Profile cover photo
Profile photo
Dayang Deno
481 followers
481 followers
About
Posts

Post has attachment
Tak Semua
Terkadang tak semua mampu diluah, tak semua dapat dikongsi. Tapi hanya mampu ditelan, simpan, pendam.. Kerna percaya semuanya akan baik-baik sahaja nanti ....
Add a comment...

Post has attachment
19 Tahun
Sekejap sahaja masa berlalu. 19 tahun bersama Lupus.. Sebak, terharu, pada masa yang sama juga syukur Allah masih izinkan hamba ini hidup di bumi milikNya ini. Jika diimbas kembali kenangan-kenangan yang lalu, tak pernah sangka diri ini masih di sini. Aku p...
Add a comment...

Post has attachment
18 Tahun
21 Julai  Hari ini genap 18 tahun deno bersama rawatan dialisis CAPD (Peritoneal Dialysis). Followers blog deno mesti dah tahu kan deno dialisis kerana SLE/ Lupus. Deno dialisis since 2001. Deno tak pernah lupa waktu mula-mula dengan dialisis. Waktu masuk o...
Add a comment...

Post has attachment
Tujuh Bulan
7 bulan telah berlalu.. Masih segar dalam ingatan. Mata sakit, pedih, bengkak teruk sangat. Deno dan abah emergency ke KL, abah taknak tunggu lagi. 12 malam kami bertolak, hanya deno dan abah. Kesian abah, susah sebab anak abah yang selalu sakit ni. Maaf ab...
Add a comment...

Post has attachment
Kisah Hari Itu
Terngiang-ngiang di telinga.. " Awak ni sakit betul-betul atau eksyen je lebih?" Tersentak deno bila doc cakap macam tu.  Geram, marah semua ada sebab kita sakit betul-betul, mata ini sakitnya seperti ditoreh pisau! Tapi dia tanya macam tu. Boleh je deno ma...
Add a comment...

Post has attachment
Moga Dipermudahkan
Inshaa Allah Inshaa Allah deno akan keluarkan coloring book deno sendiri tak lama lagi. Deno baru dapat kongsikan kat sini^^ Sebenarnya, ini adalah impian deno. Dah lama deno nak ada buku sendiri, tapi tak mampu. Rezeki Allah, sehinggalah satu hari dapat pm...
Add a comment...

Post has attachment
Welcome Back Tun!
The one and only Tun Dr Mahahir Mohamad Ini ialah kali ke dua deno doodlekan gambar Tun. Sebelum ni deno pernah buat sempena birthday Tun. Korang boleh tengok kat sini --- > KLIK < Doodle potrait Tun kali ini khas sempena Malaysia Baru! Selepas 61 tahun, pa...
Add a comment...

Post has attachment
Happy Mother's Day
Who should I give my love to My respect and my honor to Who should I pay good mind of After Allah And Rasulullah Comes you mother Who next? Your mother Who next? Your mother Happy Mother's Day ma.  I love you, always and forever! Only Allah knows how much y...
Add a comment...

Post has attachment
Salam Ramadhan 2018
Rasanya belum terlambat kan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak buat semua^^ Semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik dalam menjalani ibadah puasa, dan semoga puasa tahun ini akan lebih baik berbanding tahun-tahun yang sebelumnya.. Inshaa allah ami...
Add a comment...

Post has attachment
Nothing Can Do
"Nothing can do" Dua minggu yang lalu.. Deno ke Kuala Lumpur lagi untuk doctor appointment. Deno pernah update tentang apa yang berlaku pada deno tiga bulan yang lalu.. Boleh klik kat sini >> KLIK << Hasil check up dan review dari doctor.. Doctor told me th...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded