulau Sayak
safiachinta.blogspot.com

Post has attachment
Jalan-JAlan Pantai Timur Part. 2
Dari Kelantan kita terus ke Dungun, Terengganu. On The Way nak ke Dungun kita singgah di Kuala Setiu pekena keropok ikan  dulu.  Makan panas-panas memang sedap. Cicah plak dengan sos yang manis tu...perghhh...mak mertua lalu pon tak nampak.  Masing-masing d...
Jalan-JAlan Pantai Timur Part. 2
Jalan-JAlan Pantai Timur Part. 2
safiachinta.blogspot.com

Post has attachment
Jalan-jalan ke Pantai Timur Part .1
Percutian kita kali ni ke Pantai Timur. Percutian yang tak dirancang langsung. Macam biasa selepas Mr.Sirpool balik berkonvoi di suatu tempat, mesti selepas tu Mr.Sirpool akan bawa family plak ke situ. Baru -baru ni Mr.Sirpool berkonvoi sakan dengan kawan-k...
Jalan-jalan ke Pantai Timur Part .1
Jalan-jalan ke Pantai Timur Part .1
safiachinta.blogspot.com

Post has attachment
Mencukur Rambut Akeef Sufi
Akeef dilahirkan agak banyak jugak rambut, so ibu bercadang nak buang rambut asalnyer. Rambut yang tumbuh dalam kandungan ni
bukannya tahan pun, lambat laun dia akan gugur sendiri. Orang cakap kalau kita buangkan rambut ni banyak kelebihan. Seperti dapat p...
Mencukur Rambut Akeef Sufi
Mencukur Rambut Akeef Sufi
safiachinta.blogspot.com
Wait while more posts are being loaded